Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tábori László Lajos

40 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos a november vége sok tekintetben nem úgy alakult, ahogy eredetileg terveztem.Többek között ez a megállapítás a blog frissítésére is igaz. Ezt a bejegyzést már Pekingből "postázom". Ugyanis Aranyi Erzsivel részt veszünk a Pekingi Kundawell Intézetben zajló két…..
November 18-24-e között a Hold növő fázisában van. Ilyenkor mindenfajta megterhelést jobban viselünk, és aktivitásunk is fokozottabb. November 18-19. A Hold a Nyilas csillagképe előtt halad. Egészségügyi vonatkozása: a combok területét óvjuk. Étrendünkben a fehérjék szerepe…..
November 11-e és 16-a között a Hold az utolsó negyedében jár. A holdfázis elmélete szerint ez a nagy jin időszaka, ami annyit jelent, hogy a szervezetben beindul a méregtelenítési folyamat. Ezt a természetes folyamatot tudatosan is meg tudjuk segíteni például könnyebb étrend…..
November 3-16-a között a Hold fogyó szakaszába lépett, és ezen belül a holdfázis elmélete szerint 9-éig a kis jang időszaka van (azaz beépítés és aktivitás).November 3-4-én a Bika jegyében jár a Hold. Étrendünkben a szervezetünk működése szempontjából az ásványi anyagok…..
Október 6-a és november 2-a között a Hold még növő szakaszában van, de most egy kisebb mértékű tisztítási folyamat zajlik szervezetünkben.Október 26-a és 28-a között a Hold a Vízöntő csillagkép előtt jár. Ekkor egészségügyi vonatkozásában visszereinkre fejti ki…..
Október 19-e és 25-e között a Hold újból a növekedő fázisába lép. Bármely terület akupunktúrás kezeltetését elkezdhetjük. Az elkövetkezendő hét napban a felerősödés és egy aktívabb időszak elé nézünk.Október 19-én és 20-án a Hold a Skorpió jegyében jár.…..
Október 11-18. között a Hold ritmusa a külső, belső takarításra hívja fel figyelmünket. Ezen a héten súlyfölöslegünktől könnyebben megszabadulhatunk, ha mértékletesen táplálkozunk. Ez a legnagyobb méregtelenítési időszak, de a szervezetnek szükséges tápanyagokat be kell…..
Október 4-10-e között a Hold elkezd fogyni.Október 4-5-én a Kos csillagképe előtt jár a Hold.Október 4-én 8 óra 10 perckor Telihold látható az égen. Ez az idő most különösen alkalmas a meditációra. Asztrológiailag a Kos jegy uralma alatt áll a fej, a fej érzékszervei és a…..
Szeptember 27. és október 3-a között a Hold a második negyedében jár. Ez azt jelenti, hogy érzelmileg, hangulatilag visszafogottabbá válunk, egy kicsit mintha lelassulnánk.Ha az egyéb égi állásokat - a bolygóknak az egymáshoz való viszonyulását nézzük - „veszélyes”…..
A következő napokra vonatkozó útmutatás Aranyi Lászlóné (Erzsi) jóvoltából:Szeptember 19-e és 26-a között a Hold ismét elkezd nőni. Ezen a héten erősebbek és aktívabbak vagyunk. Most ismét a töményebb tápanyagokat fogyaszthatjuk.Szeptember 19-én és 20-án a Hold ismét…..
A bejegyzés történetéhezA csikung mini tanfolyami lista résztvevői már több hete kapják az aktuális tudnivalókat a Hold fázisaihoz kapcsolódóan Aranyi Lászlóné (Erzsi) asztrológus-természetgyógyász, általános masszás terapeuta (és csikung tanítványom) tollából.Annyi…..
Ugyan kicsit közhelyes az a mondás, hogy minden változik, viszont a dolgoknak és a folyamatoknak nagyon a lényegére tapint. Ezért aztán úgy korrekt bármilyen kijelentés is, ha az időpontot is hozzárendeljük – a kijelentés az adott időpontban igaz...Ezt kell tenni az előző…..
Mármint az, hogy feltettem ide a blogba a "Kelj fel és járj!" című videót.Ugyanis rengeteg emailt kaptam azzal a kérdéssel, hogyan lehet most bejutni a nagymesterhez kezelésre.Igazából csak azt szerettem volna alátámasztani, hogy nem akárkivel találkozhatsz személyesen ezen…..
Mármint Hszü Ming-tang nagymester által tartott nyilvános előadás.A rövid válasz: igen.A hosszabb válasz: Igen, lesz, mégpedig jövő héten csütörtökön,azaz 2009. április 9-én 18 órai kezdettel.Helyszín: Eötvös József Gimnázium, Budapest V., Reáltanoda u. 7. (A térkép…..
Az elmúlt héten tényleg sok minden történt itt Pekingben, a Kundawell Intézetben, csak hát úgy tűnik, a korábbi bejegyzésben említett pikusicsi gyakorlatnak a komoly fogalmazás gátló (még egyszer: fogalmazás gátló) hatása is érvényre jutott :-)Időnként szoktuk használni azt…..
Tábori László Lajos 2009.04.01 23:24:50
@Atahun: Kedves Ata! A "szembesülés" szót felismerés, rácsodálkozás, rádöbbenés értelemben használtam. Őszintén szólva nem volt szándékos a szójáték, ami esetleg félreérthető.

Minden esetre ez a helyzet egyrészt rávilágít arra, hogy a kommunikáció az valójában művészet, másrészt sejteti a szavakkal történő kommunikáció nehézségeit, amelyeket a Csung Jüan Csikung tudástranszplantációja nagyon elegánsan és hatékonyan kezel.
Sokan kérdeztetek rá (különböző formában), hogy mi is volt az a bizonyos nyilvános előadás. Úgy gondoltam, hogy gyorsan előveszem a felvételt, és az előadás elejéből felteszek egy részletet ide a blogba, melyből nem csak azon az estén elhangzott témakörökre lehet…..
Nem, ez nem a mai naphoz kapcsolódó morbid tréfa akar lenni! Ez nagyon is komoly, sőt megható valóság... ...és nem messziről jött ember szájából hallod, hanem hús-vér magyar asszony megindító vallomásának lehetsz tanúja ebben a pár perces videó részletben, mely Hszü…..
Amiről Mary Bush beszélt az előző bejegyzésben, arról már 2007-es magyarországi látogatása idején is tett említést Hszü Ming-tang nagymester. A következő két perces videó részlet az akkori látogatásán tartott nyilvános előadáson készült, melyben első kézből láthatod…..
Lassan kezdek úrrá lenni az összetorlódott teendőimen. Ennek talán a leglátványosabb jele, hogy végre sikerült felvarázsolnom a webre a régóta ígért interjút. Szerintem még így megkésve is tanulságos. Az előbbi mondat akár kérdés is lehetne...  …..
Egyik, Németországból érkezett csikungos társammal tegnap készítettünk egy interjút Hszü Ming-tang nagymesterrel, melyet teljes terjedelmében hazaérkezésem után tudok majd feltenni az internetre. Addig is következzék itt egy rövid részlet leírt változata, melyben a válságból…..
...hogy télen hó is szokott esni - mondhatta volna az időjárás-felelős itt, Pekingben.Ugyanis az elmúlt csaknem két hónap alatt összesen egy, azaz egy nap esett (na, jó, szemerkélt) az eső, egyébként teljesen száraz volt az idő. Ezen a héten további másfél napon keresztül…..
A kezdő pekingi számára valóban ez itt a kérdés - legalább is az elején. Mert aztán rájön, hogy ez nem kérdés, ha haladni akar.Már régóta kikívánkozik belőlem, hogy említést tegyek az itteni (budapesti viszonyokon edződött nézeteim számára meglepő) közlekedési…..
Persze most nem az elektromos áramra gondolok. Hanem átvitt értelemben.Bizony, az előző bejegyzésemben említett mentális, emocionális tisztulási folyamatban értek olyan impulzusok, amelyek nem hogy azt a bizonyos virtuális biztosítékot verték ki, hanem az egész kapcsolótáblát…..
De ennek is vége!Nem elrettentésül vagy sajnáltatás céljából írok erről, hanem azért, hogy lásd, tényleg több minden véget ért az elmúlt héten.Egy teljes hétig nem ettem semmit. És tudod mi a vicces? Hogy nem szenvedtem! Valójában tehát nem éheztem, csak nem ettem semmit.…..
Na, még nem a képzésnek, abból még egy hét hátravan, de sok minden befejeződött az elmúlt héten.Például a lövöldözésAz előző bejegyzésemben próbáltam egy kicsit humoros felhanggal megfogalmazni azt a kettősséget, ami harcolt egymással bennem.Egyrészről nagyon szeretem a…..