Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pet-ivan

25 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Új Színház hatalmas kockázatot vállalt, amikor színpadra vitte Márai Sándor divatművét.  A Gyertyák csonkig égnek agyonjátszott, túlrágott, nehéz darab, egy helyszínen játszódik és cselekménye a szereplők fejében játszódik. Lélegzetállító helyszínek és napos…..
Elmentem az Új Színházba fasisztát nézni. Mert a tévében azt mondták és az újságban is azt írták, hogy a pesti színházat ellepték a nyilasok. Gondoltam, ha már ellepték, hát megnézem őket. Élőben is, szemtől szemben, mert eddig csak a történelemkönyvben olvastam róluk.…..
"Hol lesz ez a nép 100 év múlva?"-veti fel a Földindulás című dráma bevezetőjében Kodolányi János. Az Új Színház előadásában egy klasszikus szerző szemszögén keresztül nézve tényleg új és friss nézőpontból, felvilágosultan és elfogulatlanul járják körül az abortusz…..
Tudományosan bizonyított tény: a gyógytorna segít a lelki betegségek gyógyításában. Balogh Zoltán 2001-ben kutatást végzett "Gyógytorna a pszichiátriai betegségek gyógyításában" címmel. Hat  különböző súlyosságú depresszióban szenvedő beteg terápiáját követte…..
A Budapest Art Brut Galérián dolgozó Mariann új kézműves technikát dolgozott ki, amely egy borosüveg szilánkjain alapul. Az eljárás neve "üvegfestés mozaikragasztással" és egy hobbiboltban minden beszerezhető hozzá. A fiatal művész számítógéppel mérte ki a sormintát, amit…..
Hogy szokott pszichiáterhez járni. Holott jól tudja: Magyarországon ("otthon") ezért sokan furcsán néznek rá. Szerinte, ha lelki problémáid vannak, egy idegen, egy külső szemlélő többet segíthet, mint a barátok. Provokatív, de elgondolkoztató álláspont. A sztár a Story Magazin…..
A Moravcsik Alapítvány idén is megtartotta hagyományos nyári Rekreációs Alkotótáborát a Balaton mellett. A kedvezményes részvételi díjú balatonfenyvesi tábor négy napig tartott és 29 munkatársunk vett részt rajta. A balatoni árak töredékéért. A nyaralót Szonja ajánlotta…..
A Balassa utcai Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika izgalmakban bővelkedő hely. És nemcsak a betegek miatt. Tegnap például egy törpecickánnyal állítottak be a Moravcsik Alapítvány irodájába. Az állatka egy rakás saláta alá bújt és onnan szagdosott ki barátságosan.…..
Tabudöntögető előadás a BAB Galérián -okleveles sárkánykutató járt nálunk A Budapest Art Brut Galériában Hervay Tamás lélekemelő táltospap tartott rendhagyó magyarságismereti előadást. Szóbakerült a Jing-Jang, asztrológus ősmagyarok és persze a…..
Aranymúzeum és ázsiai oázis Budapest sugárútján Kulturális Péntek-sorozatunk (KU-PÉ) keretében Gémesi Gábor szervezésében a Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeumban tettünk látogatást. A 2011-ben nyílt intézmény igényes kialakítású és a maga nemében…..
Őszinte és megindító riport a Budapest Art Brut Galéria munkájáról és művészeiről. Egy nyitott és befogadó művészeti közösségről. Falakról és azok ledöntéséről. Küldetésünk Társadalmi szinten a pszichiátriai betegek megítélése nem kedvező, a negatív…..
Kirándulás a Füvészkertben -Magyar Örökség-díjas intézményben jártunk Magyarország első és legismertebb botanikus kertjét, az 1771-ben alapított Füvészkertet látogattuk meg a KU-PÉ (Kulturális Péntek) legutolsó rendezvényén. A Józsefváros szívében található…..
Ki mit tud? a BAB Galérián Ki ne emlékezne még a Magyar Televízió legendás tehetségkutatójára, amely 1962-től évtizedeken át milliókat ültetett a tévék elé. Antall Imre és kollégái új műfajt teremtettek, amit sok helyi tehetségkutató követett. Nemsokára az egész ország…..
Festőmajális a BAB Galérián-ahogy én láttam, avagy a szarvasok korán halnak...(Gémesi Gábor programszervező élménybeszámolója)Pénteken immár a második Festőmajálison vettem részt, szóval komoly, már-már bolgár akadémikus tapasztalatból beszélek. A Budapest Art Brut…..
Múmialesen a Szépművészeti MúzeumbanNéhány hónap alatt a Moravcsik Alapítvány népszerű szabadidős programjává vált a „Kulturális Péntek”, azaz „KU-PÉ Programsorozat”, amelyet Gémesi Gábor programszervező kezdeményezett. A Moravcsik Alapítvány…..
 Csernobil nyomában -látogatás a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában A Moravcsik Alapítvány KU-PÉ, azaz Kulturális Péntek rendezvénysorozatának következő állomásaként Kőbányán jártunk, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában. A Martinovics térre, a…..
rokkantrocky Kiegészítés 2012.03.22 13:41:23
Tisztelt Olvasóink! Sz. Péter rokkantnyugdíjas nemrég levelet küldött szerkesztőségünknek. Bár egyes soraival és megfogalmazásaival nem tudunk azonosulni, a téma fontosságára tekintettel helyt adtunk véleményének. Sz. Péter indulata érthető, stílusával azonban nem tudunk…..
Bilincsben a Rendőrség-történeti MúzeumbanA Moravcsik Alapítvány munkatársai és kliensei a szervezet Kulturális Péntek (Ku-Pé) programsorozatának keretében a Rendőrség-történeti Múzeumban tettek látogatást. Daka Béla alezredes tartott örökre emlékezetes tárlatvezetést. A…..
CSALÁDI NAP ÉS HÚSVÉTI VÁSÁR  Rendhagyó Családi Nap és Húsvéti vásár a Corvin Plázában és a Corvin Sétányon.Corvin Pláza BudapestIdőpont: 2012. márc. 31. - 10:00         A Moravcsik Alapítvány 2012. március…..
A Tarka-Barka Ajándékbolt a Moralba Nonprofit Kft. és a Gondviselés Nonprofit Kft. közös üzemeltetésű ajándékboltja. A Thaly Kálmán utca és a Vendel sétány sarkán lévő (Thaly Kálmán utca 40.) üzlet folyamatosan bővülő kínálattal várja vásárlóit. Vevőink…..
rokkantrocky Az igazi Rokkant Rocki 2012.02.17 18:16:00
 ..
 A „Valóság képei” a Városházán „PsychArt 24-A Valóság képei” címmel rendhagyó képzőművészeti kiállítás nyílt a Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatalában. Az Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztály galériájában…..
Nem kell félni, de fájni fog-összefoglaló a nyugdíjrendszer változásairólA nyugdíjrendszer változásai főként az egykor III. csoportba soroltakat érintik. Várhatóan sokan ki fognak esni a rendszerből, vagy kevesebb ellátást fognak kapni. Mikula Máté közösségi koordinátor,…..
rokkantrocky Hogy telnek napjaink? 2012.02.14 10:10:00
Drámajáték indult a Nappali Intézményben Szakács Melinda drámapedagógus két heti rendszerességgel csütörtökönként 11 órától játékos személyiségfejlesztő foglalkozást tart a Budapest Art Brut Galériában. A hónap első csütörtökén belső értékekeinkről lesznek…..
rokkantrocky Rocky, a rokkant 2012.02.14 10:02:00
Kedves Olvasó!Köszönöm, hogy idekattintott. Remélem nem fogja megbánni. Péter vagyok, rokkantnyugdíjas. Azért hoztam létre a Rokkantrocky blogot, hogy hiteles és reális képet adjak életünkről. A média és a kormányzat egy része sajnos bűnözőként, lógósként, csalóként…..