Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomásfa

24 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
belsotenger Lesotho: A Túra 2011.08.26 20:25:00
A beszámolókból eddig nem derült ki, de nem sokkal érkezésünk után Dél-Afrikában vettünk egy motort. Mivel előtte soha nem vezettem ilyen járművet, úgy döntöttünk, hogy a szülőknek erről inkább hallgatunk. A motor vált mindennapi közlekedési eszközünkké és augusztus…..
Múlt szombati elfoglaltságunk egy óvoda megnyitója volt. Az idő átfordult tavasziba már, így az egész napos kerti babazsúr szépen kiszívta végtelen energiáink egy hangyányi részét. Az ünnepségre való meghívásunk apropója az volt, hogy leendő rádiós szereplésünk…..
Rég nem írtam beszámolót, így most ígéretemhez híven elmondok mindent, ami az egy hét alatt történt. Mindent, ami most eszembe jut. Nem áll össze a kép kronológiai sorrendbe, így inkább témákat emelnék ki. Ifjú falusi zsokék a lóversenyen Egy gyerek befogadásakor…..
belsotenger Lesotho: Mohale Dam 2011.07.11 16:39:00
Szerencsére gondolatban végig itt vagytok velem, így számomra akkor is örömmel szolgál megosztani az élményeinket, ha ti éppen nem vagytok túlságosan aktívak a levélírásban... Remélem jól vagytok mindannyian! Háttérben a Mohale Dam Mint azt jeleztem előre, tegnap a Mohale…..
Rövid beszámoló következik a hétvégénkről. Nem történt semmi izgalmas, hacsak a skorpiókkal való találkozás nem számít annak. Nekem az volt… Szombaton lebontottunk egy 6 méter hosszú és 1,5 méter magas téglakerítést, ami az árvaház épületeinek egy korábbi…..
belsotenger Lesotho: Nincs internet 2011.07.03 12:21:00
Először is meg szeretnélek nyugtatni benneteket, hogy minden rendben van, jól vagyunk, nem történt semmi baj. A szokásos 3-4 napi beszámolóról nem azért kellett lemondanotok, mert már el is felejtettünk benneteket, hanem azért, mert múlt szombaton hirtelen ötlettől vezérelve…..
belsotenger Lesotho: Bloemfontein 2011.06.21 19:48:00
Hol van áram, hol nincs. Múlt héten egy napig nem volt egész Lesothóban, mert valami gond volt egy dél-afrikai transzformátorállomáson... A laptopok akkuja csak 1,5 órát bír, így azt most elsősorban a részletes projektterv (pretóriai követség, mikro-projekt finanszírozás)…..
Először is szeretném mindenki tudtára adni, hogy A. milyen sokat segít. Ez az ő személyének ismeretében persze nem meglepetés, de akkor is. És nem csak jól esik nekünk, hanem baromi hasznos is! Köszönjük!  Itt kezdenek nagyon beköszönteni a hideg napok, úgyhogy vettünk…..
belsotenger Lesotho: Első hó 2011.06.15 21:13:00
Ma reggel havazott és egész nap jeges szél fújt, de közben gyönyörűen sütött a nap, nagyon szép volt. Szombaton a városban mászkáltunk Zsófival, próbáltuk ügyes-bajos dolgainkat elintézni végre: indiai fűszereket, könyveket, vastag zoknit stb akartunk venni. Hát, könyvesbolt…..
Köszönöm a jóvkívánságokat, nagyon-nagyon. A szülinapom ugyan nem indult jól, mivel el voltam kenődve a lehetőségeink hirtelen csökkenésétől, hála az új leányak. De szerencsére az afrikai életöröm hamar megszállt újra: bizony nem lehet olyan svunggal nekiugrani a…..
belsotenger Lesotho: Második hét 2011.06.08 22:16:00
Már több napja nem jelentkeztem, de az élet itt sem állt meg. Kicsit stresszesebb vagyok, de minden rendben van továbbra is, el sem tudnék jobb folytatást képzelni az eddig is tökéletes életemnek (életünknek). Holnap fejezem be a vizes blokk tervezését, a költség kalkuláció már…..
Alig látom a billentyűzetet, mivel áramszünet van. De hála a mobil technólogiának, ez nem gond! Haladnak a felujítások, egy hét múlva elkészül két új szoba, így enyhíthető két másik túlzsúfoltsága. Bár hétfőn nézünk meg bejelentés alapján négy árva testvért a…..
Ezúttal reggel jutottam géphez, tegnap este a leányok szállták azt meg. Mivel családom hölgy  tagjai részéről erős nyomás jelentkezik életkörülményeink megismerése tekintetében, kezdjük ezzel. Egy kis basotho házban lakunk (kis etimológia:LEsotho=sotho ország,…..
Az első nap hivatalok nélkül. Azaz csak majdnem. De haladjunk sorban! Zsófit még reggel lepasszoltuk a közeli rendelőben, ami szintén egy kis faluban van, útba is esik. A rendelőben nyolc ápolónő dolgozik, alapból nincs velük orvos, itt értelemszerűen így megy. Nagy darab nőcik,…..
Néhány sor a reggeli indulás előtt. Tegnap a bevándorlási hivatalban töltöttünk 5-6 órát, ugyanis az ügyintézők jelentős része nem kiemelkedő intelligenciája révén tölti be pozícióját... Végül az igazgatóhoz mentünk be, aki elrendezte a dolgokat. Mindenesetre…..
belsotenger Lesotho: A kezdetek 2011.05.30 18:41:00
Emléket állítva a csodás időszaknak, a következő hónapokban ezen a helyen megosztom a családomnak írt lesothó-i beszámolóimat a születésükhöz képest pontosan egy év késéssel. Először is jelezni szeretném, hogy Skype az elején nem lesz, talán egy hét múlva, addig itt nem…..
Gyorsan menni könnyű, gyorsan kanyarodni nehezebb – azonban az R1-es előtti laza ív még kanyarnak is alig nevezhető. Érthetetlen, miért nem veszi be a motoros, olyan, mintha észre sem venné: egyenesen, fék nélkül hajt le a tarlóra. Ami megmenthette a biztos zakótól, a lendület…..
Tegnap este meglepő levél pottyant a postámba. Felvillanyozott, ritkán olvashatok afrikai motorostúra tervéről. Az egyik utolsó mondatban tőlünk és önöktől kér segítséget és tippeket Tom.   Kedves olvasók, mit ajánlanának annak, aki négyezer kilométeres túrára indul a…..
Tomásfa 2010.08.28 16:33:10
@David Bowman: a macám, a motorom, a házam... Bowdenre rámegyek. Ha nem sikerül beszerezni, dróttal helyettesítem a legrosszabb esetben. De persze ilyen nem lesz, ne feledd, ez a jelszó... Előtte mi is Kenyában jártunk, csodás hely.
Prokletije, azaz elátkozott (albánul: Bjeshkët e Nemuna). Nem túl bíztató név ez úgy általában véve sem, egy hegység esetében azonban különösen bizsergető. Vannak azonban olyan lányai és fiai e sárgolyónak, akik épp efféle bizsergésre vágynak. Kedves mátkám, a korábbi…..
Soron következő boszniai úticélunkra várni kellett egy kicsit, június közepén az ország legmagasabb hegycsúcsa, a Maglić irányába indultunk el Semirával, szófogadó menyecskémmel. A Maglić a Bioč-Volujak-Vlasulja hegyekkel alkot egy csoportot Bosznia-Hercegovina dél-keleti…..
Egy áprilisi napos reggelen kellemes, egésznapos túrának indultunk neki. Szászvárra Pécsről elég gyakran mennek buszok, kb. 1,5-2 óránként és ennek megfelelően van ott gyorsan, vagyis 1 óra alatt. Szászváron a főtéren kell leszállni és a P+ jelzésen elindulni a kellemesen…..
Már jó egy éve megszületett a gondolat, hogy fel kéne fedezni a közeli Bosznia hegyeit. Hova megy a magyar? Az Alpokba például. Akinek kis kelet-európai szív is dobog a testében, meg nem vágyik minden mennyiségben giccses osztrák barbie-falvakra, az a Magas-Tátrába jár, jó szlovák…..
Két éjszakát töltöttünk a paradicsomi szigeten, egyszerűen leírhatatlanul idilli volt az egész. Hogyan lehetne másképp nevezni azt, amikor a parttól 15 méterre egy tényleg minimál fakunyhóban aludhat az ember, amiben csak egy matrac, moszkítóháló és tiszta lepedő található? A…..
belsotenger Kambodzsa 5. - Kep 2009.02.07 12:56:00
Tegnap is elég szép kis napunk volt. Éjjel meglehetősen sokat voltunk ébren, mivel ezúttal az ágy alól közvetlenül hallhattuk az ismeretlen, furcsa vinnyogó-kattógó hangot. A moszkítóháló és a női test nyugtató ölelésében azonban még mindig bármit túl lehet élni, így…..