Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sqyza

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vesszük el a Praxis blog kenyerét, de az édesapa megrázó szavai publicitást kívánnak.Az apa múlt hétfőn este vitte be a 20 éves fiát a klinika ügyeletére hasi fájdalmakkal, ahol egyszerű gyulladást állapítottak meg, infúziót kapott, majd azzal bocsátották el, hogy…..
sqyza 2010.07.28 21:27:32
Azt hiszem rajtam kívül még sok orvos olvassa az indexet és a blogokat, a praxist is olvasom, de annyira útszéli a stílus és annyi primitív hozzászólás van, hogy semmi értelme a beszélgetésekbe beszállnom. Most azért szeretnék kivételt tenni, mert fiatal sebészként szeretnék néhány megjegyzést tenni, mert úgy érzem sokan a dühüktől nem látva és félinformációk birtokában helytelenül ítélkeznek. Előre leszögezem, hogy részvétem a családnak és megértem az apa fájdalmát is, de nem kellene előre ítélkezni.
Naponta látok hasonló panaszokkal 16-100 éves korig betegeket, akik alhasi panaszokkal érkeznek. Az appendicitis (féregnyúlvány-gyulladás) alkalmanként nagyon egyszerűen felismerhető, de sokszor nem tankönyvi. Számtalan beteget küldtem már haza ugyanilyen előzményekkel és ugyanilyen utasításokkal, azaz jelentkezzen kontrollra ha panasza fennáll vagy fokozódik (nálunk általában másnap kontrollt végzünk). A hírek szerint a srácnak típusos bélhurutos tünetei voltak hányással és hasmenéssel, amik ráadásul másnapra javultak is. A vizsgálatokkal (tapintás, labor, ultrahang) sem lehet mindig megerősíteni a diagnózist, ezért kell a kontroll. Nem szeretnék látatlanban ítélkezni, de messzemenőkig sajnálom a kollégákat is, mert bármikor beleszaladhat az ember egy ilyen sztoriba és egy életre megbélyegzik. Itt látszik, hogy mekkora egy orvos felelőssége és hogy mennyire szemét rendszerben dolgozunk, hogy ügyeletben 24 óra folyamatos munkát kell ellátnunk gyakorlatilag hiba nélkül, ami szerintem a kínzás kategóriájába tartozik. Hiba igenis történt ebben az esetben, mégpedig ott, hogy elmaradt a szükséges kontroll vizsgálat, ha ez szerepel a kórházi papíron a per nem nyerhető a felperesnek. Kollár professzort pedig kéretik nem ócsárolni, nemzetközi hírű érsebész, aki nagyon sok magyar ember életét hosszabbította meg.
Nem kívánok többet hozzászólni, jó vitázást kívánok. Akit érdekelnek sebészeti szakmai dolgok, könnyen elérhetők az interneten.
Vastagbőr Ég veled, Feri! 2009.03.21 13:01:00
Ennél szebb tavaszi hétvégét nem is kívánhatnánk magunknak, eljött az, amit régóta vártunk: Gyurcsány lemondott a miniszterelnökségről!!!Volt már ilyen többször is, de ez most komolynak tűnik. Belátta ő is, hogy így, vele már nem megy.  Pezsgőbontás, népünnepély,…..
sqyza 2009.03.21 18:29:48
Vastagbőr Cenzúrázott szurkolás 2009.03.18 11:01:00
"Kedves Barátaim, megtettük! Megint egy apró lépéssel közelebb kerültünk az ötvenes évekhez! Bravó! Rákosi elvtárs büszke ránk. Ha így folytatjuk, maradéktalanul kiirtjuk a veszélyes, rendszerellenes, szélsőséges elemeket az országból. Akkor minden szép és jó lesz, a…..
Vastagbőr Mohácsi magyarázkodik 2009.03.09 11:31:00
...nem szívesen és nem is hitelesen persze. Mohácsi Viktória péntek reggel a Mokka vendége volt az MTV-s szereplés közben elkövetett ámokfutása miatt, amikor is cigányozással vádolta meg a meggyilkolt Marian Cozmát.  Mohácsi nagyon ügyes, itt is többször kimondta, hogy…..
A miskolci rendőrkapitány tartott egy sajtótájékoztatót péntek délelőtt. Este 22:30-kor pedig már nem rendőrkapitány. Mi is történt? Ezzel kezdte Pásztor Albert: "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - ami ilyen erőszakos jellegű rablások -…..
sqyza 2009.01.31 14:36:20
sqyza 2009.02.01 12:37:33
    Kevéssé ismert tény, de tagadhatatlan, hogy az mszp-ben is vannak rendes emberek. És Tasnádi Péter Pécs kedden késő este elhunyt polgármestere becsületes, szeretetreméltó és tehetséges ember volt. Mindent elmond politikai és társadalmi létünkről, hogy arra semmi…..
Úgy tűnik nagyot hibáztam, amikor úgy döntöttem, hogy maximum poénból veszek a kezembe Blikket és ahhoz hasonló bulvárlapokat. Ma kiderült ugyanis, hogy bizony érdemes lehet ezeket a lapokat (is) forgatni, hisz megtudhatjuk például belőle, hogyan kerüli meg imádott…..
Verók a hónap embere! Nemcsak hogy a tegnapi agymenését tegnap megjelentette fizetett hirdetés formájában a Népszabadságban - önkormányzati pénzen (ki volt a célcsoport? miért nem a kerületi újságban jelentette meg?) de ma reggel a Mokkában folytatta a verbális ámokfutását.A…..
 Miután a terézvárosi MSZP- és SZDSZ-frakciót (köztük Verók István polgármestert) gyakorlatilag kollektíve gyanúsították meg a hatóságok, érezhető volt, hogy ezt nem lehet elintézni egy nem nyilatkozom közleménnyel, vagy kamerába fejeléssel. Valamit mondani kell. Vagy…..
A szociális és munkaügyi miniszter életrajza röviden:1951. április 2-án született Budapesten. 1974-ben a MKKE Általános kar népgazdasági tervező-elemző szakán szerzett közgazdász diplomát. 1981-ben az MKKE Továbbképző Intézetében vállalati komplex szervezés-vezetésből…..
Pécs minden nap a hírekben. Modern városimázs-építés.A nap abszurd híre:Összehangolt bűzbombás támadást(!) indítottak nívósabb a pécsi szórakozóhelyek és éttermek ellen ismeretlenek a hétvégén.  Négy helyszínen este fél 12 és éjfél között locsoltak szét egy…..
Hiába, hullanak ezek, mint a legyek...A HavariaPress információi szerint a BRFK eljárást indított a KBSZ (Közlekedésbiztonsági Szervezet) főigazgatójával, Mészáros Lászlóval kapcsolatban. Bármilyen meglepő, hűtlen kezelés miatt.A vizsgálat tárgya:1, több tízmillió forint…..
sqyza 2008.12.23 13:07:34
Mi a f@szom a KBSZ? És ki ez a főbuzerátor?
 Rég nem írtam már a helyi kórházügyről. Nem mintha nem lettek volna érdekes információim, de el kell ismernem, többnyire olyan emberek között mozgok, akik a HospInvest itteni megjelenését ellenezték, így aztán sosem lehettem biztos: nem rémhírek-e a hallottak. (Egyébként…..