Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaTaczy

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hegyvidéki műemlékek értőbb nyilvántartására és az elérhető szakmai és anyagi támogatások növelésére tett ellenzéki beterjesztést az azt készítő képviselők a szerdai Képviselő-testületi ülésen végül visszavonták, miután a kerületvezetés kvázi hülyeségnek…..
A műemlékek iránt fogékony polgárok számára érdekes hír verte fel tavaly nyáron a pihenés csendjét Hegyvidéken. A XII. kerületi önkormányzat mind amellett, hogy egy újabb ingatlanra - egy a Városmajor szélén málladozó egykori kocsma közel 300 éves traktusára - is…..
HaTaczy 2014.02.09 11:16:15
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Biztos nem vagy annak a tudásnak a birtokában, hogy érteni tudd a megjegyzésemet, hiszen nem a témával kapcsolatosan beírt -ami törölve lett, részemről sajnálatosnak tartva azt- hsz-omra reagáltál, hanem egy következményre, ami így egy szövegkörnyezetéből kiemelt lett, így annak külön értelmezése nem fog megegyezni a teljes ismeret birtoklásával kialakíthatóval. Nem árt megtanuld, hogy a részleges ismeret, hiányos tartalmat eredményez, aki meg egy ilyenre reagál, azt butának lehet nyugodtan nevezni.
"Ha nem tetszik, ne látogasd!"
Ne parancsolgass!! A felkiáltójellel írt mondat, felszólítómódot jelent, ha nem tudnád. Ha tanácsolni akartál, vagyis, szerettél volna, azt kijelentőmódban szokás megtenni, annak a mondatvégi írásjele pedig a pont. Elemi, alsótagozatos tananyag.
Tanuld meg újra, mert biztos, hogy csak felejtettél, és nem a meg nem tanulás eredménye a dolog.
Mit mond el rólam, hogy a sérelmezettet meg merem említeni több alkalommal is? Talán csak nem azt, hogy a véleményem mellett, kitartó magatartást folytatok, és nem adom fel az első negatívval történő szembetalálkozáskor?
Kitartok amellett, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet kényelmesen, a fotelból elintézni, ahhoz más fizikai megnyilvánulásnak kell bekövetkeznie. Az érdekeket megvédő "csatát", nem a papír fölé hajolva szokták egyes esetekben megvívni, és a törölt hsz-om éppen erre a tényre világított rá. Ha ezzel kapcsolatban van hozzászólásod, tedd meg, ami meg nem ilyen, azt mellőzd, mert csak belekotnyeleskedés a részedről, ami rólad alkot képet, és nem a pozitív értelműt.
Szlömösödésnek indult a Szt. János kórház mentén található parkoló és fasor. A pár éve visszaépített korlátsor egy darabját kidöntötték, a férőhelyek közti fákat pedig az elmúlt hetekben tendenciózusan kiritkították. Tervszerű gondozásnak, helyreállításnak nyoma…..
Délelőtt 10:24-kor naivan felszállok a Szt. János kórháznál a kifelé tartó 91-es autóbuszra (BPO-705), épp ülnék le, mire a sofőr zaklatottan utánam szól, hogy jegyet vagy bérletet kér. Nézek bután. Erre kissé mérgesebben megismétli. Megmutatva érvényes bérletem, kérdem…..
HaTaczy 2013.08.19 18:16:16
@Buszvezető: "De nem baj, nem kell olvasnod semmit, ne hallgass tévét, rádiót, ne nézz rá a BKK honlapjára soha"
Adjál már tippet, hogy mit is kéne olvassak (tábla nem érdekel, nincs annyi idő rá, okot magad is tudsz erre.). A TV-ben mit is kéne nézni + melyik csatornát is + mikor is + minek is? Rádióban a tuctuc közben bemondanak ilyeneket, vagy a dalszövegre kell figyelni, mert abban van? Minek is honlapot lesni + mikjor is, ha épp csak egy ötlet után akarsz azon a vonalon utazni?
A tájékoztató kiírásnak ott kell lennie vagy a busz vagy a sofőr ajtajára is kiírva!
Remélem, sofőrként világosabban teszed a dolgodat, nem olyan csőlátásos-sötétKEként, mint ahogy a beírásodat a gondolkodásnélküliségeddel megfogalmaztad.
(A hangnemet ne értsd félre, mert bizonyos kor sejtése esetén, nem szokásom dedóskéntiként kezelni a partnert, akihez szólok éppen.)
Múlt héten egy minősíthetetlen józsefvárosi fekvőrendőr javítási buherát posztolt ki az Urbanista Blog, melynek kommentjeiben régi vesszőparipám került ismét terítékre - mégpedig a szabvány kérdése. Van-e kialakításukra vonatkozó előírás? S ha igen, miért nincs…..
HaTaczy 2013.04.22 19:40:12
Már én is többször próbálkoztam valami előírás szerűség elolvasásához, de sehol nem leltem fel. Viszont, hogy most itt olvasgatva a dolgot, egy érdekességre bukkantam:
www.magyarplastiroute.hu/dynamic/fekvorendor_1.jpg
A gyártók szerinti tájékoztatásban ez áll: "Sebességcsökkentő küszöbök létesítéséhez Közútkezelői Engedély valamint egyenetlen úttest közúti jelzőtábla kihelyezése szükséges."
Én még nem emlékszem olyanra, hogy ezt valahol táblával előre jelezték volna. Én voltam, vagyok ilyen téren figyelmetlen vezető, vagy tényleg nincs kirakva tábla?
Mint megmutattuk, a BKK (BKV) évek óta képtelen pótolni a 3-as metró Nyugati pu.-i megállójából hiányzó, leszaggatott illetve elavult utastájékoztató térképeket - így téve nehézkessé utasai tájékozódását. A problémával megkerestük az utastájékoztatásért felelős…..
Hívni hívták az embereket - három kerület vidékéről is - a budai fonódó villamos projektjének mai nyilvános fórumára, de a helyszínre bemenni már nem engedték mindet, jóval a meghirdetett 5 órai kezdés előtt sem, mondván a 100 fős terem tűzrendészeti szempontból…..
HaTaczy 2013.03.11 19:38:08
@innovation: Hol olvastál ki az írásomból ellenkezést? Én az árakkal vagyok haragban, de nagyon. A világ legdrágábban fizető, de lassan a legkevesebbet keresők vagyunk. Érdekes ez a hülye nép ezen a téren, hiszen szarik de maghasról a kifizetések összegére, ami az adójából van finanszírozva. Ha meg igaz a toji ilyenre, akkor KUSS legyen, hiszen engedi a meglopását, ki- és szétrablását.
HaTaczy 2013.03.11 19:42:29
@innovation: "és értendő ez a fröcsögő nyugdíjasokra" Mi ez a gusztustalan köpködése ennek a korosztálynak??? Túl nagy pofája lett a fiatalságnak, hogy szapulni meri ezt a korosztályt. Gondolom, hogy a tojáshéj vagy még a seggeden van, vagy tegnap eshetett le :)
HaTaczy 2013.03.11 19:47:00
@városjáró: "Az Eu sem csak a hecc kedvéért teszi kötelezővé." Kint azért vannak elég erős érdekképviseletek, vagy erős lakossági összefogások, amivel elérhetőbbek a célok. Itt csakis egymásnak tudunk ugrani, hiszen a szomszédom leütése könnyebb, hisz ott áll mellettem. Ja, hogy nem Ő okozta a bajt? Nem számít, lényeg, hogy a düh és harag le lett vezetve.
Az alábbi fotót egy olvasónktól kaptuk. A kép nem friss, de a helyzet máig fennáll - úgyhogy készülhetett volna akár ma is. A II. kerületnek ennyire fontos az akadálymentes, gördülékeny gyalogosközlekedés. Mindent a hirdetőkért - na és a "baráti" hirdetőcégekért! Pasaréti…..
Több éve képtelen a BKV (BKK) pótolni a Nyugati pályaudvar metróállomás szakadt, elavult, hiányzó vonalhálózati térképeit.  Vajon meddig kell még várni, hogy ne a filléres utastájékoztatáson spóroljon egy milliárdokkal ga(rá)zdálkodó fővárosi közszolgáltató…..
HaTaczy 2013.02.28 13:12:54
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Úthibákra gondolsz, amit így akartak feléjük jelezni?

Vagy esetleg mindenki felé, hisz korhűek akarnak lenni az ábrázolásnál? :)
HaTaczy 2013.03.01 18:01:59
@Mormogi Papa: Most kit szidsz? A plakátfiút vagy a gyártót, aki szart adott kitevésre, mert nem ragad?
+, minek egyben egy ekkora felület?
HaTaczy 2013.03.01 21:03:36
@Mormogi Papa: "lehet, hogy nem könnyű - de ha már ez a munkája valakinek…"
A pontpontpont, ha negatívot helyettesít, akkor biz szidtál valakit, mégha nem is írtad ki :)

"tán már plakátragasztót sem tudunk gyártani :-P"

Kihalt szakma lehet, mert anno volt XD
www.youtube.com/watch?v=QzjJvb9qlhs
Kedves Olvasók! Jó hírekkel szolgálhatunk nektek, már rögtön a hét első napján.  Két bejelentésünk is célba ért! Egyike örömtelien gyorsan, másika több hónapos átfutással. De a lényeg, hogy fővárosunk kisebb-nagyobb züllöttségén ismét sikerült kifognunk! Mert ne…..
HaTaczy 2013.02.28 12:42:35
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ehhez elég érdekesen kéne átépíteni a teret, hiszen előfordulhat az, hogy egyszerre érkeznek. Túlontúl forgalmas ez a rész a méretéhez képest. De kíváncsi leszek, hogy az átépítés után milyen forgalom(lassítás) lesz, és ez milyen károkat fog okozni. Ilyenre számítok a Ferenciek tere esetén például, hiszen a szemnek szép lehet/sz, de a kocsiforgalmat megfogja majd, az biztos.
HaTaczy 2013.02.28 13:22:21
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "a felszíni eszközöket a metróbejárathoz minél közelebb kell vinni"
Így zsúfolódna a dolog, és a tömeget nem tudnád oszlatni, ami mégkellemetlenebb lenne...szerintem. Eleve kicsi a tér ekkora forgalomra, hiszen nem erre épült, csak a kényszer hozta magával a mostani használatát.
HaTaczy 2013.02.28 18:17:13
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szép, de elképzeltem valami hasonlót a Széllre, és még odaképzeltem a tömeget is. Hát, az nem volt szép.
Az új tervek sem nagyon tetszenek, hiszen épp a kocsival közlekedés az, amit elcsesztek vele...szerintem. Bár, ahogy nézelődök a városban, épp errefelé hajaz a koncepciója a tervezőknek, hiszen a gyalogosan élhető város irányába billentek el, és minél több terasz legyen, hiszen az kiadható, ár a levegő nem épp jó ennek a kiülősdis dolgoknak.
Hosszú idő után a héten kétszer is elvillamosoztam a Józsefvárosi pályaudvar elhagyatott területe mellett a 37-essel. Tudtam, hogy nem egy leányálom a hely, de a friss látvány megdöbbentett. Az a pár kósza utas akivel utaztam már fel se nézett. Megszokták; a…..
HaTaczy 2013.02.27 22:27:42
@városjáró: Mi a f@*nak a károsultaknak ilyen kecó?!?!?! Garzon, vagy max. 1,5 szobás, és kész, és nem az utcán vannak, fedél van a fejük felett. Miért érdemelnének többet a KÖZPÉNZből?? Amúgy, kíváncsi lennék, hogy kik fognak oda beköltözni, és honnan és milyenből és miből költöztek akkor oda (régi -> új -> Ócsa). Tudok nem gy esetet, ahol a "megérdemlik a sorsukat" esete történt meg.
HaTaczy 2013.02.27 22:29:14
@HaTaczy: ...nem egy esetet...
Sokatmondó fotók a Dob utcából. Élhetetlen város épül a mi pénzünkből, ellenünk! Kép forrása:  Kazinczy utca / Kazinczy street És ha már Dob utca. Az úgynevezett erzsébetvárosi panama kapcsán is ismerté vált 19-21 is a mennybe megy?! Kép forrása (és egy kis háttér…..
HaTaczy 2012.11.30 09:21:38
@Gera: Ó_Kostojás, mit kúrtak el abban az időben? Van fogalmad arról, hogy azokban a századokban milyen volt az ország, és talán azért építkeztek MAGÁNTŐKÉBŐL az akkori HÁZTULAJDONOSok, akik LAKBÉRT szedtek? És vajh miért építettek olyan lakásokat, amik komfort nélküliek voltak, és manapság sem oldható meg sok esetben annak kialakítása? Droid gondolkodású vagy, aki következtetni nem tud, csak fitymálódni.
Érdekes parkfejlesztésbe botlottunk a Jókai téren. A tér nyárfáit az elmúlt héten legallyazták, többet közülük ki is vágtak - szó szerint lelombozóvá téve a hangulatot. A kertészek talán abban bíznak, hogy a meghagyott egyedek tavasszal kisarjadnak majd? Nem…..
HaTaczy 2012.11.10 09:19:31
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Országállapot-kirakat
Senki nem szereti, ha a kirakat csicsái becsapják a tényleges készlet (/valós állapot) meghamisítása miatt.
HaTaczy 2012.11.10 09:23:25
@doggfather: Gyorsuló világunk jövőképe, de még nem a Mad Max-kor, azt majd kicsit később fogjuk bemutatni, kedves nézelődő honfitársunk :)
Az idő nem áll meg, csak majd Ön a döbbenettől.
városjáró blog (T)rébusz 2012.10.18 23:00:00
Kezd baromi elegem lenni a százféle busszal meg(á)oldott fővárosi buszszolgáltatásból! Az egyiknél csak elől szállhatsz fel, a másiknál csak hátul szállhatsz le. Az egyiknél bemondják ugyan, hogy mi következik, de nem olvashatod, a másiknál olvashatod ha épp kiírja a gép,…..
HaTaczy 2012.10.23 16:54:38
@Iza Béla: Ilyen gondolatok anyamellen fejlődött emberből nem jönnek. Ugye, tudhatok valamit?
A VII. kerületi Önkormányzat tervpályázatot írt ki egyetemisták részére a Madách tér megújítására. A beérkezett pályaművekből kiválasztották azt a hat munkát amelyekről szeptember 24-től szavazniuk lehet a kerületi lakosoknak. A tér átépítése ugyanakkor összbudapesti…..
A Dózsa György úti Délibáb Hotel bővítése lassan elkészül. A ráépítés - nagy vonalakban - rendben van. A telken álló fákkal azonban már sokkal cudarabbul bántak a kivitelezők mint a rozettákkal. Míg ugyanis az építkezés alatt még palánkkal védték a mellékutca sarkán…..
HaTaczy 2012.09.12 21:19:59
@városjáró: Viszont, milyen szín ment volna ehhez a szép(?) kékhez, ami nem tette volna giccsessé az épületet? Míg a régi elegáns volt, ez az új, meg egyszerű, és az épület struktúráját tekintve primitív, mint az a nép, amelynek a fővárosában ez az épület áll. Sajnos, eltűnt az a bizonyos szépérzéke a társadalomnak, és ez a dizájnos egyszerűség váltotta fel, ami ilyen épületeknél tönkreteszi azt, ami valójában a szépsége lenne.
HaTaczy 2012.09.12 22:02:41
@városjáró: Na, most útnak indítottál :), mert meg kell nézzem élőben is ezt a förmedvénnyé tett épületet. A képen inkább kékes árnyalat látható, ezért írtam ezt a színt.
---
Anno, volt metrótéma. Most, hogy már szalad, miért nincs semmi róla?
RockStar zeneblogja Aurora 2008.11.11 20:55:00
Újabb nagy punkposthoz érkeztünk. Auroráról nem lehet túl sokat beszélni, igazi régi punkzene, sok albumuk megvan, töltsétek csak. Viszlát Iván (1989)- ezen található a legjobb számuk. Feltámadás (1993) Előre kurvák, gengszterek (1994) Keserű cukor (1995) Aurora és Wizo-…..
Nemrég érdekes történetet hallottam. A BKV Fehér úti metró forgalmi telepére néhány napja érkezett meg az új Alstom metrókocsik prototípusa, és úgy tűnt, a világ legnagyobb blamáját láthatjuk.Mert a mérnökök collstokkal a kezükben kimentek a telepre, és méricskékni…..
HaTaczy 2009.02.13 19:45:37
HaTaczy 2009.02.13 23:02:05
@Utazó Kiskövet: Todod esetleg -ha van- cserélgetni a belső képet? Nagyon kiváncsi lennék, hogy mennyire tér el a tervezettől, mert azért nálunk, ha valamiből be/leadunk prezit, annak azért nem szabad ennyire eltérnie. Még a 2. és a Te fotódnál is húha eltérések vannak, nem még az első képhez képest.
mellesleg, tudható, hogy miért ilyen TITKOS, ha már kifizettük?
Az alábbi történet kedves lenyomata annak, mire számíthat egy állampolgár egyes bírók esetében, ha berángatják tanúskodni.  A tanú elvileg az igazságszolgáltatás munkáját segíti.Kedves Zugügyvéd! Bár levelem tárgya talán ironikusan hangzik, a történet számomra…..
HaTaczy 2009.02.11 11:17:24
Esetek:
1. Tanúként lettem beidézve, egy rendőrségi feljelentést követő tárgyalásra. A feljelentést én tettem meg a rendőrségen. A bírónő kérdezett. Kértem/tájékoztattam, hogy fogalmazza meg kérdését hétköznapi stílusban, mert az általa használt szakzsargont nem értem. A reakció a következő volt: „-A tanú további meghallgatására nem volt lehetőség, mivel kérdésemre kitérő, a tárgyhoz nem tartozó feleletet adott.” Ezt íratta az írnokkal a jegyzőkönyvbe.
(Mellesleg, számomra az volt a legérdekesebb, hogy feljelentőből, tanú lettem. Az ügyész, aki a vádat képviselte –ilyetén nézve, helyettem képviselte a vádló személyét-, az sem tudta miről is van szó, csak a kesze-kusza vádindítványból általa kiértelmezhető módon járt el, vagyis, nem volt lehetőségem a személyes megbeszélésre, arra, hogy egyáltalán, én mit is gondolok az ügyről.)
A másik tanú azzal lett kiküldve a teremből 3 PERC UTÁN, hogy lejárt a számára adható megválaszolás ideje. :)))))) (Ő értette a kérdést, mivel a szakmája, csak feltételezhető, hogy a bírónőt érte váratlanul, hogy az általa felolvasott kérdésre valaki szakmai zsargont használva válaszol. Lehet, hogy nem Ő írta össze a kérdéseket és meglepte, hogy Neki is érteni-e kell a választ?)
2. Hogy szólsz rá a bíróra, hogy a hangos jegyzőkönyv által rögzített tárgyaláson, ne játsszon a gombokkal, mint Beethoven a billentyűkkel? Mellesleg, mielőtt bekapcsolta volna a magnót, közölte, hogy az ügy kivizsgálása nem a bíróságra tartozik, hanem rendőrségi eljárási módba való. Akkor, kérdem én, miért folytatta le a tárgyalást, és hogy hozhatott MEGFELLEBEZHETETLEN HATÁROZATot, mert ez áll a kézhez kapott levélben?
Két alkalom, két negatív tapasztalat. Jogos, ha általánosítok és a történtek alapján véleményezem az igazságszolgáltatás minőségét? Ohh, elírtam…minősíthetetlenségét?
HaTaczy 2009.02.11 23:13:53
@thorpe: Igazad van a viselkedéssel kapcsolatosan, ezt én is kifejtettem fentebb. de a sorokból biztos, hogy nem olvasható ki hangsúly, ami esetleg kiválthatta a dacot, amire rádacott.
Azért itt => HaTaczy 2009.02.11. 11:17:24 kinyílt a "bicsak" a zsebemben. De tudtam, ha szólni merek ezekért, még nekem lesz mit befizetgetnem. :(
HaTaczy 2009.02.11 23:27:06
@regina: Láng volt? XD
Hogy egy kicsit fel tudjunk éledni a veszprémi sokkból, első adagnak jöjjön egy kis felhőtlen kacagás. Pálnak két év boldogság után felrobbant a Tescóban vásárolt kenyérpirítója. Ez olyan sokkot okoztt neki, amit csak szabadversben tudott megfogalmazni, gyerekkorunk jól ismert…..
A bedőlő hitelek jelentős része az egyedül maradt házastársnak okozhat tragédiát. A Zugügyvéd is egyre több ilyen esettel találkozik, volt is már hasonló témájú bejegyzés.  Nem valószínű, hogy a jog ezeket megfelelően tudja majd kezelni, ismerve a közös tulajdon…..
Mit csinál az utas, ha esik az eső és a megállóban ahol áll, van utasváró pavilon? Normálisabb utasok beállnak, hogy ne ázzanak szét, többiek esernyőt nyitnak, vagy állnak az esőben. Olvasónk szemtanúja volt egy eseménynek, ahol a buszvezető majdnem a megállóban hagyta az…..
HaTaczy 2009.02.05 10:45:09
@BKV figyelő: "Szar iskolába..."
74'!! Ált.isk: volt a-b-c-d osztály. 75': nincs tovább "d", majd 78' és nincs tovább "c". Vagyis, kétszer bontották szét az osztályt, ahová jártam. Kérdezd meg az ősöket, hogy igaz-e ez Bp-re, az akkori időkre. Valhogy, erről megfelejtkeznek a mostani szülők. Kevesebb lett a gyerek, kevesebb osztályra volt szükség. Tehát, az összevonás nem mai kitaláció!
Vegyes tüzelésű kályhák voltak az osztálytermekben. Volt, h a fűtő elaludt és nem volt fűtés és olyan is volt, h annyira meleg volt, h ömlött rólunk a víz. (Bp..ekte belváros...70'-es évek)
Mellesleg, a post, csak molyfingnyi probléma. Mi, kommentelők csinálunk belőle elefántot.
HaTaczy 2009.02.05 11:21:35
@töröttszárnyú angyal: "zebra lámpáját figyelik" Mindenfajta félre érthetőséget kerülve, egy pár kérdés:
-menetidő betartása?
-mikor csilingeljen szerinted, ha ki is akar állni a megállóból olyan helyen, ahol nix buszsáv és a háta mögött még nem indult el a forgalom? (összetett dolog!)
-utaztál már ugyan azzal a sofőrrel és nem változott semmit?
-volt több beíró is rajtad kívül és írtál-e már többször is másik esetről a bökövönek? (itt a mindennapos beírásokra gondolok)
**
Ne csak egy esetből levontak után jelentsünk ki dolgokat (általánosítás), átlagoljunk a saját tapasztalataink szerint és azt is nézzük meg,h mit tettünk ellene, h legközelebb, esetleg ez ne forduljon elő.
**
35 éve napi szinten kuplungozom :), de ennyi baromarcú taplóval, mint az elmúlt 5-6 évben, a jogsi +léte óta nem találkoztam. Lehet az volán mögött, vagy zebrakoptató.
Klasszikus helyzet, bárki találkozhatott vele, hogy a budapesti kerületi önkormányzatok irreálisan lassan adják ki az alanyi jogon járó parkolási engedélyeket. Ezért azt mondják a Naiv lakosnak, hogy amíg ki nem hozza a matricát a postás, tegye a befizetési csekkjét a kocsiablakba,…..
Az alábbi ügy a fizetési meghagyásos eljárások állatorvosi lova. A kézbesítési vélelem a jogrendszerünk talán egyik legabszurdabb intézményévé kezd válni.Tisztelt Zugügyvéd!2008 szeptember elején egy végrehajtó letiltotta a bankszámlámra érkezett fizetésem, internet…..
HaTaczy 2009.01.22 20:44:51
@beleszolok: Mondjuk, pont ezt nem említi sehol. (lehet, h nincs is?)
A probléma az, hogy a számlákat megkapta és.....KUKA. Nem intézett semmit,az ügyben, hogy a továbbiakban ne küldjenek Neki semmit, mivel lemondta.
Meg arról sincs szó, hogy tértives v csak ajánlott.
HaTaczy 2009.01.22 21:01:56
@Before: Jó kérdés!
Mellesleg, 1 ismerősömnek még anno egy jegyző tanácsolta ezt és sikeres volt. Az ismerősnek betudták, hogy Ő értesítette az ügyfelet. Az hiába mondta, h 1 üres papírt kapott, senki sem hitte el.