Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smog™

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ az egyiptomi eseményekre figyel. Érthető ez, hisz a sok ezer éves múltra tekintő afrikai országot egy jó ideje Mubarak vezeti. A tüntetések lassan polgárháborúvá terebélyesednek. A valódi kérdés szerintem az, hogy Egyiptom demokratizálódik-e.Egyiptom fő kérdései…..
Smog™ 2011.02.06 01:58:44
@Alvin666: Mit akarsz tudni? Kerdezz es megprobalok valaszolni (alban vagyok). Amugy a temara visszaterve, sajnos pont ott voltam amikor megoltek a 3 szerencsetlent :/ (mostmar 4, mert ma halt meg az egyik aki komaban fekudt azota...) Az embereknek eleguk van a szegenysegbol. Tobbseguk nagyon szegeny, de van egy reteg aki szorja a penzt. Eleg a kocsikat megnezni. Manapsag a tobb millio euros jacht a meno... Szoval eleguk lett es kimentek. Az a par ember aki zuzott, azt meg az ellenzek fizette ki (200 eurokat talaltak a zsebeikben). Csak hat sajnos olyanok haltak meg akik nem tettek semmit. Az albanok tobbsege nem akar eroszakot mert meg mindig friss '97 emleke... Azt ami akkor volt, azt senkinek nem kivanom.
Smog™ 2011.02.06 11:24:10
@baromiranemérdekel:
Sajnos senki nem foglalkozik itt albantanitassal. En tolmacsolni szoktam es nagyon sokan megkertek, hogy tanitsam oket, de sajnos egyreszt semmilyen tapasztalatom nincs a tanitas teren es kozben melozok is, ugyhogy idom sincsen. Mellesleg pedig nemsokara az USA-ba koltozok :/ Amugy en Vloreba szulettem es eltem. Tiranaban is eltem, de ott csak keveset.
Amiert jo ott elni az a tengerpart es a mindennapos napsutes :) Talan evente 10 nap az amikor nem sut a nap. A megelhetes az azert nem olyan olcso, mint ahogy irjatok. Valoban picit olcsobbak az ettermek, de a mindennapos kiadasok kajara stb-ra szinte ugyanazok mint itt. Az emberek tobbsege kedves es segitokesz. A vallas ott gyakorlatilag nem letezik. Legalabbis a muszlimok nem vallasosak. Enver Hoxha szepen kiirtotta a vallast az emberekbol. A keresztenyek azok azert sokkal vallasosabbak (en is az vagyok: ortodox). Tkepp egeszen 1400-as evekig albania nagy resze katolikus volt a masik resze ortodox. Aztan a torokok sok embert a muszlim vallasra kenyszeritettek. most kb 60%-a muszlim, 30% ortodox es 10% katolikus.
Amugy a varosok picit kaotikusak. De ez a kommunizmusnak koszonheto. Akkor keves epulet volt es az utak is szukek voltak. Aztan 1990-tol elkezdodtek az epitkezesek. Ki hol tudott.. De olyan barok, diszkok es ettermek, lakasok, hazak vannak, amiket meg europaban is alig latni.
Jah es ami a legfontosabb, az alban lanyok gyonyoruek :P
Smog™ 2011.02.07 10:29:08
@baromiranemérdekel: Szivesen segitek amiben tudok :)
Régen, amikor Albánia még nem a menő tengerpartjától volt híres, a nagyképűbb magyarok a durván lepukkant dolgok láttán reflexből albániáztak. Aztán volt romániázás is meg balkánozás-ázsiázás, aztán, ahogy máshol egyre szebbek lettek a dolgok, Szlovákia élhető állam…..
Smog™ 2011.01.03 11:38:14
@cicmen: LoL. Nem, hál Istennek nem. De ő nem is albán, hanem koszovói.
Pár éve Houstonban fogtam egy ceruzát, meg egy noteszt, és beálltam a sorba. Hogy akkor most kiderítsem, hogy ki volt a gyilkos, mivel gyilkolt és miért. Interaktív Cluedo a Helyszínelők dizájnjával szkinnelve: ennyi csak a CSI interaktív kiállítás, de ez pont elég ahhoz, hogy…..
Subba Emo csók 2007.09.12 08:00:00
Tessék, korán reggel, éhgyomorra.    ..
Smog™ 2007.09.13 02:14:02
Neonáci, vagy ősmagyar? Az árpádcsávók kezében az ősi múltat jelképezi. No, akkor keressünk egy jelképet a hungaristáknak is. Ne keverjék már össze a felületes szemlélők történelmi zászlónkkal, ami így talán helyén találhatná magát, a múzeumban, meg hagyományőrző…..
Smog™ 2007.03.08 16:47:29