Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kefir

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan, ahogy németországi tartózkodásunk második éve is letelni készülődik, kiváló alkalomnak tűnt, hogy lejegyezzem egy körvonalozódó megfigyelésemet a Német Lélekkel kapcsolatban. Ez az elmélet, - persze csak, ha igaz -, sok mindent remekül megmagyarázhatna - igaz, részben…..
Tulajdonképp nem is tudom, minek is pampogok. Önszántunkból járunk ide a leprafészek szupermarketbe vásárolni a sarkon túlra. Jómagam már sokat tűnődtem ezeknek az anyátlan alkalmazottaknak a sorsán, és lényegében fel is dolgoztam mindent lelkileg, amit lehetett. Egy kedves sztorit…..
 - Van egy remek filmem DVD-n: neked biztosan tetszene... - mondtam kábé két évvel ezelőtt egy kollégámnak. - Elhozom neked holnap.Holnap el is vittem neki.- No, milyen a film? - kérdeztem izgatottan, amikor legközelebb összefutottunk.- Nem néztük meg, mert engem nem igazán…..
Frauhéger keresztbemegy. Keresztbemegy reggel, és keresztbemegy egyszer kábé koradélután. Ami tesz, az nem veszélytelen, de nem is egyszerűen csak irritáló....Frauhéger fagyostekintetű, negyvenplusszos, tudjamitakar/kitudjamitakar, száradtszőke német nő. Menetrendszerűen…..
Ursula, az egyik legtapasztaltabb asszisztensnő ott bent nálunk, szeret alapos munkát végezni: pedáns módon, inkább lassan, de biztonságosan jár el. Hibázni viszont nem szeret, mert a kritikát nehezen viseli; hamar hisztizni kezd, ha úgy érzi, egy adott helyzetben a sietség, a…..
Az alábbi jelenetnek egy gyermekorvosi váróteremben voltam tanúja: ötévesforma arabos külsejű kisfiú rajzolgat a kikészített cerkákkal, színezget, írogat, díszíti a dolgot innen is, onnan is, majd büszkén viszi az elkészült műalkotást édesapjához, aki maximálisan európai…..
Germánuszvaránusz Megakulpa 2009.01.20 12:18:00
Mega kulpa - meg a maxima kulpa. No, ezt itt ezek nem ösmerik. Van ugyan a másodikvilágháborús-folyamatosanbocsánatkérős német örökség, az ezerszer is leírom, hogy "nemirtyuk, nemirtyuk, nemirtyuk... a másikat", amit el nem mulasztanak minden sátoros ünnep alkalmával újra…..
Germánuszvaránusz Kígyóhab 2009.01.19 19:13:00
- Jó, hogy itt ma vagytok!.. - emelte poharát Roman és szeretetteljesen jártatta körül tekintetét a szülinapi köszöntésre egybegyűlt baráti kompánián.- Jaa! Jaa!.. - hangzott innen-onnan is az egyetértő bőgés.- Jó, hogy *te* itt vagy! - emelte saját poharát s még magasabbra a…..
- Jó hétkezdetet kivánok! - hangzott ma a nekem szánt jókivánság a bicikliparkolóban Prof. Christen szájából.- Ja, ja, azt is, én is, Önnek is!.. - hebegtem. Szinte már ki is ment a fejemből, hogy ilyen üdvözlés is van...
Germánuszvaránusz Kívülember 2009.01.19 07:28:00
Napi vándorlásom otthon és munkahely között remek kikapcsolódási lehetőség: biciklizés erdős-mezőn keresztül, tájegységek szemlélése, gyönyörködés amaz ékes rendben, amely ezt az országot élteti. Ha valahol úttestre vet a sorsom, ott sem les rám a halál: az autósok -…..
Hastings beachVasárnap Hastingsben kirándultunk Guffy barátommal. Ő már tíz évvel ezelőtt élt ott fél évet, úgyhogy ez volt most számára a nagy visszatérés.Hastings PierSlowInzertHastings felettPersze tíz év alatt Hastings sokat változott — főleg előnyére,…..
Lófac! - mondhatnánk - Abonettet enni demográfia méretekben kell!.. ...Ezer köszönet ill. fílendank Tereskovának a remek sorért; táplálkozástudományi síkon viszont tényleg csodákat mível, ha az ember ilyen gabonahulladékokat tuszkol magába - feltéve persze, hogy azt visszaeső…..
A következő kedves epizódot Saturninus barátomtól hallottam, aki éppen lelkesen Gilmore Girls-t, azaz Szívek szállodáját néz DVD-n, utána pedig végre megoszthatom veletek a nyereményjáték nyertesének nevét, merthogy kisorsoltam.Rory - hogy meglepje és egyben megleckéztesse…..
kefir 2009.01.15 18:16:11
@Leiter Jakab: ott fekszem a helóvíni mókusok előtt, épp lakomázgatunk... ;DDD

újraolvastam, és látom, h simán csak félreolvastam, amire reagáltam: meg is fogadtam, többet a reggeli rohanásban nem kommentelek. sebaj :) kef
A pré-karácsonyi könyváruházi forgatagban egy, csak egy legény állt kővé meredve, hogy a nyála is majd a pulcsiján végezte a végén: az nagykupac akciós könyv tetején ott hevert *az*, ami a békés-bárgyú ajándékozós hangulatból egyenesen a latyakos valóságba pofozta…..
Germánuszvaránusz Bunde Kutya 2009.01.13 07:43:00
"A házunkba költözött egy bitang jó fej, szédületes jampi: ismerjük el!.." - idézhetnénk a Hungária együttes egykor méltán népszerű slágerét, de téves: Bunde Kutya hosszú évtizedek óta a földszint 1. lakás bérlője, mi meg csak tavalyelőtt huppantuk be ide,…..
Germánuszvaránusz Túl mindenen 2009.01.12 20:15:00
1310 pennymarktos, 48 lidlis, 527 plusszos és 69 aldis alkalmazott tekintetének tüzetes vizsgálata után bizton állíthatom: iszonyat egy meló lehet feketére szalonnásodott kézbőrrel napokat pénztárazni, kifolyott tejeket felmosófával tuszkorászni, embermagasságú macskakajás…..
Oly kicsiny az ember, oly röpke az élet;S oly nagy az a hülyeség....- Ez a nő - kezdi főnököm, ki maga is gyakorló nő volt egykoron, fel sem tett kérdésemre a válaszadást - nemrég még köldökig vágott ruhában, sminkelve cikázott itt. Most meg jön ebben a kopftúk-ban (fejkendő)…..
A minap volt szerencsém megtekinteni egy kortárs germán filmfájlot, amely szórakoztató és - nem titkoltan - kereskedelmi céllal, házi- illetve ál-háziasszonyok bujálkodásairól számolt be - zavarbaejtő német tárgyilagossággal.Pornójáról ismerszik a nemzet, gondolhattam volna…..
A fasizmus kicsiben és *otthon* kezdődik....Képzelj egy apró párbeszédpanelt, amely webezés közben véletlen felugrik. A neked szegezett mondat így hangzik: "Ha szeretnéd, hogy mindenki, aki nem szimpatikus, máról holnapra eltűnjön az életedből, kattints az OK gombra! Ha mégis…..
- Hendrik! -mondom minap a kollégámnak,- blogot írok rólatok.- Mit?..- Blogot. Webes naplót.- De kiről írod, még egyszer?!..- Rólatok. Német nép. ilyesmi.- Aha. Németül?- Nem magyarul. Magyaroknak.- És mit írsz? Semlegeset?..- Sajnos nem: hülyét csinálok belőletek, mert különben…..
Ezópusz óta ismerünk rá újra s újra, mily hasonlatosak vagyunk néhány egyszerű, bárdolatlan agyú állathoz mindennapi konfliktusszituációinkban. Ez persze nem olyan nagy baj - különösen, ha abból indulunk ki, hogy egy párhuzamos valóságban szamarak és lajhárok riogatják talán…..
Minden kultúrkör rendelkezik néhány elviselhetetlenül ostoba grimasszal, arckifejezéssel, amelyek a felkészületlen szemtanút akár az őrületbe is kergethetik: gondoljunk csak az undor ("Íííí!"), az unalom ("Aaaa!"), az elképedés ("Őőő!" vagy…..
Ami nekünk a reklám, az nekik a verbung....Már a bébikorú PR-osok is úgy tanulják, hogy az egyik legtutibb reklámrecept a lakossági vágyálmok telibetrafálására alapoz. De vajon mire vágyik ez a rengeteg Normakövető rakéta?!..Nézzük csak először is a…..
A német polgár szabályszerű életet él. Gyönyöre előre elkészített sablonok maradéktalan megvalósításából fakad. Svájci óraművek ketyegése ligetigyörgyös zűrzavarként hat ahhoz a menetrendszerű létezéshez képest, amellyel minden reggel másodpercre pontosan magukhoz…..
Az egyik legfigyelemreméltóbb északgermánikum az, ahogyan ezek az emberek az utcai/áruházi testkontaktusokat kezelik. Alaphelyzetben minden valamirevaló magyar utcavitéz úgy képzelné, hogy egy olyan ütközésért, amely után a vétlen fél legalább 5 mp-ig zúzott bordáit tapogatva…..