Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magusx18

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta: Steve Patterson Ebben az Adobe Photoshop tutorialban meg fogjuk tanulni, hogyan szimuláljunk egy infravörös fényképfelvételt Photoshopban. Átnézzük a Photoshop Channels palettáját és megnézzük, hogy tudjuk elkülöníteni a színcsatornákat, emellett hogy tudunk filtereket…..
BonFire blogja Tanuljunk nyelveket! 2010.11.02 12:45:00
Hogy kerül a csizma az asztalra? – kérdezhetné a kedves olvasó, ha nem tudná, hogy több lábon állok és az oldalon nem kizárólag Photoshoppal foglalkozom. Ez a téma egy kicsit személyes, és egy kicsit mindenkinek is szól, aki a weben kóricál. A nyelv tanulása – és itt…..
Magusx18 2010.11.06 21:01:26
Így van, szerintem is egy angol anyanyelvűvel beszélgetve nem nagyon számít a helyes nyelvtan, a lényeg, hogy megértsétek egymást és a társalgás gördülékeny legyen.
Egyébként nézegetem azt az oldalt, amit Bálint ajánlott. (
www.livemocha.com/) Baromira jó dolognak tartom csak még azt nem értem, hogy hogyan tudunk a partneremmel kölcsönösen segíteni egymásnak, mert ha én írok neki angolul, ő meg visszaír szintén angolul, úgy csak nekem jó, de akkor ő hogy tanulja pl. a magyart?? No, de majd a regisztráció után biztos minden kiderül. (Régebben már terveztem, hogy a youtubon is próbálkozok levelezni külföldiekkel...) Mindenesetre végre találtam egy helyet, ami pont erre való és ebből a szituból amúgy nagyon sok minden kihozható. Gondolj bele, összebarátkozol valami szépséges "ami" csajszikával, aztán majd bejárod Amerikát, meg persze ő is jöhetne ide, 'oszt megmutatod a "vidéket". Találkoztok. Vagy említhetem bármelyik országot, egy szó mint száz, jónak tűnik, megyek regisztrálni. Neked van valami ismereted az oldalról? Te is próbálkozol?
Egy általam igen hasznosnak és nélkülözhetetlennek tartott dologról szeretnék írni. A Photoshop gyorsbillentyűiről. Vannak egeres userek, és vannak billentyűsek. Az előbbiek általában ódzkodnak megtanulni néhány billentyűparancsot, és inkább hosszan keresgélnek a menüben,…..
Magusx18 2010.10.27 22:47:30
Jó kérdés. Most csak azért írok, hogy közöljem, egy darabig biztosan nem lesznek. Hál' istennek el vagyok látva munkával – ha jön a megrendelés, akkor ugye mindenkinek ugyanakkor kell... –, így mostanában a Photoshop háttérbe szorul a zenei felvételek miatt. De ez nem…..
Ebben a videóban azt prezentálom, hogy lehet egy közönséges képből afféle Hollywood Look képet csinálni, vagyis olyat, mintha mozifilm lenne. Egyszerű tutorial kezdőknek, akik jónéhány gyorsbillentyűt és különféle technikákat megtanulhatnak belőle.   ..
Magusx18 2010.08.21 19:11:12
@BonFire: Úgy értem, hogy előveszek egy mostani nyaralós képünkket és megpróbálom megcsinálni rajta ezt a tutort. :)
Magusx18 2010.08.21 19:12:25
@BonFire: Úgy értem, hogy előveszek egy mostani nyaralós képünket és megpróbálom rajta megcsinálni ezt a tutort. :)
Ezzel a címmel illettem anno egy szórakozásból készített képemet, amivel a szubtraktív (kivonó) színkeverést illusztráltam. Ma láttam a fórumon egy képet, ami nagyon érdekesen volt elkészítve, nevezetesen néhány réteg a kivonó színkeverés alapszíneit hordozta, és ezek…..
Magusx18 2010.07.31 21:08:41
BonFire blogja Új témák a blogon 2010.05.16 19:05:00
Úgy döntöttem, hogy kicsit kibővítem a blog profilját, és több dologgal is fogok foglalkozni. Történetesen a zenével, mert a Photoshop mellet az a szívem másik csücske. Van néhány zenei program, amelyek kiválóak ugyan, de magyar tutorial ritkaság hozzájuk, még eredeti nyelven…..
Ígértem én egy élménybeszámolót ahogy hazaértem, azonban még eddig lusta voltam megírni. No, lássuk! Szóval semmi különös nem történt, ha csak azt nem vesszük annak, hogy "én előre megmondtam...", hogy pár tasak vér miatt egy hétig fognak benn tartani. Ez pedig úgy…..
Ma egy viszonylag egyszerűen kivitelezhető, mégis hatásos effektet fogok bemutatni. A képünknek - úgymond - megperzseljük a szélét. Nem kell hozzá semmiféle extra eszköz, vagy - urambocsá' - rajztudás. Vágjunk is bele!    1. Első lépésként keresünk egy szimpatikus…..
Magusx18 2009.09.28 20:43:27
Szia!

Az opacityvel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Olvastam a tutorial.hu-n egy ideillő részt:
www.tutorial.hu/css-atlatszosag/

Az lenne a kérdésem, hogy az átlátszóságot beírt szövegre is lehet alkalmazni szerinted, vagy csak képekre? Ugyanis olyan rész szeretnék, hogy a bejegyzésemben a szöveg valahogyan lentről úgyik felfelé, és közben olyan 50%os átlátszósággal libeg.
BonFire blogja Metszet 2008.08.10 18:11:00
A minap a fórumon láttam egy érdekes grafikai megoldást, és annyira megtetszett, hogy gontoltam, megosztom másokkal az elkészítés technikáját. Az ötlet nem tőlem származik, de mivel amaz a tutorial angol nyelvű, gondoltam, nem árt, ha magyarul is megvan valahol. Nem is tudtam…..
Már gyanítom, hogy az új évem hajtépéssel fog kezdődni. Tegnap az történt, hogy a vírusdetektorom (AVG 8 Free) nem volt képes frissíteni magát. A sokadik próbálkozás után úgy döntöttem, hogy akkor letakarítom, és keresek egy másik free programot helyette.Találtam is egy igen…..