Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Innováció

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teljes cikk hamarosan az Üzletfejlesztés és Üzleti innováció Portálon >>> lesz olvasható - addig a rövidített változat:A francia nemzeti kutatási és innovációs stratégia és annak három fő prioritása   2009. július 8-án Valérie Pécresse kutatási és…..
Interjú Varga István Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Miniszterrel   Létfontosságú az Unió gazdasági felépülése számára, hogy az európai K+F finanszírozás mértékét fenntartsuk, mondta Varga Istvén nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az EurActiv-nak adott…..
Az Európai Unió Dél-Kelet Európai Transznacionális Programja keretében nyert pályázatot és jelentős összegű támogatást a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium. Ez az első eset, amikor a régió egy intézménye konzorciumvezető egy ekkora…..
Idén szeptember 25-én, éjszaka rendezik meg Magyarországon a Kutatók Éjszakája nevet viselő tudományos fesztivált, amely a kutatói életpályát és a tudományt hivatott népszerűsíteni. Ezen az éjszakán – hazánkban immár ötödik alkalommal – az érdeklődők…..
Augusztus 4-én Budapesten ülésezett a vállalati és tudományos szférát képviselő Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács (KuTIT). A szakmai tanácskozáson részt vett Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, aki felszólalásában jelezte: a kormányzat célja,…..
A hazai menedzserképzés elősegítése, illetve a menedzsment ismeretek elsajátítása céljából, a Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált Manager Képzés Alapítvány,a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság és a Pro Progressio Alapítvány támogatásával, a…..
Az origón jelent meg a hír, miszerint a DARFÜ (Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség) pályázatot ír ki kutatás-fejlesztéssel, innovációval foglalkozó kis- és középvállalkozásokat segítő technológiai inkubátorházak létrehozására és fejlesztésére…..
Júniusi innovációs szemlénkben a hó közepén járunk. Ekkor került meghirdetésre a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívása >>>. ..
Néha azt gondolhatnánk, hogy Szeged tényleg az innováció fővárosa >>>... Ez vagy igaz vagy nem - mindenesetre gyakran hallani híreket Szegedről és innovációról >>>, együttes kontextusban.Az innováció fontos Szegednek, fontos Európának - és természetesen fontos…..
Nem tudom, hogy volt-e (Ön vagy ismerőse) olyas rendezvényen, amelyet az Innováció és Kreativitás éve >>> alkalmából tartottak?Ha igen - mindenféleképp kommentáljon - kérem, hogy számoljon be nekünk róla. Előre is köszönöm!Ha nem - írja meg, hogy résztvenne-e ilyenen…..
Hivatkozással korábbi posztomra, a teljesség kedvéért közzéteszem a Magyar Innovációs Szövetség levelének részletét (korábban nyilván elkerülte a figyelmemet az innovációs portált böngészve): Nyílt levél Bajnai Gordon miniszterelnök úrnak A Magyar Innovációs…..
Amikor az ember azt hallja, hogy a G20 országok 200 milliárd dollárt különítettek el különböző, új innovációs programokra >>>, hajlamos vagyok elégedetten csettinteni: ez igen!Aztán üzletfejlesztőként elkezdek gondolkodni - a leírt mondatban micsoda mit is jelent…..
Jó egy éves munka után megérkeztünk az újraírt blog.hu frontend - tehát a blog.hu megjelenítője - átadásához. Hurrá! (Bővebb háttér itt.) Mivel a teljes frontend kódbázisát lecseréltük, nem hübelebalázs módjára, hanem több lépcsőben nyitjuk ki az új rendszert, hogy ki…..
Az innováció olyanná vált, mint a magyar népmesei kisgömböc: magába nyelt mindent, ami az újítással, újdonsággal kapcsolatos (szociális innovációtól elkezdve az oktatás megújulásáig).Mivel maga az innováció oly sok mindennel foglalkozik és csak utolsó pár esztendőben…..
Innováció blogunkban időről-időre áttekintést adunk a magyar innováció legfontosabb eseményeiről. Első alkalommal 2009. júniusát tekintjük át.A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi vitára bocsátotta az akkreditált innovációs klaszterek támogatására, illetve az…..
A betonkeverő elkapta a magyar innováció bal karját, egy kicsit csavargatta, aztán - hopp - letépte tőből (a link a MFOR-ra vezet, ahol lehet olvasni a Magyar Innovációs Szövetség leveléről >>>).Eddig sem volt ez a mi kis innovációnk az a nagy izomjani, aki lenyomott mindent…..
Még egy gyors jelentkezést igénylő innovációs rendezvény:Dialógus az innovációról a győri Széchenyi Egyetemen   A kutatásért és fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala és a Pannon Novum Innovációs Ügynökség együttműködésében április 9-én a…..
Nu, kezdjük el/folytassuk!Nagy tisztelettel engedtessék meg, hogy egy holnaputáni innovációs konferenciára hívjam fel az innováció szerelmeseinek figyelmét (ha még nem találkozott volna vele):„Az innováció mint a kibontakozás lehetősége - célok, támogatások” 2009.…..
Valami miatt nem sikerült megszeretnem a freeblogot. Valahogy egyszerűbb a blog.hu-t adminisztrálni - legálábbis nekem. Ebből kifolyólag az innováció, üzleti innováció témájú blog itt folytatódik, a máshol találhatóak átminősülnek kísérleti jellegűvé...