Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paul polip

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkérést kaptunk, hogy véleményezzünk egy blogbejegyzést, aminek nagyon örültem, hiszen ez talán valódi párbeszéd kezdetét jelentheti, ami a legjobban hiányzik a GMO vitából. Az "Így nevelj szuperhernyót" a Dinamó blogon jelent meg. Tulajdonképpen két jelenséggel foglalkozik,…..
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
Paul polip 2012.02.19 02:20:35
Az elmúlt 20 év legveszélyesebb fejleménye a demokratikus keretek közti elnácisodás. Ennek eredménye az, hogy a keretek egyre inkább díszletté válnak. Vona bejutott, de mégis más lenne a hangulat, ha nem számítana szalonképesnek.
Ebben a folyamatban senki se kapja fel a fejét, amikor Orbán (ellenzékben) azt mondja: "tudjuk, hogy a gázáremelés haszna hova megy..." és a hallhgatósága tombol.

Szerintem összefüggenek látszólag távoéi dolgok, 1993 politiai légkörében nem fordulhatott volna elő, hogy néhány őrült elkezd cigányokat gyilkolni.

Nem sokan kapják fel a fejüket, hogy mit keres egy egyetemi rendezvény körül rengeteg rendőr. Még ezer aggasztó jel van.

Sólyom ki tudta fejezni, hogy kit nem tart szalonképesnek, miközbrn betartotta a keretket és a szabályokat. És ezt Vonával senki sem teszi meg. Ez akor is katasztrófa, ha tükrözi a "társadalom véleményét" (tényleg azt tükrözi).
Érthető, ha Gyurcsány nem szalonképes, de ha ő nem, az újnácik pedig igen, akkor nagy baj van.

Ebben a folyamatban akármilyen minőségnben részt venni nagyon veszélyes, sikamlós terep. A politikai elemző kibic, és egy ideig bújhat emögé, de mindig ott van a magánember is, aki kifejez valamit a viselkedésével. Szerintem rezeg a léc.

Még valamit a pártatlanságról: az, hogy mindkét fél mindig talál okot arra, hogy a másikat lopással, hazugsággal vádolja, az nem jelenti azt, hogy egyik kutya, másik eb. Vannak szintbéli különbségek, a szimmetria csak a vádak szintjén áll fenn, a tettek szintjén nem.

Hogy extrém példával éljek, a kurucinfón sok a panasz, hogy nem szabad szabadon zsidózni, valamint elég gyakran fejezik ki, hogy üldöztetbe érzik magukat, szegényeket gyakran le is rasszistázzák. A kommunikáció itt is szimmetrikus, így akkor egyenrangú, hasonló helyzetű felek nézeteltérése a cigányok/zsidók kontra nácik ellentét?
Az 56-os forradalmi események után 1957 tavaszára a hatalom már kezdte biztonságban érezni magát. Az 1957 május elsejei nagygyűlés a hatalom első nagy tömegrendezvénye volt a forradalom leverése után. A Hősök terén több százezer ember várt arra, hogy a néhány hónappal…..
Paul polip 2012.01.21 22:54:47
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Cruyff, Haan, Neeskens csak nagyon közül kerültek hozzá. Van Basten, Rijkaard, Gullit egy Európa-bajnokságot húztak be. Bergkamp, De Boers, Overmars, Kluivert még a döntőig sem jutott. A fent említett holland játékosok bármelyik sztár lehetne a mostaniban, mégis van Bommeléknek van…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Hogy ki számít egy világbajnokságon outsidernek? Nos, a horvátok – akik első vébéjükön bronzot szereztek – szerintünk egyáltalán nem, hiszen egy lépéssel nagyobb államszervezetbe tömörülve a játékosaik már komoly sikereket értek el. De mit tudtunk például a Costa…..
December 26-27-én - ahogy megszokhattuk már - teljes fordulót rendeznek az angol bajnokságban. Természetesen, most is poszttal kedveskedünk hűséges olvasóinknak. Annyit mindenképpen ígérhetünk, hogy a tíz meccs elé tett szösszeneteink egyetlen bejgli, szaloncukor, halászlé,…..
A hagyományoknak megfelelően ismét európai VB következett, és a hagyományoknak megfelelően ismét behúzta a rendező ország – noha a torna előtt és az alatt is többször a teljes szétesés szélén állt a német válogatott. Sajnos, ez a torna is nélkülünk zajlott, a betyár…..
Utoljára valami Bee Gees jutott el ilyen magasságokba, de most simán lecsapdáztuk, meg különben is, ki a fene akar rájuk emlékezni, mikor itt száguld tovább a Rorschach. Rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé,…..
Paul polip 2009.10.30 23:18:05
Tudnánk-e kicsoda Alex Ferguson? Miféle Chelsea? Beszélnénk-e ma Arroganz Arénáról? Hogyan élnénk mindennapjainkat szovjet partjelzők nélkül? Nem apróságokról, fordítva megítélt bedobásokról, hanem legendák, klubok, országok életét alapjaiban megváltoztató nüanszokról…..
Milánóban járt kedvenc Chelsea-, és ami még durvább, Bayern-szurkolónk, és a helyi nevezetességek közül elsőként a San Siro-Giuseppe Meazza stadiont tekintette meg. Nem klubszeretet, hanem a zöld gyep illata iránt érzett vágy vitte oda, de keservesen csalódnia kellett.  …..
Tizennyolc év múltán részesül pénzjutalomban Ötzi, a gleccsermúmia megtalálójának családja. Nem kevésbé örvendetes, hogy tizennyolc éves a Tilos Rádió, és ebben az évben is elstartolt a Tilos Maraton. Az NST pedig tizennyolcadik alkalommal is kétségbeesve keresi Susant,…..
Amerre csak nézek cérna hangú, ártatlan tekintetű, mezbe öltözött aprónép nyüzsög a lelátón. Az MLSZ és a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség tíz szektort töltött meg kiskölykökkel - nem győzzük hangsúlyozni, parádés kezdeményezés. Ezek közül a srácok közül sokan…..
Rorschach forever, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor és pattopo méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se…..
Paul polip 2009.04.02 10:43:21
Paul polip 2009.04.02 15:27:00