Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cicavirag

20 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kísértet járja be Európát – a zöldborsó hajtás kísértete. Nem vicc, tényleg, és félreértés ne essék, nem üldözöm a borsóhajtást, eszemben sincs, ha indokolt a használata, legyen, de az, hogy minden létező tányéron, bárhova is megyek, bármit is eszem, legyen az steak, vagy lecsó, vagy töltött…..
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
Sokan vannak úgy, mint Mariann, aki 55 évesen, ápolónőként már nem tudott kijönni a fizetéséből, így kénytelen volt Ausztriában munkát vállalni. Aztán jött egy súlyos betegség, de tudta, nem adhatja fel, különben még egyszer nem tudna talpra állni. A mai egy rövid, de annál…..
Ha el szeretnénk adni otthonunkat, mindent elkövetünk, hogy azt a lehető legjobb színben tüntessük fel a vevők előtt. Alaposan kitakarítunk, esetleg egy felújításba is belevágunk. Így is vannak azonban olyan dolgok, amik elriaszthatják a vevőket a vásárlástól...
cicavirag 2017.09.02 12:44:01
@Tökönrúgott Feleségek: Tévedsz :) a helyes ragozás:a macska alma. www.e-nyelv.hu/2013-09-10/az-alom-ragozasa/
Az egyik legcsodálatosabb spanyol város. És nem, nem Barcelona, sőt még tengerpartja sincs. Mór hagyományai, iható söre és antik bája annál inkább. Arról nem beszélve, hogy a Sierra Nevada is csak egy köpésre van, tavasszal és ősszel síelni is lehet az egy szál pólós városnézés után. Granada, a…..
Meghökkenve olvastam egy ügyvédnő blogján az Őszinte ingatlanos blogunkat ért kritikát. Íme a felütése: Régóta figyelemmel kísérem az "Őszinte ingatlanos" blogját, és a legutóbbi bejegyzés hatására úgy döntöttem, hogy egy összefoglaló cikkben válaszolok azon bejegyzésekre, melyek az…..
cicavirag 2017.05.04 06:59:09
Kedves őszinte ingatlanos! Kicsit el vagyok veszve, most nem értem, egy ingatlanközvetítő vagy egy ügyvéd írja ezt a blogot? Elolvastam az ügyvédnő cikkét illetve a válaszodat is, de a válaszod annyiban furcsa, hogy nem az ügyvédnő állításaira reagál. Szóval kérlek, fejtsd ki nézeteidet legalább a következó témákről is:

1) az ingatlanközvetítők kartellezése
ado.hu/rovatok/cegvilag/kartellezett-a-duna-house-es-az-otthon-centrum

2) milyen alapon kezel letétet az ingatlanügynök

3) illetve úgy általában (ha lehet, jogszabállyal alátámasztva), hogy milyen felelőssége van egy ingatlanosnak egy ingatlan ügyletben és milyen felelőssége egy ügyvédnek.

Ami az ügyvédi díjakkal kapcsolatos részt illeti, 2017-ben elég kínos 2005-ös újságcikkre hivatkozni, de ha csak a felsorolt első példát nézzük, ez tényszerűen nem igaz (az ausztriai munkadíj). Ahhoz meg nem kell sok ész, hogy az átlag ügyletérték miatt mást jelent a 0,5 % és az 1%. És gondolom felesleges értekezni, hogy más egy 100.000 eurós ingatlan 1 %-a munkadíjban és más egy 1.000.000 eurós ingatlan fél százaléka. www.globalpropertyguide.com/Europe/Austria/Buying-Guide
Régóta figyelemmel kísérem az "Őszinte ingatlanos" blogját, és a legutóbbi bejegyzés hatására úgy döntöttem, hogy egy összefoglaló cikkben válaszolok azon bejegyzésekre, melyek az ingatlanosokat piedesztálra emelik, míg az ügyvédeket bugris, folyton hibázó kontároknak állítják be.   Nézzük csak…..
cicavirag 2017.04.20 10:18:07
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Panelt akarunk venni, mert elég jó befektetés lehet, közel van az egyik nagy főiskola. Nem akarunk sokat vacakolni az adásvételivel, de semmi esetre sem akarunk felületesen eljárni - gondoltuk, amikor készülődtünk az egyezségre. Átnéztük a papírt, amikor elénk tette a…..
cicavirag 2017.02.09 16:31:31
Kedves őszinte ingatlanos, a több lapból álló szerződést nem kell minden OLDALON ALÁÍRNI, hanem a LAP alján elég kézjeggyel ellátni és az utolsó oldalon aláírni.

Ami a szerződés érvényességéről-teljes bizonyító erejű magánokiratról szóló eszmefuttatásodat illeti: a szerződés, amennyiben írásbeli, és tartalmazza a megfelelő jogszabályi kellékeket, valóban létrejön. Azonban ha nincs rajta ügyvédi ellenjegyzés (vagy nem közjegyző készítette) akkor nem alkalmas ingatlan-nyilvántartásbeli bejegyzésre. Ebben az esetben lehet pert indítani, de az hosszú és drága. A magyar jogrendszer azonban olyan, hogy az ingatlan-nyilvántartás konstitutív: azaz hiába van pöpec (akár ügyvéd által ellenjegyzett vagy közjegyző által készített) szerződésed, ha azt nem nyújtja be a vevő a földhivatalhoz, hiába fizette ki a vételárat, hiába költözött be, bizony nem vált tulajdonossá. Mert a bejegyzés hozza létre a tulajdonjogot.

Úgyhogy sajnos vagy közokirati, vagy teljes bizonyító erejű magánokirati formában készült szerződésre van szükség ahhoz, hogy a vevő tulajdonjogát a földhivatal bejegyezze. Ugyanis -hogy hogy nem- az ügyvéd által készített és ellenjegyzett szerződés is bizony bizony teljes bizonyító erejű magánokirat.

A többi jogi sületlenséget már leírták előttem a kollégáim.

Kedves őszinte ingatlanos! Szerintem mindenki maradjon a kaptafánál. Én adok jogi tanácsot és készítek szerződést, mert ez a szakmám. Te pedig felhívod a vevők figyelmét, hogy az általuk kinézett lakás vajon a másik napszakban is ugyanolyan csendes-e. Nem titkolod el, hogy felületi festés volt, nem full felújítás. Leellenőrzöd, hogy a gázkazán szabályosan lett-e beszerelve és megvan-e minden engedélye, főleg amennyiben még a régi típusú (nyílt égésterű). Beszerzed/beszerezteted az ingatlan energetikai tanúsítványát hogy a potenciális vevő tudja, milyen kategóriába tartozik az ingatlan, amit kinézett. Számtalan, az ingatlanhoz kapcsolódó dolgot tudsz ellenőrizni, és segíteni velük a feleket.

Ismerek is olyan ingatlanost, aki minden pénzt megér. De nem szól bele jogi dolgokba mert az nem az ő szakmája, és legfőképp: nem az ő felelőssége . Ugyanis azt ne felejtsük el, hogy az ügyvéd szerkeszt és ellenjegyez egy szerződést, akkor a bőrét viszi a vásárra, hiszen teljes felelősséggel tartozik, ha bármit benézett és emiatt kár érte a feleket. Az ingatlanos felelőssége ezzel szemben: nulla. Úgyhogy kedves potenciális eladók és vevők, ezen is gondolkodjatok el legközelebb, amikor sokalljátok az ügyvédek átlagosan 1 %-os munkadíját.
Lábszár A baleset 2010.06.25 17:03:00
Múlt pénteken munka után nagyon mozoghatnékom volt. Évi kolleganőm mondta, a Városligetben találkozik a barátaival és kipróbálják a Beerbike-ot. Hívott engem is de most nem volt kedvem sörözni, de úgy döntöttem, megnézem őket a klassz új bringámmal. Fél 8-ra értem a Dürer…..
Az olaszok nem csak a pasta és pizza kombóban kiemelkedőek, a cukrászatuk legalább annyi misét ér meg, mint egy adag margherita pizza Michelénél Nápolyban. Különösen nagy hagyománya van a szicíliai és a nápolyi (azaz még inkább campaniai) süteményeknek, amikból nagylelkűen akkora porciókat…..
Király Viktor ma hajnalban lépett először, és remélhetőleg nem utoljára színpadra a The Voice amerikai kiadásában. Az idei szabályváltoztatásoknak köszönhetően a négy mester 24 énekese küzd majd meg a nézők kegyeiért az élő műsorokban, és az első héten menten 12 ki is…..
Ma van az európai nyelvek napja, amikor az EU hivatalos nyelveinek gazdagságát ünnepeljük. Ezúttal egy kis idióma-gyűjteménnyel készültünk: olyan szólásokat kerestünk, amelyeket egy-egy nyelvben valamilyen tipikus helyzet leírására használnak. Nyelvtanulóknak nagy kihívást…..
Lábszár Szamárfészek 2010.07.07 20:18:00
 Anyu csak így hívja az ágyamat. Mivel nincs wifi, csak innen tudok netezni úgy, hogy a lábam is polcolva legyen, a net is ideérjen. Majd készítek (inkább készíttetek :) ) remek fotót erről a kis birodalomról. Sztenderd tartozékok a párnák: 2 a fejem/hátam alá, 2-3 kicsi és…..
cicavirag 2015.05.14 21:45:18
@Ildo23: Engem Csaba Ákos műtött akinek bő egy évvel előttem volt motorbalesete és ugyanúgy tört el a lába, mint nekem, így mindkét oldalról van sok tapasztalata.
Utólag azt hallottam, hogy egy ilyen balesetnél ha nagyon sírsz akkor elvisznek máshova. Nekem még lett is volna lehetőségem az OBSI-t kérni, mert a Lánchíd Pest is és Buda is de eszembe se jutott.
Lábszár plasztika 2012.02.11 11:30:00
 Hétfőn plasztikai műtétem lesz. Nem, nem az orromat csinosítjuk és sajnos nem is tüntetnek el rólam zsírréteget. A csípőlapátomból kivesznek egy pici szivacsos csontszövet darabot (kb. mint a kisujjamon a köröm) és azzal betömködik a sípcsontomon azt a részt, ami nem…..
parisstyle Hol, mit Párizsban? 2014.09.28 18:40:01
Nem hiába "parisstyle" lett a blog neve. 4 éve jártam először Párizsban, azóta évente pár napot ott töltök. Azóta is mondom, hogy kétszer minimum el kell menni ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk. Először illik mégiscsak megnézni a város nevezetességeit, sorban állni sokszor…..
Lecsapott a Magyar Nemzeti Bank. Kevésbé ismert vállalkozásokat és egy, a tőkepiacon egyáltalán nem ismert magánszemélyt büntetett meg pármillió forintra. Wash trade-eltek, vagyis ugyanazok adták és vették valamelyik részvényt. Nézzük, hogy megy ez a gyakorlatban. Mi értelme…..
cicavirag 2014.07.17 10:54:47
Apró morzsáink vannak csak a negyedik The Killing évadról, de mivel minden idők egyik legjobb tévés karaktere Holder nyomozó szerepel benne, akit meg a nem kevésbé zseniális Joel Kinnaman személyesít meg, ÉS ha ez nem lenne elég, Mireille Enos úgy hozza a lelkileg kissé…..
Az alábbi ügyben az összeférhetetlen tevékenységet végző ügyvéd kolléga arra hivatkozik, hogy mivel nics írásos megbízás, így ügy sincsen. Tisztelt Zugügyvéd! Igazából nem kérdésem van, inkább kritikám. Amint az a levelem végére világossá fog válni, az ügy…..
Elvették tőlünk a lehetőséget arra, hogy békében, szeretetben elbúcsúzhassunk tőle, hogy emberi méltósággal tudjon elmenni. És ezt nehezen tudom elfelejteni, és még kevésbé megbocsátani.  Kedves Praxis blog!    Már régen le akartam írni ezt a…..
cicavirag 2012.12.02 09:15:09
@Dr.laikus PhD: akkor jó. csak nem értettem, miért tartja bárki pofátlanságnak, hogy megköszöntem :) peace.
cicavirag 2012.12.02 09:18:38
@EdinaEdina: bocs, nekem annak tűnt, és most nekem sikerült az ítélkezés hibájába esni, úgy kell nekem :) mivel te úgy tűnik, érted a szeretetből való cseszegetés és a szekírozó csesztetés közötti különbséget, ezért elnézést.
Egyszerűen nem találni szavakat arra, milyen jól néz ki Cindy Crawford 46 évesen, de túllépve ezen az első ámulaton a másik nagyon fontos hír vele kapcsolatban, hogy elkészült a C&A-nak tervezett kollekciója. A ruhákat a múlt héten mutatták be először Düsseldorfban, és…..
Tisztelt Mt olvasók!   Sürgős segítségre volna szükségem. Egy maszek kisboltban vagyok eladó majdnem három hónapja. Nem ez álmaim munkahelye, de mivel elmúltam már 50, nem ugrálhatok kedvemre. Két műszakban dolgozom, reggel 6-tól 2-ig, illetve 2-től este 10 óráig. Hamar…..
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
cicavirag 2011.08.28 13:42:29
Na én is voltam tegnap a sörfesztiválon, este fél 8ra értünk fel. Tapasztalatok:

A jegyért semmit nem kellett sorba állni. Korsóért kellett volna, de mivel a szervezők készségesen elmondták, hogy nemcsak a pénztárhoz legközelebb eső korsóponton lehet korsót venni, hanem beljebb is, mi hittünk neki és valóban, az egyel beljebb levőben csak 1 ember állt előttem. Sőt, amikor kb 1 óra múlva jöttek barátaink, ők az oroszlános udvarban vettek korsót ahol 0 ember állt előttük. Az oda telepített Toifor mosdók is nagyon kulturáltak voltak és nem volt sor. Tény, a lgközpontibb helyen levő előtt volt, de picit kell csak gondolkodni.

Én direkt olyan söröket kerestem, amiket nem kapok egykönnyen a városban, így pl. nem ittam belga sört se (csak a kerületben van 2 belga söröző) és nagy ismert márkákat sem. Ittam viszont meggyes, tökös, köleses sört és egy keserű méz nevűt. 4 dl az adag, de lehetet kérni kicsit (2dl) én mindig azt kértem, így sikerült 4 féle sört mgkóstolnom anélkül, hogy berúgnék és különösebben kidurrannék (ugye lány vagyok). Kaja a szokásos fesztiválos egyen húsok, kolbászok jó drágán, aminek az illata vonzóbb, mint az íze. Mi a sörsajtos pultnél kértünk kvarglikrémmel megkent lilahagymás kenyeret, az pont elég volt és finom is.

Nem volt elviselhetetlen tömeg, sajnálom, hogy a bodzás sört kihagytam. De összességében kevés olyan sör volt, ami miatt érdemes volt odamenni (nekem) mert az nem izgat, hogy olyan söröket igyak belépővel, amit számos más helyen is lehet.

Összességében érdekes volt, de én erre pl. biztos nem vennék bérletet, mert nem volt annyi sör, amennyit megkóstolnék, ami kitartott volna 2-3 napig. És nem is vagyok nagy vedelő :)
Lábszár mínusz egy csavar 2011.07.15 14:17:23
 Június 28-án sikerült eljutnom az egyéves kontrollra, minden várakozásomat felülmúlva horror volt. Rutinosan nem 8-ra mentem, mert tudtam, úgyis reggel vizit, esetleg műtétek. Fél 10 körül értem oda, az ambulancia tömve és valóban, Csaba doktor műtőben. Direkt csini…..