Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fidélio

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsolt Béla cikke a Szép Szó, 1936. szeptemberi számában:  Ars scribendi – avagy vázlat az időszerű újságírás kódexéről     Kedves Barátaim nyilvánosság elé lépek évek óta készülő tudományos munkámmal, mely az időszerű újságírás szabályait…..
Schmitt Pálnak láthatóan már kezd kevés lenni, hogy az "emberek embere" legyen és beiktatásakot nagyívű alkotmányozási javaslatot tett, s megígérte, hogy kezdeményezi a kereszténység és a sport belefoglalását az új alkotmányba tételét (Isten, haza,…..
fidélio 2010.08.10 13:51:30
@KolompárRómeó: Gyurcsány abban az interjúban éppen azt mesélte el, hogy annak ellenére nem vallásos, hogy gyermekkorából vannak vallási élményei. Nyilván egyszer bérmálkozott és többször ministrált és ezt keverte össze. De ő legalább nem akkor vett vallási fordulatot, amikor vezető tisztségviselő lett, mint Schmitt 2003 után. Vagy nem akkor, amikor pártja is "megkonzervatívosodott", mint Orbán 95-ben.
fidélio 2010.08.10 13:54:14
@roxxtar: Az egészséghez való jog benne van az alkotmányban. Ennek eszközeként (nem pedig alapvető jogként) szerepel a sport is. Ezt senki nem akarja kivenni. Képzeld a zsidók se.
A különböző újságírói értesülések szerint így fog kinézni az új Orbán-kormány: (Nagyításhoz kattints ide: Nol infografika) Feltűnő, hogy 98-hoz képest mennyire eltűnt a régi Fidesz-gárda. Varga Mihályon és Németh Zsolton kívül még az államtitkárok között sem…..
fidélio 2010.04.28 15:39:19
@mig8: Kösz. Megpróbáltam javítani, de a keretig már nem akarom kicsinyíteni, mert így is túl apró.
fidélio 2010.04.29 16:24:00
@mig8: A link ott volt:-)

Amikor a "régi gárdáról írtam" akkor nem az előző kormányra, hanem a Fidesz-alapítókra gondoltam, akik még az előző Orbán-kormányban is markánsan jelen voltak. Mondjuk Simicska és Deutsch Tamás nem hiányzik.
A Fidesznek egyértelműen meglett a kétharmados többsége. A kétharmadhoz 258 képviselő kell a Fidesznek 263-64 mandátuma lesz.A két biztos egyéni vereség: A sikeres angyalföldi polgármester Tóth József megverte Spaller "hol cseng a telefonom" Endrét. Edelényben Molnár…..
fidélio 2010.04.28 15:44:27
@XIII. kerület: Azért Tóth József győzelmében Spaller Endre kiváló képességei is szerepet játszottak. Aki még egy telefont se tud kikapcsolni:

piroslapok.blog.hu/2010/04/22/orban_angyalfoldi_lelki_tarsa
Orbán és a Fidesz ügyeskedése tovább folyt Molnár "gumikalapács" Oszkár , edelényi polgámester ügyében. Most éppen Oszkár szórakozott Orbánnal, de nézzük meg az eddigi  9 különböző Fidesz reakciót az Oszkár-ügyre.Az Oszkár-ügy: Molnár cigány nőkről azt…..
fidélio 2009.12.20 09:14:28
@rockjano: "Emlékeztek még a 2006-os választási kampányban arra a fiatal vidéki fideszesre aki megpróbált egy helyi mdf-est megvesztegetni???

Úgy rugták ki hogy a lába nem érte a földet"

Akkor visszaléptették egyéniből, de most nagyon jó helyen volt az EP-listán, egy hellyel csúszott le a bejutásról. Persze a Fidesz EP-jelölt portré-videóban nincs róla szó, hogy miért csak 2006-ig volt ogy képvielő, csak arról, hogy nem szereti az operettet.

Amúgy, akit kirúgtak az a megzsarolt MDF-es múzeumigazgató volt. Indoklás: „erkölcsileg és emberileg kifogásolható”, hogy nyilvánosságra hozta az őt megzsaroló telefonbeszélgetést:
fideszfigyelo.blog.hu/2009/01/26/kirugtak_a_megzsarolt_muzeumigazgatot
fidélio 2009.12.20 09:18:36
@olzsal: "a cikkben van sok-sok pontatlanság ...HAZUGSÁG". Miután kb. minden bekezdésben idézet és/vagy hivatkozás van, mondjál abból a "sok-sokból" három konkrétumot.
A Fidesz, mintha ragaszkodna a 7 százalékhoz. '98-ban ekkora gazdaaági növekedést ígértek. Az nem jött be, de gyenge lábakon áll a 2010-es 7 százalékos költségvetési hiánnyal való riogatás is. A 4cast nemzetközi piacelemző cég szerint ugyanis: a 2010-es költségvetési hiány…..
fidélio 2009.11.20 19:40:22
@eroica: Hír a portfolióról:
Hét százalék feletti GDP-arányos költségvetési hiányt akar a Fidesz, vagyis nem is akar, hanem lesz az ennyi nélküle is, pontosabban az is csak úgy, hogy mindenféle egyedi tételeket számolna el a büdzsében, hogy tiszta lappal indulhasson - nagyjából így "foglalható össze" az a zűrzavar, amit az utóbbi napokban a jövő kormánypártja kerekített.

A tisztánlátás azért is nehéz, mert egyrészt a költségvetési elszámolási rendszerek - különösen a magyar "sajátosságokkal" megspékelve - ritka furcsa szerzetek, a Fidesz valódi programjáról pedig nem tudunk semmit. Az alábbiakban rendszerezzük kissé ismereteinket, hátha tisztábban látunk utána.
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=124570
Lemondott Majtényi László, az ORTT elnöke. Azt írja levelében: „úgy foglaltam össze elnöki programomat, hogy legjobb tudásom szerint azon fogok munkálkodni, hogy minél közelebb vigyem a médiahatóság működését a közpolitikához, miközben távol tartom a…..
"A Fidesz évek óta radikális akciókkal, szándékosan félreértelmezhető kiszólásokkal próbálja elvenni a lehetőséget a radikálisok elől, és mégis kinőtt a földből egy tizenöt százalékos Jobbik." - kritizálja a Fidesz szélsőségekhez való viszonyát az anno…..
fidélio 2009.10.26 15:25:22
@6.Lenin: Miről beszélsz? Hol volt itt Zushlag általános erkölcsi etalonként említve?
Orbán gyakran emeli a Fidesz európai fényét azzal, hogy a Fidesz milyen komoly elitklubnak, a Zeurópai Néppártnak a tagja (és arra szerencséjére kevesen emlékeznek, hogy ajnározta Kádárt a most keményen antikomcsi néppárti elnök). És ennek a klubnak a falán, hazánk, de…..
A Wall Street Journal a konzervatív amerikai üzleti napilap szerzője Magyarországról írt, „Hogyan táplálja a populizmus a pénzügyi válságot” címmel.A cikk amely leírja Magyarország nehéz gazdasági helyzetét, és természetesen kritikus a kormánnyal, figyelemre…..