Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kukucska

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négykézláb puccsitok a vizsgálóágyon.  A doktornő folyamatosan exkuzálja magát a megalázó pozíció miatt, de én inkább amiatt az 5cm hosszú tű miatt aggódom, amit a gátamon keresztül belém készülnek szúrni. Fáj, természetesen fáj, de az egész csak pár másodpercig…..
Kukucska 2014.08.17 08:22:31
@richard sherman: "Csokitortát", meg toronyórát, meg részemről bármit ..., hiszen Zsófi blogja nélkül nem tudtam volna helyes döntéseket hozni a magam ügyében, és valószínűleg már nem is élnék, úgyhogy nagyon komoly százalékban Zsófinak köszönhetem az életem. Bárcsak én is tudnék segíteni Neki valamivel. Minden nap imádkozom Érte, és bizakodom. Már alig várom én is, hogy írjon megint ... :-))
Kukucska 2014.08.18 07:32:12
Kukucska 2014.08.30 09:36:13
Kedves Barátok, Zsofia ma hajnalban elhunyt. Nagyon köszönjük minden ismerősnek az elmúlt hónapokban kapott sok biztatást, látogatást, telefonhívást, segítséget, levelet, vért. A temetést még szervezzük: előreláthatólag a jövő hét utáni héten lesz, hétközben. Aki…..
Kukucska 2014.08.30 09:34:04
Határátkelő Ezer 2014.05.31 06:42:00
Nagyon nehéz bármit is írni a mai poszt elé, hiszen a blog nagyon komoly mérföldkőhöz érkezett, a mai ugyanis az ezredik poszt (a kezdetek még a postr.hu-n zajlottak, itt). Őszintén mondom, hogy soha nem gondoltam volna, hogy egyszer lesz ilyen, pláne, hogy kevesebb, mint 3 év alatt.…..
„Recidivára nagyfokban suspect 43x40x40mm átmérőjű terime” Nem tudom mire számítottam.  Azt éreztem, tudtam, hogy van ott valami, mégis meghasadt a föld alattam, amikor megláttam az eredményt, és zuhanni kezdtem.  Valaki adjon nekem valamit, amibe kapaszkodhatok!  Valaki mondjon…..
Kukucska 2014.05.10 09:37:43
@rizsarizsa: Minden mondatod olyan, mintha én írtam volna.

Zsófi, nagyon szorítok Érted !!!
Már egészen úgy tűnt, hogy az élet megy tovább.  Jöttem, mentem, elfoglaltam magam.  Pilates-ra jártam, gyerek szobát dekoráltam.  Dr. U azt javasolta, hogy felejtsem el az egészet és menjek vissza dolgozni.  Erre készültem.  Kicsit kipofoztam az önéletrajzomat a Profession.hu-n…..
Kukucska 2014.04.13 06:26:39
Én úgy tudom, hogy a daganatos műtét és a kezelések utáni időben eleinte 3 havonta, majd félévente, később évente kell kontrollvizsgálatokra járni - vérvételre, MRI vagy CT felvételre - és csak az 5. év tünetmentesség után mondják azt, hogy a páciens meggyógyult.  A…..
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
RE még novemberben, mielőtt a Wizz Air bejelentette volna a párizsi járat megszüntetését, nagy boldogan megvette a jegyét januárra, nyilván nem egyedül. Aztán mivel kiderült, velük mégsem utazhat, próbálta visszakapni a pénzét, de az azóta sem sikerült. Erre ugyan többször…..
Kukucska 2010.01.21 09:36:35
@ManhattanProject:

Sajnos nem csak a "fapados" társaságok csinálják ezt, hanem a MALÉV is.
Törölték a járatomat, mégsem fizettek vissza egyetlen fillért sem. Szerintük forduljak az irodához, ahol vettem, de az irodának NEM adják vissza a pénzt, mert az én nevemre szól a jegy.

Hhmmm...???
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
Kukucska 2010.01.04 12:02:55
Közlekedem autósként és gyalogosként is, de sosem értem, hogyan lehetséges az, hogy a bringások néha ilyen, néha pedig amolyan szereplőnek tekintik magukat a közlekedésben.

Amikor úgy látja jónak a bringás, hogy Ő egyenrangú az autósokkal, akkor bátran hajt az úton, a sávok közötti elválasztó csíkon, bárhol. Aztán pedig egy 90 fokos kanyarral keresztül száguld a zebrán, mintha csak gyalogos lenne, és vígan teker tovább a járdán.

Nem egyszer fordult elő, hogy gyalogosként komoly veszélyben voltam a járdán biciklizők miatt. Bocs, de nem értem: a járdán, zebrán nem tolni kellene a kerékpárt?

Megépült a kerékpáros út a Bajcsy-n, pontosabban az egyik járdán. Úgy, hogy muszáj rajta keresztül mennie a gyalogosoknak a zebrához, troli-, és metro megállókhoz. És a kerékparosok úgy száguldoznak, mintha nem kellene elsőbbséget adniuk a gyalogosoknak, mintha nekik nem is lennének jelző-lámpáik, ráadásul a túlsó oldali járdán is tekernek ezerrel - ahol nincs kerékpáros út - meg persze az úttesten is az autók között.

Régen igyekeztem védeni a bringásokat, de sajnos mostanában úgy látom, hogy komolyan veszélyeztetik a saját + az autósok + a gyalogosok testi épségét az öntudatos "majd én úgyis gyorsabb vagyok és nincs is rendszámom" mentalistás miatt.

Nagyon sok előttem szólóval együtt szeretném javasolni, hogy a közlekedésben kizárólag Kresz-vizsgával lehessen részt venni. Autósként, motorosként és kerékpárosként is. Kötelező KRESZ-vizsga I. 14 éves korban, és II. 18 évesen. Amíg az elsőt le nem teszi valaki, ne is kaphasson személyi igazolványt.
Kukucska 2010.01.04 12:17:50
@usernev: Igen, valóban túlzás, bár szerintem sokkal komolyabb túlzás az összes baleseti és közúti halálozási statisztika.

Pl.: Sokszor látok gyerekeket úgy menni az iskolába, hogy senki sem kíséri őket. Ki vigyáz rájuk? Elvileg a közlekedés többi, felelősségteljes résztvevője. De ha Ők sem tudják a szabályokat?

Komolyan meggyőződésemmé vált az utóbbi évtizedben, hogy a bringások egyszerűen nem is tudják, hogy milyen szabályt nem tartanak be. Tudom, hogy ez nem mentesít, de ezzel sokakat veszélyeztetnek.

Alsó tagozatban nem lenne szabad bizonyítványt adni közlekedési - "életben-maradási" - alapismeretek nélkül, plusz a már fentebb említett 2 kötelező vizsgát is érdemes lenne bevezetni gyermekeink és unokáink védelmében is.