Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsofi82

19 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kabarcz Rebeka: Miért késnek a vonatok? András rohanva érkezett meg a Keleti Pályaudvar betonszagú forgatagába. Kocsikulccsal a kezében, kigombolt szövetkabátban kapkodta a levegőt a hamburgeres mellett reggel 9 óra 12 perckor. Összegörnyedt és térdére támaszkodva…..
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
Téma: A nap, melyen a világ másnaposan ébred Művek:  Felolvasóest: 2012. október 12. csütörtök 17.00 Helvécia kocsma, Budapest Résztvevők: a szerzők, akik élőben felolvassák novellájukat Szerzők: Kabarcz Rebeka, Kabarcz Zsófi,…..
Family Art Az átjáró 2012.10.21 18:43:57
Kabarcz Zoltán: Az átjáró Egy ugribugri kamaszlány szaladt át az úton, nyomában fölszállt a por, és leülepedett megint. A tapasztott házak fehér falán tompa sárga fények. Az ajtó közvetlenül az utcára nyílt.A galambok kora reggel felszálltak az ereszekre, ott masíroztak…..
Family Art Ernő 2012.10.21 18:42:31
Kabarcz Zsófi: Ernő Rágta a körmét. Gyermekkora óta nem tudott leszokni róla. Akár volt kiváltó ok, akár nem, szorongását mindig így vezette le: hol enyhébben, hol agresszívabban, de mindig hosszan, aprólékosan cincálta ujjait, akár a kutya a csontot. Természetellenes…..
Family Art Valami több 2012.10.21 18:40:11
Kabarcz Rebeka: Valami több Szilvin zöld miniszoknya volt és piros, kivágott felső. Harsány színek. Gergő nem szerette a harsány színeket. Kirívónak és figyelemfelkeltőnek tartotta azokat, olyasmi jelzőknek, melyek igencsak távol álltak jellemétől. A két ember közötti…..
Téma: A férfi, aki bement a wc-be, de nem jött ki Művek: Valami több, Ernő, Az átjáró Felolvasóest: 2012. szeptember 28. csütörtök 17.00 Csendes Kávézó, Budapest Résztvevők: a szerzők, akik élőben felolvassák…..
Family Art Marina reggele 2012.10.21 18:32:55
Kabarcz Rebeka: Marina reggele „Vladimir, hozd már ide azt a csövet!”„Mi van?”„Hozzad ide a csövet, Te!”„Ja, hozom má’!” Ezt nem hiszem el! – gondolta Marina. Vasárnap van! Ezek ma is dolgoznak!?Vasárnap?! Reggel 7.35 volt. A vöröses hajú nő felpattant a rozoga…..
Kabarcz Zsófi: Ahogy az Isten teremtette Pirkadt. Már csak hárman-négyen ültek a kocsmában, ők is az Idegen kedvéért. Nem mintha nem esett volna jól a hajnali órákban is poharazgatni és a kocsmáros is örült a tovább tartó nyitvatartásnak. Az Idegen egész este történetekkel…..
Téma: A falulakók, akik együttesen eldöntik, hogy meztelenül fognak járni Művek: Marina reggele, Ahogy az Isten teremtette, Monyok Felolvasóest: 2012. szeptember 14. csütörtök 17.00 Prága Kávéház, Budapest Résztvevők: a szerzők, akik…..
Meglehetősen bizarrnak éreztük a karácsony előtti hangulatot a 25-30 fok körüli hőmérsékletű Saigonban, műhóval, karácsonyfákkal, Mikulásokkal, hóemberekkel és szánokat húzó szarvasokkal. Pedig úgy gondolom, hogy nagyon is ésszerű a magyarázat arra, miért fontos ennek, a…..
A Saigonba való visszatérésem érzéseihez néhány gondolat…Amikor Budapesten vagyok, természetesen azt mondom: otthon. Hiszen a szülővárosom, és egészen 2010 februárjáig csakis abban a városban éltem. Kevés szívemet melengettetőbb képet tudok felidézni, mint a Budai Vár…..
Az otthonlét utolsó hetében hirtelen nagyon erősen rám tört a vágy, hogy mielőbb ismét Saigonban legyek és folytassam az itt kialakított életemet. Érthető, hiszen már öt hete egyebet sem tettem, mint vakációztam. Azaz fürödtem a Szeretteinkkel való együttlét örömeiben,…..
Jóllehet már Magyarországon is vásárolhatunk különböző egzotikus termékeket, Vietnámban számtalan olyan gyümölcsöt, zöldséget látunk, aminek korábban hírét sem hallottuk, leggyakrabban beazonosítani sem tudjuk őket. Lévén, hogy bevállalós és kísérletezős típusú…..
Meggyőződésem, hogy Bamboo-nak köszönhetően, de akárhogy is, az a lényeg, hogy megfordult az életünk folyása…Kis statisztika: a „Saigoni lakás” elnevezésű könyvtáramban 230 levelet archiváltam, amelyet az itteni ingatlanügynökökkel leveleztem. Az elküldött…..
zsofi82 2010.07.10 13:29:45
Ebben a bejegyzésben naturális részletek is lesznek.  Előre is bocs, aki nem bírja, inkább ugorja át….Valószínűleg nem lenne kerek a világ, ha csak és kizárólag jó dolgok történnének az emberrel. Ezért aztán Tamás szavaival élve igazi hősként viselkedtem, azaz…..
Szerdán este ismét szocializálódtunk, ezúttal expat-körökben. Előtte még sikerült egy különleges vacsorát magunkévá tenni a saigoni Vung Tau étteremben. Már előzőleg kinéztük a helyet, nagyon népszerű, már ha itt egyáltalán lehet abból következtetni egy hely…..
 Előfordult már az életem során, hogy azt a kritikát kaptam: hajlamos vagyok túldramatizálni helyzeteket. Elismerem, néha, és egy kicsit. De tényleg nagyon néha. És nagyon picinykét… A múltkori esténket horrorba fordulónak neveztem. Utóbb Tamás is elismerte, hogy az…..
Tegnap – szokásunktól eltérően – napközben vetettük be magunkat a forgatagba. Felhősen indult ugyanis a reggel, gondoltuk, jó lesz sétálni a hűs levegőn. Persze, kinek mi a hűs? Itt ez azt jelenti, hogy olyan 33 fokra zuhant a hőmérséklet… Pár perccel később…..
 Változatos két nap áll mögöttünk. A legnagyszerűbb hír, hogy elkészültem az új honlapommal, Tamás bekonfigurálta J A vasárnap el is ment ezzel, meg pár nagyon kellemes skype-olással. Így csak a közeli étterembe ugrottunk le, a „városligetibe”, ahol az…..
Egyszerű földi halandóként elítélem az öldöklés és a háború minden formáját. Nem véletlen, hogy nincs és soha nem is lesz érdekeltségem a hadiiparban. Ettől még tudom, hogy nem ez volt az egyetlen háború a világtörténelemben. Sajnos, nem is az utolsó. És azt is pontosan…..
Az eddigiektől eltérően a mostani és a következő bejegyzésem egyáltalán nem lesz könnyed hangvételű. Ahogyan a mi tegnapi délutánunk, esténk sem volt az. Délután elmentünk a War Remnants Museumba. Jóllehet, felkészülten érkeztünk - Tamás már korábban is látta a…..
Hogy, hogy s nem, történt, hogy megintcsak egy kis gekkó született az amúgy is már túlnépesült famíliába. Egy olyan családba, akik békésen élték életüket a maguk jól belakott, nagyvárosi környezetben kialakított kis kuckójában. Elkóboroltak ugyan olykor valamennyien…..