Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tripes

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosabban a Vámpírkrónikákból, Lestat vámpír sztorijából, de úgyis mindenki a Tom Cruise-Brad Pitt-filmből ismeri Anne Rice legendás vérszívóját (a punkrock fanok meg pláne, a film egyik előzetesének a Dad Religion Infected című nótája volt a zenéje). A sorozat azért…..
Volt ez a hiszti, meg arra ez a válasz, és láss csodát, csak megegyezett a FOX Magyarország és a szolgáltató: továbbra is lesz National Geographic és zombihentelés a Telekomnál. Marad a FOX, a Nat Geo és a Nat Geo Wild a Telekomnál! Az ügyfelek érdekében, véleményüket figyelembe véve a FOX…..
tripes 2016.11.09 21:30:52
@Jazo:
"A HD-nak is alapnak kellene már lennie, nem extra szolgáltatásnak minden csatornánál."

Teljesen egyetértek! Már évek óta mondom, hogy a HD miatti lehúzás röhejes.
Olyan, mintha anno a szellemképes adásminőség lett volna az alap és a normálisért extra árat kellett volna fizetni...
A Twin Peaks jövőre érkező harmadik évadáról annyira keveset tudni, hogy minden egyes információ olyan, mintha David Lynch maga rúgta volna be az ajtót, és ordítaná be megafonon, úgyhogy muszáj megírnom, hogy már megint közelebb jutottunk a TP3 (nem összekeverendő az R.…..
Azonnali hatállyal távoznia kell Vujity Tvrtkónak a TV2-től, írta a Blikk, majd az információt később a műsörvezető nekünk is megerősítette, időközben pedig a Facebook-oldalán is posztolt róla. "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!" (részlet a Linda c. filmből)KÖSZÖNÖK MINDEN SZÉPET ÉS…..
Sajnálom, én leszek itt az az ember, aki minden Twin Peaks-infóról írni fog, még azokról is (pl. hogy Laura Dern is benne lesz), amikről csak utólag tudok. Szóval a Showtime vezérigazgatója, David Nevins megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy már több, mint a felét leforgatták a…..
tripes 2016.01.13 18:00:51
"Tévés armageddon közeleg" - reagált sixx arra a hírre, hogy A Nagy Duett vasárnapi adásában Erdélyi Mónika és Gáspár Laci a Gangnam Style-t fogja elénekelni. Íme egy kis ízelítő a próbáról a TV2 jóvoltából, de csak az ugrás után, mert a Tv2 2013-ban még mindig ott tart,…..
comment:com Jön az új Twin Peaks? 2013.01.04 12:30:00
Minden idők egyik legfurább tévésorozata a Twin Peaks volt, két évada alatt többet vakarta a fejét az ember tanácstalanságában, mint a Lost rejtélyeinek megfejtése közben. Az ABC sorozata 22 éve fejeződött be, a két készítő, Mark Frost és David Lynch azóta sem nagyon…..
tripes 2013.01.05 08:14:26
@takingsider: Igazad van, mindenkinek másról.
Az egészben az a jó, hogy egy olyan filmes rendezőt "engedtek" a sorozatok világába, aki megváltoztatta az addigi kliséket, és tagadhatatlan, hogy a manapság futó sorozatokra nagy hatással volt.
Egyébként, ahogy írtad, a második évadot már kissé hanyagolta Lynch és érezhető volt, hogy csak a zárásra jött vissza.
Én is nagyon bírom a Lynch filmeket, de akadtak nézhetetlenek is, az meg külön szerencse, hogy anno nem ő kapta a Star Wars rendezését. ;)
tripes 2013.01.05 21:31:00
@Filter Ákos: Nagyjából ugyanazt mondjuk. Visszatért testileg-lelkileg, de már nem az "örökké jó" Dale, hanem BOBbal(gonoszság) a testében(lelkében) osztozva.
Leland sem volt folyamatosan BOB, csak Ő még kisfiú korában engedte magába. Ez a regényekből is kiderül.
;)
Amikor már azt hitte volna az ember, hogy mindent, te tényleg mindent elmondott, leírt, megélt az X-Faktorral kapcsolatban, akkor a műsor húzott egy olyat, hogy egy félsüket bohóc adta a másikat harminc centis faszkorbáccsal. És gigára mentek, keményen, hiszen azt, hogy az ember egy…..
tripes 2012.12.08 22:57:41
@Jimmy Leafs: És ki énekelt Yesterday-t? Próbáltad elképzelni (imagine)? :)
Remek alkalom egy Star Wars játékra, hogy a héten adták ki a filmsorozat Blu-ray változatát. Hallottunk mindenféle rémhírt, hogy új szereplőket hoztak be, Darth Vader kétségbeesetten üvölt és Yoda is megváltozott, de a régi emlékeket semmi nem veheti el. Szóval, a megjelenés…..
A NetMarketShare az elmúlt hónapokban azt vizsgálta, hogy miként nőtt az Apple operációs rendszerének piaci részesedése, és azt találta, hogy a Lion megjelenése óta érezhetően lendületet kapott a platform: májusban még csak 5,6 százalékon állt, mára ez a szám 6,03…..
tripes 2011.09.05 21:44:13
@Marcus13: Ez jó! ;) Engedelmeddel terjeszteném.
Az Apple megszüntette a bérlési lehetőséget a TV Show-ba tartozó sorozatokra, valóságshow-kra és hasonló műsorokra, az iTunes Store-ból és az Apple TV-ről sem elérhető ez a funkció többé.Az új Apple TV-vel tavaly bemutatott, 99 centes streamelési lehetőség úgy tűnt, hogy…..
Dehogy jön. Néhány magyar oldal kissé félremagyarázva a Reuters értesülését arról számolt be, hogy az új iPhone megjelenésével az Apple piacra dobja a 4-es modell kisebb, 8 gigabájtos háttértárral szerelt verzióját, amit várhatóan 200 dollár körüli áron, tehát alig 40…..
Mint pár poszttal lejjebb megírtuk, az Apple beperelte a Samsungot, az iPad és a Galaxy Tab 10.1  közötti hasonlóságokra hivatkozva. Lássuk hát, mire bukkantak a per anyagának szemfüles olvasói!    Mint a mellékelt képen is láthatjuk, a per anyagában szereplő Galaxy…..
Appleblog Elbukott az iPad 3 2011.08.16 08:01:00
A blogok, pletykaoldalak rengeteget írtak az idén ősszel érkező iPad 3-ról, de a hírt mi csak mérsékelten követtük le: túl sok volt a találgatás, bizonytalanság, ráadásul a sikeres iPad 2 mellett nem is tűnt logikusnak, hogy az Apple a ciklus felénél kihozzon egy új terméket.…..
A gépet nem szerepel az online üzletben, ugyanis csak a diákoknak szóló store-ban található meg. Az ára viszont eszméletlen, a legkisebb Air áráért (átszámítva 192 ezer forint) egy 21,5 colos asztali iMacet kapnak az amerikai iskolások. A paraméterek: 3.1GHz Intel Core i3 Dual-Core…..
tripes 2011.08.08 22:26:48
@version: "Az alumínium 50-150 mg mennyiségben fordul elő az emberi szervezetben, bár megjegyzendő, hogy idős szervezetben magasabb érték. Az Al felvétel 5-35 mg/nap. Az Al a gyomor-és béltraktusban kevésbé szívódik fel, a bélsárral távozik. A vizelet 0,1 mg/nap mennyiséget ürít.

Az alumínium toxikus voltára a hatástani bizonyítékok nem egyértelműek. Kétségtelen, hogy az Alzheimer kór egyik jellemző klinikai tünete az agy alumínium koncentrációjának jelentős emelkedése. Megnyugtató tény azonban az, hogy a felszívódott alumínium sók a vér-agy gáton keresztül nem jutnak be az agyba. Egyre inkább az Alzheimer kór kialakulásáért genetikai tényezőket és bizonyos szabad gyökös reakciókat tesznek felelőssé, az agyi alumínium koncentráció emelkedése viszont nem ok, hanem következmény. A dohányosok szervezetében magasabb alumínium koncentráció mutatható ki. "
Appleblog Szevasz Microsoft Office! 2011.08.04 15:20:00
Tavaly került fel a gépre, tesztelésre kaptam, de egyszerűen képtelen voltam egyetlen értelmes mondatot is kiizzadni magamból. Az Office 2011 ugyanis olyan valószerűtlenül szarul működött a gépemen, hogy azt hittem, a: ez valami vicc, b: én értek félre valamit.Lassú volt, még egy…..
tripes 2011.08.05 21:50:25
@TamásD: Ne röhögtessük már ki magunkat...
Nem kellene alapból (lásd. wines változat) tudni???
Ennyire nehéz ez egy nem éppen olcsó szoftvernél?
Nemrég volt nálunk egy videó arról, hogy az egyesült államokbeli Apple Store-okba kecskét is be lehet vinni, senki nem szól. Most a polgári engedetlenség egy magyar formáját láthatjuk, Attis lőtte a képet az Alléban található StarKing boltban. A lényeg a kijelző jobb felső…..
tripes 2011.08.01 21:39:39
@Enrico Palazzo: iPad esetén MyWi! Elengedhetetlen és esetenként életmentő! ;)
tripes 2011.08.02 13:17:59
@Greg-0: Ennek azért nézz utána! iPaden nincs! Szóval, ezért most nem jár pont. ;)
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
Ismét jelentkezik i-Doki, aki rendszeresen bepillantást enged nekünk egy Mac-műhely titkaiba. Ezúttal egy gyakori, sokak által ismert hibát vizsgálunk meg vele közelebbről. Ez pedig az iMacek porosodása - belülről.Az iMacek fejlődése során idővel egy új technikai probléma…..
Megint belekezdett néhány elemző a pletykába, miszerint az Apple hamarosan kiadja az iPhone egy olcsósított verzióját.Bámulatos, hogy nem adják fel, és nevetségessé teszik magukat az ilyen pletykák továbbadásával. Nem látják be, hogy semmi értelme egy új terméket létrehoznia…..
tripes 2011.06.28 13:54:40
Alaszkából érkezett ez a kislány, aki a YouTube-on már nem egy videóval bír, és amikben zongorázik és énekel. A videón éppen egy Alicia Keys-nótát ad elő, és nem mellesleg 11 éves. ..
tripes 2011.06.25 21:41:42
@Rango: Szerintem a kislány esetében most el is tekinthetünk magától a daltól. Itt nem az a lényeg.
Az Apple kiadta az iOS5 második bétáját, a fejlesztők pedig nekiálltak a tesztnek. Két nagyon fontos újítás jelent meg már ebben a kiadásban, az egyik a Lockscreen notifications, ami így fest: A másik a wifis szinkronizálás. Ez pedig így működik: iOS 5: Wi-Fi Sync Exposed from…..
tripes 2011.06.25 13:17:43
@gyepetto baggio: Nekem simán felment 5 beta 1-re, majd vissza is tudtam rakni a backup-t. iPhone 3GS-ről van szó.
Amikor a megjelenés után egy nappal megkérdeztem Róbertet, mi a véleménye az új Final Cutról, azt mondta: nagyon szép, de nem lehet használni. Nemcsak ő számolt be folyamatos fagyásokról, az Apple fórumok tele vannak anyázókkal, akiknek a legfontosabb gondja a folyamatos, permanens…..
Emlékeztek, írtam nemrég a MAC Defender nevű malware-ről Macre, volt ugyan egy halvány rossz érzésem vele kapcsolatban, de aztán együtt röhögtük ki a fenyegetés valós súlyát. Úgy tűnik azonban, hogy a megérzésem jó volt, mert a Mac-júzere sorra szopják be a dolgot, de a…..
tripes 2011.05.20 11:41:53
@ePtOn: Ilyet semmilyen körülmények között sem állítok.
De, ahol sok ember számára elérhető valami, ott hülyékről is nagyobb számban kell gondolkodni... ;)
Az iFixit talán még be sem kapcsolta, máris darabokra szedte az új iMacet, és hát most érdemes volt belevágni a munkába: alapvetően hasonló a gép felépítése, mint elődjéé volt, de van benne néhány markánsan újszerű megoldás.Kiderült például, hogy egy még meg sem jelent…..