Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alkalmi dohányos :)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Rogán-féle bérkommandó már korábban is borzolta az idegeket - szerintem egészen félelmetes, hogy mainstream politikus komolyan központilag meg akarja szabni, hogyan emelkedjenek a bérek a magánszektorban. Erről volt már itt szó, most egy érdekes mellékszálra hívnám fel a…..
alkalmi dohányos :) 2011.04.20 11:18:57
@newtehen: Biztosan sok tanárt láttál dolgozni életedben! Röviden leírom feleségem egy napját, ő 25 éve középiskolai kétszakos (nem, nem büfé-bukfenc!) tanárként dolgozik.
Napi 6-8 óra tanítás, ebből hetente legalább kétszer 0. óra is van, azaz hétkor már benn kell lennie. Délután 3 - 5 között ér haza, és az összevont ebéd/vacsora után (ebészünetre a tanítás közben nincsen idő!) 6 -tól éjfélig, néha hajnali fél kettőig készül a másnapi óráira. Alszik 4 órát és kezdi az egészet előről. A nyári szünet nekik az érettségi időszak után kezdődik, azaz valamikor július vége felé és augusztus 21 -én már értekezlet, órarend készítése, stb.
Ehhez hazahoz 150e alatt, 25 év után. Csináld utána te nagyon okos majom!
Azt még hozzátenném, hogy sok osztályt is végigvitt osztályfőnökként, lelkiismeretesen, a végzett diákjai máig visszajárnak hozzá, nagyon szerették és szeretik máig. Tavaly az osztályának végézésekor én kötöttem ki, hogy többet ne vállaljon, mert rámegy az egészsége a sok lelkizésre a diákokkal. És ezért kapott az önkormányzattól havi bruttó 1500 forint pótlékot is, nem nagyon tudtuk mire költsük el ezt a rengeteg lóvét!
Kérem, hogy a közalkalmazottakat ne keverd össze a köztisztviselőkkel: a pedagógusok közalkalmazottak, az önkormányzati köcsögök pedig köztisztviselők. Egy iskolai ellenőrzéskor (az önkormányzattól elleőrizték le a saját fenntartású iskolákat, hogy nem írtak-e be több tanulót a jelentésekbe, hogy több fejpénzt kapjanak, röhej, nem?) az illetékes városi ellenőr azt hitte, hogy az osztályfőnöki pótlék az napi 1500 forint, amikor felvilágosították, hogy az bizony havonta jár, hanyattbaszta magát és elhallgatott......
Biztos vannak rossz, lelkiismeretlen tanárok is, de abba lehet fejezni a napi 6 óra oszt' nyáron meg havajozást, mert az soha nem volt igaz!
 Justicia történetében nem az ELMŰ hozzáállása a meglepő, mert az maximum az egyeztetésen mutatott a szokásostól eltérő képet – kivételesen a fogyasztó javára. Az ELMŰ által kiküldött szerelők viselkedése a szokásoshoz (de nem elfogadhatóhoz) képest is kritikán…..
Hogyan lehet frappáns, de olcsó megoldást találni a navigációs problémáimra? Vegyek navit, vagy egy okostelefont? Netán butát? Vagy olcsó, vagy praktikus, vagy jó. Egyelőre a három együtt nem megy. Egyelőre. Vélemények az azonos című írásunkról...
alkalmi dohányos :) 2011.02.02 15:02:02
@HitetlenTamaska: a GPS gyengesége meglep: az E75 másodpercek alatt talált műholdat szinte mindig. Nézesd meg szervízzel vagy esetleg valami beállítás nem kóser? Általában a Nokiák GPS moduljára mint hardwerre nem sok panasz van. A Nokiás navigációval kapcsolatos panaszaidat osztom: nem tudtam használni sosem...