Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gery.Greyhound

198 bejegyzést írt és 3111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
Gery.Greyhound 2018.09.13 13:18:16
@Lordmotor: de akkor fizetni se kelljen érte, ha nem nézem.
Magyarország idézőjelesen legjobb hírműsora, a Juhász Péter/hajléktalan/Spéder/stb-bashning miatt (is) meglehetősen ironikus című Tények újabb megújuláson van túl, a cél a világszínvonal volt, az eredmény egy bazinagy asztal, egy ívelt ledfal és néha felálló műsorvezetők lettek. Nagyjából ennyit…..
Gery.Greyhound 2017.02.27 11:30:43
@Artie: nCore-ra is felkerül az összes 3D film 3D-ben, 4K blu-rayből is van már néhány.
A Margitsziget jelenleg nem igazán jól megközelíthető része Budapestnek. A legtöbben talán a 4/6-os villamos révén érik el a déli szigetcsúcsnál, az északi részen viszont nincs megállója az 1-es villamosnak a szigetnél. A Duna "koronaékszerének" is tekintett Margitsziget elérhetőségét éppen a Duna…..
HamPLÓ Vonat az utca közepén 2016.07.09 18:00:00
Az Egyesült Államok tömegközlekedésileg gyakorlatilag ismertlen terület számomra: sosem jártam ott, és mivel túl messze van ahhoz, hogy érzelmileg kötődni tudjak ottani üzemekhez csupán képek alapján, bevásárláskor is rendre ki szoktak maradni a kosárból a róluk szóló könyvek. Egyszer kaptam…..
Július 11-én, este kilenckor új filmcsatornával bővül a TV2 Csoport portfóliója. A Mozi+ a PRO4 helyén teljesen megújult tartalommal és tévépremierekkel várja a nézőket. A csatornán a filmek hétköznap esténként fixen, 19 és 21 órakor kezdődnek, az indulás hetében ráadásul a kilenckor kezdődő filmek…..
Gery.Greyhound 2016.06.14 09:26:07
@scavengario: a sFacebook szerintem is faszság TV-n, a Twitter meg nem csak TV-n, hanem egyébként is :) De például a YouTube már nem annyira: smart TV-n és a telefonon elindítod a YouTube appot, ráböksz a párosításra, onnantól a telefonon kiválasztott videót a TV-n indítja el automatikusan. Én ezt az egy funkcióját használom a Smart TV-nek, de ezt viszonylag sűrűn.
2016 nyarán 10 éves a Best of Gyurcsány, a mai szemmel nézve megmosolyogtatóan gagyi, mégis az első komolyabb sikert arató Greyhound-videó. Ez a 10 évvel ezelőtti siker tudatosította bennem, hogy érdemes a jövőben ezzel foglalkoznom, és azóta is folyamatosan kísérletezgetek újabbnál-újabb mozgóképes…..
Van ez a Streisand-effektusnak nevezett dolog, aminek a lényege, hogy ha valamit el akarsz tüntetni az interneten és ez kiderül, akkor azt sokkal több ember fogja látni. (Az elnevezésről bővebben a Wikipédia szócikkben.) Nos, valami ilyesmibe sikerült belekeverni a hazai közösségi média egyik…..
Jé, új logó és új fejléc, na mi történik itt? :) Aki régebb óta követi munkásságomat, két dolgot bizonyára észrevett a blogon: egyrészt mostanában meglehetősen kevés itt a kontent, másrészt ha van is valami, az 90 százalékban a Széll Kálmán Tér felújításáról szól, nagyobb lélegzetvételű írást a…..
Szenzációs felvételt kaptam a Széll Kálmán Tér újjászületését a kezdetektől dokumentáló NapiKalef mikroblogom egyik követőjétől: Török Ferenc 2001-es Moszkva Tér című filmjéhez szinte pontosan ugyanabból a szögből készültek felvételek a térről, ahol az én kamerám is forog 2015. márciusa óta…..
Gery.Greyhound 2016.05.03 11:14:35
@öreg38: A blog.hu sajnos szokott ilyet csinálni, erre a blog szerkesztőjének nincs ráhatása...

Amit a térről írsz, abban nagyjából egyetértek, bár szerintem pont az a gond, hogy a "rengeteg pénz" helyett a spórolós megoldást választották. Érdekes, hogy máskor 10-20 milliárdok lazán elmennek marhaságokra, itt meg ha jól tudom, valami 5 milliárdos nagyságrend állt rendelkezésre. Összehasonlításként: 4 milliárd volt a felcsúti stadion... Kivételesen nem haragudtam volna, ha erre egy kicsit többet költenek.

Én nem a gyalogosokat vittem volna a föld alá, hanem a villamosokat a tér sarkain egy nagy közös földalatti megállóba a tér közepe alatt, ahonnan a metróhoz is le lehet jutni. A fogassal csak félig értek egyet, a Széll Kálmán térre fillérekből be lehet vinni, a pálya megvan hozzá, és egy hegyi vasútnak nem feltétlenül kell csak hegyen mennie: kell egy hely, ahonnan felmegy a hegyre, és erre a Moszkva tér pont alkalmas. A normafa persze más kérdés, ahogy @Unbiased: is írja.

Merész terv, de szerintem sokat lendítene a város közlekedésén, ha a 2-es metrót a Déli helyett a Budagyöngye felé kanyarítanánk el, ott kialakítanánk egy nagy P+R parkolót, cserébe meg a Déliből be lehetne vinni legalább a székesfehérvári vonatokat a föld alatt, hogy a vasút-metró kapcsolat is megmaradjon. Hosszútávon meg egy Déli - Margit körút - Nyugati pályaudvar föld alatti vasúti összeköttetésben is érdemes lenne elgondolkodni, mint más nyugati nagyvárosokban, ahol már rájöttek, hogy a fejpályaudvar zsákutca (szó szerint) a jövő inkább a vasút integrálása a városi közlekedésbe.

Lényeg a lényeg: több fantázia és több pénz csodát tehetett volna, és én is egy kicsit csalódott vagyok, de annak mindenképp örülök, hogy valamit csináltak, mert ahogy az a tér kinézett, annál az is jobb lett volna, ha bombát dobunk rá, és úgy hagyjuk :)
Just Be Free Orbán és a melegek 2016.05.02 08:34:42
Amíg a kormánypártok a melegtémát leginkább agyonhallgatják, a miniszterelnök valamiért úgy érzi, hogy évről évre meg kell szólalnia a kérdésben - legutóbb pont tegnap. E megnyilvánulások esetén tartalmi újdonságról nem beszélhetünk, kirekesztésről annál inkább. Tavaly a homofóbia elleni világnap…..
Gery.Greyhound 2016.05.02 16:03:42
@BircaHang Média szerkesztősége:

"Ez kb. olyan, mintha lenne egy rákellenesség elleni világnap."

Van, február 4. Leülhetsz, egyes :)

hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1gnapok_%C3%A9s_nemzetk%C3%B6zi_akci%C3%B3napok_list%C3%A1ja
A természet tökéleteset alkotott. Az emberi szervezet az évmilliárdok alatt tökéletes harmóniában élt a természettel, megtanultunk együtt élni a baktériumokkal, vírusokkal, amőbákkal. Az emberi test alkalmazkodott ahhoz, hogy gyógynövényeket használjon fel saját anyagcseréje során működésének…..
Mához egy hónapra, 2016. május 10-én, csaknem másfél év után Budapest lakosságra végre birtokba veheti a megszépült Moszkva Széll Kálmán Teret. Ahogy bizonyára már sokan tudjátok, én a kezdetektől folyamatosan dokumentálom az eseményeket. Nem sokkal a Napi Kalef mikroblog indítása után fix kamera…..
Szabó Tibor, a TV2 Tények című műsorának munkatársa volt - egészen ma reggelig, amikor is azonnali hatállyal felmondott, és ha jól tudjuk, a büdös életbe' nem akar tévézéssel foglalkozni. Szabó Tiborról eddig nem sokat lehetett tudni, a neve azért került be a köztudatba, mert hétvégén a Facebookon…..
A 2010-es választások előtt sok ismerősöm és még több blog, portál osztotta meg az alábbi videót. A szerzőként megjelenítetett Dogbytról ma már semmit nem találni a neten, csupán egy blogot, ahol 2010-óta nem volt bejegyzés. Kissé érthetetlen, hogy miért nem vállalta fel akkor a Fidesz, hogy az ő…..
A TV2 műsorvezetője az Ice Bucket Challenge, azaz a jegesvödör-kihívás után szabadon egy mozgalmat indított, amiben nem kell a fejünkre öntenünk semmit, csak pénzt adni a rászorulóknak, és nem titokban, az adóbevallások 1 százalékban, hanem csekken, jól láthatóan, lefotózva, nem elsunnyogva.…..
Aszongya, áradjon a THÉTA felétek!  Feléd meg a végtelen nyányó B)  ..
Gery.Greyhound 2016.02.08 17:01:01
@Capt. Hindsight: van olyan próféta, amelyik nem hamis? :)
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása.   Zsidók, keresztények, muszlimok egyaránt hajlamosak azt hinni, hogy őket üldözik leginkább világszerte. Valójában azonban egyetlen felekezet sem birtokolja sem az agresszor, sem pedig az áldozat monopóliumát. Az egyének vallási alapon…..
Gery.Greyhound 2016.01.04 20:26:01
@murcielago: @annamanna: egészen hihetetlen, mennyit vagytok képesek vitatkozni a nagy büdös semmin :)

A Star Wars ugyanolyan kreált mitológia, mint bármelyik vallásé - de a vallással ellentétben a SW egyrészt jó, másrészt nem ígér többet annál, ami: hogy bemész a moziba (vagy fél évvel később beteszed a blu-ray lemezt) és két órán át kikapcsolsz. Ha valaki azt mondja, hogy a halálcsillag szemétledobójába kerülök, ha nem hiszem el szóról-szóra a film történeteit, azt pofán röhögöm :) A vallásosok viszont a saját hasonlóan kreált mitológiájuk kapcsán ezt simán benyelik, sőt: én vagyok a bunkó tiszteletlen ateista libsi fasz, ha pofán röhögöm őket, amikor ilyen pokol meg ilyesmi dolgokkal jönnek. :)
Meglepően sokan, már legalábbis ahhoz képest, hogy az ember azt gondolná, ennek a műfajnak már semmi létjogosultsága nincs így 2016 elején. Ahogy az már lenni szokott, a fekete-fehér tévék már muzeális értéket képviselnek, így tulajdonképpen egy-egy működő példány egyre…..
Gery.Greyhound 2016.01.03 07:34:41
@bestpixel: Amióta megszoktam az LCD-t (kb 8-10 éve) azóta én rá sem tudok nézni egy CRT tévére vagy monitorra, egyszerűen zavar a vibrálás és megfájdul tőle a fejem, néha nem is értem, hogy annak idején hogy tudtuk órákig nézni anélkül, hogy feltűnt volna. Manapság full HD-ben nézek mindent, és sokkal kellemesebb a szemnek, hiába a történet a fontos.

@fifibá55: Így is fizetünk elég sarcot memóriakártyára, telefonra meg bármire, amin zenét lehet hallgatni, hogy aztán Ákos és a haverok között szétossza az Artisjus nevű szervezett bűnözői csoport, plusz még az adónkból megy 80 milliárd a "közszolgálati"-nak csúfolt pártpropaganda-tévére. Te komolyan még több adót szeretnél fizetni ilyesmire, nem elég a 27% ÁFA meg a többi? Én egy olyan előfizetési rendszert támogatnék, hogy a köztévét az fizesse, aki nézi is (hamar lehúznák a rolót)
Gery.Greyhound 2016.01.03 13:33:37
@bestpixel: Tudom, hogy nem ugyanaz, két külön gondolatmenet volt a kettő. Ízlések és pofonok, nálam ez a "háttérben megy a tv" dolog ismeretlen, én filmeket és sorozatokat nézni szoktam (torrentről full HD-ben) illetve néha GTA V-tel játszani úgy, hogy rákötöm a laptopot a TV-re, a laptopra meg az xbox kontrollert, ezeket szeretem a lehető legjobb minőségben. TV adást a 2014-es foci VB idején láttam utoljára, amúgy hidegen hagy a dolog. Egyébként én azt vettem észre, hogy az utóbbi időkben a fociközvetítések mint ha jobban nagyképernyős HD tévékre lennének optimalizálva (egyszer láttam meccset mostanában valami régebbi tévén, a nagytotáloknál a labdát nem lehetett látni)

@efi: A 100 hertzes dolog jogos, az SD adás viszont nem szebb, csak nem látod a hibáit annyira. Mondjuk egy Győzike vagy egy tények HD-ban se sokkal élvezetesebb, úgyhogy mindegy is :)
Nem mondanám magam túl nagy mozirajongónak. Főleg amiatt, hogy manapság a szélessávú internet és az nCore akarom mondani a Blu-Ray és a Full HD tévék korában már otthon is bőven élvezhető minőségben, és sokkal kényelmesebben na és persze ingyen lehet filmet nézni alig 3-4…..
Vendégszerzőnk, Szerencsés D. Márton írása   Nem féltünk eléggé „Ha elfogadjuk az amerikai történész, John Lukacs javaslatát, hogy a huszadik század 1914-től 1989-ig tartott, akkor e történelmi időszámítás szerint mi most éppen sehol sem vagyunk” – mondta Kertész…..
Gery.Greyhound 2015.11.25 12:57:57
@I_Isti: Lásd az előző, 12:50-es kommentemet.
Gery.Greyhound 2015.11.25 13:11:03
@bbjnick: Hogyan bizonyítod, hogy 10*10=100? Veszel 10 kosarat, mindegyikbe raksz 10 almát, és megszámolod. Most te jössz: hogyan bizonyítod, hogy 10*10 az 200?
Gery.Greyhound 2015.11.25 14:24:53
@I_Isti: Mivel a tudat az agyban lezajló elektromos impulzusok sorozatából áll, logikus, hogy ezek megszűnésekor a tudat is elvész.

@bbjnick: Nem próbálkozom nemlétező dolgok nemlétezésének bizonyításával, mert ez képtelenség. Például azt sem tudom bebizonyítani, hogy éjszakánként nem szaladgálnak csillámpónik a 3-as metró alagútjában, pedig egészen nyilvánvaló, hogy nem így történik. Csak azt lehet bizonyítani, ami van.
A kormány döntése alapján a 2014-20-as EU-ciklusban már biztosan megépül az újpalotai villamos, viszont Tarlós István legutóbbi bejelentése alapján sajnos Újpalotától csak a Keleti pályaudvarig. Az utazási igények jelentős része pedig a Nagykörútig, vagy még tovább…..
Gery.Greyhound 2015.11.20 17:29:12
@Hörömpő cirkusz világszám: Én a Moszkva tértől nem messze lakom, és szoktam járni Hatvanba vonattal. Nagyon sokszor választom a metró helyett az 5-ös buszt, mert kb ugyanúgy 20 perc az út, és nem kell mozgólépcsőzni (főleg a keletinél jelentős a különbség a busz javára, ami a Keleti főbejárata mellett rak le, és ez cuccokkal/rollerrel/kutyával/gyerekkel nem hátrány)

A metró nagy távolságok gyors áthidalására való, Újpestre vagy Kőbányára én sem megyek mással, de rövidebb belvárosi távokon nem ad annyi pluszt.
Ez a nézet terjed egyre szélesebb körben a román társadalomban, a többségi ortodox egyház papjai pedig támogatják ezt a vélekedést, írja a nol.hu. Szerintük a fiatalok megérdemelték a sorsukat, mivel klubokba jártak és rockzenét hallgattak. Az iskolai hittanórákon is azt…..
A Ferenc körút/József körút és az Üllői út kereszteződése évtizedek óta inkább átjáróház, mint városi tér, annak ellenére, hogy a kiszélesedő részét egy ideje Angyal István parknak hívják - és hogy bizonyos irányokban már a felszínen is át lehet kelni, nem kell lemenni az aluljáróba. Forrás: NZA…..
Gery.Greyhound 2015.11.10 09:39:17
@Hamster: Ma már simán elég feltölteni a nagy méretet, nem kell külön thumbnail és nagykép meg összelinkelés. Igen, a régi böngészők nagyon otrombán oldották meg ezt a dolgot, és évekkel ezelőtt én is a hajamat téptem, ha valaki egy nagy képet a HTML-ben "img src=xxxx.jpg width=x height=y" módzserrel méretezett át, de ma már nagyon jó szerveroldali megoldások vannak erre, még itt a blog.hu-n is. Csináltam neked egy összehasonlító kísérletet egy random Fortepan-fotóval a gépemről: az eredeti 16 megapixel, 5 megabyte, felül csak simán feltölt - beilleszt módszerrel, alul pedig Photoshoppal pontosan akkorára méretezve, mint amit a blogom sablonja támogat: greyhound.blog.hu/2015/11/10/nagy_kep_teszt - én nem látok akkora különbséget, amiért érdemes pepecselni vele (a nagy kép úgy kattintható, hogy ezért semmit nem csináltam)

A szellemi tulajdon lopása és felhasználása létező probléma, de azért annyira nem nagy ügy. Nekem is lopkodják a videóimat, de ha nálam megnézik félmillióan, a YouTube-pistikénél meg 500-an, akkor le van szarva. Legyen egy kicsit több önbizalmad, szerintem a te blogod ad annyi hozzáadott értéket, hogy nálad fogjuk megnézni a képeket, akárhányan is lopják el, csak emiatt ne butítsd le a minőségüket :)
Érdekes és merőben ostoba dolgot hallottam ma a hírekben Teczár Szilárd óriási, új dimenziókapukat (inkább pénztárcákat) megnyitó törekvése végett, miszerint fizessenek a csajok is! Mert ez diszkrimináció, megkülönböztetés, nem szabad. Mossuk csak szépen össze a női és…..
Gery.Greyhound 2013.12.09 11:00:57
..
Gery.Greyhound 2013.12.09 11:06:33
@beszámolok: Hopp, úgy látom fennakadt a kommentem a spamszűrőn, biztos a linkek miatt, hézz már rá légyszi :)
Gery.Greyhound 2015.10.17 09:29:42
@beszámolok: Ááá, pont az Index az, ahol egy jól irányzott kurvaanyázással a legkönnyebb címlapra kerülni :) Ezen kívül a politikusoknak (főleg kormánypártiaknak és jobbikosoknak) való beszólogatással és aktuális témákban való fröcsögéssel (például pride idején a buzitéma) és a szokásos ellentétek szításával (android-iphone, bringások-autósok, pestiek-vidékiek, stb) lehet a legkönnyebben bevonzani a címlapot és párszáz trollkommentet :)

Tőlem ezek voltak kint, volt olyan hogy 20.000 körüli kattintás jött össze egy 24 óra alatt, tehát érdemes próbálkozni:
greyhound.blog.hu/2009/03/06/1999_2009_artisjus_a_kurva_anyad

greyhound.blog.hu/2010/03/11/breking_a_penzugyminiszter_valaszolt_a_mi_eveink_re

greyhound.blog.hu/2009/10/20/miert_baromsag_az_oraatallitas

greyhound.blog.hu/2010/03/30/best_of_jobbik

greyhound.blog.hu/2010/03/02/vona_gabor_esete_a_politikusbunozessel

greyhound.blog.hu/2009/07/24/el_lehet_menni_budapestrol_keremszepen