Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szalooka

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az emberiség életminősége szempontjából milyen területen látna szívesen és tartana fontosnak innovációt (új terméket, szolgáltatást, eljárást, szervezeti megoldást)?…..
Milyen előnyei vannak a saját márkás termékeknek a fogyasztó számára? Veszélyben vannak-e a gyártók márkái? Ön melyiket és miért részesíti előnyben?Inspirációként:http://kereskedelem.tlap.hu/magazin/sajat-markas-termek-fogalma/; http://hu.nielsen.com/site/20100906.shtml;…..
Szalooka 2011.10.27 19:32:24
Mint ahogyan azt kb mindenki írta, a saját márkás termékek előnye elsősorban az, hogy a legnagyobb valószínűség szerint a legolcsóbb termék a kategóriájában. Ennek azonban nem egyenes következménye az, hogy minőségileg is alulteljesít a többi áruhoz képest. Jó példa erre a Tesco. Amikor Magyarországon áruházakat nyitott, sokan sokáig élesen kritizálták annak termékeit. Később megjelent a Tesco színes, ami ugyan kissé drágább az eredeti Tesco-s termékeknél, de még mindig elég kedvező árat szab meg.
Egyre inkább az figyelhető meg, hogy a saját márkák versenyre kelnek a gyártók márkáival és egyre több fogyasztó választja a saját márkákat, már nem csak ár alapján, hanem minőségi alapon is.
A gyártók így akkor vannak veszélyben, ha nem képesek versenyre kelni a saját márkákkal árban és minőségben.
Természetesen a gyártók még mindig építhetnek a bizalomra, arra, hogy a fogyasztók a gyártó márkáját ismerik, a saját márkát nem. A gyártó ösztönözheti a fogyasztót arra, hogy vegye az ő termékét, mert azzal nem kockáztatja a pénzét, mert olyat vesz amit ismer és az elvárt minőséget illetően nem csalódik.
Én tehát kifejezettem nem részesítem előnyben egyik tábort sem (najó azért néha igen (túró rudi), inkább - ha tehetem - megpróbálom megismerni mindkét terméket. ... Ha jobban belegondolok, ezt inkább az olcsóbb termékek esetében teszem ill. tenném meg, a drágábbaknál már talán inkább a biztosat (a gyártóét) választom.
Az RTL Klub idei őszének legnagyobb költségvetésű műsora az X-Faktor, a formátumot a csatorna most megvette, nem másolta, mint a Csillag születiket vagy a Szombat esti lázat, ugye. A szakajtónyi lóvéért cserébe kapnak egy olyan, bevált menetrendet, ami a briteknél 11 millió…..
Szalooka 2010.08.31 22:43:02
@Caprica99:
Azt kérdezted, miért színvonalasabb a Megasztárnál.
Ez igazából nem objektív, mert elképzelhető, hogy valakinek bejön Friderikusz stílusa, vagy Mester Tomié (aki szerintem szarik az egészre, csak a pénz kell neki). Én őszintén nem értem mit keres ott Friderikusz. Tehetségtelen (minden téren) arrogáns, bunkó és savanyú embernek tartom. Meg az eddigi produkciókból is csak egyetlenegy jó maradt meg, a szombati x faktorból rögtön kettő. Nekem szimpatikusak az x faktor zsűritagjai és oké tényleg meg volt rendezve, meg rosszul játszottak a zsűritagok a kimenetelkor és alatt, mindenesetre volt pár jó előadó és nekem ez számít. Szóval nekem a Megasztár zsűrijével van problémám. Az első három egész jó volt somával settenkedővel meg főleg novákkal a harmadikban. Akkor még jókat is fedeztek fel.
Amúgy egyiktől sem várok sokat, de az x faktortól többet.
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..
comment:com Ég veled, Budapest Tv! 2009.04.23 23:51:00
Hány unalmas filozofálgatásba fordult bulit mentett meg annak idején az ötlet, hogy akkor inkább hívjuk fel Anettkát? Hány részeg, fáradt estén jött jól, hogy a kanapéra heveredve gombnyomásra pofán csapott minket a groteszk? És hányszor, de hányszor éreztük azt végtelen büszkeséggel, hogy innen már…..