Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lolypop

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép napot  Mindenkinek! Az ünnepek alatt kissé eltunyultatok, ezért a megszokottnál kevesebb levél érkezett hozzánk. Észrevettem azt is, hogy sokan lusták emailt írni, inkább kommentekben mesélik el történetüket. Mindez természetesen nem baj, hiszen a hozzászólásokból is…..
Lolypop 2008.12.29 12:12:56
Hmmm...alapvetően egyetértek az előttem szólókkal, kedves Emese az a fajta munkaerő, aki nem tapasztalta még meg, mennyire megváltozott a munkatársi viszony az elmúlt évtized(ek) alatt. A munkatárs nem a leendő barátod, legjobb haver, akivel később közös családi programokat terveztek....nem, nem...a legjobb esetben is csak egy ismerős, ha ennél közelebb kerülsz akkor meg van a jó esélyed, hogy megégeted magad vele.

Mondom mindezt úgy, hogy két nagyon jó barátom munkatársi viszonyból ismertem meg.
De a kivétel erősíti a szabályt :D

Hivatásos beszólóművész:
"ebben az esetben nem a főnök nyomta el a csajt, hanem egy azonos szinten (ha nem egy lépcsővel lejjebb) lévő szintén beosztott, akit ő protezsált be.
Látom olvasási nehézségekkel küzdessz!"
Azt hiszem, Te vagy az aki olvasási nehézségekkel küzd...nem volt egy lépcsővel sem lentebb, az, hogy be kellett tanítani attól nem azt jelenti, hogy lentebb volt a ranglétrán, csak korábban került a céghez, de mindez kiderül a témaindító sztoriból is, csak olvasd vissza.
"Látod-látod szamuráj! Itt a gond! :D
A másodiknál már résen voltál, ez a gáz! Mi az hogy második? :D Miért csinálsz magadból, önerőből 2x hülyét?"
A hozzáállásodból és kommentjeidből kiderült számomra, Te már elsőre sem segítettél volna senkinek...én, ha tudok segíteni valakinek úgy, hogy nekem nem lesz bajom, vagy csak minimális károm az esetből, akkor azt megteszem. Soha nem tudhatod mikor szorulsz majd Te is egy kis segítségre.
Ma hazafelé tartottam az M3-ason. Utolértem egy kamiont, belenéztem a tükörbe, nem jött senki, elkezdtem indexelni, előzöm, gyorsítok, már 140 körül mentem, mikor valami elkezd villogni mögöttem. Nézem a tükörben, semmit nem látok, csak fehér lézersugarat. Hallom,…..
Lolypop 2008.12.28 13:08:56
Kb. másfél évvel ezelött Lipcsében(Németország), belvárosban figyelmetlen voltam és kicsit jobban kigyorsítottam egy egyenesben (kb.63-65-el mehettem) amikor valami a szemembe villant. Egyből sejtettem, hogy le vagyok fényképezve, de legközelebb amikor arra jártam azért jobban megfigyeltem a terepet és felfedeztem egy fix trafi-t (úgy néz ki a város ezen pontja több embert sarkall a sebesség túllépésre). Miután hazajöttem, gondoltam kicsit utána járok, mire számítsak, mekkora összeggel kell készülnöm, mik a német tarifák. Nagy meglepetésemre minden forrás azt igazolta, hogy nincs kapcsolat a rendőrségek között, így a külföldi rendszámmal, igazolvánnyal megbüntetett személyek lényegében lenyomozhatatlanok, és MEG SEM PRÓBÁLJÁK megkeresni őket. Ezen akkor nagyon meglepődtem, de egyben meg is nyugodtam.

Pár hónappal később olvastam egy cikket (talán az Indexen, nem emlékszem hol), hogy 2008-tól au EU-n belül a rendőrségi adatbázisok valamilyen szinten össze lesznek kapcsolva, és ennek a "külföldi vagy, azt teszel amit akarsz dolognak vége". Ezt akkor meg is jegyeztem, mert mert gyakran járok külföldre autóval.

Ezt követően, 2008 tavaszán a feleségem autóját egy szabálytalanul (jobbról) előző külföldi rendszámú autó (fekete BMW) meghúzta a jobb első részén, valószínüleg elszámította magát a távolsággal, mert helye az volt még bőven, nem volt leszorítva. Az ürge megállt, de nem szállt ki, a feleségem leállt mögé és odament a BMW-hez, az ürge a lehúzott ablakon keresztül megkérdezte, hogy megsérült-e valaki. Miután személyi sérülés nem történt a pasi fogta magát és elhajtott. A feleségem megjegyezte a rendszámát (egyből elküldte SMS-ben nekem, hogy meglegyen). Mivel a feleségem, nem beszél tökéletesen magyarul én hívtam a rendőrséget az ügy folyamán végig én tartottam velük a kapcsolatot. A rendőrök kimentek a helyszínre, de sokat nem tehettek, az illető lelépett....ment a feljelentés...cserbenhagyás (akkor is ha személyi sérülés nem történt).
Amikor az üggyel foglalkozó nyomozónak mondtam be a rendszámot akkor közölte velem, hogy a rendszám túl hosszú, én mondtam neki, nem hosszú, csak külföldi, valamilyen EU-s rendszám, sajnos azt már nem tudta a feleségem megjegyezni milyen ország, de a rendőr válasza erre az volt, hogy ha külföldi, akkor úgysem tehetnek semmit.

Egy hónap múlva az ügy le is zárult (ha nem találják meg a tettest ennyi időt kell várniuk, amíg lezárhatják az aktát) ismeretlen elkövetővel.

Az ürge tudhatott valamit, hogy egyből megkérdezte volt e személyi sérülés...valószínűleg akkor a rendőrség is nagyobb erőkkel nyomoz...lehet, hogy pont akkor lépne életbe az a szint amikor már kicsit beleláthatnak a nemzetközi adatokba a rendőrök...persze az Ír gázolónál ez sem működött (bár az az eset nem 2008-ban volt)

Szóval, csak óvatosan a külföldi rendszámú autókkal.
Tudtad? Sikk melegnek lenni? 2008.12.21 07:10:00
Van ahol büntetik a homoszexualitást, nálunk meg reklámozzák. A budapesti 2-es metró vonalán látható az az óriásplakát, amely szerint "Igenis egyenlőek vagyunk, minden más csak statisztika." A plakát a Geszti Péter által fémjelzett ARC Kft. pályázatán…..
A Társaság a Szabadságjogokért után a Szabadság Kör is megkérdezte az igazságügyminisztert, milyen kapcsolatban áll az In-Kal Security a minisztériummal, a rendőrséggel, vagy a közjogi méltóságok és a magasrangú külföldi vendégek védelmét ellátó köztársasági…..