Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imi83

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már az elején szeretném leszögezni, hogy alapvetően semmi bajom nincsen se a Petával, sem annak alapvető célkitűzéseivel. Sőt! Én is imádom az állatokat, és ha nem is mentek meg minden nap pandákat és koalákat a kipusztulástól, de még csak vegetáriánus sem vagyok, azért…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
imi83 2009.02.11 07:57:26
@Tóta W. Árpád:

Tóta, rendszerint azt mondom hogy Tótawé for prezident, de ez az írásod most elég erőltetett lett, bocsesz.

Ez nem baj mert nem lehet mindig remekműveket írni szóval ne keseredj el. A cikkedben ott van az elcsúszás hogy egészen más korokból citálsz ide párhuzamokat. A magyar kalandozások korában vagy akár Rózsa Sándor idejében sem léteztek még azok a modern demokratikus társadalmi mechanizmusok amik ma vannak és amelyeknek a sorozatos megsértésével a mai kor bűnözői akik között elég sok a cigány, tönkreteszik egész országrészek életét.

A jelenségeket mindig az adott kor beágyazottságában kell elemezni. Rózs vagy a St. Gallen-i balhék idején teljesen más viszonyok voltak. Az akkori magyar nép nagy részének életéhez hozzá tartozott a rablás és fosztogatás. A mai cigányság nem rabló kalandozó nép, sőt régen sem volt az. VÁNDOR nép volt, nem olyan mint az általad iderángatott ősmagyarság.

Kiderült, hogy a magyarság történelme mellett lófaszt se tudsz a cigányság történelméről se. Néprajzot ajánlok és tanulást mert így csak kinevetteted magadat.

Ja és hogy alázzalak:
a "szerepmodell" az a "role modell" ÉGŐ? VÉRGÁZ, RÖHEJES, FASZKALAP tükörfordítása.

Ezt magyarul PÉLDAKÉP-nek szokás fordítani, te nagyon hülye. Ne égesd már magad basszad meg! Ha nem értesz a fordításhoz, akkor kuss, szerényen, ne pofázz, tanuljál.

MONDOM KUSS. ERRE ne írj vissza semmit, hanem csendesen javítsd ki a posztban.

Az ember azt hinné, hogy sikerült összeszedniük magukat a redmondiaknak: próbáltam a Windows 7-et, és egészen jól sikerült (na nem a forradalmi, hanem a tigeri, tehát mára kissé elavult értelemben), hosszú idők óta most először jött össze rendes hype egy szoftverük körül,…..
imi83 2009.02.06 14:56:04
@stevejobs:
Lehet, lehet, de azért érzem aránytalannak, mert az Apple gyárt számítógépeket, a MS pedig nem. A MS gyárt ugyan hardvereket, perifériákat, de alapvetően egy szoftvercég. Az Apple viszont nem hardvercég, nem is szoftvercég, hanem egyszerűen gyártócég, egy régimódi szerkezetű vállalat.

Régimódi alatt nem azt értem hogy elavult termékeket gyárt mert ez nem igaz, épp ellenkezőleg. Úgy értem a régimódit hogy régen, jó 20 éve még volt sok olyan cég akik gyártottak mindent amihez valami közük lehetett a szakmában. Tipikus példák a régi IBM, HP például (a HP is gyártott például alternatív grafikus shellt a Windowshoz, úgy is nézett ki, IBM gyártotta a mainstreambe pozicionált OS/2-ket, amik nem is voltak rosszak).

Mára ezek a vállalatok profiltisztításokat hajtottak végre, leépítették azokat a dolgokat amik feleslegesek. Az Apple ezt máig képtelen meglépni.

Kisérleti feladat Mac-eseknek: számotokra mivel kapcsolódik össze leginkább az Apple (mivel jelent egyet): a MacOS-szel, a számítógépekkel vagy a szórakoztató és kommunikációs kütyükkel?

Az nem ér, hogy mindegyikkel. Egyet emeljetek ki, ami leginkább "az Apple".
imi83 2009.02.06 12:27:02
@stevejobs:

A "királyság" egy szubjektív fogalom, ezért hiába írod nagybetűkkel, attól még nem lesz súlya :)

Az a királyság, hogy csak egy van belőle? Nem sok választást hagy. De az Apple gépein ez van rajta tehát eszed nem eszed ez van. Arról még nem hallottam hogy valaki külön vett volna MacOS-t és rátette volna egy csupasz gépre (mármint PC-re).

Az igaz, hogy jó alapokon épült, mert amikor Jobsot vissza imádkozták az Apple-hez, akkor hozta magával a Nextstepet, és arra sikerült ráhúzni a többit.

De mivel az Apple zárt világ, ő gyártja a saját oprendszere hardverét, nincs értelme összevetni a Windows/PC világgal.

A mi világunkban szabványokra épülő hardverekből minden igényhez jól hozzá igazítható gépek vannak, bárki kiválaszthatja a neki megfelelőt és arra egy szintén az igényekhez igazítható oprendszer verziót vehet külön (vagy rárakhat akármi más rendszert).

A mi világunkban az userek szabadok :)

imi83 2009.02.06 12:28:03
@Bono:
Ja hát meg kell nevelni az ismerősöket :)
Kampányba kezdett az ORTT, a román médiahatóság kölcsönfilmjeivel mutatja be, hogy mivé lesz a gyerek, ha magára hagyjuk a tévé előtt. Az ORTT szerint rúdon pörgő szoftpornós és hentelő sorozatgyilkos. A cél nemes, tényleg nem a képernyőt betakaró karikák, hanem a szülők…..
imi83 2008.12.28 08:33:49
@Johnny Bravo:
Nem azér az offolásér mondom de a revolver újságírás más mint amire te gondolsz.

Azt nevezik revolver újságírásnak amikor valaki megírja a leleplező vagy lejárató cikkeit, megmutatja az érintettnek és azért zsarol kis pénzt hogy a cikkek NE jelenjenek meg.

Tóta W ha rá gondoltál, amit csinál az nem revolver újságirás hanem épp ellenkezőleg. Talán a stílus ra gondoltál hogy beszólós és sokszor sértően fogalmaz de ez nem revolver.