Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cseroki

2 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
automatice 2 etűd 2015.05.08 21:12:22
villamos Az utolsó előtti őszt Párizsban töltöttem. Üldögéltünk a Rue Jamais kávéházaiban, teraszokon, a mindenhová átszüremlő esőcseppek között, abszintes pohárkáinkat a korlátra tettük, Fulton, ez a köpcös, röhejes alak még a járdára is pakolt ki néhányat, hogy a…..
koktél A korszak, amelyben éltem 2014.04.01 14:00:52
    A "woodstocki nemzedék" egyik utolsó mohikánjának tartom magam; mi voltunk a történelem középső gyerekei: nekünk nem voltak nagy világháborúink, csak vietnami háború és a hidegháború.... Fura egy kor volt, az szent igaz. 1962-ben a Kubába telepített atomrakéták…..
koktél Üdvözlünk a blog.hu-n! 2014.04.01 13:16:35
  Arról az időszakról, amikor az „okos telefon” szó hallatán többnyire a Nokiára gondoltunk. Azt hiszem, a 3210, 3310 után valahol a 6230, 6230i-vel kezdődött, amikor a figyelmem a nagyobb tudású Nokia telefonok felé fordult, de még beértem az S40 szériával.Emlékszem, alig…..
Édesapám emlékére   És apám félt a haláltól is. De azon az ukrajnai úton csak markolta a motorbicikli kormányát, és a télről maradt tavaszi hidegben is úgy forrósodott a teste, mint akit az otthoni kemence melegít. Homlokán csöppekké állt össze az izzadtság, majd…..
Cseroki 2014.03.30 15:44:01
Ízt nem érzett, csupán a szomjúság gyötörte. Kiszáradt a szájpadlása, nyelve odatapadt a fogaihoz, száját szólásra nyitni sem bírta, csupán hörgés, áldozatára leső, hajnal hidegében remegő vad nyüszítése tört fel a torkából, amikor a bosszúra gondolt. Arcán, bőre…..
Cseroki 2014.03.29 21:49:56
automatice Otromba fickók IV. 2013.12.06 18:21:04
jön a dudás, megy a tudás, csiki-csuki csalogány Cataleptic, Cantor, catathone, castrathive, catoblepas. Ezeken a szavakon lépkedett lefelé a lány, miközben nézte és hallgatta, vagy inkább oly módon fogadta be az óriási fejet, ahogy épületeket, várakat, nagy, tömbszerű…..
Cseroki 2014.01.26 13:30:09
@corpusz hiszti:
Csaknem végtelen mesét... Belekezdtem a Trónok Harcába (George R.R. Martin), szerintem zseniális... A sorozat eddig elkészült darabjait vettem meg, öt könyv, egyenként több, mint ezer oldal. Sokkal jobb, mint Tolkien.Tulajdonképp kivételesen tévében figyeltem fel rá, (ritkán nézek tévét, munkahelyi ártalom?)(meg mit...?)a HBO remekül feldolgozta, de a könyv sokkal jobb.
Kegyelmi állapot és luxus? Igazad lehet, a harmadik könyvemből eddig egy!! oldalt bírtam megírni. Lehet, hogy sosem fogok vele végezni, nem lesz meg hozzá a kegyelmi állapot és a luxus, persze, itt elsősorban fizikai és fiziológiai tényezőket értek alatta. A végtelen történeti fejtegetésedre csak bólogatni tudok.
automatice malacka és a másik 2012.05.29 18:44:00
 Agresszív kismalac beül egy taxiba: -„Kérem, nem zavarja, ha magamban beszélek?” – kérdezi. -„Dehogy Uram, csak nyugodtan.” – válaszolja a taxis.-„Hozzád meg ki szólt?” Sokunknak ismerősek ezek a típusú viccek.  Az…..
Cseroki 2012.11.07 09:41:00
Szia, a könyvbemutató várakozáson felül jól sikerült, kb. 50-55 vendég vett rajta részt. A kapott visszajelzések is - mi tagadás - jól estek.
Saját magam egyik blogbejegyzését idézném:
"2012. 10. 15-én 14.30-kor a Medicina szegedi könyvesboltjában vehettem először kezembe Mi is emberek vagyunk című könyvemet.
Milyen érzés? - kérdezte azóta több ismerősöm.
Furcsa. Kicsit olyan, mintha nem is a saját írásomat olvasgatnám. Eddig is tudtam, a papír alapú könyveket egyhamar nem fogják pótolni az Interneten olvasható írások. A számítógépen valahogy ridegebb, személytelenebb minden. A könyvnek tapintása, illata van; a lapok zizegésének hangulatát semmi sem pótolhatja.
Az írásomat szinte hányingerig tartóan olvastam már, a megfogalmazástól a csiszolgatásokig, a korrektúráig, a tördelésig -és az ezzel együtt járó hibajavításokig bezárólag.
Mégis, a könyvben ugyanazok a szavak mintha más, mélyebb értelmezést kapnának; vagy éppen így kapják meg igazi értelmüket.
A könyvet sosem fogja pótolni a számítógép. Gutenberg találmánya örökéletűbbnek tűnik, mint a laptop vagy a mobiltelefon.
A könyvben még benne van az élő ember; az emberi fantázia, az absztrakció.
A PC már csak man maschine."
De, hogy valójában mit jelent a könyv, megadtad rá a választ fejtegetésedben Borgessel kapcsolatban.
Maga az írás-olvasás képességének kialakulása az emberi absztrakció olyan csúcsa, amelyet semmi sem fog túlszárnyalni. A sérülékeny könyvek lapjai pótolhatatlanul,ércnél szilárdabban létezni fognak az emberiség végeztéig. Írni, vagy olvasni a nagyobb érzés; nehéz eldönteni, a kettő elválaszthatatlan egymástól, de az előbbinél ott az alkotás öröme; a tudat, hogy valami maradandót alkotsz; ezzel vitathatatlanul több, mint "csak" olvasónak lenni; ugyanakkor utóbbi nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki írásban alkotni tudjon. Aki nem képes átérezni más "mondatfaragásának" alkotói szépségét; aki nem tud azonosulni - értelmezni más írását, az nem tud írni sem. Az olvasás az élet legnagyobb tanítómestere.
Volt vívó barátom, akinek apja és ikertestvére is szerepel a könyvemben, valami ilyesmi szövegű e-mailt küldött nekem:
"Drága Padre! Azzal, hogy megírtad ezt a könyvet, beléptél a halhatatlanságba és azokat is azzá tetted, akikről írtál."
Ez persze költői túlzás és inkább azok halhatatlansága érdekel, akikről írtam, de azért jól esik. Persze, nem mellékes, hogy a nevem a szereplőimmel egyetemben egy-két emberöltőn keresztül fennmarad. De az igazi öröm az, hogy egy interjúsorozatot, beleültetve a saját stílusom, gondolataim, sikerült olvasmányosan megfogalmaznom és leírnom.