Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fideszeszsidó

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kövér László a múzsám. Tegnap már megihletett, amidőn a Magyar Idők hétvégi számában a baloldali médiafölény megszűnéséről értekezett. Interjújában olvastam még egy továbbgondolásra ingerlő mondatot. Kifejtette az ellenzéki sajtóról, hogy „Jelenleg ez a média már szinte diktál a meggyengült,…..
fideszeszsidó 2017.08.22 11:27:11
Egy kutatás eredményei szerint az ateista gyerekek nagylelkűbbek és jószívűbbek vallásos társaiknál, egy másik szerint pedig az ateisták az agyuk kisebb részét használják. Mit mutatnak meg és mit nem ezek az eredmények? Szerző: Laborczi Dóra A vázolt kutatási eredményeknek köszönhetően két…..
fideszeszsidó 2015.11.12 12:28:28
Vitatott, hogy a "diktátorjáték" ami az idézett kutatás alapja, mit mér. Valamilyen viselkedésben mutat eltérést, de az nem feltétlenül az altruizmus. Ugyanazok, akik a diktátorjátékban adnak - azaz altruisták - a diktátorjáték kiterjesztésében elvesznek a másiktól. (en.wikipedia.org/wiki/Dictator_game) Ezért az összes itt leírt vélemény csak felszínes és kritikával értelmezendő - az enyém is...

A valláskritikát vagy az ateizmust nem kellene keverni a vallásokkal vagy az istenhívőkkel szembeni militáns agresszivitással, amire Brendel Mátyás a sajnálatos példa.
Az első részben kifejtettem, hogy Izrael egyoldalú, részrehajló, a tényeket figyelmen kívül hagyó bírálata antiszemitizmus, és a Magyar Nemzet online kiadásának (www.mno.hu) a gázai hadműveletekről szóló tudósításaival illusztráltam állításomat. Ezt…..
"Ez ugyan nem fideszes vagy zsidó ügy - több annál. Mindenkit érint. Azt mutatja, hogy a politikusok és a média összejátszásával létrejövő virtuális valóság milyen távol áll a valódi valóságtól."Az SZDSZ szerint megengedhetetlen cinizmus, ha valaki az emberi…..
Izrael részéről a béke egyértelmű és megkerülhetetlen feltétele a palesztin terrorizmus megfékezése. Véleményem szerint nincsen olyan palesztin tényező, amelyik valóban képes lenne megfékezni a terroristákat, miközben kétséges, hogy megvan-e ehhez egyáltalán az akarat.…..
A film egyik jelenetében elmondom (2007-ben), hogy nem örültem igazán annak, hogy Orbán Viktor a Demokratát ajánlotta a jobboldali közönség figyelmébe. A Demokratában ugyanis jelentek meg általam (és mások által) antiszemitának minősített cikkek. A film bemutatója után…..
Ungváry Rudolf a film (A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció) kapcsán többször kifejtette (a Klub Rádióban és a 168 óra idei utolsó számában, illetve megírta), hogy a Fidesz kirekeszti a nemzetből a baloldalt, és ez megengedhetetlen. Idézte "a baloldal,…..
Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke a következőt nyilatkozta: "A kormány a többi történelmi egyházhoz hasonlóan a Mazsihisz-szel is szerződést kötött a kommunizmus alatt elkobzott ingatlanvagyon részleges kárpótlásáról. Ezen szerződés alapján kap a Mazsihisz…..
Ez a blog "A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció" című dokumentumfilm nyomán jött létre. A film azt járja körül, hogy a rendszerváltás eufóriája után 2002-re oda jutottunk, hogy barátságokat és családi kapcsolatokat verhet szét a mindent…..