Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puszi

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na csak eljött szilveszter napja, vajon mi mással lehetne megünnepelni, mint zenével? Így erre a napra már nem akartam száraz tényeket közölni, sem azt, hogy kinek melyik film tetszett vagy nem tetszett a legjobban, vagy a legkevésbé. Eldöntöttem ezek helyett idén régi nagy tervemet valósítom meg,…..
puszi 2017.01.01 21:49:55
@puszi: Azt hiszem, hogy a Twisted Sisteré lehet az elsőség, mert az a klip elvileg 1984-es, Jackoé meg inkább a 91-es évekből való, ha nem tévedek.
puszi 2017.01.01 21:50:44
@puszi: 90-es éveket akartam írni, tényleg jó lenne egy komment szerkesztési funkció. :)
Bródy János maga írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a koncertből az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy János maga énekelte el ezt a dalt az…..
A színpadon ventilátorokkal operáló Lukács Laci is megirigyelhetné ezt az oroszlánt, akinek fejbe épített sörényfúvója van. De most komolyan. Ehhez képet egy szavunk sem lehet a védett homlokzatokra pakolt kültéri egységeknél. A képet a Kép-Tér blog osztotta meg követésre…..
Van egy csomó dal a világtörténelemben, amiket rendre félreértünk, pont ahogyan a magyartanárok képesek a legegyszerűbb verseket is félremagyarázni. Nem arról van most szó, amikor csak félrehallasz egy dalszöveg részletet, ugyan az is gyakori probléma és elképesztően vicces…..
A világ legkülönlegesebb és legszebb temetkezési helyeit kapta lencsevégre egy észt fotós, aki nem kevesebb, mint 15 évet töltött azzal, hogy felkeresse ezeket a helyeket. Képeit elnézve annyit megállapíthatunk: megérte. A még mindig csak 31 éves Kaupo Kikkas még tinédzser…..
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen sorolja a Bubi tarifarendszerét, és sorolja azt is, hogy milyen kedvezményekre lehet majd számítani. ..
puszi 2014.04.01 23:54:30
@Vizslah: Én nem értem, hogy mit nem értesz. 18900 Ft-ért veszek egy jó állapotú használt biciklit lakattal, és ha évente ellopják, még akkor is ugyanott vagyok, ahol a Bubival. Ugyanakkor a Bubi biciklijeit nem adhatom le akárhol, és lehet, hogy onnan még gyaloglásra kényszerülök az úticélomig. Az lenne a rendszer elsődleges célja, hogy támogassa a biciklire ülőket, ez jelenleg nem teljesül. Továbbá 1000 bicikli lesz, tehát elbír a rendszer akár 10 000 felhasználót is. 10 000 * 18 900 = 189 000 000 Ft. Nem hiszem, hogy részleteznem kéne, hogy ez mennyire rohadt sok pénz, még akkor is, ha 20 alkalmazott dolgozik folyamatosan a rendszer és a kerékpárok karbantartásán, és évi 5 000 000 Ft bérköltséget számolsz /fő. DE: biztosan nem lesznek 20-an, mert az nagyon sok ember folyamatosan, másrészt meg tényleg valaki nagyon sokat fog vele keresni. Vitéz vezérünk elmondta, hogy ha nem lesz megfelelő regisztrációs roham, akkor elgondolkodnak azon, hogy csökkentsék az árat, ezért javaslom mindenkinek, hogy várjon ki, veszíteni nem fog vele semmit, de lehet, hogy le lehet nyomni ezáltal az árat. Szerintem felhasználóként valahol évi 5-6000 Ft környékén érné meg.
Még valami: Marcsinéni igenis nyer azon, ha lesz közbicikli, mert lehet, hogy páran leteszik az autójukat, hiszen a belvárosban gyorsabban tudnak majd haladni bicajjal, esetleg ha kitiltják az autókat, akkor mással nem is lehet majd menni. Ez mindenképpen egy élhetőbb várost, jobb levegőt etc. fog jelenteni, ezt nyeri Marcsinéni, miközben a Közértbe megy.
DIphoto Újévi fényvillamos 2014.01.10 19:54:12
Egy évvel ezelőtt megfogadtam, hogy legközelebb nem hagyom az utolsó pillanatra a fényvillamos fotózást, mint első alkalommal. Szépen figyeltem is az indulása óta, hogy mikor, merre jár, tervezgettem, hogy mikor fogok a nyomába eredni. Aztán hirtelen karácsony lett, nekem még egy…..
Világutazó A legek útjai 2013.08.08 07:18:44
A vezetés néha elég monoton, főleg az autópályán ha nincs aki szórakoztasson. Több száz kilométeren át folyamatosan figyelni, ugyanazt a cselekvés sort végrehajtva monotonná válik, elálmosít. Ez szélsőséges mértékű álmosságot, úgynevezett autópálya-hipnózist okozhat. De nem a következő utakon.…..
Naiv ügyfél nem várta meg, hogy a karácsonyi szezonban leverjék rajta az elmaradt tranzakciós adóbevétel miatt kivetett újabb adó áthárítását. Amikor megtudta, hogy a Start számlája havidíja 990 forintról 3690-re ugrott, megszüntette számláit a K&H-nál. Természetesen…..
puszi 2013.11.06 20:49:40
@Macskond: Meg kell erősítsem a dolgot, januártól 1690 Ft lesz a számlavezetési díj a tájékoztatásuk alapján. Érdemes azonban nyomon követni az eseményeket a történeti hűség kedvéért. Tavaly augusztusban nyitottuk náluk a Start számlánkat, 590 Ft/hó számlavezetési díjért kaptunk bankkártyát, havi egy ingyenes kártyás pénzkivétet, és havi 5 bankon kívüli átutalást ingyen, bankon belül korlátlanul ingyenes átutalást. A bankadó bevezetése nyomán a számlavezetési díj emelkedett 790-re, majd idén (talán februárban) 990-re, és szeptembertől 3690-re, mert az eddigi brutál bankadót nem fedezte a számlavezetési költség a szolgáltatások biztosítása esetén. Itt cégekről beszélünk, ahol potenciálisan milliók átutalása történik akár havonta ötször a csomagban foglalva, ha minden alkalommal csak egy milliós átutalást tételezünk fel, akkor ennek adója 15000 Ft (jól tudom, hogy 0,3%?) De ha csak 0,02%, akkor is 10000 Ft. Nem beszélve a pénzkivétről, ami az automaták kapacitása miatt 500000 Ft lehet max, de az is 3000 Ft-os bankadót jelent 0,6%-os adóval számolva. Persze, ha valakinek nincs forgalma, és nem bevételez-kiad, akkor lehet, hogy ezt nem használja ki, de máshol sem kapja meg a hasonló szolgáltatást sokkal olcsóbban. Mi egyelőre bízunk abban, hogy visszamegy a számlavezetési díj januártól, és maradtunk, sajnos egyelőre máshol sem találtunk jobb ajánlatot.
       Széles Gábor, a Nemzeti Zombihadsereg tábornagya az elmúlt 500 év legnagyobb növekedését és újabb Orbán-kétharmadot vár valamitől, ami heveny érdeklődést váltana ki az OPNI szakembereiben, ha sajnálatos (de kétségkívül előrelátó) módon nem…..
puszi 2013.08.10 15:46:37
@esefe: Biztos igazad van, és indokolatlan volt az energia árának növekedése. Csakúgy, mint a csepeli szennyvízvíztisztító telep megépítése után a csatornadíj növelés (ezt külön tételben még ma is fizetned kell). Persze tény, barmok mindig voltak, amikor a Vízműveket privatizálták, és a szerződésben arra kötelezték őket, hogy a haszon x %-át vissza kell forgatniuk beruházások formájában, akkor a cég az összes vízmű védő kerítését lecseréltette. És ezt rendben levőnek találta a kormányzat, akik a bolsik voltak. Ennyi.
puszi 2013.08.10 15:53:26
@fuhur: A rizstermesztés az Alföldön igenis jó dolog volt. Tiszapüspöki mellett is zajlott, elárasztottak egy jó nagy részt a réten, és nyomatták a palántákat. Egy egész szürkegém-telep jött létre a közelben, annyi béka meg mindenféle állatka települt oda, a gémeknek ez terített asztal volt. A rizstermesztés megszűntével a gémtelep pusztulásnak indult, de még vissza-visszajárnak az utódok, csak sajnos minden évben kevesebb fióka születik, mint ahány öreg madár elpusztul. Ki tudja, hátha az Alföldi B rizs újra nem import rizsből, hanem hazánk földjéből fog sarjadni. Meg a vasésacélországa is lehetünk ismét.
Biztos sokan emlékeztek a Tűzraktérre. Hajdanán kulturális központ és szórakozóhely volt a Király utca mellett. Műteremlakások, próbahelyek, irodák, koncerttermek és kocsma működött ott. A helyet az önkormányzat a fülkeforradalom után többek között, és legfőbb indokként…..
És most dicsérni fogom az m1-et. A tavalyi borzalomról szóló posztomat ezekkel a mondatokkal fejeztem be: Valahogy a köztévének politikai kurzustól függetlenül nem megy ez showműsorba ágyazott keresgélés. Talán a jövőben nem kéne erőltetni... Örömmel jelenthetem,…..
puszi 2013.03.03 16:49:42
@Fedor: Igen. És ők tudtak énekelni, szemben byeAlex-szel.
puszi 2013.03.03 16:59:22
@Fedor: A jelen hírek szerint Alex magyarul fog énekelni, a dal erőssége, hogy a szövege jó, a dallama nulla, 7 hang van benne, és már szinte óvodásdal-szerűen egyszerű a dallamvezetése, nyilván azért, hogy még könnyebb legyen elénekelnie a szerzőnek (akinek egyébként ez a nem túl embert próbáló feladat sem sikerült, a dó-ré-mi egymás utáni hangokat sem tudta pontosan, hamisság nélkül elénekelni). Ezzel a produkcióval borítékolhatóan azért fog megbukni, amiért Charlie is megbukott, és amiért Cseh Tamás is megbukott volna, mert nincs mögötte az a szöveget elemző, a dalhoz hozzátevő szocio-kulturális háttér, amitől ezt a dalt vagy akármelyik hasonlót kedvelik bizonyos csoportok. Nem véletlen, hogy visszahozták az angolul éneklés lehetőségét a versenybe, így helyzetbe lehetett hozni olyan dalokat is, amelyek nem voltak zeneileg erősek, de jó volt a szövegük (természetesen angolul). Ez a dal zeneileg meg fog bukni.
Jut eszembe, Cseh Tamástól egyszer megkérdezték, hogy miért nem tanul meg már gitározni és énekelni, ahogy egy gitáros-énekeshez az illő lenne. Erre azt válaszolta, hogy akkor elveszítené a hitelességét. Így van ez, igaza volt, de nem is lett európai sztár. Ezért van bukásra ítélve Alex is, még néhány évig esetleg termeli a tucat számait, amit esetleg bizonyos értelmiségi rétegek fognak hallgatni, de ha a szövegek terén akar versenyezni, akkor Fankadeli két másodperc alatt kenterbe veri, pedig őt nem is szeretem.
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
puszi 2013.03.03 14:14:29
Az Eurovíziós dalfesztivál egy nagy kiugrási lehetőség Európában és akár világhírnév felé is lehet menni. Gondoljatok csak az ABBA-ra vagy Celine Dionra. Magyarországot ezen a versenyen olyan embernek kéne képviselnie, aki nemzetközileg is kompatibilis lenne. Volt már korábban félresikerült akció, pl. Charlie indítása, aki nálunk nem az énektechnikájával, hanem a dalaival, és annak hangulatával lett sztár, egyébként itt is eltűnt volna a süllyesztőben, Európa zavartan szemlélte, hogy jé, ki ez a magyar, aki még énekelni sem tud, ez volt náluk a legjobb, puff, kettő előlről az országimázsnak. Bezzeg Rúzsa Magdi, aki énekelni is tudott, dala is jó volt, elég előkelő helyezéssel zárt.
És most megint kiküldünk egy olyan embert, aki nem tud énekelni, a dala pontosan hét db hangból áll, és a sima dó-ré-mi dallammenetet sem volt képes élőben nem hamisan énekelni, szóval lehet hipszter meg minden, de ez mégiscsak egy énekverseny, ami elsősorban a dalokról és az énekesekről szól. És lehet fikázni, hogy a popzene így szar meg úgy szar, de ez van, a népek szeretik, Radics Gigi dala világsiker lehetne, de nem kapott lehetőséget, ehelyett ismét szánalmasan szemlélnek majd bennünket, hogy na, csak ezt tudták kiküldeni.
Lehet, hogy az is baj, tényleg, hogy nem látjuk a lényeget. Ady szavalóversenyre nem lehet József Attila-verset küldeni, hiába nagyon jó, azt kellett volna elkapnunk, hogy mitől döglik a légy Európában, hát Byealextől nem, de legalább egy jó mémre esélyes, hisz már a nevében is benne van, hogy bye Alex, ne is gyere vissza.
puszi 2013.03.03 14:29:47
@kóbormajom: Kétségtelen igazad van, a refrén annak variánsa szerintem, de egyrészt az a csajszi azt nyilatkozta, hogy szerinte van annyi különbség a kettő között, hogy őt nem érdekli, lopták-e vagy sem, másrészt meg ettől függetlenül ez a dal jobb, mint az volt, ezt mindenkinek el kell ismernie, mint ahogy Webber Midnight-ja is jobban sikerült, mint Ravel Bolero-ja, bár ott is nagy az érintett pár hangban az átfedés. (És Vanilla Ice is sztár lett az Ice Ice Babyvel, bár ami abban jó volt, az meg a Queen-től jött.)
Másrészt beszéljenek majd az eredmények, Alex ki fog esni, mint mókus a földrengéskor, és ismét részt vettünk a versenyen, ki lehet pipálni. A tavalyi verseny is érdekesebb lett volna, ha Heinz Gábor megy ki, mert ugyan az ő dala meg Jason Mraz utánérzés volt, de mégis sikeresebb lett volna.
A nagy kérdés persze mindig az, hogy mit akarunk, mert ha pl. a magyarságot, a magyar zenei gyökereket akarjuk megmutatni, akkor küldjük ki Csíkékat, és nincs gond, bár lehet, hogy nekik nagyobb esélyük lenne, mint Alexnek.
Ha nyerni akarunk egy ilyen versenyen, akkor olyan dalt és előadót kell küldeni, amelyik nyerni tud.
Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, az MTVA nem is akar nyerni, mert állítólag a rendezés költségei olyan sokra rúgnak, hogy még a nevezési díjakkal sem éri meg, vagyis nettó bukta. Ha megnyernénk, még a végén csődbe mennének...
puszi 2013.03.03 14:58:53
@bungics: Egyetértek a vokalista lányról alkotott véleményeddel, a legnagyobb sztori az lesz, ha Alexet kirúgják, őt meg leszerződtetik a verseny után Nyugatra, esetleg sztárénekesnek LOL
A sajtóhírek szerint távozik posztjáról az oktatási államtitkár és helyére az ELTE volt rektora, Klinghammer István kerül. Ha a kormányzati kommunikációban valaki azt hiszi ezzel majd lecsillapodnak a kedélyek, az nagyon téved. Hoffmann Rózsa nem oszt, nem szoroz és ahogy…..
puszi 2013.02.13 15:01:40
Klinghammer úr, aki politikai karriert akart csinálni a kétszintű érettségiből. A történet dióhéjban: 2002-ben, sikeres kormányváltás után az új kormány úgy döntött, bevezeti az egységes kétszintű érettségi koncepciót, melyet az 1997-es kormányrendeletük hozott létre, és amelyet a FIDESZ kormányzása alatt sem el nem törölt, sem el nem kezdett dolgozni a megvalósításán. (Valószínűleg úgy gondolták, hogy 2002-ben, a győztes választások után bejelentik, hogy sajnos nincs rá már elég idő (2005-re volt tervezve eredetileg is a bevezetése), és bizonytalan időre elhalasztják, hiszen „nem a mi kutyánk kölyke”, ld. Nemzeti Színház és 4-es metró anno.) A munka alapkoncepcióját az adta, hogy az emelt szintű érettségi lesz a felvételi követelmény az egyetemekre, a középszintű érettségivel meg azt csinálhatsz, ami akarsz, a tömegeknek az lesz, de sok mindenre nem lesz jó. A kormány elkövette azt a hibát, hogy az egyetemi autonómia jegyében a Rektori Konferencia hatáskörébe utalta annak eldöntését, hogy milyen egyetemekre, milyen szakokra milyen tárgyból milyen szintű érettségi vizsga legyen a szükséges feltétel. A rektori konferencia besz*rt attól, hogy ha az emelt szint lesz a követelmény, akkor nem lesz elég hallgatójuk, főleg a főiskolai vonalon, Corvinus (akkor még Közgáz) és BME nem aggódott, de hát ha lent nem kell, akkor ők is szívnak a kötelező emelttel, tehát maradt a középszint (átvitt értelemben is). Akkor a Rektori Konferencia elnöke Klinghammer úr volt az ELTE rektoraként, aki harcosan képviselte a fent vázolt álláspontját a Konferenciának. Néhány évvel később, a felsőoktatási színvonal hanyatlásának szóbakerülésekor Klinghammer úr a következőt nyilatkozta: a kormány nagy hibát követett el akkor (sic!), amikor nem tette kötelezővé az emelt szintű érettségit az egyetemi felvételhez. Értjük egymást, ugye? Utána került szóba, hogy FIDESZ-es parlamenti képviselőjelöltként szeretne indulni, de valamiért mégsem lett ebből semmi, lehet, hogy most kárpótolják érte a gazdái.
A hallgatói követelések negyedik pontja kimondja, hogy a követeljük a hallgatói szerződés intézményének eltörlését, és a már megkötött szerződések megsemmisítését. Tapasztalataink szerint a közvélemény egy része értetlenül áll ez előtt a követelés előtt, ami…..
puszi 2013.01.22 21:04:01
A hallgatói szerződéssel szerintem nincs sok probléma. A szerződés senkit sem kényszerít arra, hogy itthon maradjon, és rabszolgaként vagy munkanélküliként tengesse magát. A szerződés pusztán arról szól, hogy ha a diák, elvégezve az egyetemet úgy dönt, hogy nem Magyarországot gazdagítja tudásával, munkájával, innovatív ötleteivel, hanem egy másik országot (hiszen a külföldi munkavállalás azt jelenti, hogy a jövedelme után befizetett adó nem ide, hanem oda megy, nem szólva mindarról a megtermelt értékről, amit ott állít elő, és nem itt), akkor az a másik ország fizesse ki a képzés árát. Kin lehet ezt behajtani? Csakis azon, akinek a személyéhez kapcsolódik ez, tehát a végzett diplomás szakemberen. Ha valaki külföldre megy dolgozni, akkor a fizetése jóval magasabb lesz, mintha itthon dolgozna, különben nem fog elmenni külföldre, hanem itthon marad. Bár kinn a megélhetési költségek is magasabbak, de a fizetés százalékában arányaiban nem nagyobbak, mint Magyarországon, sőt, így a különbözetből nagyon rövid idő alatt vissza lehet téríteni a képzés költségét. Ez tehát ne fájjon senkinek.
A másik dolog, ha valaki nem végzi el az egyetemet ilyen-olyan okoknál fogva, akkor igenis fizesse vissza a képzésének költségeit, hiszen ez lényegében elveszett kiadás, Magyarország nem kapott érte semmit. A kreditrendszer arra volt hivatott, hogy a hallgatókat minél tovább benntartsa a felsőoktatásban, azokat is, akiknek esélyük sem volt letenni mondjuk egy analízis szigorlatot, mégis járhattak négy évig az egyetemre, hogy utána diploma nélkül kibukjanak. Ez a fajta pénzszivattyú az egyetemek malmára hajtotta a vizet, és nem ösztönözte a diákságot a komoly tanulásra. A felvételi is ennek alapján meggondolatlanul zajlott, „legfeljebb kibukom, na és akkor mi van” felkiáltással sokan erejükön és képességükön felüli képzéseket vállaltak be.
Amikor én jártam egyetemre, világos rendszer volt. Ezeket a vizsgákat kötelező letenned, ha háromszori nekifutásra sem sikerült valamelyik, akkor egy év múlva újra próbálkozhatsz (megint háromszor), és ha akkor sem megy, akkor viszlát egyetem, három év múlva újra felvételizhetsz.
A kibukás az egyetemről minimális volt, mert mindenki tudta, hogy itt biza tanulni kell, nincs mese. És a szakma megszerzése után nem volt probléma, hogy tudja-e a dolgokat vagy sem, mert tudta.
Félrefordítások Donát 2012.12.08 05:52:00
Ketten is beküldtétek Facebook-oldalunkra, először Evelin, majd Zoltán - mindkét képet kitesszük, annyira jók: Itt pedig a tíz forinttal drágább, csokis változat - mindkettő Lidl: Úgy nézem, jól fogyott. Természetesen nem félrefordítás, ezért is a véleményes…..
Gondolkodtam az idén is, mi szépet és szórakoztatót írhatnék nektek a karácsonyról, ha addig nem jön el a világvége, amely elsősorban az ilyen szemtelen bloggereket törölné el a www színéről, mint én, és mivel túléltem azt is, meg a karácsonyt is, itt láthatjátok az…..
Számoljunk egy kicsit. Nem lesz olyan bonyolult, mint egy matek felvételi, ez csak egy kis felvételi matek, játék a számokkal, a négy alapművelet elég hozzá. Egyszerűnek is tűnik, így aztán csak a miértet nem értem. Miért kell ez az egész keretszámos balhé a kormánynak most? A…..
puszi 2012.12.14 14:16:54
A forgatókönyv az lesz, amit már ennek idején Andrásfalvy Bertalan is eltervezett a tandíj bevezetésének felmerülésekor. Akkor az volt, hogy havi 2000 lesz a tandíj, de kaptunk minimum 6-8000 ösztöndíjat, ezért ki tudtad volna fizetni gond nélkül. A baj csak annyi lett volna, hogy ha bemegy a köztudatba, hogy van tandíj, akkor onnan már csak formális kérdés, hogy milyen összegű havonta. (Lásd 0%-os ÁFA kulcs, mi értelme van? Tárgyi adómentességhez más szintű jogszabálymódosítás szükséges, mint az ÁFA-körön belüli átsoroláshoz.) Azaz parlament eldönti, hogy van tandíj, kormány (a mindenkori) megmondja, hogy mennyi. Egyébként a tavalyi adatok fényében szerintem senki sem gondolja, hogy azt a 46000 helyet betöltik a részösztöndíjas képzésben, de kb. 20000 biztos lesz, és ők már ebben a rendszerbe nőnek bele, hogy fizetnek. Innen kezdve már csak egy lépés az, hogy megszűnik a teljes ingyenesség, és kevesen fognak tiltakozni ellene, mert sokak számára ez már eleve el lesz zárva. (Most a felső 30000-be be lehet kerülni, de a 10000-be nehezen, ezért kiabálnak most sokan, és fognak később kevesen, azt fogják mondani, a 10-be úgysem kerülök be, úgyhogy fizessenek csak ők is, úgy mint én.)
A diploma értékét képzés során megszerzett tudás adja. Annak idején volt egyetemista barátnőm, akinek én írtam házi dolgozatát (nem is egyet) a művelődésszervezés szakra, általános műveltséggel és intelligenciával nem okozott problémát, ezért úgy gondoltam, ez a szak nekem nem is adna semmit, csak egy papírt a végén, hogy tényleg okos vagyok, de ezt tudtam korábban is. Matek-fizika szakon, ahová jártam, ott azért sok olyan dolgot tanítottak, amit önállóan nehéz lett volna elsajátítani, ezért úgy érzem, hogy az ott megszerzett kiváló minősítésű diplomám tényleg jelent valamit.
Személy szerint azt gondolom, hogy aki kiváló képességű, jól végzi az egyetemet, az megérdemli, hogy az állam finanszírozza a képzését, aki meg nem, annak kelljen a zsebébe nyúlnia, és fizetnie, akár hitelből is. A tanulmányi eredmény alapján utólag visszaosztott ösztöndíj a kifizetett összegeket kompenzálná a jó tanulóknál.l és nem egyszer s mindenkorra, hanem félévente változhatna, hogy kik azok, akik ingyen tanultak.
A másik, amit egyszerűen nem értek a jelenlegi rendszerben, hogy ha van valaki, aki tudja magáról, hogy egy adott tantárgy adott vizsgáját (pl. szigorlat) nem fogja tudni letenni, akkor akár 3-4 évig is vergődhet az egyetemen, és csak utána hullik ki.
A régi szép időkben az egyeteme meghatározta, hogy melyik félévben melyik tárgyakat kell kötelezően tanulni, melyik tárgycsoportból mennyit kell választani, és ha nem teljesítetted, akkor megbuktál, kihagytál egy évet, és ismételhetted a félévet újra, amikor megint azokat tanulták. Ha másodszor sem sikerült, akkor meg kihullottál, és kész, nem kaptál diplomát. A mostani rendszernek az a célja, hogy minél több ember szerezzen diplomát, minél tovább tartsuk benn a felsőoktatásban a diákokat. Ez egy jól menő német vagy francia gazdaságban elviselhető teher az államnak, de nálunk nem, Vissza kéne hozni a szigorú továbbhaladási rendszert, és rengeteg probléma megoldódna a felsőoktatásban. Miért nem teszik? Mindenki vágyik a hallgatókra, mert az állam létszám alapján finanszíroz, és kreditrendszer csábító a diákok számára.
a legnagyobb egyetemek Amerikában keményen fizettetnek, és busás ösztöndíjakkal jutalmaznak. ÉS MŰKÖDIK!!!
Az MIT nyári táborába középiskolásként úgy juthatsz be, ha a költségek 20%-át magad keresed meg, és ezt igazolod is, mert az MIT azt mondja, hogy azt akarom tanítani, aki akar tanulni, és ezt igazolja is azzal, hogy hajlandó érte tenni valami mást is, mint a szimpla tanulás. (A fennmaradó 80%-ot nagyapád is kifizetheti, bárki, de azt sem állja az egyetem.) És tolongás van, mert az MIT az egyik legjobb egyetem arrafelé. Persze ezek a dolgok túl messze vannak Európától, meg különben is, nálunk lehet, hogy ilyen esetben létrejönne egy cég, aki árulná az ilyen igazolásokat...
puszi 2012.12.14 17:35:45
@KölyöK: A tanulmányi ösztöndíjat és premizáló rendszert egyetemenként és szakonként kéne megállapítani, vagy legalábbis karonként. A legjobb x% kap jó nagy ösztöndíjat, a következő y% kap kevesebbet, a legalja meg mehet a fizetősbe. Olyan tanulmányi verseny indulna, hogy csak na. Az én időmben is voltak olyan évfolyamtársaim, akik az algebra előadást a „Csendes tanszéken” tartották (a Csendes vendéglő ma is megvan a Múzeum krt mellékutcájában a Trefort-kerttel szemben), aztán meg 2-esekkel bukdácsoltak, de letojták. Hát egy ilyen rendszerben nem tojnák le. Az innováció ott mérhető, hogy a TDK-n mit csinál az ember, azt pluszként belevenném az ösztöndíj számításának alapjául szolgáló képletbe.
Ahogy Hofi mondta Papp Laci kapcsán: az edzői papírt úgy kéne adni, hogy dajng!!!!!, aztán aki állva maradt, az az edző, aki lefeküdt, az meg meghalt.
A tegnap megszavazott kormányrendelet szerint a tagság kötelező lesz minden 18. életévét betöltött hajléktalannak. Az éves tagdíj befizetésének elmulasztása esetén először felszólítást postáznak ki. A kamarai tagsággal több kedvezmény is jár. A tagok a sor elejére…..
Próbáld ki! ..
puszi 2012.12.07 13:44:56
@Mennyei Sárkány: Szerintem inkább recefice, kérlek alássan, ha nem haragszol meg érte. Ha igen, akkor meg kupánváglak, merazérmár nehogymá.
puszi 2012.12.07 21:15:15
@Mennyei Sárkány: Figyelj, én békés ember vagyok, naponta csak 5 embert vágok kupán, és az mára már megvolt. Egyezzünk ki abban, hogy rececefice.
puszi 2012.12.08 21:09:23
@Mennyei Sárkány: Akkor megbeszéltük. Béke, hullaszag, és bajuszpödrés.