Regisztráció Blogot indítok
Adatok
numizmata

8 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
67 éves korában, hosszan tartó súlyos betegséget követően ma reggel meghalt Dean Dill. Korunk egyik legkiválóbb bűvész kreátora volt, akinek a nevéhez többek között olyan klasszikusok kötődnek, mint a Dean's Box, a Blizzard vagy az Explosion. Műhelyének rendszeres vendége volt…..
Bűvész blog Adás-vétel, csere 2008.09.20 07:00:00
Abbahagytad a színpadi bűvészetet és van a szekrényben egy csomó kelléked, amit nem használsz? Több példányban van meg egy könyved? Vagy éppen régóta keresel valamit amit már nem is gyártanak?A bal oldalon egy 1927-es reklámot láthattok az akkori idők rangos szakmai lapjából -…..
numizmata 2013.08.06 17:56:20
Eladó egy Big Bang, villanykörte törő kellék. Derren Brown is ezt használta 2:20-tól:
www.youtube.com/watch?v=4FXAVrAU-Wg

www.seomagic-usa.com/catalog/product_info.php/products_id/882

Teljesen tiszta, praktikus effekt, jár hozzá az eredeti oktatófilm is, amin több mutatvány is van még. A kellék állapota szinte új.

A nagy melegre való tekintettel az ára legyen 4900 forint (viszonyításképpen az eredeti ára 70$ ami 15.000 forint)

nagy.j.benjamin(kukac)gmail.com
James Randi (84) bűvész, a világ leghíresebb szkeptikusa. Karriere az 1940-es évek közepén kezdődött bűvészként és szabadulóművészként. Több szempontból is mondhatjuk, hogy Houdini nyomdokaiba lépett. Egyrészt főleg fiatal éveiben előszeretettel ismételte meg a Mester…..
numizmata 2013.07.03 10:59:04
Bűvész blog Te! Naprakész vagy? 2013.06.26 23:36:05
Az Infant nevű új trükk már kapható a nagyobb kereskedőknél! ..
A mai poszt aranyat ér. Nem vicc. Olyan módszer kerül közlésre most, ami életeket fog menteni egyszer, ebben biztos vagyok. Figyelmesebb olvasók észrevehették, hogy több bejegyzés is foglalkozott már a témával, és ez jövőben is várható. Azt már korábban tisztáztuk, hogy…..
numizmata 2013.04.02 20:02:51
@WildBear: Olvastam a hozzászólásokat a módszer hatékonyságával kapcsoaltban a "kéken" is, itt is. Elgondolkodtatott, meg kell hagyni és bár egy iskolában szereztük kémia, fizikaikémia stb ismereteinket, nekem nem volt gyanús a dolog. Nagyapám a juhokat is kihajtotta a napra, ha élősködők voltak rajtuk, hatott.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs igazad.

Két opció lehet:
- valamiben tévedsz
- igazad van, a módszer kamu és a sodis szándékosan küld halálba több millió fekete-afrikai szomjazót

Ha van kedved a végére járni a dolognak és egy levelet írni a fenti szervezetnek amiben felveted az aggályodat, nyitott vagyok közölni a válaszukat, sőt adott esetben a poszt tartalmát alapjaiban megváltozatni.

A legkevésbé sem szeretnék nem működő technikát vagy veszélyes dolgot terjeszteni a blogon.
numizmata 2013.04.02 20:05:50
@szvsz: Ezzel a módszerrel véleményem szerint egy gond van, hogy a tábortűz után maradt szénnek jóval elmarad a fajlagos felülete az aktív szénhez képest, amit meg nyilván nem viszel magaddal túrázn. Ráadásul az általad leírt módszerrel csak a fizikai szennyezők köthetők meg, a biológiaiak nem.
numizmata 2013.04.04 22:09:49
@WildBear: Amint lesz lehetőségem, kipróbálom és beszámolok róla.

Viszont ettől függetlenül még írhatnál nekik :)
Nemrég rávett az asszony, hogy menjünk el az IKEA-ba. Nem sok idő kellet hogy rájöjjek, van pár dolog, ami hasznosítható lehet túlélő-prepper-paranoid vonalon. Lássuk: FRAKTA Vitorlavászon Inkább ponyva, mégpedig igen nagy, 240 x 310-es. Az oldalai 75 centinként riglizettek.…..
numizmata 2013.03.31 21:48:46
@Nűnű: Igen, bár ez a blog nem ebben a hitben jött létre...
Legyenek a katasztrófák bármily' különféle természetűek, az emberek igényei szinte mindig azonosak maradnak. Legyen szó az autópályán a hó fogságában rekedtekről vagy árvíz, iszapömlés miatt otthonukból kitelepítettekről a meleg, étel/ital és minimális tisztálkodási…..
numizmata 2013.03.24 21:14:26
@Thresher: Igen, ezen én sem jutottam dűlőre, ráadásul pontosabb infóhoz nem jutottam.
numizmata 2013.03.24 23:04:28
@Sassika: Köszi, nem járok Decathlonba, de megnézem mindenképp!

@tomwar: AZ feltűnt már valakinek, hogy bármi ami le vagy kikerül a francia hadseregből az kishazánkban egyből légióssá válik? Ezekszerint francia haderő nem is létezik, csak a légió :) Egyébként javarészt ugyanazt a felszerelést kapják, szóval az hogy mi légiós, mi simán katonai nem egyszerű megállapítani.

Az ilyen jellegű kajacsomagoknak semmi előnyük nincsen szerintem. Simán összerakok egy ennél jobbat ugyanilyen konzervekből, nagyrészük polgári forgalomban van. A happy cow sajtkrém konzerv például van a teszkóban is. :)
Ma (március 20-án) este 22:30-tól a tv2-n a Frizbiben: Lui, Holcz Gábor, Hajnóczy Soma, Christian Panthera és Danny Blue lesznek a vendégek. Az ajánló szerint: "törlik a szépségkirálynők memóriáját, dobozból meglepetés vendéget húznak elő, sőt még a műsorvezető…..
numizmata 2013.03.23 15:33:31
@Gáspár Merse Előd: "Viszont a műsor nagyon komikus volt, és részben tervezetten."

Tényleg az volt Panthera műsora, amennyiben persze a teljes stíusidegenséget lehet komikusnak hívni. A prudukció egyébként felvet mégegy igen kínos kérdést, azaz hogy mennyire etikátlan egy az egyben lopni egy lejátszást? Mert ez 100%-ban DC.
A mai posztban egy érdekes, sok esetben alkalmazható dolog kerül bemutatásra. Itthon szerintem nem annyira ismert (ha mégis, akkor hurrá) a különböző szerencsésebb történelmi hátterű országok haderőiben már elég régóta alkalmazott vészhelyzeti…..
A civilizáció számtalan olyan dologtól tett minket függővé, amelynek hiányát majd csak akkor fogjuk tapasztalni, amikor bekövetkezik a SHTF esemény, (shit hits the fan=sz*r csapódik a ventilátorba, A fordulat legalább az 1940-es évek óta használatos az angol szlengben. Jelentése…..
numizmata 2012.01.06 15:52:46
@paradoomer: Abszolút egyetértünk. Ezért is veszélyes játék a társadalom atomizálása.
numizmata 2012.01.08 08:44:23
@Zka: Nem mindenki városban lakik, sőt! Aki kertes, családi házban él elgondolkodhat, hogy minek van jobb íze, a kerti medencének vagy a saját terménynek.
numizmata 2013.02.12 11:53:51
@Liquid_Night: az említett surplus lőszerek egyébként teljesen jól használhatóak, ugyanis gyárilag légmentes konzervdobozba vannak beforrasztva így sok környezeti hatás nem érheti őket. Ideális prepper cucc lehetne itthon is :(
A Victorinox 1997-ben fejlesztette ki a Swisstool-t, eleinte civil felhasználásra, a tervezésben a Leatherman cég is résztvett. Az előszériás gyártás ’97 végén fejeződött be, így 1998-tól lehetett széles körben elérni a multiszerszámot. Az eredmény egyedülálló siker lett,…..
A minap kapcsolgattam és véletlenül elkaptam ezt a műsort. Ünnepekre könnyed riportfilm, ha épp nincs jobb dolgod (de tényleg csak akkor!). Az alábbi linkre kattintva nézhető: http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/12/18/22/Babel__Hesnaval_a_vilag_2012_december_18_.aspx ..
EZ KÖNYV !!! A pokol kézikönyve 2012.01.16 00:29:00
Duncan ShelleyA POKOL KÉZIKÖNYVE I.Hogyan éld túl a társadalmi összeomlást E könyv döntési szabadságot ad bárkinek ahhoz,hogy biztonságban átvészeljen és kezeljen egy esetleges helyivagy kiterjedt társadalmi összeomlást. Ez a kezelés kifejezetten egyénre szabott. Azt mutatja…..
numizmata 2012.12.21 21:11:33
A környékünkön körbenézve megállapítható hogy igen nagy pusztítást végzett az éjszakai vihar. Felborult kerítések, leszakadt ágak kísérték ma délelőtti utamat. A nagy vízen túl azonban még rosszabbra készülnek. New York kormányzója a várost hamarosan elérő Sandy…..
Combat Gear Blog Vagy M4? 2012.10.12 08:00:00
Abban szerintem egyetérthetünk, hogy az M4-es, főleg ez a “pimp”-elt verzió, kifinomultabb eszköz mint az AK, és ezért elsőre kicsit félve nyúltam hozzá. A képeken látható M4-es nem amerikai gyártmány, hanem Németországban az Oberland Arms készíti. Ennél fogva precízebb,…..
Régi, bár nem túl precíz túlélő mondás, hogy túl lehet élni három hónapot szeretet, három hetet élelem, három napot víz és és három percet levegő nélkül. Vegyük hát szemügyre közelebbről a víz problémáját, amit bizony semmilyen túlélési szituációban nem lehet…..
Kinéztem az ablakon és 45 fokot mutatott a párkányon elhelyezett hőmérőm. Konstatáltam, milyen jó hogy nem kell kimozdulnom a viszonylag hűvös lakásból és ittam egy nagy pohár hideg vizet. Pedig nemsokára rosszabb is lehet.   ..
Vannak legendás műsorok, amikről máig sokat beszélnek szakmai körökben. Ilyen többek között Nagy Csaba ninja műsora, amivel nemcsak itthon zsebelt be minden komoly szakmai díjat (1994-ben az év mágusa lett vele), hanem az 1991-es lausanne-i FISM-ön is bemutatta. Sajnos csak egy…..
A hős szó többféleképpen értelmezhető. Hős az aki a hazája ellenségeit jelentős számban aprította miközben saját bajtársait védelmezte, esetleg az életét is adta ezért. Hős az is aki a hazáját szolgálta több háborúban és tette mindezt kitartóan. Általában a…..
Combat Gear Blog Infantry Bergen 2012.03.09 08:00:00
A 90 mintájú málhazsák a málha övekkel együtt fejlődött. Az ’58 mintájú málhához rendszeresített zsák nem látta el megfelelően a feladatát, ezért a katonák elkezdtek civil zsákokat használni, majd ezek hamar felbukkantak a hadseregnél is, és később elkészült a…..
Honvedelem.hu közölte, hogy tegnap délelőtt két katona sérült meg. A Bocskai István lövészdandár kijelölt állománya kézigránát dobó gyakorlatot hajtott végre Hajdúhadházán, amikor az egyik katona kezében felrobbant a gránát. Ketten sérültek meg, az egyikük könnyebben, a…..
numizmata 2012.01.27 18:00:39
Nemrég indult a Magicians 2. évada Barry and Stuarttal, Jason Latimerrel és Pete Firmanal. Itt a teljes első rész: A tovább után interaktív kártyatrükk David Hasselhoffal (aki sosem arról volt híres, hogy válogatna a felkérések között, most már bűvészshowban is szrepel.)  …..
Bűvész blog Corodini eredmények 2011.10.16 08:58:00
 Lezajlott tegnap a rendezvény. A verseny eredményei: Mikromágia felnőtt: 1. Párkányi Kolos 2. Tóth Kim Móric 3. Csirmaz András 4. Kovács Norbert Mikromágia junior:…..
A blog célja egy újszerű, önállóságra nevelő gondolkodásmód meghonosítása, illetve az ehhez kapcsolódó információk átadása azoknak, akik aggodalommal szemlélik merre halad a világ. Sokan nem tudják, vagy csupán nem akarják észrevenni, de nyilvánvaló, hogy egyre csak…..
Az immár 24. alkalommal megrendezett Corodini rendezvény a szokott budaörsi helyszínen, október 15-én kerül majd megrendezésre. A program még most alakul, ami viszont biztos, hogy konferálni ifj. Tóth Laca fog.XXIV. Corodini Országos Bűvészverseny „A 100 éve született Rodolfo…..