Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sat.

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beren kritikája:Már írtam erről a könyvről(Asperján György: Jézus és Júdás aktája). Eddig kétszer olvastam el és elég átfogó képem lett róla. A magánkritikám szerint nagyon jól sikerültek a Heródeses részek, jó a jellemrajza és érdekes a cselekménye, teljessen új…..
A legtöbb sirálynak elég, ha a legegyszerűbb repülést megtanulja – azt, hogyan jusson el a parttól az ennivalóhoz és vissza. Mert a legtöbb sirályt az evés, nem pedig a repülés érdekli. De ezt a sirályt nem az evés érdekelte, hanem a repülés. Jonathan Livingston…..
sat. 2011.01.01 12:48:00
  Szentviktori Ádám: Urunk születéséről   Mert akarta, nem mert kellett, jött Teremtő mint teremtett. Alkotásként itt jelent meg      Alkotói dicsőség. Szent Látók Őt elő-mondták; tér kit nem fog, kor, se korlát, szűk sorunkon vett új…..
KKBK szanyi szexi tibor 2010.10.03 03:28:00
  "Az MSZP izgalmas, szexi párt lesz" Szanyi Tibor. a videón szanyi "szexi" tibor és az MSZP-band:   ..
sat. 2010.10.04 22:18:15
  @tesz-vesznek és minden jóakaratú nicknek   @inszeminator bloggerrel (inszeminator.blog.hu), remek Tormay Cécile-bejegyzése alatt (inszeminator.blog.hu/2009/01/05/tormay_cecile), a kommentsorban, jóizű beszélgetésbe elegyedtünk a mindkettőnk által tisztelt, nagyrabecsült…..
sat. 2010.09.29 00:09:38
Nem aknamunka, Agg bácsi, mainstream.
Zimándi Kossuthjára célzál?

books.google.pl/books?id=XUxIAAAAYAAJ&printsec=frontcover&dq=Zim%C3%A1ndy&ei=j8igS9XrBZTszATXp_m_Bw&cd=2#v=onepage&q&f=false%20

A'szem: itt nem mű köd a direkt kapcssor:
<a href="http://books.google.pl/books?id=XUxIAAAAYAAJ&printsec=frontcover&dq=Zim%C3%A1ndy&ei=j8igS9XrBZTszATXp_m_Bw&cd=2#v=onepage&q&f=false%20">Zimándy Kossuthja</a>
KKBK Caligula lova 2010.08.25 11:41:00
népek, érmek, lobogók fiatalok, robogók csúnya nácik karja lendül soviniszta ének csendül szól a pali, nem a madár: csendbe boruljon a határ, ne lengessen senki zászlót! ifjú lélek fenti zárszót, zok nélkül kell betartanod! így szólt pali, hallgathatod. ruhát viselsz, legyen…..
"a pozitív diszkrimináció csupán annyiban különbözik a negatívtól, hogy több embert érint hátrányosan. "     Az aktív-, passzív idegenszívű fogalommagyarázat után, a rasszizmusmoz új altípusokat vezetnék be:     pozitív-, negatív diszkriminációhoz hasonlóan van pozitív-,…..
sat. 2010.08.09 14:49:48
@Pajszer Művek: @tesz-vesz: A szar nagyon hasznos, ha megfelelő - értsd: kantiánus - mód használjuk föl. (Az ötlet üzleti célból jogvédve. Bármiféle hasznosítása tilos a tulajjal való egyeztetés nélkül, aki e végett a szag alapján könnyen föltalálható.)
    „(…)   (…) …azok az országok tudják a gondokat megoldani, ahol létrejött a társadalmi-politikai paletta közepe felé egy nagy és erős közösség. Az ideológiai kérdések oda kerültek ahová valók, a »filozófusok asztalára«, helyüket a józan ész…..
Jezsuita bloggerek Pártus Jézus? 2010.06.18 18:37:00
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy katolikus körökben is milyen népszerűségre tett szert Badiny Jós Ferenc munkássága és elméletei. Sokan úgy látják, hogy keresztény hitük és magyarságtudatuk elmélyítését szolgálja az emigrációból 2001-ben hazatért, és 3 éve elhunyt szerző, aki egyébként elhagyta a…..
  Megvan a szlovák választások végeredménye. Igazolást nyert az elmúlt pár hétben a közvélemény-kutatók által jól-rosszul mért trend: Fico formaidőzítése finoman szólva nem sikerült valami fényesre, a potenciális anti-SMER koalíció pártjai viszont a hajrára…..
sat. 2010.06.14 21:26:13
@bunko_jobbos: Nem kell akarniuk se. Sínre vannak állítva.
Különben nagyon sok mököpös + en bloc a pártjuk is sokszor tényleg elég csak mások magyarságából élő semmilyen + kétbalkezes volt már kezdetektől. (Akárcsak a csonkaországi politika.)
Jobb híján támogattuk a 7-tagú szűkebb családunkból is + a baráti kör is.
Miközben vannak, akik szlovák bölcsességről, Fico elképesztő bukásáról írnak, az előzetes szlovák eredmények alapján két dolgot lehet csak biztosan kijelenteni. Egyrészt, a Fico által fémjelzett demagóg politizálás továbbra is nagyon sikeres maradt északon, miközben a vele…..
sat. 2010.06.13 23:19:44
KKBK A Színészkirálynő! 2010.11.02 03:03:00
  a csodálatos orgánumú nemzeti színésznő, Eszenyi Enikő újra akcióban, nem orrhangú ez, hanem ez kuriózum! Uramisten..Lehultem teljesen..Ez iszonyu   iskolás szint :( mint egy hisztériás... sose értettem, mit látnak ebbe a donáldkacsába. nekem a kulturális jelentősége mindig…..
  „(...)   (...) Konfliktusra hajlamos természetéből fakadóan a civil társadalom magától nem képes megalkotni az erkölcsöt, mivel akkor kolostorra hasonlítana. Ahhoz, hogy a civil társadalom létezzen és foglalkozni tudjon mérhetetlen mennyiségű ügyletével, az…..
Az ókori Kínában nagy vita zajlott két mester között. Az egyik neve: Meng (Kr.e.372-289). Kung mester (Konfucius) tanítását követe, és azt állította, hogy az ember természete alapvetően jó, mert az Égtől származik, az Ég pedig jó. Az ember alapvető jóságának jele a…..
Ezúttal Gazdag István cikkét vesszük át - kommentár nélkül. Ékes cáfolat a fajok egyenértékűségére: HaitiMi történik egy virágzó földművelő gazdasággal, ha néger forradalmárok lemészárolják vagy elüldözik a fehér földbirtokosokat, elpusztítják az…..
Inszeminator blogja Két móc 2010.04.06 23:31:00
        - A hajnal előtti óra fájdalmas és tragikus. Van akinek már hetek óta az. Dönteni nem kell, csak sodródás mindenütt. Menekülés. Szétszóratás és szégyen. A fegyverletétel szégyene. A megaláztatás.   - Halkan kopogtak az ajtón, a pap lépett be gyetyával a kezében. Körbepillantott az…..
sat. 2010.04.08 14:00:46
MAGYAR IDŐ Harmadnapon 2010.04.04 01:18:00
Pilinszky János: Harmadnapon És fölzúgnak a hamuszín egek, hajnalfele a ravensbrücki fák. És megérzik a fényt a gyökerek. És szél támad. És fölzeng a világ. Mert megölhették hitvány zsoldosok, és megszünhetett dobogni szive - Harmadnapra legyőzte a halált. Et resurrexit…..
MAGYAR IDŐ Etimológia 2010.03.19 11:05:45
Á.F. feleúton a Nirvánába, megjelent Szürke Lónak.(A Nirvánába akkor jutsz, ha megsemmisül benned a nemtudás és az abból eredő rossz. Van, hogy nem árt egy kis külső nyomás. Á.F-nél legalábbis ez így működött.)Fönn északon hidegek a hajnalok.Napfölkeltekor Szürke Ló…..
Egy gyors rövidhír, feleim. Nem olyan rég Pozsonyban jártamban megnéztem még egyszer a Szent Márton-templomot. Az építmény sok mindenről nevezetes, pl. hogy itt koronázták a Habsburg házból való magyar királyokat egészen V. Ferdinándig, itt van eltemetve – ha jól tudom –…..
bdk blog archívum Blog-gondok 2010.02.03 14:13:00
Eléggé lehangolt tónusú bejegyzést helyezett el blogjában El Lobo - A farkas (azaz Bognár László, aki az utóbbi időben már nem használja jól bejáratott bloggernevét, ebből is látszik, hogy gondja van ezzel a megjelenési formával). Úgy találja, a webnaplók elterjedésével nem…..
 MENEKÜLÉS AZ ÚRHOZ Be szép a régi kép, a tiszta,Be szép volt a világon élni,Be szép volt az a lázadó,Mégis uras, szent Össze-Vissza. Imádkozni is tudtunk néha,De mindenképp Istené voltunk,Nem-akartan és nem-tudónLegbőszebb óránk se volt léha. Be…..
 Napok óta ez jár a fejemben: „Napsugarak zúgása, amit hallok, / Számban nevednek jó ize van”. Talán az ünnep, talán ez a téli tavasz, talán az elfogyasztott borok, talán mindezek együtt és még számos más motívum is közrejátszott abban, hogy fölidéződtek és…..
sat. 2010.01.01 01:14:13
remélöm: nem baj, hogy Néköd is elküldöm - néköm ezt írá galagonya:

Nem kívánom neked,
hogy a szenvedések halvány árnyéka se hulljon rád az új esztendőben.
Nem kívánom azt sem,
hogy minden napod sikerekből álljon,
mint ahogy azt sem kívánom,
hogy soha ne kelljen a bánat egyetlen könnycseppjét se ejtened.
Még azt sem kívánom, hogy ne eméssze fájdalom lelkedet valakiért.
Mindezeket nem kívánom neked, hiszen te is tudhatod:
az emberek minden újévi fogadkozásuk ellenére jószerivel ugyanazok maradnak.

Azt kívánom, hogy megsejtsd, megértsd, sőt megéld:
a könnyek megkönnyíthetik a szívedet,
a szenvedés megtisztítja a lelkedet,
a fájdalom és a szükség közelebb visz a betlehemi Isten-gyermekhez,
akinek mosolyánál, mint égi harmat a szomjúhozó földre, vigasztalás hull szívedre.
Szívből kívánom neked, hogy az új esztendőben is legyen
mustármagnyi hited, kelljen bár nem várt kereszteket emelned,
s tűnjön bár minden úgy, hogy minden igyekezeted ellenére kicsúsznak a kezedből a dolgok,
s lábad alatt elporlik a szilárdnak vélt talaj, s egyre távolibb óhajtott célod.
Szívből kívánom, hogy annak az ajándéknak az értéke,
amit Isten szeretett Fiában karácsonykor neked is adományozott,
napjaid számával növekedjék benned!
Ő segítsen abban, hogy örömet ébressz azok lelkében, akiket szeretsz, s akiket nem,
aki minden nap érdemes a barátságodra, aki felé bizalommal nyújthatod ki a kezed,
amikor támaszra szorulsz, akivel együtt szembeszegülhetsz ordító oroszlánokkal,
s akivel a legmeredekebb utat is mered vállalni.
Azt kívánom neked, hogy az új esztendő minden másodpercében maradjon veled
az emberré lett Isten gyermekien tiszta és feldajkáló mosolya.
Ővele pedig Te is maradj minden szempillantásban Isten áldó keze alatt!