Regisztráció Blogot indítok
Adatok
durandall

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban egy összetört édesanya levelét tesszük közzé, aki a tragikus körülmények között elhunyt fia ügyeit próbálta meg lezárni az OTP-ben.„Fiam 2009. április 21-én tragikus autóbalesetben elhunyt. Egy héttel később a menyasszonya és én a szükséges papírokkal…..
durandall 2010.01.04 19:31:56
@thinker_: furcsa.. én a visa electronnal fizetek vagy négy éve interneten... pedig nem is dombornyomott.
(Új írásunk a témában: Hogyan képezzünk jó orvosokat és hogyan tartsuk itthon őket? )Hogyan nyírjuk ki a magyar egészségügyet? Hát úgy, hogy üldözzük el a fiatal orvosokat! Nem szokásunk sajtóközleményeket kiposztolni, ám most az egyszer kivételt teszünk, mert egy…..
durandall 2009.06.03 20:25:19
@café: Inkább fogalmazzunk úgy, hogy "az egészségügy legyen jobban finanszírozva", és ne "az orvos legyen jobban megfizetve"... az úgy túl önző.

Sajnálatos módon a vizitdíj kb annyit ért, mint a gyertyaláng szélviharban... és azokat érintette komolyabban, akik visszajáró betegek (magyarul van elég bajuk alapból), bár visszatartó ereje is volt (ahogy vki feljebb fogalmazott: inkább elmentek a gyógyszertárba vmi vénynélküli cuccért...)

A kórházakat legkevésbbé az ott dolgozó orvosok zárják be.. akik bezárják őket, azok az ún: "szakemberek"... csak nem tudom miben... valszínű a közgazdaságtan egyik ágában :)

A finanszírozási probléma egyre jobban fogja érinteni az egészségügyet: hiszen egyre nyílik az olló az orvosilag lehetséges és indokolt ellátás ill a gazdaságilag megengedhető ellátás között! (by Baráth Lajos, Medical Tribune 03.26 - 5.o.) És ez tökre igaz is...

Ellátás centralizációja :) vicces, hogy nem tudod miről beszélsz... de azért értékelem, hogy próbálkozol. Szerinted milyen orvosi érdek fűződik ahhoz, hogy a betegek később kapják meg az ellátást? Elárulom: "orvosszakmailag" semmilyen. Gazdaságilag, pedig csak rövidtávon... gondolj csak a megmenthető életévek számára... (ha ez nehézségekbe ütközik, akkor csak arra, hogy ha egy fószer nem dobja fel a pacskert 45 évesen mert hamar beér a kórházba, és még dolgozik vidáman még 10 évet, mennyivel többet érne ez állam bácsinak... de állm bácsi egyik percről másikra akarja átverni magát --> na ezt sem tudjuk megoldani, mi orvosok. protezsálni lehet ellene, de sajnos hiába...)

Szóval, mi, orvosok lennénk a legboldogabbak, ha megfelelő körülmények között tudnánk dolgozni és ne kelljen kimosni a gumikesztyűt... v letiltani életmentő gyógyszereket osztályokon... stb stb stb!

további kellemes estét
durandall 2009.06.03 20:27:45
durandall 2009.06.03 22:57:16
@Úlfhéðinn:
Hogy mennyit AKARNAK adni? az attól függ, (hülyén hangozhat, de azt kell mondjam az átlagnál figyelmesebb vagyok a betegekkel, ezért lehet, hogy jobban szeretnek, mint néhány felfuvalkodott hólyagot) volt, aki tízezer forintot próbált beletuszkolni a zsebembe, volt olyan, szegényke, aki kétszázast. SEMELYIKET nem fogadtam el, azt mondtam nekik, hogy inkább költsék magukra/unokára, ami éppen eszembe jutott! Ez munkaképes korosztály, vidék, belgyógyászat. De tudom, hogy mondjuk klinikán nem kap a fiatal egy büdös vasat sem (zömmel öregek/hozzátartozók az öregebb orvossal "beszélnek"...).

@daito:
Elterjedt-e a para? Voltál már kórházban, orvosnál? :) ez egy keserű mosoly. Életem legborzalmasabb napjai voltak a nőgyógyászoknál... mindig elfele kellett nézzek.. már, ha beengedtek privát beteghez...no comment erről többet.

Mondtál néhány jó dolgot a hosszabb szövegben...
igen: nálunk az aktív, keresők által befizetett járulék/adó/pénz viszonyítva az ellátandókra fordítandóval... hogy is mondjam.-. nem áll arányban :) kérem szépen, nekem ne mondja senki, hogy ezt a problémát nem lehetett előre látni a biztosítási rendszer bevezetésekor, ill az idő előrehaladtával... már akkor is öregedő korfánk volt, nem? Egy ilyen rendszert csak a piramis alakú tud ellátni... végül is... el lehet azt érni a korfa tetejének faricskálásával gyorsan is... kinek nem lesz pénze kifizetni az ellátást?? hát nem a "fa" közepének...

Azok az emberek, akik most az életükben általuk befizetett pénzből kellene, hogy egészségügyi ellátást kapjanak, joggal kérdezhetnék, hogy akkor most hol van az a pénz, amit ŐK fizettek mindvégig...

A szociális háló igencsak foszlik... a segélyek
jogcímei meg csak gyarapodnak, gyarapodnak... lehet, hogy ezeket kellene egy kicsit átrendezni? (nyilván ennek boncolgatása SOKKAL messzebbre vezet ennek a blognak a kereteitől, nem is megyek bele...)

---------
Cseszhetnénk a bérrendezést, ha az ellátás rendszerébe nincsen pénz.. de akkor lehetne saját pénzből gumikesztyűt venni az osztályra :)
---------
Abban is egyetértek veled, hogy a magyarokat nevelni kellene... mentalitásban.
---------
Miért képzünk ennyi embert? A magyar ipar kvázi el van adva. Mezőgazdaság minősége 80-as évekbeli, meg ki dolgozna/ik ott manapság? mi marad? a szolgáltató szektor... elméletben :) ha jól emlékszem... a szolgáltató szektorban dolgozók számán lehetne mérni az ország fejlettségét?! .. biztos ezen dolgoznak a nagyurak...
---------
Valahogy az általad említett társadalmakban mindíg is prioritásba helyezik a közegészségügyet... tudják, ha a nép beteg, akkor nem termel... ha nem termel, akkor nem "dübörög a gazdaság"! :)


Asszem kigőzölögtük magunkat ezzel a témával kapcsolatban, épp most olvastam a rezidens.hu-n a témához kapcsolódó állásfoglalásokat, sajtóközleményt, javaslom mindenkinek, akit érdekel, hogy nézze meg, jó dolgokat írnak a "Rezidens Szövetségnél".

Sok sikert nekik innen is, hátha el tudnak érni valamit... becsülendő a munkájuk, mint rezidensek, akik még emellett ilyesmivel foglalkoznak...

üdv mindenkinek