Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CaT3a

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Golop község Borsod- Abaúj- Zemplén megyében, a Szerencs patak völgytorkolatában, a Somos- hegy lábánál fekszik, számos festői, történelmi település által körbevéve. Golop a történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék része, amely 2002-ben mint kultúrtáj világörökségi rangot kapott.                …..
CaT3a 2020.08.11 21:15:00
@Angelovics Helga: Köszönöm szépen! Csak a pontosság kedvéért jegyezném meg, szerintem az állítás, nem megalapozott, nem helytálló. A templom olyan mértékben átépített, felújított, hogy ha valamilyen stílus jegy felfedezhető magában az épülettestben, az inkább, erősen stilizált, minimális romanika, (lásd a megmardat ívpárkány), mint gótika. Mindezek ellenére, román stílusúnak sem nevezném, pont a jelentős mértékű átépítés miatt. Valószínűleg, amikor a reformátusok átvették az eredetileg katolikus templomot, törekedtek a díszítés egyszerűsítésére is, ami jobban illeszkedik a református vallás hagyományaihoz.
Svéd fahéjas csiga, kanelbullar - jó az ikeában is, még finomabb egy svéd pékségben. Ezzel a recepttel otthon is megvalósítható ez a finom, illatos, tésztájában kardamomos, töltelékében fahéjas csoda! Újragondolva - formában és összetevőkben is. A vaj egy részét kókuszzsírra cseréltem, finomliszt…..
Írta: Keresztesi Judit - Nagyvárosi nő megosztaná rovat2014. június 18.         A scone az a brit New York Bagel, mely a felvilágosodás egyik alakja után kapta nevét minden bizonnyal: fiatalember, meg tudná említeni Rousseau két kollégáját, nos, úgy emlékszem Kant és talán…..
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
CaT3a 2008.12.24 18:36:34
@kiscsikó:
Sajnos nem. Alicante-ban vasaroltam, nem Magyarorszagon. De ha lehetoseged van ra valahol beszerezni, csak ajanlani tudom. Karamellas, aszalt gyumolcsos izek - es megsem emelyito. Remek.