Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vili_a_mopsz

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször utaltam már arra, hogy az új parlamenti felállás a korábbinál kiszámíthatatlanabbá és érdekesebbé teheti a magyar politikát. Ennek a megváltozott politikai térnek egy fontos aspektusáról azonban még nem szóltam elég hangsúlyosan: az ellenzékbe került három párt…..
vili_a_mopsz 2010.05.03 07:02:10
@kopogtató:
a kdnp jelentősége mi lehet? pusztán eggyel több frakció, és ennyi?

Korántsem, már pedzegetik, hogy mekkora frakciója is legyen a kdnp-nek. 2 kormánypárti frakció 2x annyi bizottsági hely, 2x annyi megszólalási lehetőség. Ráadásul, ha nagyobb kdnp frakciót csinálnak, mint az MSZP-é, akkor az MSZP megszólalási lehetősége is a 2. helyről a 3.-ra szorul.
Orbán Viktor a Nemzeti Érzelmű Offshore Vállalkozók Kongresszusán bejelentette, hogy megtalálták az azonnali radikális adócsökkentés forrását.…..
vili_a_mopsz 2010.04.01 22:22:28
A kis piros Honda vezetője örülhet, hogy az amúgy leginkább saját magára veszélyes köcsögösködése után megúszta egy kis bájcsevejjel, egy könnyebben bepöccenő kamionossal pórul járhatott volna. G M levele alant. Kb. 1 hónappal ezelőtt voltam szemtanúja az esetnek,…..
Dávid Ibolyáék elfelejtették, hogy nem lehet olyan gyorsan pártot építeni, mint amilyen gyorsan a politikai irányvonalat és a vezetést le lehet cserélni. (Fotó: Playboy) Az ATV értesülései szerint az MDF nem tud budapesti listát állítani. A párt szóvivője közleményében ezt…..
"Csatolva küldöm a kiskutyánk képeit. Ő Csucsu a kis mopsz és szombaton érkezett hozzánk. Nevét a kis csúcsfeje után kapta. Nagyon játékos vagány kiskutya. Kicsit csúnyácska szegény de mi annál jobban szeretjük" - írta nekünk Kati. Kattintás után további képekkel…..
"Szeretném megosztani a most 8 hetes Amstaff kutyusom vacsora után készült képeit" - írta nekünk a pocakos kölyök gazdija, Ágnes. ..
 Jó pár helyen pörög már a neten ez a kép, úgyhogy nyáron senki se csodálkozzon, ha le Giurkszanytakarodzs-ozza valami betintázott külföldi fiatal! Bár az is lehet, hogy addigra át kell írni majd Orbán takarodj-ra...
vili_a_mopsz 2010.02.09 14:44:50
@Éjszakai őrség: Ott van Poshol na huj bár ezt inkább 'Menj a picsába' értelemben használják
Sortörés A lapos Föld társaság 2009.12.14 17:17:00
Az Egyesült Államokban és kisebb mértékben Nagy Britanniában megy a profi marketingcégek, különböző álcivil alapítványok és a szerencsétlen, megvezetett laikusok, összeesküvés-elméletekben hívők által gerjesztett álbalhé arról, hogy ugye nem is létezik az a globális…..
Modorosblog Az Excelguru 2009.12.08 07:00:00
  -Nos hát kérem szépen, a legmélyebb tisztelettel köszöntök minden kedves egybegyűltet a mai, haladó Excel-tréningen. Rengeteg ismerős arcot látok, de hát ha valaki mégsem ismerne: Wichshund Máté vagyok, a Bitumex megbízottan önkéntes mindentudó Excelguruja és…..
Checkpoint Charlie Lopják a közt 2009.11.24 11:46:00
A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést…..
vili_a_mopsz 2009.11.24 17:24:42
@ern0: :))
Míg a kutyák egy része úgy tekint a zöld pázsitra, mint kiváló helyszínre egy kis hancúrozáshoz, másik részük finom csemegeként veti rá magát. Az állatorvosok sok kérdést kapnak ezzel a jelenséggel kapcsolatban, de senki sem tudja egyértelműen megmondani, hogy miért szeretnek…..
Gyorskocsi utca - mi jut eszébe az embernek elsőre? Jó esetben a Pajtás, ami - köszönhetően minden budai alapfilmjének, a Moszkva térnek - országszerte ismertté és végleg halhatatlanná vált. A múltkori dióhéjas látogatáskor is már csak hitetlenkedtem, hogy mennyire jó…..
vili_a_mopsz 2009.09.01 07:47:57
@Werwolf: +van, nekem ízetlen volt az étel és nem is olcsón
Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, a Nagyon Félelmetes Néger Bérgyilkos Sara után koslat, és nem azért, mert le akarja nyúli Pánsíp Mihály kezéről, nem, kettős, de legalább ennyire aljas szándék vezérli: megtalálni az extetovált, exbűnöző exmérnököt és csapatát ÉS…..
Ronda korcsok címmel kaptunk levelet, de szerencsére van humorunk, így átláttunk a szitán, és megértettük, hogy viccről volt szó. A képhez az alábbi szöveg érkezett, feltehetően valamelyik kutya írta: "Tavaly születtünk bordeauxi dog apától és amerikai bulldog anyától.…..
Érdemes átlátogatni néha a Leiter Jakab blogba, ami a magyar médiában előforduló félrefordítások egyik Mekkája, mert néha igazi gyöngyszemekre lelhetünk. Egyik friss posztsorozatukban a My Family című brit sitcom szinkronja körüli anomáliákról írnak éppen, és nem hiszem,…..
vili_a_mopsz 2009.01.21 07:16:58
@Tesztelo.hu: A fordító sok esetben csak a párbeszédeket kapja meg. Abból kell kitalánia a "cselekmény környezetet". Mert azért bizonyos dolgok helyes fordítása sokszor ettől is függ. Erre is egy példa: az átkosban fizetéskiegészítésként én is vállaltam szövegkönyvek fordítását. Forradalmi orosz film volt valami katonatisztek egy támadást egyeztettek a bunkerban amikor az egyik azt mondja 'nu svet dali' - nyers fordításban "na világosságot adtak", ami sehogy sem illett a folyó beszélgetésbe. Volt rá lehetőségem megnéztem a jelenetet és rögtön megvolt a helyes megoldás. A tanácskozás elején nem volt villany, és amikor kigyulladtak a lámpák, akkor mondta az egyik tiszt a helyesen igy hangzó mondatot "na megjött a villany". Hát igen akkor fiatal voltam és bohó, adtam a munkám minőségére.
A Youtube legnézettebb videói között, a karácsonyt is magába foglaló heti összesített listán jelenleg a harmadik helyen áll a Népszigeti Kutyaiskola karácsonyi videója. 28.-án reggel hét óráig 1.014.281-en nézték meg a felvételt, amelyen néhány kutya meglepetésből…..
vili_a_mopsz 2008.12.28 09:53:30
vili_a_mopsz 2008.12.28 09:54:07
o=0