Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dallam

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1.    Előterjesztés az önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásáról szóló 16/2006. (III. 24.) Ökr. módosításáról (RENDELET – MINŐSÍTETT TÖBBSÉG) Előterjesztő, előadó: Érsek Zsolt…..
Youtube-on talált videó, Hatvan TV felvétele...
Dallam 2009.03.30 19:16:59
@Carnivora:
Igen, tüzér alakulatnál szolgált, mint politikai tiszt.Tudom,fájdalmas tudomásul venni az igazságot, de ez van.

@ittlako:
Fogalmam sincs, hogy most milyen apropóból keveredik ide az országos politika? Ez most pártok csatája? Ez már tényleg egyre zavarosabb.

Ha le akarjátok zárni az utcát zárjátok, akár gyorsan akár lassan nem hiszem, hogy az én támogatásom szükséges ehhez. Nekem ettől sem jobb nem lesz sem rosszabb.(Csak azt mertem mondani, hogy talán meg kellene várni amíg elkészül az elkerülő út. Addig meg irányítsa az - és úgy- a forgalmat az aki a kilencvenes években "bekódolta" a problémát, hogy az ott lakóknak jó legyen.)

Köszönöm, jól vagyok, az én életemben minden rendben.(továbbra is az az érzésem, hogy valakivel nagyon keversz, de ha ez neked jó.. )
Visszakérdezhetek? Nálad tényleg minden rendben?

Most végleg befejeztem ezt a témát.
Hatvan blog Ünnepek 2009.03.15 16:42:00
Város hivatalos programjai hagyományoknak megfelelően Március 15-én került sor, a Fidesz március 13-án is ünnepelt.  ..
Dallam 2009.03.16 14:51:35
@Carnivora:
Valóban így van... Kérdés csak az, hogy miért kell ennek így lenni? Ki kezdett tojásokat dobálni, fosztogatni, gyújtogatni stb.....Ugye nem a baloldal?!
Napokban került a postaládákba a Fidesz választókerületi havilapja. Az újság ingyenes és várhatóan az is marad és Hatvan valamint a környező települések politikai életébe, botrányaiba nyújt betekintést...
Dallam 2009.03.07 11:34:25
Tény, hatvan politikai életében eddig - a választásokat kivéve - nem volt jellemző a mocskolódás. (akkor is csak egyoldalúan!)
Most megjelent ez is "kampányon kívül".

Kérdés:
- közhasznú alapítvány eleve, hogy jelenthet meg egy politikai havilapot? (törvényellenes)

- Van ennek egyáltalán engedélye?

- Miből finanszírozzák? Adományokból, amiből még adó visszatérítést is kapnak?

- a írójának - meg nem erősített hírek szerint egy ember több néven - esetében kritérium volt-e hogy fogalmazni ne tudjon ill. VALÓS tényeket nem szabad leírnia? (elolvasva a lapot: igen)

Más: Nem egy lap jelent meg, hanem kettő. o. s. szintén fideszes képviselőnek is jelent meg február végén valami "szösszenete". Akkor most ez külön van?

A most megjelent lapban 2 képviselő "megmenti" Hatvant. A másik két képviselőjük nem segít ebben? (róluk nem szól a hír)

Összességében:
-semmi új információ,
- az ismert események elferdített, stílustalan, egyoldalú kommentálása gusztustalanul
- az olvasók lenézése (ha nem így lenne, ennyi butaságot nem írnának le)
- ha már újítani akarnak miért nem a javaslataikat írják le(talán azokból kevés van?)Valahol azt olvastam, hogy több mint 100 javaslatukat söpörték le. Mik ezek? Erről senki nem tud semmit!

Kérdés: Az alapító és a kuratórium elnöke ismeri-e azt a mondást, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a Napra?

Magam részéről ehhez a témához nem akarok többet hozzászólni.
Dallam 2009.03.09 08:55:19
@babuci2005:
-Még a szót is gyűlölöm, hogy politikus!
Nem tudom kire gondoltál, de mellé.
- Nem aszerint válogatom ismerőseimet, hogy milyen a politikai nézetük.
- A közélet bemutatása: nem is ismeri Hatvan életét aki ezeket írta! Néha nézd meg a HTV műsorát! Abból többet tudsz meg - testületi ülések - mint a szóbeszédekből.(nagyobb kabarét csinálnak a helyi fideszesek mint néhány színházban)
- NEKEM soha semmitől nem kellett és vélhetőleg a jövőben sem kell félnem.
- A Hatvani Híreket sem én szerkesztem...

Összegzés: Nem tudom ki lehetsz, nem is érdekel. Az azért jellemző, hogy ha valaki felemeli szavát a hülyeségek ellen, az SZÁMOTOKRA - valóban balos szavazó vagyok - rögtön ellenség!

Azt azért minden JÓZAN ember látja, hogy ennek az újságnak nem a tájékoztatás a célja, hanem vélhetőleg EGY ember(?) országgyűlési-képviselő jelöltségét készíti el, ill a helyi fidesz önkormányzati választását.
Tényleg nem fogok SEMMI provokációra válaszolni, mert annyira azért nem érdekel, illetve, annyit sem ér, hogy időt szánjak rá.

ui: Azt azért tényleg elolvasnám - kommentárt nem fűznék hozzá - , hogy mi is volt a fidesznek az a több mint 100 javaslata?!
Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete az első államilag elismert nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésének támogatása érdekében alkotta meg a 31/2008.(IV. 25.) számú rendeletét. Támogatási igényt azon tanulók nyújthatnak be, akik Hatvan város közigazgatási…..
Dallam 2009.02.07 15:03:34
@Carnivora:
Meglepően sokan vették ezt igénybe tudtommal! Nagyon jó kezdeményezés ez.
Dallam 2009.02.11 21:10:11
Dallam 2009.02.12 08:21:30
@Carnivora:
Nem,de van. Ezzel csak azt akartam jelezni,hogy működik.
"Egy többgyermekes anyuka vagyok, egy Hatvan melletti kistelepülésen élek. A múlt héten a kisebbik gyermekem megbetegedett és a hatvani kórházba utalta a háziorvosa. Amit ott tapasztaltam az már mindenképpen túlmegy minden határon."barikad.hu-n megjelent levél a hatvani…..
Az iparűzési adó megfelezését tervezi Hatvan városa a gazdasági krízisre tekintettel 2010-től - közölte szerdán a település polgármestere. A terv elfogadása esetén a jelenlegi 1,9 százalékos mérték 1 százalékra csökken a 23 ezer lakosú településen - közölte Érsek…..
Dallam 2009.01.22 17:59:11
@Carnivora:
Nem akarlak sértegetni -nem stílusom -,de ez nem történelem, hanem közgazdaságtan,közigazgatás és adó téma. Nézz ezek után, hogy mikor ki, hogy módosíthat a helyi adón.

Gondolom világpolitikai problémákat nem akarsz a hatvani önkormányzaton számon kérni?

sanyival kapcsolatban már nincs új poénom.Kifutott. Már nem tartom nevetségesnek, hanem csak szánalmasnak. (nem visz rá a lélek, hogy poénkodjak rajta, bántani pedig nem akarom) Sokáig azt gondoltam, hogy érti (tudja) , hogy butaságokat beszél, de a politika.... Közben rájöttem nem is érti miről van szó körülötte. Akkor meg...?
Van még egy borzalmas hírem neked: Igazából nem szocialista, hanem liberális gondolkodásúnak tartom magam. (most még jobban utálsz?) Az igaz viszont, hogy a szocikra szavazok.
Dallam 2009.01.29 16:22:59
@Carnivora:

Kíváncsi vagyok, hogy ebben a fidesznek mi nem fog tetszeni!
Tudunk már erről részleteket?
Egy másfél mázsásra becsült sertés szaladgált kedd este az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán hétfő este, riadalmat okozva ezzel a Budapest felé tartóknak.A Hort határában, az autópálya 59. és 60. kilométere között szaladgáló állatról az autósok tettek bejelentést. A…..
Dallam 2009.01.29 16:16:39
@Carnivora:

Ez legalább olyan nagy hír, mint ahogy az ön barátja DJ tanfolyamon fog részt venni.
Kétszázötven dolgozóját bocsátja el a Bosch legnagyobb magyarországi, Hatvanban működő autóipari termékeket gyártó üzeme a megrendelések folyamatos csökkenésének miatt.A leépítés az üzemi tanáccsal és az illetékes munkaügyi központtal történt egyeztetést és…..
Dallam 2009.01.26 17:11:44
@Carnivora: Sajnos nem érted. (nem tudod, vagy nem akarod?) Szűk a jogszabály által engedett mozgástér. Lehetett volna pl. 2.5 M -ig mindenkinek elengedni (adóalapot jelent). Igaz, akinek csak ennyi a bevétele, az "megoldja".

A másik variáció, hogy pl.leviszi 1%-ra. Az ADÓ-nak EGYSÉGESNEK kell lenni. Olyan nem lehet, hogy ennek 0,5 % ennek meg 1,9!!!!!!!! Aki ilyet javasol, az "gazdasági analfabéta"!
Kérlek olvasd már el azt erre vonatkozó törvényeket, mert fogalmad sincs erről, csak vitatkozol.
Nem lehet az sem véletlen, hogy aki csak egy kicsit is ismeri ezt a területet, az "kiakad" ezen a butaságon! (lásd "gülüke". mielőtt meggyanúsítanál. az nem én vagyok)
Szerintem kár az 1%-ot engedni. 2.5 M adóalapig kellene mindenkinek(!) elengedni, az csak "bagó" lehet , de rengeteg vállalkozást ez érintene Hatvanban.
Ezt javasolja a FIDESZ, ez jogszabály által támogatható! (kicsiknek segít, a nagyoknak meg nem nagyon számít...)
Igaz, egy jó könyvelő azért sokat "elrendez"...
Dallam 2009.01.27 17:03:37
@Carnivora:
Kedves Carnivora!
Ha már megszólítottam:

- Várható reakciód, ha valaki kételkedik vagy ellent mond - még ha a ti soraitokból való is - rögtön egy személyt gyanítasz mögötte, mert eszedbe sem jut, hogy többen nem értenek egyet az általatok kinyilatkoztatottal. Csalódást kell okoznom; gülüke nem én vagyok.

- Költségvetés: te most azt mondod, hogy a város vezetéséért felelős frakciónak kell a pálya széléről bekiabáló, bebüfögő ellenzék véleménye alapján megcsinálni úgy a költségvetést, ahogy a "büfögőknek" tetszik. Ez olyan dolog, mintha a box meccsen azt mondaná a kék sarokban levő versenyző a piros sarokban levőnek, hogy hogyan verje orrba magát a saját kezével az ő útmutatása alapján. Gondolom, hogy a többség elkészíti - vagy a hivatal - a költségvetést, és aki ehhez módosítást mond be - pl: tegyünk hozzá, vegyünk el belőle - az mondja a korrekciós helyet is. A parlamentben általában így van. Szerintem ezek az általad felsorolt "ráérős" beruházások és felújítások nem igazán érnek rá. Az, hogy fogalmad sincs a város iskoláinak finanszírozásáról, az tisztán látszik. (alapfok: bölcsöde, óvoda, általános iskola a városé; középfok: kettő közös fenntartású, a DISZI pedig úgy tudom, hogy szeptembertől lesz közös fenntartású) Az állami fejkvótából már akkor sem jött ki egy iskola, amikor te jártál a Bajzába. A csatornázásnak még egy üteme hátra van és engem nagyon érint - gondolom téged is - hogy mi lesz a felszíni vízelvezetéssel, mert jelenleg az is katasztrófa a városban.

- Talán még két dolognak a megszüntetését javasolhatnád: a gyerekek ingyenes úszásoktatását, illetve ingyenes tankönyvét (ezt most a város fedezi).

- Személy szerint én túlzásnak tartom az 1% elengedését, mert aggódom a további fejlesztésekért - hol van a sportcsarnok, piaccsarnok, városi művelődési ház - melyekkel már több évtizede adós a város az itt lakóknak.

- Figyelembe véve, hogy ezek a nagyberuházások közbeszerzés alapján mennek - véleményem szerint - a hatvaninak is ugyanannyi esélye van, mint másnak. A kisebb beruházásokban pedig én hatvani vállalkozókat látok rendszeresen dolgozni. Az is igaz, hogy vállalkozás ne kezdjen bele úgy egy munkába, hogy nem képes elvégezni (pl: földmunkába kezd egy hatvani vállalkozó úgy, hogy naponta 10 liter üzemanyagot visz a gépéhez, és már délelőtt elfogy az üzemanyag és csak áll a gép, közben a vállalkozó vadonatúj lízingelt jeep-pel szaladgál).
Dallam 2009.01.29 16:14:14
@Carnivora:

Ez a folyamat már elkezdődött. Az "ős" fideszesek közül egy rész már parkolópályán van (lásd: Pokorni), vagy visszahúzódva (mint Simicska), egy része most EP képviselő, vagy az lesz. Egyedül a Vezér marad és a "nagy öreggé" előlépett Szíjjártó.
Eltelt egy év amiben rengeteg dolog történt! Volt itt kocsma bezárás, ismét kinyitás, korlátozás, parkolás kiterjesztés, és persze a város is fejlődik. Már itt a Tesco és a Family center, és lassan épül szépül környezetünk.Az új évben is nagy örömmel adunk hírt a…..