Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolbi

11 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Rég jelentkeztünk már, jó hírrel meg talán még régebben - az utóbbi években ugyanis rendszeresen kell tudomásul vennünk legendás óbudai éttermek, kocsmák megszűnését: elég csak a szentendrei úti Ladik étteremre (lebontották), a Lépcsősre (üzlethelyiség kiadó),…..
Kolbi 2011.07.15 11:38:16
@Kong.Kinga: Akkor neked a Fanni büfé való. Hajrá. Én jobban szeretem, ha frissen készül a kajám, normális hozzávalókból, legyen akár szó hamburgerről, akár másról... Hamburgernek nem kell junk foodnak lennie, ugye.
Mangáékat szeretjük: itt ettük a város egyik legjobb hamburgerét, és abban bíztunk, hogy a reggelis vonalon is valami eredetivel fognak majd felrázni minket. Jó a rántotta, jó a pirítós (van egyébként bundás kenyerük is), de a Manga Cowboyba azért megy az ember, hogy valamilyen…..
Egyik posztunk után az Europark utáni lakótelep előtti bódésorra küldtetek minket az Üllői út és Lehet utca sarkára, de ez az ajánlás igazán érzékletesen mutatta be, miért kell a tegnapi gyradikós poszt után Kispestre mennünk. A lakótelep előtti bódésor pont úgy festett,…..
Kolbi 2011.04.28 15:40:36
@noncsidudi: Na igen. Ugyan ezen a helyen én még nem voltam, de általános tapasztalatom, hogy a csípős az éppenséggel nem csíp szinte sehol sem. Ezért szoktam dupla csípőst kérni bele, néha az már érezhető eredményt hoz. Vagy van, ahol az eladó szeme ilyenkor felcsillan, majd megpakolja "pult alól" másfajta szósszal/fűszerrel még... Na, olyankor már az szokott lenni, amire vágyom. :-)
Hosszú idő után újra összegyűlt egy posztra való anyag a sorozathoz. A téma továbbra is az utcán hever, ha láttok olyan jelenetet, ami különleges számotokra, jobbá teszi a napotokat, megnevettet vagy csodálkozásra késztet, küldjetek továbbra is fotókat nekünk. Nem kell…..
A Moszkvánál található KFC-ben kaptam ezt a blokkot:Mitől érdekes ez?Ez a része izgi:A kisebb elgépelés ellenére tisztán dekódolható, hogy én itt titkos adatgyűjtés áldozata lettem, amennyiben rögzítették a koromat és a létszámomat ("1Ember Fefri 25-30Eves"). Amivel…..
Kolbi 2011.03.09 23:45:20
@Flankerr: Én nem találom ezt aggályosnak, semmilyen módon nem kapcsolható a konkrét személyhez, ráadásul hasraütésszerűen a pénztáros írja be az adatokat...

@a katona fehérben: Igen, a KFC személyzeti politikája elég szerencsés... :-)
Kolbi 2011.03.13 08:49:25
@Plumper_: Lehet, oda elég ritkán járok, mondjuk akkor sem tapasztaltam ilyesmit. Az nem tudom miért zavar amúgy, ha pl. egy nyugdíjas eszik a melletted lévő asztalnál??

@upperclass: Benne van a törvényben, hogy azonosítottnak vagy azonosíthatónak kell lennie annak, akihez kapcsolódik. Ha készpénzzel fizetek és nem fotóznak arcon, hogy azonosítanának már? Felmegy fácséra a pénztáros, hogy addig keressen, amíg fel nem ismer? Bankkártyánál most őszintén szólva nem tudom, de mintha ott sem kerülne be a teljes azonosítószám vagy a név a rendszerbe, de javítsatok ki nyugodtan.
Ez már csak egy ilyen hétfő, a panaszkodásról lesz szó, de hát az Egy nap a városban is lehet pesszimista néha, hogy érezzük az egyébként jellemzően pozitív írások erejét. A mai második posztot az egyik kedvenc anekdotámmal kezdem, ami egy félreértett közmondásról…..
Kolbi 2011.03.07 15:23:28
@em3er: Bizony, ráadásul tényleg remekül működik! Pikkpakk lement a brutális sor. Mondjuk ott nem hagynak embereknek más választást, mert a "lecsatlakozásig" kordonokkal van a jónép terelve, lehet ha az nem volna, felborulna az egész.
Kolbi 2011.03.07 15:42:53
@Nimandi: Ott a válaszom a kommentedben: a postának kellene ezt megoldania. Ha már bevezetik ezt a típusú rendszert, igazán kiadhatnák minden ablaknál az ajánlottakat. Sőt, mindenhol máshol is.
Ugye mindenki emlékszik még a hamburgeres büfére, ami a megszokott metamorfózison átesve egy igazi kis mocskos, PVC-padlós becsületsüllyesztő volt még két éve is? Már csak azért is gondolok vissza erre a helyre annyira szívesen, mert a Miniről készült beszámolónk volt a 2.…..
TOSOBASA Baltika №7 Export 2009.02.11 17:38:00
Csehország? Sör! Németország? Sör! Oroszország? Vodka! Oroszország, sör? Hmm… Egy próbát megérhet. Ezúttal egy orosz sört kóstoltam meg. BALTIKA №7 EXPORT   5,4 %-os, világos sör, megnyerő csomagolással. A beltartalom azonban első benyomásra már kevésbé…..
Kolbi 2010.06.20 12:31:35
@Balyka: Az a baj, hogy rohadtul komolyan veszed magad. :-) Azért ugye megengeded, hogy legyen egy véleményem, amit itt leírok?

Nem hiszem, hogy csak azok írhatnának bármiről is, akik 40 éves tapasztalattal, valamint legalább 10 fajta szakmai képesítéssel rendelkeznek az adott témában. Szerintem sosem állítottam, hogy sörszakértő lennék, amit pedig én leírok, az kőbevésett, objektív igazság volna.

Ez a fajta nekem nem igazán ízlett, a fentebb leírtak voltak a benyomásaim róla, neked viszont úgy látszik, hogy igen, hol itt a gond? Megírhattad volna a gondolataid ugyanolyan stílusban is, mint a feletted kommentelő, nem is akadékoskodnék egy másodpercig sem.
Kolbi 2010.06.20 13:39:04
@Balyka: Egyébként pedig mondj pár márkát/fajtát, amit érdemes megkóstolni, nyitott vagyok rá.
Végre az egész heti jóidő után bekövetkezett a hétvége is, mi a kiruccanós részén túl is vagyunk, úgyhogy ma hűsölni kell. A Balatonról csak pár dolgot érdemes kiemelni: - A víz, ha elsőre hidegnek is tűnik, kellemes. - A szúnyogok sűrűsége a kocsmák…..
Kolbi 2010.06.14 00:32:43
@Vorg a Halhatatlan Báró: Hentesnél nézted? Hátha ott van, elő szokott fordulni, hogy árulnak ilyen kajákat is.
Na ez egy olyan hely, amit leginkább csak kipipálni érdemes - máris lelőttem a poént. Nem túl kellemes környezetben található a kocsma: a Lajos utca hihetetlenül forgalmas és zajos részén, közvetlenül a Régi Sipos étterem melletti, a Gödörtől és a Galagonyától…..
Kolbi 2010.03.11 16:32:47
@Merdzsós Zsata: Helyes, helyes! Én is nagyon csípem azt a helyet, elég sűrűn megyünk is.

@Italboltos Sanyi: Ami viszont nem lenne rossz, ha itt is lennének Osterbräu pálinkák! Úgy emlékszem azok eléggé finomak (bár nem tegnap volt, amikor utoljára ittam).
Kolbi 2010.06.05 01:22:28
@Merdzsós Zsata: Az a bejegyzés már csak emlékállítás lesz, mert úgy tűnik, hogy bezárt a hely... :-(((
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker =…..
Új kedvencre leltem Óbudán! Kivételesen nem egy lepukkant kiskocsma a szerelem tárgya, hanem Óbuda új élelmezésellátója, a Magic Burger büfé!   Egyik este munka után gondoltam, megiszom 1-2 sört kollégámmal, T-Csabival, így a Profi felé vettük az irányt, hogy megvegyük a…..
Kolbi 2010.05.31 00:56:36
@esszelelj: Leírás alapján gyaníthatóan igen (pl. házi húspogácsák). Fanni nagy vonzereje a non-stop nyitvatartás, utóbbi időben sajnos nem mindig voltam teljesen elégedett az ott kapott étellel,de azért bizakodom, hogy csak átmeneti a dolog, mert nagy kincs. Ráadásul számomra érthetetlen módon már nem fogadják el az étkezési utalványt (vagy csak bizonyos fajtákat? Help!). Tényleg, ilyen téren ez a hely hogy áll?
Kolbi 2010.06.03 19:58:04
@Magic Burger: Fizetni csak készpénzzel lehet, vagy étkezési utalványt is elfogadtok?
nejlon A világ legerősebb söre! 2010.05.09 13:46:00
               ..
Kolbi 2010.05.09 17:51:51
@chipanddale74: Végül is elképzelhető... 32 %-os, azért annyi alkohol már konzervál rendesen.
Kocsmablog Szarvas büfé 2010.02.16 22:15:00
Helyszín: 1032 Bp., Prés u. 2. Látogatás: 2010. január 30. 17:30-18:10 > Mitől Szarvas Büfé? Ez egy szar hely és vasból vannak az ajtók. Más összefüggés nincs. Adatlap Elérhetőség: +36 1 360 6087 Web: -Facebook oldal:…..
Kolbi 2010.02.22 23:48:37
@don rafael: Azért tegyük hozzá, jó sok felkiáltójellel, hogy egy hely attól még nem lesz jó, ha sokan járnak oda, sőt, néha éppen attól lesz szar (lsd.: Morrison's 2).

Egyébként tényleg nem kéne leírni a Szarvast, jó sokat jártam én is oda, a fűtés hiányát én eddig nem tapasztaltam, a kerthelyiség pedig valóban nagy erőssége (szívfájdalmam, hogy elég kevés ilyen helyet ismerek).

Azt pedig, hogy miképp lehet ezt a helyet drágának találni, én sem értem... :-) Emlékeim szerint az üveges Ászok, a Becherovka, no meg a Pilsner Urquell is tök oké árban van.

Valamikor a héten le is nézek...
Ez egy rántottás poszt lesz, kizárólag saját tartalommal. Informatív és szórakoztató, sok zabálással és esetileg édességekkel. Sokat reggeliznek? Reggeliznek egyáltalán? Tartanak külön reggeliző teáskészletet vagy csak a parizer van külön polcon a hűtőben?A reggeli…..
TOSOBASA Vegyes, visszatérős 2009.10.01 17:16:00
Hosszabb kihagyás után egy vegyes tartalmú poszttal robbannék be újra a TOSOBASA világába, ezúttal az ízlelőbimbókat fogom ingerelni, három, egymástól eltérő úton.    SZERENCSI TEJKARAMELLA   A boltban bevásárlást intézve elkapott a vágy valami kellemes…..
Na kérem, ezt nevezem én akciófilmnek az echte műfajon belül, ami tényleg nem kislányoknak való limonádé. Bár inkább akcióthriller lett ez, amolyan versenyfutás az idővel, ahol egy kissrác kezébe jutott, amúgy gyilkos fegyvert kell visszaszereznie főhősünknek azelőtt, hogy a…..
Kolbi 2009.09.28 21:42:24
Ezúttal újfent a gasztro-titán énemet szerepeltetem, egy sütemény, illetve egy leves receptjének publikálásával. Képpel ezúttal nem szolgálhatok, majd talán később pótlom. A kakaós csiga eredeti receptje ITT, míg a sajtkrémlevesé ITT található. Mindkettőn módosítottam…..
Rendhagyó, egyes filmekről csak röviden értekező bejegyzést publikálok ezúttal, mivel egyelőre nem érzek magamban elég készséget ahhoz, hogy mindegyikről külön-külön, önálló bejegyzésben nyilatkozzak, vagy egyáltalán, hosszasabb elemezgetésbe kezdjek. ADAMS AEBLER / ÁDÁM…..
TOSOBASA Alkoholmentes sörök 2009.01.09 21:41:00
Mit tehet az ember, ha megkíván egy üveg sört, de bizonyos okokból (gyógyszer, vezetés, tanulás, etc.) éppen nem érdemes alkoholt fogyasztania? Bizony, kénytelen megtenni az első lépést a guminő felé, azaz el kell merüljön az alkoholmentes sörök néha bizony nagyon rémisztő…..
TOSOBASA Sörteszt 2008.11.02 22:52:00
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ötlet: teszteljünk sört! Mert azt ugyebár szeretjük, s mi más adhatna jó indokot majd egy tucat márka végigkóstolására, mint a pusztán tudományos érdeklődés? :-) Az ötlet gyakorlatba ültetésére J.-ék lakásán került sor még…..