Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nnnno, megint

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lelenc Kutyamentő Egyesület honlapján olvastuk a minden év végén aktuálissá váló felhívást. Bár petárdázni 2005 óta tilos, ez sajnos nem akadályozza meg a durrogtatást kedvelőket abban, hogy ezzel az idétlen hülyeséggel hozzák a frászt emberre és állatra egyaránt.Hiába…..
nnnno, megint 2008.12.29 19:50:35
@steevo: igen steevo, csak a magyat kutyak rohannak vilagga, ez nyilvanvalo. a fejlett nyugati kutyak alig varjak mar a petardazast, csak ezek a primitiv balkani ebek remegnek minden porcikajukban es rohangasznak ossze-vissza.
tudod steevo, nekem is tele van a tokom hogy nincs szabadsag mint peldaul kinaban ahol mar evszazadok ota megy a petardazas pont ahogy irtad, azaz nagy szabadsag kell hogy legyen.
Miközben azt olvasom, hogy az USA-ban a zenei jogvédők már nem perelnek, hanem "törvényen kívüli" eszközökhöz akarnak nyúlni, aközben olvasom azt a hírt is, hogy 2009-ben és főleg azt követően a lemez eladások soha nem látott mélységbe zuhanhatnak. Nincsenek…..
nnnno, megint 2008.12.29 06:27:23
en kozepkoru vagyok, amator jazz zenesz.

valahogy nem erzem hogy a letoltogetes a zenemuveszet rovasara menne. inkabb arrol van szo hogy dusgazdag emberek es befektetok elveszitik a jo kis beveteli forrasaikat.

ezek a beveteli forrasok szinte sosem voltak a zenemuveszetbol szarmazoak, valoszinuleg szazalekosan a beka segge alatt volt az a resz. az o beveteleik a sajat maguk altal gyartott es felfuttatott fake sztarpicsak zenevel alafestett nyilvanos maszturbalasabol jott. ez nem jo vagy rossz, csak kijelentem hogy ez volt az o uzletuk.

mellekesen szorosra fogtak a tokeit a valodi zenemuveszeknek is (komolyzenetol a hiphopig, jazzen, alternativon es rockon at housig etc). es bizony iranyitottak es szabalyoztak ezek az erdospeterek az egesz ipart. eleg sok zenemuveszt ismerek szerte a vilagban, a cd nem volt huzo az o beveteleikben: koncert, tanitas (maganuton vagy egyetemeken), zeneszerzes, hangszereles, es fokent oktato konyvek kiadasa.

am, a vilag egyszeruen kirugta ezeket a kiadokat. a vilag megtalalta az utat ahhoz, hogy lehet ezeket az embereket megkerulve megtalalni az uj zeneket, zenekarokat, tehetsegeket. es a zenemuveszet ujra mindenkinek szol kozvetlenul, pont ugy mint regen amikor a falu foteren a cigany huzta.

azok a zenesz urak akik mar megszoktak hogy ezek a stricik az o uraik most persze hozongenek mert keptelenek arra is hogy rajojjenek arra, hogyan tegyek ki a virtualis kalapot. persze az ertelmesebbje amelyik dolgozik is, az mar rajott hogy ez igy jobb nekik. otthon meg persze kulon mese a bratyigazdasagban, hogy a kioregedo erdospeteren szocializalodott zeneszbacsik es nenik elvarjak a kis nyugdijat regen elevult erdemeik miatt, a nelkul hogy egyaltalan felemelnek a segguket es kaparnanak a sajat allitolag hon szeretett hivatasukban, mintha legalabbis a magyar nep tartozna nekik, pedig mar egy csaladi satrat sem tudnanak megtolteni.

en meg mindig cd-t vasarolok mert keptelen vagyok elviselni a szarakodast a letoltessel, es persze az mp3 iszonyu minoseget (tudom, flac, az idomilliomosok szorakozasa). sokkal, sokkal egyszerubb megvenni egy cd-t. szoval alig varom hogy a zeneszeknek es zenekaroknak fizethessek kozvetlenul high quality zeneert es hangzasminosegert.

vegezetul: a kovetkezo a film lesz. vege lesz a halivudi cukrostaknyoknak, a kandallo elotti szexjelenetekkel es konzervesdobozbol elohuzott harmatgyenge forgatokonyvekkel. par ev es itt az ideje a vinnyogo harrison fordoknak akik arrol fognak karalni hogy mindenki ellopja a filmet es neki amugy is nyugdij kell nekik szoval "epiccsek" be a matricat a monitorokba is meg a napszemuvegekbe is.