Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chamea (törölt)

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a könyökünkön jön ki a feltöltőkártyás csalás, de amit és V. és L. végigcsinált, azt mindenkinek hallania kell. Hosszasan szívatták a két idiótát, akik félelmetes alapossággal próbálták elhitetni a hülye picsát játszó csajjal, hogy ők a T-mobile emberei és még azt…..
Chamea (törölt) 2010.02.25 23:06:01
Lehet feljelentést tenni, mert a kisebb mértékű üzletszerű csalást is büntetik most már, zaklatást úgy szintén, tehát ha a százados Úr nem hajlandó a hangfelvétel és hívás időpont után csalási kísérlettel megkezdeni az eljárást, az ORFK-nál be kell panaszolni és lehet, hogy morcosan fog rá nézni az emberre, de legalább megindul a csaló ellen az eljárás.

II. Cím
KÍSÉRLET ÉS ELŐKÉSZÜLET
16. § Kísérlet miatt büntetendő, aki a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be.
Kísérlet büntetojogi fogalma
17. § (1) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.
(2) A büntetést korlátlanul enyhíteni vagy mellőzni is lehet, ha a kísérletet alkalmatlan tárgyon, alkalmatlan eszközzel vagy alkalmatlan módon követik el.15
(3) Nem büntethető kísérlet miatt, akinek önkéntes elállása folytán marad el a bűncselekmény befejezése, továbbá az sem, aki az eredmény bekövetkezését önként elhárítja.
(4) Ha a (2)-(3) bekezdés esetén a kísérlet már önmagában is megvalósít más bűncselekményt, az elkövető e bűncselekmény miatt büntetendő.
18. § (1) Ha a törvény külön elrendeli, előkészület miatt büntetendő, aki a bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő feltételeket biztosítja, az elkövetésre felhív, ajánlkozik, vállalkozik vagy a közös elkövetésben megállapodik.
(2) Nem büntethető előkészület miatt
a) akinek önkéntes elállása folytán marad el a bűncselekmény elkövetésének a megkezdése;
b) aki az elkövetés elhárítása céljából felhívását, ajánlkozását, vállalkozását visszavonja, vagy arra törekszik, hogy a többi közreműködő az elkövetéstől elálljon, feltéve, hogy a bűncselekmény elkövetésének megkezdése bármely okból elmarad;
c) aki az előkészületet a hatóságnál feljelenti.
(3) A (2) bekezdés eseteiben, ha az előkészület már önmagában is más bűncselekmény, az elkövető e bűncselekmény miatt büntetendő.

forrás:jogiforum.hu

Üzenem a tizedes és százados úrnak, aki azt mondja, hogy nem lehet ilyenkor felvenni a feljelentést, hogy igenis lehet és szakmai mulasztás történik akkor, ha nem veszi fel az erre vonatkozó feljelentést. Itt az előkészülettel más bűncselekményt is megvalósít az elkövető, az un. zaklatást és egy fajta technikai intézkedést is kijátszhat abban az esetben, ha valamilyen személyes adatot is kér. Itt megvalósult egy fajta zsarolás is, mivel azt mondja, hogyha nem adja meg a megfelelő kódot, akkor nem kapja meg a nyereményt. Egy ügyvéd ezekben többet tudna segíteni, mert nem egy bűntény állapítható meg ilyen esetben.

Arra, hogy hajléktalané meg ismeretlené a telefon meg hogy nem lenyomozható, 1 a válaszom: cellainformáció. Ideje megismerkedni ezzel a fogalommal is.
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
Ezt már szeretjük: a megtámadott cég válaszol, de nem csak a levegőbe beszél, hanem olyan súlyos váddal illeti a Naiv Ügyfelet, ami az egész ügy megítésélést erősen befolyásolja. A szavazógép tanúsága szerint olvasóink teljesen megosztottak voltak abban, hogy elfogadható…..
"Van az a vicc, hogy mi az F-el kezdődik és Sz a vége, és a nők szőrzetében túrkál. Megvan? Nem, nem az, hanem a másik, a FODRÁSZ. Bár az a pasi, akihez én mentem, inkább volt FASZ mint fodrász mester. Gyönyörű volt. Tényleg.Egy sminkeseknek, és fodrászoknak tartott szakmai…..
Chamea (törölt) 2009.04.10 11:06:50
Eredetileg csak a pendrive-jogdíj ügyről akartam véleményt alkotni, de nem mehetek el szó nélkül az Artisjus - általam ismert - első igazán nagy genyósága mellett sem. Így egy kicsit hosszú lett ez az írás, de legalább van mit belinkelni amikor válaszolni kellene a kínzó…..
Chamea (törölt) 2009.03.09 11:33:20
@cso zsi A linuxokban kb 1500 seeder van, de te átléped max 3 megabit/s-es feltöltéseddel a 250, de legyen neked igazad, a 300 gigabájtot. Nagyon nagy marha vagy te. Tudod, mennyit kellene azzal seedelni, hogy ezt a limitet átlépd? Itéletnapig seedelsz, még akkor sem éred el normális használat mellett. Az ellenőrző csomagok miatt egyébként sem lehet maximális letöltéssel maximális feltöltést kihasználni, mert nem fog maxxal menni. A csomagok egyébként itt olvashatók: www.upc.hu/upc_internet.
"Egyébként a torrentezés is önszabélyozó dolog, hiszen ha inkorrekt vagy (nem osztasz vissza), akkor repülsz. " - ha a torrentet is módjával használod, nem röptében a legyet is módszerrel, hogy ami a legújabb, betegesen töltöd, akkor lehet tartani az arányt. Olyan hülyeséget meg ne írjál, hogyha akár heti rendszerességgel is nem töltesz egy torrentoldalról, akkor törölnek, mert ebből semmi sem igaz. Én is 2 hetente töltök le kisebb dolgot(pizza receptek, stb) és még mindig nem töröltek. Lehet valamit normálisan is használni. Abban Nagy László Úrnak, az ASVA egyik munkatársának van tökéletesen igaza, amit ki is jelentett a szólás szabadságában a 2007 november 8-i szerverlefoglalások kapcsán, hogy a szélessávú lehetőség az csak egy lehetőség, ez nem azt jelenti értelem szerűen, hogy csak szerzői jog által védett műveket lehet közvetíteni rajta.
Chamea (törölt) 2009.03.10 13:46:55
Miközben azt olvasom, hogy az USA-ban a zenei jogvédők már nem perelnek, hanem "törvényen kívüli" eszközökhöz akarnak nyúlni, aközben olvasom azt a hírt is, hogy 2009-ben és főleg azt követően a lemez eladások soha nem látott mélységbe zuhanhatnak. Nincsenek…..
Chamea (törölt) 2008.12.30 00:45:20
@karatekutya: Mókuci, tudod mit láttam ott: Írt a gyerek egy java alapú programot, vagy letöltötte, tuggya a ráák, ami torrentenként "megnyomta" az uppot az utorrentben(hálózatot szereltünk, ne kérdezd, hogy hogy csinálta, csak időnként néztem oda meg nem volt időnk beszélni). Kliensben ő töltött fel monggyuk 30 kb/s-el és közben 850 kb/s-et mutatott a mérce átlagban. Semmit nem vettek észre a BH-n, ami állítólag a legnagyobb tracker. Akkor miről is beszélünk itt? Valahol van egy rejtett oldal, ami nem kamu, mint azok, amiket reklámoznak és ott javába folyik megegyezés alapján a meghívó csere-bere, ezt is láttam, tehát aki vérbeli profi, az tuggya, hogy mit kell csinálni. Lehet csalni, mint atomállat, az, hogy a ProArt igazgatója meg én, meg sokan mások sík hülyék vagyunk hozzá és nem tuggyuk, hogyan kell, hogy ne szeretkezzenek ki onnan minket, az egy másik kérdés. Lehetni biztos, hogy lehet, mert láttam. Gigán volt fent a gyerek még, azon is megcsinálta, meg az indeep-en is, egyikről sem pakolták ki, pedig letöltött vagy 120 gigát a haverjával 1 óra alatt, 2 különböző IP-ről rájadásul. Erre valami komment, bakker?