Regisztráció Blogot indítok
Adatok
crao

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen megpingettek a napokban, hogy új képek kerültek fel a Fortepanra a FŐMTERV gyűjteményéből. Domonkos Endre fotóira egyátalán nem túlzás a "fantasztikus kordokumentumok" jelzős szerkezetet használni,  egyszerűen döbbenetes dolgokat láthatunk a sok száz "új" fotón! Most ezek közül mutatnék be…..
crao 2022.02.16 16:34:54
Coquillardok. Magyarul: Kagylósok. Egy XV. századbeli rablóbanda neve. amelynek a híres, hírhedt költő, Francois Villon is a tagja volt. Villon talán az egyik legismertebb, legkedveltebb költője a világirodalomnak. Ironikus, de némileg szerénytelen személyem először egy Hobo Blues Band koncerten…..
A történet alapsztorijával hol máshol, a Fülesben találkoztam első ízben. Nagyjából az a történet volt az első olyan történet, amelyben Nemere István neve a szemembe ötlött. A képregény címe ez volt: Űrkalózok fogságában. A regény eredetijének meg ez: Műkincsrablók a kisbolygón. Egyik cím sem jó,…..
Október 26. száz évvel ezelőtt szerdai napra esett. Ezen a napon szállították át IV. Károlyt Tihanyba, ahol nem annyira tudatos módon, de végső soron megalakult Magyarország utolsó királyi udvara. Nem volt olyan dicsőséges, mint a korábbiak, de királyi volt, illetve kétségtelenül magyar volt. Ez…..
crao 2021.10.30 03:21:49
Ismerősömtől hallottam róla, hogy ezen a helyen is van egy templomrom. Még úgyis alig találtam rá a helyre, hogy elmagyarázták, hol is keressem.. De aztán végül sikerült. Még télen jártam itt... A Csévharaszt mellett lévő két Árpád kori templomot - vagyis azok romjait - gyakran összekeverik. Már…..