Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zinikus

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
zinikus 2009.03.25 12:20:19
@agyvihar: Implicite felteszed, hogy O.V. megnyeri a(z előre hozott) választást. Van-e forgatókönyv arra a nem várt, de matematikailag lehetséges esetre, ha megint a szocik viszik a pálmát?! Ui. Viktor két választást már bebukott, pedig akkor is úgy tűnt, hogy simán nyeri. Ejh, de szép is ez a demokrácia! :-)
A világválság meg monnyon le!!!!

ui.: Viktor is meglépné, amit kell, és egy ötöst rá, hogy fél-egy éven belül alulról szagolgatná a népszerűségi listákat. Csakhogy közben mi lesz?! Ez a tipikus "nem az a baj, hogy nyakig ér a sz@r, hanem hogy hullámzik!" esete... :(
Ha kész az oldalunk akkor úgy gondolom meg kell mutatnunk mindenkinek.Tehhát az oldal működik. Most kell egy tárhely,vagyis egy olyan szerver ahol az oldalunk tárolódik és ide kapcsolódik mindenki aki beírja a domain nevünket. azt hogy www.valami.hu, vagy com vagy org, vagy…..
zinikus 2009.03.23 16:48:22
Rendre felmerül a téma, most éppen Répássy Róbert előadásában: csökkentsék az az állami cégek vezetőinek fizetését. Ilyenkor a társadalom egy része kapásból háromszoros hurrával felel: sokan szeretnék, ha mások kevesebbet keresnének.Répássy mostani javaslata szerint a…..
zinikus 2009.02.26 00:36:44
@Vidéki: Ja, és egyébként miben vagyok cinikus? Vagy ez is csak egy vélemény volt?
zinikus 2009.02.26 11:24:11
@Vidéki: Értem. Akkor mínősítesz, amivel nekem semmi bajom, bár el kell ismernem, hogy jobban örültem volna, ha azt mondod pl.: "nem igaz, hogy kontraszelekció van az államigazgatásban", vagy "igaz, hogy rosszul fizetett alkalmazottak, de a szívüket-lelküket kiteszik értünk, akik eltartjuk őket". És így tovább...
___
Amúgy meg: "A mai világ hatalmas gazdasági egységeinél a tulajdonost a részvényesek heterogén tábora személyesíti meg." írod. Igen, pl. Bill Gates archetípusa ennek a példának... :-).

Van ilyen is, van olyan is. Én most csak a "megnevezhető, megfogható" tulajdonosok gondolkodását akartam megvilágítani. A sok-sok kézben lévő részvények tulajdonosai, ha nem szrveződnek meg, persze nem nagyon tudnak beleszólni a napi döntésekbe, de ott is van közgyűlés és a rossz managementet képesek lehetnek lecserélni. Persze, szervezkedni nem árthat.

"Semmiféle elvi akadálya nincs annak, hogy az állami tulajdonos is a feladatra alkalmas, tulajdona érdekeit képviselő menedzsereket alkalmazzon.
Ezt a gyakorlati élet élő példái bizonyítják." írod továbbiakban.

Nincs biza! Aztán mégsem teszi. Vagy mindig csak mellényúl?!, hogy egy kicsit cinikus is legyek ;-). MÁV, oktatás, egészségügy, szociális ellátó-rendszerek(?), munkahely-teremtési alapok..., soroljam még, hány léken folyik el az adónk? Teljesen követhetetlenül és hatástalanul. És ez a mai válság ezért (is) érint minket ennyire megrendítően, mert s...r a pénzügyi helyzetünk. De ez már megint egy másik téma... Szia!
zinikus 2009.02.26 14:10:04
@Vidéki: (Nem lehet negatív véleményem?)

Állításokat fogalmazol meg, még csak azt sem merném mondani, hogy mind hamis.
De azért csak megkérdezem, hogyha M.o. része a Földnek, akkor vajon itt miért nem érvényesülnek azok "a természeti törvények"? Melyek is azok pontosan?

Valóban, nem szükségszerű...
Üdv.