Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raszkolnyikov30

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aktuálissá vált egy Alice in Chains dal. Love, hate, love.Staley egy vadállat...még mindig.Egyébként a szerelmet és a gyűlöletet néha tényleg nem lehet megkülönböztetni. I tried to love you I thought I couldI tried to own you I thought I wouldI want to peel the skin from your…..
raszkolnyikov30 2009.01.03 14:53:52
Ez az egyik kedvenc számom tőlük.

Egyébként nem tudok teljesen egyetérteni veled. Rengeteg helyen jönnek ezzel a szerelem milyen közel áll a gyűlölethez szöveggel, ha költőien akarjuk mondani, paradoxonnal.
Szerintem a kettőben annyi közös van csupán, hogy mindkettő igen intenzív érzés, és ugyanazon ember iránt is lehet érezni mindkettőt. Viszont a spektrum két szélső pontja, ha lehet így mondani. Ahol megjelenik a gyűlölet, a szerelemnek (az igazinak) már nyoma sincs, az valami más.

Lehet filozofálni, mi is a szerelem (erős vágy, hihetetlen vonzalom, szellemi összhang, gyomorgörcs, csak kémia, feltétel nélküli szeretet...vagy ezek kombinációja?), de normális válasz nincs rá, mindenkinek más.

Szerintem a szerelem (ha valódi, igaz szerelemről van szó), soha nem megy át gyűlöletbe. Bármit tesz másik, szeretjük. Megmagyarázhatatlan. Lehet, hogy máshogyan már, és nem lennénk képesek már vele lenni, de az a mély szeretet, ami az igaz szerelmekben megvan, nem múlik el. Persze ha megöli a családomat és engem is halálra kínoz, az más....de az ilyen azért ritka.:)

A másik kedvenc párhuzamom a gyűlölöm-szeretem mellett a se vele-se nélküle unásig ismételt klisé. Az élet ennél sokkal egyszerűbb. Jó vele? Szeretek vele lenni? Szeretem? Oké, akkor vele vagyok. Nem jó vele mindig? Vannak dolgok amik idegesítenek és sosem fognak megváltozni? Nem érzem jól vele magam mindig? Oké, akkor nem vagyok vele. A szerelem/együttlét ne szóljon már a szenvedésről!
Tudom, nem minden fekete vagy fehér, de a gyűlölet és az igaz szerelem nem férnek meg egymás mellett...esetleg a korcs szerelemmel.

SZERINTEM

Ejha, hosszabb, mint a poszt, de megszállt az ihlet, annyira elgondolkodtatott :)