Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jóra Való

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Gmail IMAP és M2 2010.06.19 16:00:00
A Gmail az indexelős, címkézős megoldása miatt nem a legjobb az IMAP implementációja és ezt sajnos a levelezőkliensek is megérzik. Használható, de elég trükkös, ezért most leírok néhány tippet. A címkézés miatt (és mert az IMAP protokoll elvileg mappákra van tervezve) ha…..
Jóra Való 2010.06.19 18:39:47
@penge™: Én is úgy gondoltam, hogy az opera tesz majd valamit, hisz egyfelől régebben nem volt ezzel gond, másfelől a gmail imapja minden más levelezőben rendesen megy.
mindegy, én kivárom, úgyis csak nyaralás alatt kell, mert egyébként TB-et használok.
Sajnos az opera levelezőjét nem tudom megszokni. Nem azt mondom, hogy rossz, csak én nem tudom megszokni.
Émmá csak ilyen fafejű vagyok.
Kösz.
Jóra Való 2010.06.19 18:44:10
@fater63: Én nem hiszem, hogy lenne bármi jelentősége.
Jóra Való 2010.06.21 21:52:09
@Namelesske: ha a keresésnél beállítod, hogy mire keressen (a TB) akkor csak a releváns találatot adja ki, és nem külön listázva.
Mindegy, én nem arról írtam, hogy szr az opera.....
A fejlesztők ilyenkor sem unatkoznak. Ha mi mégis unatkoznánk kaptunk a hétvégére egy újabb buildet. A Linux felhasználók most sem kaptak túl sokat, de hamarosan egy hatalmas javítási hullám érkezik, amit jelenleg még tesztelnek, beleértve a betűtípus javításokat.…..
Ma kaptunk egy új előzetest egy kilométeres Core javítási listával. Mielőtt bárki megijedne a telepítő 10.50 Beta-nak azonosítja magát, ennek ellenére 10.60-as és a buildszám alapján feltelepíthető a korábbi változatra. Lássuk hát a listát: Változások listája…..
Jóra Való 2010.06.18 12:16:05
@Mr. Moody: Mostmár csak az automatikus ablakbaigazítás kellene.
Egy hazugság megkerüli a világot, mire az igazság felhúzza a bakancsát. (Mark Twain) Mi újság a nagyvilágban? Képzeljünk el egy embert, aki azt állítja, hogy 20 napig nem vett levegőt, és ennek bizonyítására tanúk előtt 20 percig visszatartaná a lélegzetét. Vagy egy orvost, amint bejelenti,…..
Jóra Való 2010.06.09 10:47:38
@wmiki: Súlyos!
Barátocskám, már megbocsáss, de te nem simán hülye vagy, hanem beteg.
Ezen hsz-ed alapján egészen tiszta, hogy miért is beszélsz ekkora sületlenségeket. Nem akarok személyeskedni, de egy műveletlen tulok vagy.

Itt nyavíkolsz, hogy téged itt nem fogadnak be és nem értenek egyet veled...
Hát figyelj ide. Ha valahol rendszerint pofán vágnak, ahányszor megjelenek, akkor oda nem megyek többet - hacsak valami deformitás nincs az elmémben és élvezem ezt. Akkor viszont ne sírjak.
Ha nem értek egyet valakivel, vagy valamely társasággal, csoporttal, akkor nem tolom oda magam azért is, nem látogatom a lapjukat, stb.
Itt elmondtad már a hülyeséged, tudomásul vettük, újat nem tudsz mondani.
Isten adott szabad választást is,( vagy nem)?
Választhatom azt is, hogy ide nem jövök többet.

Szevasz, isten áldjon.
Jóra Való 2010.06.09 12:23:24
@Haibane: Namármost ilyen még csak feltétels módban is hogyan juthat az eszedbe?
Ö senkit nem hívőzik, szektázik le diszkriminatív módon, ő a saját blogjaiban sosem tilt ki senkit, még úgy sem, hogy valami titkos nem látható gombra hivatkozik, meg a bitek véletlen hibájára (érdekes módon a véletlent egyébként nemlétezőnek mondja, úgy látszik ez szelektív megítélés kérdése nála).
Ő maximálisan toleráns más nézeteivel, abszolút empatikus, valamint a végtelenségig körültekintő módon alátámasztja véleményét, de legalábbis megpróbálja elmondani, mit miért is gondol úgy, miben miért hisz.
Bármikor teljes nyitottsággal áll egy vita elé - mit vita, eszmecsere elé, tele van belátással, elfogadással!
Tudományellenes nézeteit sosem támasztja alá a lenézett és elítélt tudomány eszközeivel.... ááá! Sosem.
Honnan veszel te ilyen galád gondolatokat?
Akik használják a Silverlight beépülőt és frissítettek a pár hete kiadott 4-es verzióra, azt tapasztalhatták, hogy nem működik Operában. Ez azért van így, mert a Microsoft, - szokás szerint - nem támogatja hivatalosan az Operát. Ez nem jelenti azt, hogy ne működne ez is,…..
Jóra Való 2010.06.09 11:32:50
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második a legfrissebb információkkal, végül a legutóbbi itt olvasható.) Olyan tömegben érkeznek a feljelentések a rendőrségre minden idők talán legnagyobb magyar…..
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
Jóra Való 2010.01.12 14:27:15
@Sandor32: Így van, támogassuk a sztrájkot.
Ámde megjegyezném, hogy ami az elmúlt években volt, az csak galiba, meg bohóckodás. Az nem sztrájk, hogy reggel kilenctől kilenc óra háromig nem jár az x busz, meg ehhez hasonló.
Nem kellene 624 különböző szakszervezet, legyen 1, vagy 2, 3 és a sztrájk legyen következetes, tartson addig, míg meg nem egyeznek.

Pár éve a köcsög bocskor gábor fröcsögött a rádiójában, hogy a sztrájkolókat mind meg kellene büntetni, meg kirugni, mert neki 8 és fél perccel tovább tartott az út ( 20 percel előbb indult el).
Amig ilyen parasztok beszélhetnek a rádióban...
És egyébként is a sztrájk, a sztrájkjog a demokrácia egyik fő alapja.
Úgyhogy hajrá.
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második, a legfrissebb információkkal.) Chimie, aki jó ideje regisztált a ppo.hu lehúzós oldalon, öszeszedte nekünk, korábban mit kommunikált a cég az ügyfeleinek a…..
A West End City-ben lévő Jackpot üzletben tapasztaltam az alábbiakat: még karácsony előtt lányom egy szürke kabátot próbált, melynek ára 37.990 forint volt. Ezt sokalltuk, mert a kabátban még bélés sincs és úgy látszott, hogy egy könnyen bolyhosodó anyag, tehát rövid időn…..
Jóra Való 2010.01.12 12:46:24
@gftamas: Ez valóban ősi szakállas trükk, ámde a hivatalos álláspont szerint erősen büntetik is!
Állítólag a valóságban is.
Namost inkább az az érdekes, hogy ezek ellenére egy ekkora cég mégis bepróbálkozik ezzel.
Mert hogy a Ruci-butik....hát az érthető is akár...
comment:com Ügyesen nyúlt az RTL 2009.10.11 15:47:00
A magyar valóságshow-felhozatal a nemzetközi trendeket követi, kevés olyan reality születik a magyar kertévék berkeiben, aminek nem egy brit, holland, német, vagy amerikai műsor lett volna az eredetije. Az RTL Klub 2007-ben már megpróbálkozott egyszer az össznépi tehetségkutatással,…..
Jóra Való 2009.10.11 19:31:00
@Transylvanianmixedgrill: Oszt szerinted egy tánckar (zenekar, bűvész, kórus, stb., stb.)egy dolgot tud csak alapból? Gondolod a tánckar adhoc módon erre a műsorra állt össze, és ha igen akkor is szerinted egy produkciót gyakorolnak? Uggyanmá.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Jóra Való 2009.10.11 18:51:13
@penge™: Van egy opció, az "Előzmények törlése kilépéskor".
Namost ez nekem sehol, semelyik gépemen nem működik. Bejelölöm, oszt nem történik semmi, minden ugyanúgy ott van.
Ha kézzel törlöm, akkor kiüríti, de az új dolgok akkor is ott ,maradnak.
Ez hiba, vagy valamit még kel tenni?
Majdnem pontosan fél évvel az első alfa változat megjelenését követően a mai napon az Opera kiadta a következő generációs böngészőjének béta változatát. Noha a 9.64 óta nem mutattak be nagyon komoly újításokat, számos hasznos és régen várt funkció kapott benne helyet, ami…..
Internetes zaklatás, postafiók feltörés, pornókép küldözgetés. Anyuka segítséget kér a chaten nőző fia számára.Tisztelt Zugügyvéd!A segítségüket, illetve tanácsukat szeretném kérni az alábbi témában:A lányomról és a barátjáról van szó. Már a rendőrségre került…..
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
Már épp kérdezni akarta a Homár a tegnapi parkolási mítinggel kapcsolatban, de szerencsére a vicces nyilatkozatairól ismert parkolási szabadságharcos EMPAMO hamarabb és rutinosabban összegezte kétségeit a tervezett módosításokkal kapcsolatban: Tisztelt Hagyó Úr! Autósbarát…..
Jóra Való 2009.04.21 13:09:57
@Vombatus Ursinus: Nyugodj bele, ő tudja is! Biztos helyen....
Nemrégiben hírt adtunk arról, hogy az Opera a Miniben bemutatott proxy-s oldaltömörítéses eljárását kiterjeszti az asztali böngészőre is. Nem telt bele egy hónap, és a mai napon az Opera Labs elérhetővé tett egy olyan előzetest, ami már tartalmazza ennek a funkciónak a béta…..
Valószínű, hogy  nem klasszikus danonizálódással szembesítettek minket Magyarék,  inkább egy hibás töltés eredményeként került az eredeti 100 grammos csomagolásba a jóval kevesebb zsíros kenhető dolog, vagy a másikba több (amit eddig nem tudtunk volna a…..
Ákos próbált előzékeny lenni egy szirénázó mentőautóval szemben, de úgy tűnik a mentős nem egészen úgy gondolta ennek megoldását, ahogy azt levélírónk szerette volna kivitelezni. Vajon a sztori alapján kinek van igaza? Mi a helyes viselkedés ilyen helyzetben? Eddig abban a…..