Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foto.lapunk.hu

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszta elvarázsolt kastély ez a terézvárosi lakás: ha erről nézem, az előszoba ajtó legalább két méter széles, ha arról, akkor csak egy. Ezen a képen függőleges a fal, a másikon viszont durván dől. Na és ez a homorú tükör! Igazából először csak az tűnt fel a…..
foto.lapunk.hu 2009.01.03 13:28:16
Üdv Mindenkinek és B.U.É.K.
Remélem nem a nagy űrbe írom a megjegyzésemet, vagyis nem halt ki ez a topik.
Nagyon örültem az itteni felfedezésnek, ami az ingatlanok fotózási témáját illeti. Engem személyszerint érzékenyen érint a téma, mivel fotós lévén és több (8)(!) lakáscsere tapasztalatával a hátam mögött, a fótózás területén rákoncentráltam az ingatlanok fotózására. (
foto.lapunk.hu )
A honlapom átnézése után persze biztosan megoszlanak a vélemények, de tapasztalatom szerint a lakás eladók többsége sajnálja azt a tényleg csak néhány ezer forintos költséget amibe egy felvétel sorozat kerül. (Sajnos ez vonatkozik a több 10 milliós ingatlancsodákra is)! Valóban katasztrófális felvételeket lehet látni, amik inkább az emberi nemtörődömségből, felületességből fakadnak és nem a fotózás hozzáértésének hiányából. (Mennyi gyönyörű franciaágyat és sublótot lehet látni a lakás beosztása helyett). Nem célom újabb vitasort indítani ez ügyben, csupán megnyugvással vettem tudomásul a fenti hozzászólók szimpatikus véleményét. Ami a témaindító leírást illeti, vegyes reakcióim vannak, mert egy laikus számára a perspektíva erősödéssel bíró felvételek szokatlanok és furcsák, viszont hasznosak is ha nem csak fotós, hanem eladó-vevő szemmel nézzük. Leszögezném, nem tévesztve szem elől az igazi okot amiért a lakásfotók készülnek (lássuk mit vennénk sok pénzért) a jó képek jelentősen megkímélhetnek minket egy a városon fölösleges átutazástól. A honlapomon említett sík-panoráma felvételek is bírnak perspektíva többlettel, de a végső és tömör véleményem: VALAMIT VALAMIÉRT.