Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eddy Tatokano

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olcsó, B kategóriás tufát (sci-fit) nézünk. Az utolsó jelenetben a gonosz, de buta szörny maga is megsül a fortyogó lávában, de még látja, ahogy ördögi mesterkedése nyomán elpusztul az emberek világa. Tekintete nem a fájdalomtól homályos, hiszen nem érez fájdalmat, nincs…..
Eddy Tatokano 2008.12.28 11:00:01
21 évet nyomtam le a vasúton. A kereskedelembe dolgoztam.Árufuvarozás.Rengeteg időt töltöttem a munkahelyen, millió túlóra, rengeteg munka. Mindent meg lehet magyarázni. Statisztika, okosnak tűnő, körmönfont magyarázatok, tartalmatlan frázisok. Ebbe a valakiknek nagyon szupi húsosfazékba belelátása az egyszeri vasutasnak nem volt, nincs és nem is lesz. Tudomásul kell venni, ezt a céget is mind a többit, lerabolták, kizsigerelték a hiénák. Amióta a Máv.-nál dolgoztam, mikor elkezdtem még a komcsi rendszerben, mindíg valami felsőbb erők diktáltak. Anno ugye, a kommunisták, párt stb. Nagyon észen kellett lenni akkor is. Valamit azért löktek a kis csóringer vasutasnak is. Negyedéves prémcsi, néha jutalmak. Bagatel kis összegek. Valami azért volt. Később, eltüntek ezek. A munkát egyre kevesebben, egyre kevesebb bérért kellett megcsinálni. Közben azért tudtuk, a felső vezetők micsoda pénzeket akasztanak. Rengeteg volt a munka, iszonyú pénzekért fuvaroztunk. Pl. Záhonyból egy 50 t.-val megrakott kocsi, 400 ezer ft.-ért gurult le Pestig. Ez 1996 körül volt!!!!! Én tudom hogy rengeteg költség, elavult eszközök, elavult pályák stb.. Azért meg kérdeném: Ki a felelős ezért??
A létszá leszűkítve, emberek kirúgva. A vasút szétszabdalva....Még mindig cincálják, fejik. A páternoszterosban, mikor legutóbb voltam, nyüzsögnek az irodisták a nyakkendősök....Nem kis fizukat kapnak. A szolgálati helyeket feloszlatták, kevesebb embernek kell helytállni iszonyú munkával. Az irodákban még mindig tobzódnak. A rengetek tagság, a szakszervezetek, mind-mind az emberek lehúzására vannak. Ilyen tagság-olyan tagság. Ezeken a helyeken mind vérszívók csücsülnek. A szakszervezeti díjat kezdetektől fizettem. Akkor telt be a pohár, mikor egyszer Karácsonyra, egy doboz hangyás, legolcsóbb szaloncukrot és egy üveg ócska gagyi pezsgőt adtak.Onnantól kezdve, kiléptem mindenhonnan én is és a nejem is. Kiszámoltuk: havonta elvittek tőlünk kb.10-12 ezer forintot. Éve szinten anno, ezen az összegen, bármi hasznosat is vehettünk volna.Csak tejeltünk, tejeltünk....
Kedves még vasutas barátaim!!!! Engem 21 év után semmi indok nélkül 2005.-ben kirúgtak. Csoportos leépítés címén. Már túl vagyok rajta. Viszont tudomásul kell vennetek: Nem fog megváltozni semmi. Aki a végrehajtásnál dolgozik, örökké szenvedni fog. Nem érdekel senkit a Ti sorsotok. Termeljetek, amit el lehet lopni!!! Jöhet itt a nagy sztrájk, /megjegyzem, valaki ebből is óriásit kaszált anno, eltünt utána és most megint itt tépi a száját!!!/ nem lesz itt semmi. Nem tudok szépet írni Nektek, nincs miről.
Boldog Új Esztendőt Nektek!!! Kitartás!!!

Sok mindent tudnék írni, de nincs már értelme. Ennek se sok volt.....