Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parasztgyerek

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
parasztgyerek 2023.04.22 19:40:36
@Hatékonykönyvelő: Paplan???
A sekrestye aszámítógéphálózata??
Újabb teljesen felesleges nemzeti konzultáció zajlik napjainkban, de legalább nem kerül olyan sokba, mint a korábbiak. A mostani kérdések is némileg irányított válaszokra ösztökélik a polgárokat, de mivel csak online hirdették meg a konzultációt, ezúttal a válaszadók aránya várhatóan fiatalabb…..
parasztgyerek 2021.02.22 20:53:21
@Ekrü: Szerintem sem kell megengedni a nyitást az éttermeknek, szállodáknak. Nem kell ellopni, meg hülyeségekre költeni az EU-s pénzeket, hanem támogatni őket, hogy fizetni tudják az alkalmazottakat, meg a rezsit, stb
parasztgyerek 2021.02.22 21:26:24
@Vén motoros: Szerintem az fáj a liberális értelmiségnek (többek között), hogy ez a "hatásos és bevált mozgósító és összekovácsoló erő" az ország egészének sok-sok milliárdba került már eddig. Hasznot nem hozott, igazolhatatlan, hányan és hogyan nyilvánítottak véleményt, csak hivatkozási alap Viktornak és sleppjének.
Prémiumautó fogalma első körben. Olyan kocsi, aminek a minősége azt az érzést kelti bennünk, hogy megéri a pénzét. Egy mondatban így lehetne talán leírni. Hogy ez kinek mit jelent szintén megér pár gondolatot,..
parasztgyerek 2020.04.05 10:52:20
@Alternatíva: Azta! Micsoda szagértő! Azt is látod már a hirdetésből, hogy pl eszi az olajat???
Az első világháború, melyet egészen a második nagy világégésig "a nagy háború" néven emlegettek, számtalan pilóta-hőst adott a történelemnek: ilyen hős volt az angol hadsereget erősítő, kanadai Billy Bishop, a francia René Fonck, a szintén francia Georges Guynemer, illetve az ugyancsak Angliát…..
A Fidesz brutális erődemonstrációval próbálja bizonyítani, hogy nem rendült meg a Nemzeti Együttműködés Rendszere az októberi önkormányzati választáson elért gyenge eredménye miatt. Ennek része a kultúrharc újraindítása, valamint olyan parlamenti döntések átverése, melyek kifejezetten provokálják az…..
parasztgyerek 2019.12.11 20:25:12
@HabonyArpi: Csak nem rég nyitottam be ide, lehet, hogy azért nem értem a magas műveltség hiányában: mi az a lipsi? Minek a rövidítése? Liperális, vagy mi a rák lehet?
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
parasztgyerek 2019.09.13 21:53:36
@MaCS_70: Az esküvő mindenképpen profittal zárul az ifjú pár szempontjából, mert általában a költségeket az örömszülók állják, a menyasszonytánc bevétele meg a fiataloké.
Csodálatosan szép katamaránt vett a tenisz egyik legnagyobb sztárja és így már érthető az is, miért árulja egy kisebb hajóját. Igaz, a Sunreef Yachts katamaránjára egy picit még várnia kell a sportolónak, de a képeket elnézve bőven megéri...
parasztgyerek 2019.07.30 23:29:20
@balfa: Egyetértek
És kapjabe, mert én meg Djokovics rajongó vagyok
Az idei Baselworld, azaz a legnagyobb luxusóra-kiállítás egyik szenzációja a Rolex új Sea-Dwellerre volt, amely a Yellow Rolesor nevet kapta...
parasztgyerek 2019.04.15 21:23:37
@Eugene Horse: "Különben nem baj, ha valaki ilyet vesz, én nem irigylem, csak azt állítom, hogy az ilyen óra mutat valamit a viselőjéből, és amit mutat, olyat én nem szeretnék magamról mutatni." Igenis mérnöki teljesítmény egy óra! Csúcsteljesítmény, amit pl. a SEIKO, Citizen, stb cégek megcsinálnak a GPS-es, csoda óráikkal, de amit fogaskerékkel megcsinálnak a svájciak, pl. öröknaptáras óra, ami 200 évre előre tudja a szökőéveket, az sem piskóta, ne fikázzuk már le. Ennek pedig ára van ám! Ebben is benne van az innováció, pl, szilícium hajszálrugó, billegő és még sorolhatnám. És ez a tudás és képesség egy karon hordható szekezetbe van sűrítve. Hát egy 1500 kilós Ferrariban tényleg több anyag van, mint ezekben, viszont egy Dacia Dusterben is ugyanannyi van, mégis csak tizedébe kerül.
Namármost összegezve: Ha tehetném, én kurvára megvenném, de nem tehetem, viszont erősen gyűjtök egy SEIKO-ra, amiben szintén nincs egy deka tranzisztor sem, de úgyis elvisz pár százezret és egy mérnöki mechanikus remekmű igazi japán kidolgozással. Szóval adjuk meg a tiszteletet azoknak, akik ilyen dolgokat léter tudnak hozni. Aki pedig megteheti, meg is veszi a ROLEX-et a meglévő Omega, vagy Patek Philuppe mellé.
parasztgyerek 2019.04.15 21:24:10
@parasztgyerek: Patek Philippe
Rendhagyó interjút készített az olasz Panorama Keith Richards-szal. A Rolling Stones legendás alapítója, gitárosa, zeneszerzője december 18-án töltötte be 75. életévét. Ott lenni az együttes koncertjén olyan, mintha rock-történet élő adását hallgatnánk. A Stones még ma is fel tudja lelkesíteni…..
Eredetileg egész másról szólt volna a mai poszt, de az egyik komment megihletett. Vajon hogyan lehet, hogy egy szoftverfrissítéstől megáll a telefonod? Van-e esélyed kifüggetleníteni a telefont, ha egy használt iPhone-ról kiderül, hogy szolgáltatóhoz kötött? Ilyen és egyéb kérdéseket szedek össze,…..
parasztgyerek 2018.12.15 20:00:37
@mingyá beszólok!: Hát gyerekek, ez pont olyan, hogy pl. aki egyszer BMW-s, az mindig az is marad, pedig abban is van szopófaktor bőven. Tényleg tiszta átb@szás az ájfon, mert semmi különlegeset nem tud, csak ugyanazt, mint a feleannyiba kerülő androidosok, csak működik és működik, semmi gond nincs vele, csak van és használod. Öööööö... van olyan androidos készülék, amelyik még 5+ éves korában is frissül a legújabb oprendszerre és az jól fut rajta? Most hirtelen nem jut eszembe ilyen teló.
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
parasztgyerek 2018.12.14 18:47:47
@Tájékozódj mielőtt elhiszed: Erre az a válasz, hogy május 25-ödikén életbe lépett egy GDPR nevű adatvédelmi törvény, amely kiemelten és büntethetően rendeli védeni a személyiségi jogokat. Mielőtt lehoznák a képeket, tájékoztatni kell az érintett tüntetőket, milyen adatokat kezelnek róla, tudatni kell vele, ezzel kapcsolatban milyen jogai vannak (nagyon sok) és ha minden OK, akkor mehet a szennylap címoldalára.
A leggyakrabban elhangzó érv az Apple ellen Steve Jobs halála óta az lett, hogy már nem innovál, inkább késve vesz át meglévő technológiákat. Ha meg mégis újítani próbál, az félresikerül. Példának hozzák a buta Sirivel érkező HomePod-ot, a túlmelegedő és gyakran használt csatlakozóktól megfosztott…..
A Czeglédy Csabáról több lejárató riportot készítő Tv2 Zuschlag Jánossal bizonyítaná igazát, írja a hvg.hu. A cikk szerint egy tárgyaláson elhangzott, hogy "egy, a Tényekben korábban elsötétítve bemutatott „tanú” gyakorlatilag Zuschlag magyar hangja volt, csak kvázi statisztaként ismertette a…..
parasztgyerek 2018.06.07 18:24:00
parasztgyerek 2018.06.07 19:35:25
@az övezet gázai: Ja. No pasarét!
A február végi havazás miatt megnőtt a balesetek száma, és voltak olyan dunántúli útszakaszok, ahol alig maradt hely az árokban a sok autótól. Az egyik Skodán 19 éves nyári gumit találtak a helyszínelők… Most attól függetlenül, hogy ahhoz aztán már sok ész kell, hogy valaki nyári gumival induljon…..
Zenehallgatás autóban? Nos, lehetőségeink e téren mindig is kissé korlátozottak voltak. Mindenki számára elérhető ugye a rádió, tehát elég csak arra az adóra kapcsolnunk, ahol kedvenc rádióműsorunk megy. Aztán persze vagy olyan zene vagy műsor megy, ami be is jön, vagy nem és csak idegesen…..
Kolosi Péter a Sorozatwiki blognak azt nyilatkozta, hogy azért Puskás Peti és Kiss Ramóna vezeti majd a Celeb vagyok, ments ki innen! reality következő felvonását, mert a Rádió 1 nem engedte el Sebestyén Balázst és Vadon Janit. Az RTL programigazgatója elmondta, hogy a Class FM (Balázsék előző…..
parasztgyerek 2017.11.18 08:20:42
@haXXor: "És? Most ez valami Vajna-fikázó cikk akart lenni?"
Szerintem puszta tényközlés az egész és pont. Minek erre úgy ráhörrenni?
parasztgyerek 2017.11.18 10:47:45
@haXXor: Egyetértek
Pár évvel ezelőtt a helyi piacon a helyi árustól kaptam a receptet, amikor megkérdeztem tőle, hogy hogyan szokta tartósítani az erős paprikáját. Azóta csak így készítem el, és mindig sikerül. Átlagosan 5 kiló paprikát szoktam így eltenni, és mind el is szokott fogyni a következő szezonig. Felbontás…..
A világ légitársaságainak elemzésére szakosodott az Airline Ratings nyilvánosságra hozta 2017-es rangsorát a világ legbiztonságosabb légitársaságairól. A következő sorokban megismerhetitek a világ 10 legbiztonságosabb, és az eléggé rossz eredményeket elért légitársaságot is. Az oldal szakértői…..
      Nem mindennapi bemutatón járt a Nagymutató blog. Magyarországra érkezett a japán óragyártás csúcsa, a Grand Seiko sorozat legújabb darabja, melyből évente mindössze 8-9 darab készül, az ára pedig ehhez mérten több, mint 18 millió forint. Miért Grand Seiko, ez most nem ugyanaz a márka? A…..
Mindenféle hazugsággal ellentétben, a közmunkások havi hetvenvalahány-ezer forintot keresnek. (Miniszterelnök évet értékel.) A kormányfő láthatólag nem elégszik meg az igazmondó juhász szerepével (vö.pl. „én nem hazudtam soha az embereknek”), le is rántja a…..
Most tényleg, emlékszik valaki olyan esetre, hogy Orbán Viktor külföldön volt, és ahol tárgyalt, részt vett, érdekeinket védte, végül Magyarország számára hátrányos döntés született?Nem, ilyen nem volt. Egyszerűen a személyes megjelenésének varázsa, a tárgyalástechnikája…..
A méter, mint olyan 1983-ban elfogadott meghatározása a következő: az a távolság amit a fény vákuumban megtesz a másodperc 1/299 792 458-ad része alatt. A méter önmagában egy hagyományosan kényelmes mértékegység, mivel reális összefüggésben van a többi…..
parasztgyerek 2012.03.15 08:00:10
„A hazugság óriási hullámokat vet. Több, mint egy éven át tart a titkos szenvedély, hihetetlen, hogy nem volt lebukás” – a csalfa asszony eleinte meg akar felelni mindenhol, és nem szeretné feladni a sikeres, dolgozó feleség mítoszát, egy kollégával mégis eljut…..
Motorkerékpár-világbajnokunk jövője nem kérdéses többé: 2012-re lett csapata, és indul a bajnokságban, igaz, nem pont olyan szinten, és olyan járművel, ahogy a rajongók elvárnák. A részleteket alant olvashatjuk a csapat és a versenyző megfogalmazásában.   A Maricsek Team…..
parasztgyerek 2012.02.23 22:21:29
@Rocso Cafe: Ott a pont!!Tisztelem azért, amit eddig elért!És azért, hogy újra megpróbál valamit felmutatni, még ha más "szakmában" is.
Drukkolok, hogy sikerüljön neki. Hajrá, Talma!
Az év elírás meg monnyon le!