Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HANGMAN

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szombati vetítés során sokan kérték (és korábban is), hogy a kész filmet tegyük közzé valahogy az interneten. Mielőtt elkezdenéd a letöltést, olvasd végig a következő sorokat:A film a MELYIK Csapat tulajdona, semmilyen részlet vagy hang nem használható fel az engedélyünk…..
MELYIK Budapest-Bamako - könnyed kis útifilmünk arról, hogy jutottunk le egy rozzant kisbusszal Közép-Európából Fekete-Afrikába. Bemutatók: Jan 13. Budapest, Art Katakomba (Sz. István krt. 2.) - 19:30 Jan 16. Gyál, Körösi u. 118-120. - Arany János Közösségi Ház és Városi…..
Sokszor előfordult velünk, hogy kevés volt a fényképezőgépünk optikája ahhoz, hogy az elénk táruló döbbenetes látványt visszaadja. Talán egy panorámakép jobban visszaadja a tájat ahol utaztunk. A képek bármilyen további felhasználása csak a készítő engedélyével…..
Utunk során rendszeresen vezettünk egy költségvetést, melybe minden költésünket felírtunk a szállások díjától kezdve az utolsó energiaitalig is. Felírtuk a pénzváltásokat, kilóméterállásokat, a tankolt gázolajmennyiséget, és még hasonló dolgokat. Szerepeljen itt egy kis…..
Kedden véget ért a nagy kalandunk, éjfél előtt nem sokkal leszállt a gépünk Ferihegyen. Mindhármunk családja kijött elénk a reptérre a késői időpont ellenére, ezúton is köszönjük a pezsgőt, és a nagyszerű fogadtatást. Az utazással töltött út 1 napja alatt újabb…..
MELYIK Csapat menni Bamako! Finish! 2009.02.01 01:38:24
...megkérkeztünk Bamakóba!! 2009 január 30-án mittudomén hány órakor a MELYIK csapat Mitsubishije, Csövi begördült a mali fővárosba! 8300 kilométer és megannyi kaland áll a hátunk megett, képek majd hamarosan, az utolsó pár nap összecsapott beszámolójáért pedig bocs, dehát…..
Akik már az elejétől fogva nyomon követik kalandjainkat, talán unják már az állandó Mad Max-ezést. Pedig arra, ami Dél-Mauritániában fogadott minket, nincs jobb és találóbb kifejezés.   Reggel útra keltünk Nouakchottból. Szakadt, lukas utakon ment az autónk, igaz, itt…..
A mai nap kiléptünk a valóságból. Aknamezőn jártunk. Többek közt.  Reggel a dakhlai mecset müezzinjére ébredtünk (így hívják azt a figurát, azt hiszem, aki jellegzetes énekével imádkozni hívja az iszlámokat). Felkerekedtünk, összeszedtük a 48-as csapatot, akikkel jó…..
A Csillagok Háborújától a háborúzó csillagokig  Előző beszámolónk valahol réges rég, egy messzi-messzi galaxisban ért véget...  Tehát a Tatooine bolygón ébredtünk. Nem vicc, Tan-Tan városától nem messze van a Tattoine, a főúttól pár száz méterre beljebb a…..
A Gibraltártól a Tattoine bolgyóig   Nyájas olvasóink, mint azt sokan tudjátok, átértünk Afrikába. Itt már netet csiholni sem olyan egyszerű, ezért hát most nagy adagban megkapjátok az elmúlt pár nap dózisát – egyben. Jól vagyunk, kék az ég, zöld a fű, illetve…..
Tegnap egész nap nyomtuk a gázt, hogy még időben elérjük a kompot Tarifában. Reggeltől estig 1szer tankolni és pisilni áltunk meg. Végül olyan jól jöttünk, hogy este hatkor már bent álltunk a Tarifai kikötőben, vártuk, hogy induljon a 7 órás komp.   A spanyol…..
Kedd hajnalban, olyan 1 óra környékén szerencsésen megérkeztünk Murciába. Barcelonában sikerült kicsit többet aludni, valamint kavarogtunk még a belvárosban is az autóval. Nem siettünk ma, mert elég nagy előnyben voltunk a többi csapathoz képest. Barcelonától kezdve…..
Kb egy órája (hajnal fél 4) megérkeztünk szerencsésen Barcelonába, és túl vagyunk egy unicumon/vodkán. A mai nap eléggé húzós volt, mert reggel 9 kor indultunk Bolognából, majd több mint 18 óra utazás után megérkeztünk Barcelonába. Sokat nem pihentünk, néha sofőrcserére,…..
Gyors helyzetjelentés: Megérkeztünk szerencsésen Bolognába. Az autó nagyon jól bírta a közel 1000 km-es etapot. Graz után melegedett a víz egy picit, de nem volt vészes. Az osztrák Alpokat letudtuk, és hajnal 2-re értünk Zsófihoz. Köszönjük a szállást, és a vacsit neki!…..
Indulásra készen Mi sem hittük volna pár hónapja, de indulásra készen állunk! Bepakoltunk. A kocsi olyan komfortos és berendezett, mintha 20 éve benne laknánk, az egyéni festésnek és a matricáknak köszönhetően pedig csajozós versenyjármű illúzióját kelti a kicsike. Szól a…..
A hetek óta gyűlő felszereléseket a tegnap elkezdtük szortírozni és ládákba pakolni. Átgondoltunk mégegyszer mindent, hogy mi az ami kell, és mi az amit itthon lehet hagyni. Csilla cuccai kezdetben kitöltötték teljesen Edét, a 75 literes hátizsákot. Végül fájó szívvel, de…..
MELYIK Csapat menni Bamako! START 2009.01.13 13:21:10
Már csak 4 nap és indulunk! Mindenkit szeretettel várunk!..
Hétvégén sajnos kihagytuk az utolsó hivatalos Bamakós eligazítást, mert Kadarkúton volt még egy kis hegeszteni való. A szombat reggel szereléssel indult, a megrendelt termosztátot raktuk be az autóba. Jól elment vele az idő, mert az alkatrészboltban egy Toyota termosztátot adtak.…..
Ma reggel visszaütött az, hogy nem tartottuk az autónkat garázsban. Reggel Gyálról elindultunk(Csilla és Peti) Pestre dolgozni, illetve egy utolsó vizsgára. Éjszaka -13 fok volt kint, és az autóban mint utóbb kiderült -8 fokos fagyálló volt. Ez kicsit megviselte a rendszert de a…..
DD menni BB Hűvöskés Warmup 2008.12.03 15:38:00
A múlt szombaton részt vettünk az idei szezon utolsó bemelegítő futamán, amelyen már csak az idei Bamako futamra nevezett csapatok vehettek részt. Jó nedves időnk volt nem sokkal 0 fok fölött úgyhogy igazi jó dagonyázásra lehetett számítani. Reggel hatkor megjelentünk a Lurdy…..
  Egyik ismerősünk leszerelt nekünk egy német katonai kajaellátmányt. A túléléshez német tudás jól jön, mert minden németül van ráírva a dobozokra. Van benne lekvár, keksz, kétszersült, cukor só, víztisztító tabletta, rágó meg sok minden más. Próbaképpen elvisszük…..
Az elmúlt hétvégén nagyon jó idő volt a terepezéshez. Nem voltunk restek kipróbálni az autót ismét terepen. Gyál határában van egy motorcross pálya, amin már egyszer kipróbáltuk a vezetést, de most elérkezett az idő, hogy az L300-asunkkal is felmerészkedjünk a dombokra.…..
Tegnap elérkezettnek láttuk az időt, hogy az autó elektronikáján egy utolsó nagyjavítást csináljuk.  Kezdetnek felfúrtam 6 lyukat a tetőcsomagtartóra, ide csavaroztam a reflektorokat. 4 lámpa néz előre fixen, 2 pedig hátra. A hátsók forgathatók, hogy ha kell oldalra…..
Elindítottunk egy másik blogot itt a blog.hu-n is, hogy többen izgulhassanak velünk az utunk során. Természetesen a weblapunk a http://bamako.hangman.hu oldalon továbbra is működik.Érdemes visszanézni gyakran, mert a design módosulni fog reményeink szerint.És Boldog Új Évet!..