Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papaten

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban összefoglalom, hogy a volt jugoszláv térség politikai viszonyai iránt érdeklődőknek mire kell figyelniük a közeljövőben: 1. Szlovéniában ma tartják az ország történelmének legelső előrehozott választását. Mint ismeretes, a 2008 óta kormányzó Borut Pahor…..
papaten 2011.12.04 17:09:48
@ökörpöröly: Na azért ők sem ördögök. Az ember mindig attól fél, amit nem ismer. Ha találsz egy szerbet, hívd meg magadhoz, főzzél egy pörköltöt, készíts egy jó magyar bort. Mondd meg neki, hogy hozzon magával burekot meg egy kis rakiját. Szerintem néhány óra múlva más lesz a véleményed.
Nem is olyan régen MotorDani (Zách Dani) gondolkodott el azon, mi lenne, ha az új jogszabályhoz - melynek értelmében a rendőr dönti el tkp. szemmértékkel, jogosan hajtottunk-e át a sárgán - igazodnának maguk a jelzőlámpák is, hogy ne csak egy rossz szájízű pénzlehúzásnak…..
papaten 2011.08.05 19:42:23
@szgy: Ok, leírom, mire gondolok. Megy a polgár a kocsijával, jé sárga, még átérek. Utolsó pillanatban meggondolja magát - főleg ha észreveszi a rendőrautót a háta mögött - és bevágja a satut. Persze a rendőr sem tartotta be a követési távolságot, de az elöl haladó szerintem indokolatlanul fékezett, főleg ha előtte a sárgára gyorsított. Ez utóbbi egyébként jó magyar szokás.Hát erre gondoltam az "indokolatlan" fékezéssel.
Ha Mosquitóról van szó, Hiryu2,0 nem ismer tréfát. Ezúttal Koppenhágába kalauzol el bennünket, a II. Világháború egy fontos, de talán kevésbé ismert  mosquitós akciójához. Azoknak ajánlja ezt a posztot, akik úgy gondolják, hogy a háború olyan, mint egy hollywoodi film: a…..
Jelenleg 400 ezer ember él az egykori magyar-szerb határsávon felépített Duna-parti városban. Új-Belgrád a mai napig a Balkán félsziget legnagyobb lakótelepe. A "szerb New York"  Josip Broz Tito nélkül sohasem épült volna fel. A szerb sas megtöri…..
Óriási volt a megdöbbenés Lisszabonban 1961. november 10-én, amikor egy menetrend szerinti utasszállító repülőgép néhány méterrel a házak felett lavírozva menekült az őt üldöző vadászgépek elől. Ennek a furcsa eseménynek a hátteréről olvashattok az alábbiakban.  …..
Amint azt mindannyian tudjuk, legtöbbször a nagyobb egyszerűen jobbat jelent. Legyen az nagyobb  ország, zászló, Parlament avagy hadsereg. A világ hatodán terpeszkedő államnak értelemszerűen NAGY hadseregre van szüksége, ehhez pedig – a költségvetés kiadási oldalának növekedésén túl – bizony dukál…..
A szlovén szövetség az MJSZ-nek küldött levélben fejezte ki köszönetét és elismerését a magyar jégkorongszurkolóknak, amelyből kiderül, máskor is szívesen látnak bennünket. Fontos megjegyezni, a szervezők végül minden érvényes jeggyel rendelkező magyar szurkolót beengedtek…..
papaten 2010.05.06 09:42:06
@lakota: Ok, a jégkorongból az utóbbi időben kimaradtam, így nincs összehasonlítási alapom. Nem akarok általánosítani, de szinte minden esetben tapasztalható a jó "magyar" módszer a szervezésnél, rendezésnél. Nincs felelős, nincs megfelelő anyagi és technikai háttér, ad hoc megoldások, stb.
Az első rész után most a másodikkal folytatjuk Kismy dolgozatát XII. Károlyról, arról a svéd királyról, akinek életpályáját fürkészve (spoilerezés nélkül is) biztosak lehetünk abban, hogy végül nem családi körben, az unalomba és a semmittevésbe pusztult bele. Ukrajna…..
A lemilblogtól megszokott könnyed, olykor tréfálkozó hangvétel most egy egynapos, rendkívüli kimenőt kap, mert mai témánk meglehetősen komor. Szerkesztőink, szerzőink és olvasóink egy része hivatásszerűen vagy műkedvelő módon bár, de foglalkozik kül-, biztonság- és/vagy katonapolitikával. Lehet,…..