Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drsunyilo

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénzkérdés Itt a friss BAR-lista 2013.05.13 17:53:00
Ezren szabadultak, 1,5 millióan maradtak Márciusban újabb rekordszintre emelkedett a fizetési késedelmek száma, másfél millió lakos számára továbbra is lehetetlen feladat kikerülni a korábban BAR-listaként emlegetett statisztikából, derült ki a Központi Hitelinformációs…..
drsunyilo 2013.05.14 18:48:57
@különvélemény: nah, akkor még egyszer fussunk neki....
A KHR mulasztásokat tart nyilván, tehát ha egy személy 3 hitelét nem fizeti, az nem 1 hanem három....
Összesen (negatív és pozitív adóslista), 4,8 milló ember.
Pénzkérdés blognak pedig üzenem, hogy szar a cím... akkor is ha utána korrigál.
De én kérek elnézést ha a cím nem tartozik szorosan a cikkhez...
Az Európai Bizottság pénzügyekért felelős alelnöke hétvégén hivatalosan is bejelentette azt, amit már hetek óta sejteni lehetett, azaz az európai bankmentéseknél ezen túl nem lesz szempont a betétesek pénzének minden áron való megóvása. Mivel a betétvédelemre érvényes…..
Futóblog NYC Maraton 2012 2012.11.01 10:02:11
Sandy ide vagy oda, vasárnap lesz a New York City Marathon. Dönci (régi Futóblog olvasónk és külföldi aktivistánk) idén is elindul és beszámol az idei futóévéről, az oda vezető útról. Lehet rajtszám alapján élőben is követni a magyar indulókat a verseny oldalán. Dönci…..
Egyszerre zseniális és undorító. Bődületes siker, luxuskocsin furikázó értékesítők, hatalmas házukat elvesztő, csúnyán bepalizott befektetők. Az MLM-rendszer csúcsra járatása, az ügyfelek szerződés utáni magasról leszarása. Ez mind a Brokernet nevének hallatán juthat az…..
FOOT-óbarom IM vagy sem? 2012.01.21 22:00:00
Tíz napom van eldönteni, hogy részt kívánok-e venni az idei nagyatádi Ironman rendezvényen, vagy sem, mert addig "csak" 32.000 Ft a nevezési díj. Sajnos még mindig nagyon döntésképtelennek érzem magam. Valószínűleg benevezek, mert június 30-ig visszamondható a dolog, és…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik az alábbi problémával, kíváncsi, hogy a többi kolléga hogy kezeli ezt a helyzetetSzia ZugKolléga,Nem tudom, hogy a többi ügyvéd kolléga hogy van vele, de nekem k.vára elegem lett az ingatlanközvetítőkből. Bevett módszer, hogy annyira…..
Futóblog Futás az új pólóban! 2010.09.22 18:24:00
Tegnap felöltöttem a pólót és végrehajtottam egy igazi "Futóblog PRIDE" alapozó futást. Büszkén raktam ki a logót, és azt gondoltam, hogy elvágtatok egészen lakhelyemtől a Margitszigetig. 4,7 klikk lett a vége, a pólót szerintem többen megnézték az utcán. Nagyon…..
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Triatlon VB-t Budapesten. A sportág történetében ez akkora siker, mintha legalábbis a Grand Slam egyik állomása nem Párizs, hanem Budapest lenne. Ez nem csak a Magyar Triatlonszövetség, hanem talán Magyarország sikere is.…..
WITCH TRIATLON BLOGJA Pihi 2010.08.25 11:41:00
Az IM után már kellett már egy kis pihi (meg is volt)Lassan elkezdek készülni a VB-re egy pár gyorsító edzéssel, úgy hogy ennnek keretében lesznek rövidebb távú 35-38 km/h-s bringázások és kb. 3-4 perc/kilis sziget futó félkörök meg egyéb nyalánkságok is.Múltkor…..
WITCH ( http://witch-ironman.blog.hu ) terheléses maraton beszámolóját és felvezető, mondhatni "intro" posztját olvashatjátok az Ironman élményei előtt. Enjoy! — Józsi Winkler maratoni futása után (nevezetesen hogy milyen célt lehet kitűzni még a 42 km után)…..
drsunyilo 2010.08.27 12:28:21
Elképedve olvasom a két tábor egymás torkának ugrását, a futóblog eddigi szemléletéhez egy kissé méltatlannak érzem...

Az igazság - véleményem szerint - valahol félúton van.
Bizony tisztelni kell a távot; véleményem szerint is aki egy maratoni versenyen a táv második felét végiggyalogolja, beér 6 órával, az bizony teljesítménytúra egy kis futással vegyítve, nem pedig maraton.
Az ilyen menjen félmaratonra vagy káendhá futásokra...

Az IM-re bizony keményen fel kell készülni, mely minimum két év és bizony sportágspecifikusan kell edzeni (hosszú bringák után rögtön futni, gyakorolni a frissítést stb.). És persze nem árt, ha legalább az egyik sportágban van valami "előélete" (mint pl. Szaszának a futásban).

De...
Azért az a 16 órás szintidő is elég kemény. Annyira mindenképp, hogy csupán a harmadik szám maratont végigsétálva gyakorlatilag lehetetlen végigcsinálni.

Persze az egy dolog hogy valaki rendesen felkészül. Sok olyan szituáció lehet a versenyen, amikor valaki "fejreáll". Ismerek olyan versenyzőt, aki az egész évét erre tette fel, nagyon keményen felkészült, azonban begörcsölt, vércukra leesett és órákkal később ért be mint a tervezett ideje...
Én mindenképp meghajlok Witch teljesítménye előtt. Azzal hogy végigcsinálta, belépett egy elit klubba.
Mert ha kicsit távolabbra kitekintünk, bizony erre a magyar lakosság 99%-ka képtelen, ő is és a többiek is (Dömen is) állóképesség tekintetében a felső 1%-ba tartoznak...
Ezen az 1%-kon vitatkozunk.

Az pedig hogy hivatalos IM vagy sem...
Hát hogy ez valakinek probléma azt most hallom először... nem mindegy??
Ironman táv, azonban az IM logót nem használhatják. De kit érdekel..??
És az is teljesen lényegtelen hogy nem centire pontosak a távok...
Az Ezeröcsi múlt pénteki adásában beszéltünk egy sportpszichológussal, aki a sportpszichológiai munkásságon szinte már túlmutatóan evangelizált. A tézis: zenére sportolni hülyeség, és egy-két kivételtől eltekintve csak feleslegesen stresszeli vele magát az ember. Hogy…..
A hétfői futás alkalmával ismét ellátogattam a Margitszigeti Atlétikai Centrumba, ahol örömmel láttam, hogy egyre növekszik a Nike Futóklubbosok száma. Mivel a 6 órás "öcsi kört" lekéstem, volt pár percem és beleolvadtam a futók beszélgetésébe. Jött egy…..
drsunyilo 2010.08.01 11:30:49
@DaMartian: @szasza75:
Persze, én is emlékszem az első pólóimra, abban jártam napokig fel-alá a lakásban.
Most pedig azzal takarítom egy esős nap után a biciklimet.

Egyébiránt a versenyszervezők lehetnének kissé kreatívabbak ebben a dologban is.
Régen a balassagyarmati triatlonversenyeken törölközőt kaptuk például.
Futóblog Kopaszi gát 2010.06.05 13:55:00
Éljenek a Kopaszi Ultrák! ..
Futóblog E.Cs. 2010.06.02 22:21:00
Rémes idő volt hétfőn és kedden, nem jutottam el futni. Kedden végül gyúrtam egy kicsit mellre (bár ezt sem csináltam volna meg, ha Winkler Róbert barátja és életmód-tanácsadója, Herczegh Gábor nem küld motivációs SMS-t), volt egy kis has is, bedurrant, izomláz másnap, de nem…..
"Amiről írni fogok nektek lehet hosszú lesz, de természetesen a szívetek joga bármikor félretenni. Még ha nem járok sikerrel akkor elmondhatom hogy ezt is megpróbáltam.Három gyermek édesanyja vagyok. Legkisebbik most tölti a 8. évét. Sok év albérlet után végre sikerült egy…..
drsunyilo 2010.04.22 15:56:44
@Sorge:
Gondolom abból a véleményemből hoztad ki, hogy bankár vagyok, mely szerint felelőtlenség ma hitelre venni lakást...
Grat.
drsunyilo 2010.04.22 16:13:54
@crazy78:
Persze lehet hogy igazad van ebben a levezetésben, de ha így van akkor az ingatlan vételárának legalább 70-80 %-kát fel kellett vennie hitelbe, ami valljuk be, nem egy felelős magatartás....
Sajnos folytatódni látszik a tavaly kezdődött tendencia – valószínűleg a csökkenni nem nagyon akaró törlesztőknek is köszönhetően – egyre több jelzáloghiteles kerül bajba.Az ingatlanmagazin.com írása egyenesen időzített bombának nevezi a jelenséget és tömeges…..
drsunyilo 2010.03.04 18:23:31
@szárnyati géza: Ott a pont, ez kúrvajó!
"Az interneten olvasva jutottam el az Önök honlapjára. Ez adta számomra talán az utolsó esélyt a segítség kérésre.2004-ben vettünk fel ingatlanfedezetű lakáshitelt, amikor házat vásároltunk gyerekemnek, de sajnos a hitelt csak úgy adta meg a bank, hogy a megvásárolandó és…..
Az előző részben már szemügyre vettünk néhány pénzintézeti trükköt, amikkel a lakáshitelért folyamodó ügyfeleket kopasztják meg. Ha netán deviza alapú hitelről van szó, akkor újabb lenyúlásokra vetemednek a hitelnyújtók.Devizaárfolyam meghatározása. Bár deviza alapú…..
drsunyilo 2009.12.20 20:55:42
@Tibike15: Ha nagyon megérné a főbérlőnek a lakásának a kiadása, akkor miért nem épülnek magyarországon piaci alapú bérlakások/bárházak? Én speciel egy ilyenről sem tudok...
A Winklair által említett motivációs völgy számomra sem ismeretlen érzés, csak én lustaságnak hívom. A legrosszabb az egészben, hogy a demotiváltság a Ljubljana maratonon tört rám úgy félúton, meglepetésszerűen, azóta is tart. Persze ha diplomatikusan szeretnék fogalmazni,…..
drsunyilo 2009.11.15 18:58:41
@zsolababe: Ez dícséretes Zsola, főleg ahhoz képest, hogy előző nap este - az egyik kereskedelmi rádió reklámspotja szerint - a Symbolban léptél fel Budapesten....
DUPLAPOSZT!Winklerrel már régóta tervezzük, hogy beteljesítjük minden Futóblogger álmát, és megnézzük Zsolát fellépés közben. Szeretném jelezni a Futóblogot szorgosan olvasók felé, hogy mindenkinek érdemes legalább egyszer megnézni a FB törzsgárda tagot élesben,…..
drsunyilo 2009.10.13 04:17:24
@zsolababe: Futóblogosok! Zsola feldobta az ötletet. Megyünk?
Új rovatunkban, az Indexen oly népszerű blogok mintájára, megindítjuk sporttársainknak szóló szolgálati közlemény rovatunkat, ahol futással kapcsolatos közérdekű információkat adunk közre. Bárkinek van hasonló információja, az emailben (futoblog kukkancs googlegroups.com)…..
drsunyilo 2009.10.05 12:38:17
@rrroka: Én voltam az, gratula a teljesítéshez. Természetesen a nickneved alapján azonosítottalak....
Interjú Monspart Saroltával, első rész- A félmaraton műsorfüzetével kapcsolatban volna néhány kérdésem.- Igen, azzal az a baj, hogy egy viszonylag régi, három éves edzéstervet tettek bele, amiről én csak utólag értesültem. Nem rossz, de lehetne más is. Önmagában a…..
drsunyilo 2009.08.25 14:24:15
@zsolababe: Hát akkor gyere Te is Nagyatádra, augusztus 14-én www.ironman.hu