Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KNY

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Rádió büdzséjét is megkurtítaná a Bajnai-csomag – írja a Népszabadság online. Az ugyan egyelőre nem ismert, hogy a médiumok milyen arányban részesednének a megszorításokból, de az MTV és a Duna TV már most tiltakozik a…..
KNY 2009.04.03 14:42:41
Már nagyon régen meg kellett volna lépni a közszolgálati médiumok racionalizálását. Az MTV, MR, Duna TV hármashoz még tegyük oda az MTI-t is és ne feledjük az internetet sem. Például magyarorszag.hu A mai napig az állami pénzből támogatott tévék, rádiók a szintén állami apanázsból vegetáló nemzeti hírügynökségtől "piaci alapon" vásárolnak szolgáltatásokat. Plusz ez az MTI versenyszereplő is egyben, Ő pénzt kap az államtól, mint nemzeti hírügynökség utána viszont minden előfizetőjének borsos áron méri a híreket. Sőt, van ahol már Ő, mármint az MTI az olvasókat közvetlenül kiszolgáló médium. Hogy is van ez?
Állami pénzből legyen egy-egy közszolgálati TV és Rádió szigorúan reklámok sugárzása nélkül. Az állami pénzből fenntartott MTI pedig minden hírfogyasztónak vagy hírfelhasználónak (szerkesztőségek) ingyen adja a híreket. Rögtön tisztább viszonyok lennének...
KNY 2009.04.05 00:03:34
@cbc: és hogy nézne ki az a sok teljesen egyforma lap és weboldal? Éppen ez a lényeg, ha mindenki megkapja ugyanazt a hírcsomagot a nemzeti hírügynökségtől, akkor ideje lesz érdemben versenyezni. Saját információk, tudósítások, riportok különböztetnék meg igazán a médiumokat. A copy paste jelenleg is dívik...
KNY 2009.04.05 00:07:57
@mizrolist: lássuk be a Kossuth Rádió fenntartása nemzeti érték, a Petőfi Rádió markáns utat választva egy szép szeletet vágott a reklámtortából, tehát ebből is látszik egy-egy ilyen koncepciót nem állami pénzből kell finanszírozni. Amúgy sokkal értelmesebb lenne a sok felesleges pénzkidobás helyett például az on-line piacon is állami pénzt pályázati úton odaadni közszolgálati tartalomra... Tematikusan így sok egymástól nagyon különböző médium (weboldal) szerezhetne pénzt legális módon.
Kerékagy Megvert a buszvezető 2009.03.20 10:14:00
Kis híján elütött, majd megvert péntek reggel a 225-ös busz vezetője. Az eset olyan döbbenetes és felháborító, hogy ezúttal tartózkodunk minden lírai és humoros részlettől, és a maga Truman Capote-i szikárságában ismertetjük az egy órája zajlott történetet.    …..
Nem...
KNY 2009.01.01 13:43:31