Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildi53

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legszebb helyekre nehéz eljutni. És ezek a helyek ezért is szépek. Ide csak az merészkedik, aki alázattal fordul a táj szépségei és az ott élő emberek szokásai, hiedelmei felé. Még akkor is, ha néhány dolog nem elég kényelmes, vagy a modern felfogás szerint idejét múlt.  A Tusheti Nemzeti Park…..
Tusheti-ben pár ezer ember él összesen. Télre még kevesebben maradnak, hiszen a körülmények durvák, és az első hó után az Abano hágón gyakorlatilag nem lehet átkelni. Emiatt a lakosság legkésőbb októberben bepakol mindent a dzsipekbe, és leköltözik alacsonyabban fekvő otthonába, és a következő…..
Ildi53 2019.09.05 11:08:42
@vg123: az index "felírta" a cím fotóra, hogy "menjünk Grúziába", aztán, ha rákattintasz a cikkre megjelenik a blog címe is "Akkor szerintem menjünk Grúziába". Elég fura lenne, ha minden bejegyzés címében újra és újra megjelenne a Grúzia szó.
vannak vidékek viselem  akár a bőrt a testemen  meggyötörten is gyönyörű  tájak ahol a keserű  számban édessé ízesül  vannak vidékek legbelül.  (Kányádi Sándor) Tusheti az egyik legnehezebben megközelíthető grúz régió, Grúzia észak-keleti csücskében található, Kakheti tartomány része.…..
Ildi53 2019.09.03 10:23:27
@kofolafan: ha ezt tervezed, akkor ne várj túl sokáig. Ha szeretnél abból valamit megtapasztalni, amiről Anna ír, akkor minél hamarabb utaznod kell. Grúzia változik és elsősorban miattunk, turisták miatt, hogy többen, hogy "mások" is menjenek. Lesz majd mindenhova út, lesz WIFI, lesz felvonó és mindenhol lesz majd "capuccinó" és hamburger. De nagyon félő, hogy közben valami nagyon fontos elvész.
Az élet egy csoda Teljesítmény 2014.09.08 08:52:58
Ha fogyiblogot írnék, valami olyasmi lenne a mottója, hogy sokkal több mindenre vagy képes, mint azt gondolod. Sőt, nemcsak a fogyiblognak, hanem úgy általában az életünknek is lehetne ez az ars poetica-ja, aminek ékes bizonyítéka a tegnapi nap.  Elmentünk biciklizni hármasban.…..
Ildi53 2014.09.08 14:23:57
Ezek szerint erre: merretekerjek.hu/#zoom=12&lat=47.20254&lon=18.52315&scope=varosban&renderer=canvas nagy szükségetek lesz!
Azért nem bővelkedünk bicikli utakban :(
Jó rég nem írtam... Mentségeim persze vannak, és most nem az, hogy semmi sem történt - inkább túl sok minden történt, és nekem meg leginkább csak arra volt energiám, hogy átéljem a dolgokat, arra már nem, hogy be is pötyögjem. Gyorsan gépelek, de ennyire azért nem. Egyfelől…..
Szívemben dobog a szíved Nadine 2013.12.05 08:21:55
Itt az ideje, hogy jó híreket is megosszunk Veletek itt a blogon. Én pedig vettem magamnak a bátorságot, hogy én írjak elsőként állandó írónk, bognart első kislányának születéséről. Nadine a tervezettnél picit korábban, november 30-n született, közel 3 kg-val. Ő is és…..
Ildi53 2013.12.05 11:48:50
Az alábbiakban megpróbáltam összegyűjteni azokat a filmeket, amik segíthetnek a gyászfeldolgozás során. Sajnos konkrétan perinatális gyásszal és korai gyermekhalállal kapcsolatos alkotások nem igazán születtek/nek, ezért az alább felsoroltak nem specifikusan ugyan, de a halállal,…..
  Az alábbiakban megpróbáltam összegyűjteni azokat a könyveket, amik segíthetnek a gyászfeldolgozás során. Az ötletekért köszönet az Angyalok Szülei fórum tagjainak és a facebook-csoportnak!..
"Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban. Ez nem csodálatos, hanem a…..
Ildi53 2013.06.24 12:51:39
@anna_over_the_moon: igen, biztosan hibázott, ha másért nem akkor azért, mert ilyen veszélyes sportot választott...de nap, mint nap mindannyian hibázunk (átmegyünk a sárgán, felmászunk a billegő létrára, lerohanunk a lépcsőn stb.), felelőtlenek vagyunk és "elvárjuk", hogy megússzuk. Zsolti sem volt jobb nálunk...Zsoltit egy olyan baleset érte, ami akár a felkészültségét, akár a baleset körülményeit vesszük figyelembe teljesen irreális láncolatot alkot. Joggal várta el ő is, hogy legyen esélye...
Az élet egy csoda Terézanyu 2013 2013.06.06 11:25:44
Folyton azzal traktálnak a felmenőim, hogy az írásaimat szélesebb közönségnek kellene olvasni. Én elég önbizalom-hiányos vagyok ezen a téren, mert saját olvasatomban vannak ugyan jobban sikerült szövegeim, de azért ez elég esetleges... Mindenesetre bennem is pislákolt valamiféle…..
Ildi53 2013.06.10 17:17:55
@Judit Csercsik: egyszer erről írtam egy fórumon:

Általában azt gondoljuk, hogy a Természet rendje, hogy
 elhatározzuk
 megfogan
 gond nélkül fejlődik
 40.hétre 3,5 kg-val megszületik
és majd egy tartalmas élet után 80-90 éves korában meghal… és természetesen addig minden csupa mosoly és boldogság…

Pedig attól, hogy sokakkal így történik, még nem biztos, hogy ez a REND. Lehet, hogy már maga a fogantatás is egy CSODA és az, hogy a későbbiekben is minden rendben legyen, több millió faktor szerencsés együttállásának a következménye. Tudom, hogy nagyon nehéz, de kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy „porszemek” vagyunk, gyakorlatilag nincs befolyásunk a dolgok menetére. A Természet/az Isten, (kinek-kinek a hite szerint) az élettel, a mi életünkkel szemben közönyös, fájdalmunkat, szenvedéseinket nem akarja vagy nem tudja enyhíteni. (Természetesen nem kizárt hogy mi és a gyermekeink egy olyan „TERV” részei vagyunk, melynek értelmét felfogni nem tudjuk)

Én így hat év távlatából képes vagyok együtt élni fiam hiányával, ugyanakkor soha nem fogom megérteni, hogyan képes a világ NÉLKÜLE létezni?
Ildi53 2013.06.10 17:35:01
@Judit Csercsik: és csak azért, hogy milyen jól látod, szintén egy régebbi gondolat:

© kislena 2012. feb. 19. 16:08 | Válasz | #16847

Csak olvastalak eddig benneteket,de ha nem bánjátok néhány gondolatomat megosztanám veletek, talán meggyőztök arról, hogy nem így van:

"Én már mindörökre megbélyegzett leszek: a szerencsétlen, aki elvesztette gyermekét.
A többiek sajnálkoznak és mindegyikük titokban úgy érzi, hogy valami oka csak volt, hogy ilyen tragédia történt „vele”.

Mindenki számára kell ez az érzet, mert, ha nem hinné, hogy én valamilyen bűnöm szerint „kiérdemeltem”, akkor szembe kéne néznie azzal, hogy VELE is megtörténhet, hogy a tragédiák csak „úgy” megtörténnek, függetlenül attól ki bűnös, ki ártatlan.

És én magam is hónapokon, éveken keresztül magyarázatot keresek (mintha lenne), számba veszem minden hibámat, rossz cselekedetemet, bűneimet, hogy talán együttesen tényleges olyan „főbenjárók”, amikért ekkora fájdalommal kell fizetnem, és igen minden nap igyekszem egy kicsit jobbá válni, hátha akkor bocsánatot nyerek és valahogy túlélem (már rég nem magamért, hanem a többiekért) és talán a hátralevő éveket már „megúszom”. De garancia nincs…"
Az élet egy csoda Nem nagy ügy 2013.01.14 11:47:47
Szar hét volt a múltkori, de túl vagyok a műtéten, most végre tiszta lappal kezdhetek újra neki… Nem nagy ügy az egész. Szerdán reggel elrohantam vérvételre (szerencsére az orvosomnak köszönhetően, aki nyilván szánalomból segített, mindenhova soron kívül bejutottam, így…..
Az élet egy csoda BUÉK 2013! 2013.01.07 14:57:36
Kicsit elkéstem már a karácsonyi meg újévi beszámolóval, a 2012-es évről pedig nincs nagy kedvem számvetést készíteni. Végül is nem lett vége a világnak – persze, kisebb világoknak (mondjuk az enyémnek is) igen, de azt az univerzum szerintem magasról leszarja. Ha minden jól…..
"Mi is maradt belőle? A neve, hajának illata a hajkefén, egy micimackó, halottlevele, egy véres rongy és ez a költemény. A világ hatalom és értelem, nem értem, miért tették ezt velem. Nem pörölök. Élek és hallgatok. Most angyal, ha vannak angyalok. De itt lenn minden únt és…..
M-ről a napokban kiderült, hogy terhes, de elvetélt a 9. héten. Az egész úgy volt, hogy meghívott az esküvőjére, majd elmesélte, hogy az egész hepaj apropóját egy terhesség szolgáltatta, ami viszont sajnos idő előtt véget is ért - másnap lesz a műtétje. Az elvetélt magzat…..
Az élet egy csoda Meditáció 2012.10.07 20:07:43
Nagyképűnek hangzik a meditáció, talán nem is az, amit néha csinálok, de amikor gyakorlom az autogén tréninget (és nem vagyok túl feszült, vagy túl fáradt ahhoz, hogy rendesen végig is csináljam) és eljutok abba a kellemes lebegős tudatállapotba, akkor arra szoktam gondolni, hogy…..
Mindig van lejjebb. A hétfői diagnózis után meglehetősen szar lett a hangulatom, mert persze mindent lehet fokozni. Csak ültem a gépem előtt, nyeltem a könnyeimet, semmi alkotó tevékenységet nem folytattam. És tudom, hogy ez még nem a vége, még vár rám egy…..
Az élet egy csoda Régi fénykép 2012.06.27 08:48:00
Cs. elővett egy fényképet a pénztárcájából, amit 2001.szeptember 3-n (a dátumozás szerint, legalább is) adtam neki. Igazolványkép volt, a valaha-volt 21 éves rólam. Ezt írtam a hátuljára (mert ebben a korban az ember mindenáron idézetekben akarja kifejezni, amihez tulajdonképpen…..
Az élet egy csoda 1,5 nm 2012.06.25 10:46:00
Keresztgyerekünk a hétvégén –szülőkkel együtt- nálunk volt, és nagyon jól éreztük magunkat. G. és É. ki akartak jönni a temetőbe, de szombaton erre végül mégsem sikerült sort keríteni, mert későn értünk haza a fürdésből, Gergő elaludt, G.-nek tápszert kellett vennie,…..
Próbababák Kézápolás - télen 2009.01.17 09:50:00
A lenti, nagyon hasznos írásért bedinának lehetünk (és vagyunk is :)) hálásak:Amikor a külső hőmérséklet 10 fok alá süllyed, számomra akkor kezdődik el a tél. A kezem, mint állandóan használatban lévő, de a ruha védelmét nem élvező testrészem, igencsak megsínyli a téli…..
Bartos Erika Anna, Peti, Gergő könyvei a kedvenceim. Nemcsak azért, mert hétköznapi, kedves családi történetei mellé vidám rajzok tartoznak, hanem mert a meglévő 6 kötet az egyetlen, aki ki tudja ütni a nyeregből Tom&Jerry-t. Ez ugyanis a nagyobbik Lányom mindent felülíró…..
A Nagyobbik Lányunk Kakaókoncertre járt egy éven keresztül, ahol a Budapest Fesztivál Zenekar, Fischer Iván vezényletével ismertette meg a gyerekeket a komolyzene világával. Idénre szerettünk volna valami más zenei elfoglaltság után nézni, mert az a kisebbik "baj" volt,…..
Amikor már közeledett a szülés napja, vettem 2 db 80X80 cm-es kapucnis édes babatörölközőt egy nagy bababoltban, darabját 3000 Ft-ért, és azt gondoltam, hogy most aztán megoldottuk a törölköző problémát úgy 11-12 éves korig. A kórházban ugyan sima pelenkával törölték a…..