Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tcsendes000

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen gondolkozom. Persze van két könnyű válasz. Az első az, hogy nem is a Fidesz támogatja Gaskóékat, hanem Gaskó támogatja a Fideszt. Bár ezt a verziót könnyű alátámasztani azzal, hogy az arrogáns (vd)SS-vezér először azt mondta, hogy Karácsonykor nem lesz sztrájk, aztán…..
tcsendes000 2008.12.22 00:08:28
Tisztelt Fidesz!

Elnézést kérek, elkeseredettségből írom ezt a levelet. Megpróbálom minden elérhető fórumon feltenni a kérdéseket, talán így nagyobb eséllyel kapok rájuk választ.


7 éve az idei lesz az első karácsony, hogy nem tud szenteste együttlenni a teljes nagy családunk, a vasutas sztrájk miatt.


Életem során most először érzem azt, hogy nemmegyek el szavazni többet, ugyanis mostmár ténleg érzem, hogy nincs kire.

Eddig azt hittem van egy párt, aki a TÖBBSÉG, azaz a MI érdekünket képviseli, erre szombat este bejelentik, hogy a vasutas követelésekről tárgyalni kell. Amikor nagyon jól tudják, a döntés az MSZP kezében van, aki teljesen hajthatatlannak bizonyult az ügyben.


Első kérdés: Milyen stratégiai megfontolásból jelentették ezt be szombat este? Ha céljuk ténleg az volt, hogy karácsonykor legyen vasutas közlekedés, miért nem vártak a vasárnapi tárgyalások végéig? Önök nem érzik úgy, hogy ezzel hatékonyan hozzájárultak a sztrájk karácsonyra való kiterjesztéséhez? (ezután a bejelentés után már énis hülyének néztem volna a vasutasokat, ha abbahagyják a sztrájkot hiszen hónapok óta most először sikerült elérniük valamit)

Második kérdés: Nem értek a joghoz. Nem tudom van-e valós jogi alapja a vasutasok 250000 forintos követelésének, de eddig mindenhol csak azt hallottam hogy nincs. Komolyan érdekelne a jogi levezetése annak, hogy önök szerint miért van. Amennyiben önök szerint sincs, akkor végképp nem tudom megérteni a buzdításukat. Ha ténlegesen van, akkor megérdemlik a pénzt, DE nem értem miért nem eddig, vagy ha csak most értették meg (ez esetben korábban miért nem vizsgálták, egy ilyen jelentős politikai erő odafigyelhetett volna az eddigi nem jelentéktelen vasutas lépésekre is), akkor az ünnepek után rendezik le ezt az ügyet, ehelyett egy fél ország karácsonyának az elvesztését segítik a mostani bejelentéssel.

Harmadik kérdés: A vasutasok bérkövetelését jelen gazdasági helyzetben önök szerint mi indokolja? 32 éves munkaviszonnyal rendelkező pedagógus nagynénjém lényegesen kevesebbet visz haza egy vasutasnál. Persze ő nem tudja tönkretenni tömegek karácsonyát (ráadásul ha tudná se tenné). Természetesen ettől még megérdemelhetik a további bérkülönbség növekedést a vasutasok, de komolyan érdekel önök szerint ezt -akár morálisan- mi indokolja.


Igen, el vagyok keseredve, de a kérdéseket teljesen őszintén tettem fel. Azért, mert talán meg tudják őket válaszolni, és talán újra érezhetem, hogy van egy olyan politikai erő magyarországon amire érdemes szavazni, ami az emberek érdekét nézi.

Köszönöm