Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keepcop

19 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megoldás pdftk-valconcatenate.batcmd /v /c d:\stuff\concat_pdftk\concatenatecmd.batconcatenatecmd.bat@echo offdel concat.* > nulset str=for %%i in (*.pdf) do set str=!str!%%i d:\stuff\concat_pdftk\pdftk.exe %str%cat output concat.pdfstart concat.pdfdel concatenate.batMegoldás…..
Tegnap egy olvasó hívta fel a figyelmemet a Mailbox.hu körüli fejleményekre: Na ezek ma reggelre simán áttették az egész cuccot GMail-re. Igen, nem tévedek, eléggé megismerem a belsejét, nekem is GMail címem van már jó ideje. De valami trükk van benne, mert a Mailbox cím…..
Igazából nem fagyasztja le, csak az IP-címet próbálja hosszasan lekérni – sikertelenül. Ezt megelőzhetjük, ha fix IP-t adunk neki: Futtatás > cmd > ipconfig /all > az "Ethernet-adapter Helyi kapcsolat"-nál lévő IP-címet és alhálózati maszkot jegyezzük…..
Számtalanszor előfordul, hogy sokkal egyszerűbb lenne video capture-t vagy screenshotot készíteni adott képernyőaktivitásról és azt megosztani, mintsem emailben vagy telefonon elmagyarázni egy másik embernek, hogy mit is látunk a kijelzőn. (Én például kifejezetten boldogabb ember…..
Ha elveszett a legális Windows azonosítókulcsunk, a következő módon telepíthetjük az IE7-et:Készítsünk backupot, a telepítő ugyanis hajlamos tönkretenni jól beállított rendszerünket.Másoljuk a normaliz.dll-t a %windir%\system32 mappába.Futtassuk az…..
Vezérlőpult > Hálózati kapcsolat > Helyi kapcsolat > jobb klikk > TulajdonságokTelepítés > Protokoll > NWLink IPX/SPX/NetBIOS-kompatibilis átviteli protokoll > OKNWLink IPX/SPX/NetBIOS-kompatibilis átviteli protokoll > Tulajdonságok > Belső hálózati számot…..
Ezek a beállítások csak a "Windows XP Pro SP2 Fine-tuned HUN"-ra vonatkoznak.Átlátszó ikonfeliratok az asztalon: Sajátgép/Tulajdonságok > Speciális > Teljesítmény > Beállítások > Vizuális hatások > Vetett árnyék az Asztal ikoncímkéin.Windows XP stílusú…..
Windows Install Borland Delphi 2007.03.04 17:47:00
A Delphi számtalan verzióval rendelkezik, én kettőt emelnék ki:Delphi 7 Second EditionA Delphi 7 egy módosított változata, amely gyorsabban települ és töltődik annál. Ez a mellékelt DelphiTweaks-szel még inkább gyorsítható, ha kikapcsoljuk az általunk nem használt csomagokat. A…..
A mai napon véget ér egy korszak az Index életében. Nyilván mindenkinek megvan a maga elvárása az egyik legnépszerűbb magyar hírszájttal kapcsolatban. Ahány ember netezik Magyarországon, annyiféle új Indexet lehetne csinálni. Nehéz megmondani, hogy egy, a legszélesebb…..
Leírás, hogy hogyan készíthetünk hálózatot két notebookot kábel nélkül, hiszen manapság mindegyikbe integrálják a WLAN kártyát.A Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatokban keressük meg a wireless kapcsolatot. Jobb klikk > Tulajdonságok, itt a TCP/IP protokoll…..
Windows Install cFosSpeed 2007.03.04 12:23:00
A cFosSpeed az internetes forgalom szabályzását végző program, amely gondoskodik arról, hogy nagy feltöltés esetén se csökkenjen a letöltésünk.Érdemes a legújabb változatokkal próbálkozni. Fontos, hogy a tűzfalban minden jogosultságot megadjunk neki, valamint a pingelés…..
Írjuk át aHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders\Desktopkulcsot és indítsuk újra gépet...
Vírusirtó: AVG Anti-Virus Tűzfal: Comodo Personal Firewall Képnézegető: IrfanView Lejátszó: BSplayer Képszerkesztő: Paint.NET PHP szerver: AppServCodec pack: Coda codec packCD/DVD-író: DeepburnerBackup szoftver: DriveImage XML..
...avagy amit a Microsoftnak több mint 10 éve nem sikerült megvalósítania. Egy Microsoft blogon az egyik fejlesztő az Alt + F (File) + W (New) + Enter-t javasolta, de ez inkább arra hasonlít, mintha Playstation emulátorral Mortal Kombateznénk, nem?Szóval a valódi megoldás egy kis…..
Windows beállítások: Képernyőkímélő: nincsMonitor kikapcsolása: sohaKépernyő-frissítési gyakoriság: 85 Hz (CRT monitor esetén)Windows indítási és leállítási hangok kikapcsolása "Navigálás kezdete" hang kikapcsolásaSajátgép > Nézet > ÁllapotsorSajátgép…..
A Start Menüben a Kijelentkezés gombja ki- ill bekapcsolható. Ehhez a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer ág StartMenuLogoff kulcsát kell átírnunk. A működés logikátlan: 0 - bekapcsolva, 1 - kikapcsolva.Ez a parancs például bekapcsolja a…..
Windows Install RealVNC 2007.03.05 21:30:00
Egy remek távoli irányító szoftver, amellyel úgy irányíthajtuk a távoli számítógépet, hogy a annak felhasználója figyelheti műveleteinket. Természetesen a RealVNC-t mindkét gépre telepíteni kell. A program personal verziója letölthető a hivatalos honlapról.Beállítások: a…..
A Windows a Path nevű környezeti változóban tárolja azokat a mappákat, amelyekben alapértelmezés szerint keresi a fájlokat. Így fordulhat elő, hogy ha futtatásba beírjuk, hogy "calc.exe", akkor elindul a számológép, holott "calc.exe" elérési útvonalú fájl nem…..
Gyakori igény egy optikai vagy mágneses meghajtó betűjelének megváltoztatása. Ezt az alábbi úton tehetjük meg: Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép kezelés > Tárolás > Lemezkezelés. Itt a kötetre jobb gombbal kattintva változtathatjuk meg a…..
Windows Install AC3Filter 2007.03.04 12:16:00
Az AC3 formátumú hang dekódolására szolgáló program.Fontos, hogy a legújabb verziót használjuk, a régiekben ugyanis nekem nem működött a hangosítás. A hangosítás azért fontos, mert 2.0-s hangrendszeren hallgatva legtöbbször nagyon alacsony a hangszint, a hardveres erősítés…..
Egy nagyon megbízható tűzfal, részletes konfigurálási lehetőségekkel.Beállítások:a logolást érdemes kikapcsolni. Átlag felhasználó számára haszontalan, viszont sokat használja a merevlemezt. Ehhez a Tools > Enable logging menüpont elől vegyük ki a pipát.Options…..