Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Myy

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az erzsébetvárosi jegyző aktivizálta magát és határozatot hozott, mely ellen fellebbezésnek helye nincs: a Szimpla-kert (romkocsma a Kazinczy utcában) nem lehet nyitva 00:00 és 06:00 óra között. Az üzemeltető a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiumához intézhet…..
w Ahogy tetszik 2010.06.17 04:45:00
Beindultak végre a vuvuzelaszűrők. Engem ugyan alig érint, mert magát a meccset is kikapcsolom, ha nálam van a távirányító, viszont a kultúrsokk, az mindig izgalmas. A vuvuzela ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy érdekes és tipikus reakciókat hozzon elő a nyugati emberből. A…..
Myy 2010.06.17 11:04:57
Hát azért ez így kerek perec baromság.
És a vuvuzela rossz példa, kár belemagyarázni és beleértelmezni kulturális, szurkolói, bőrszín v hasonló jogokat. Túl hangos, erősebb mint a bíró sípja így zavarja a játékot, a nézők nem hallhatnak tőle egy kiürítésre felszólító üzenetet így veszélyes rájuk nézve is. A halláskárosulásról nem beszélve. Ezért kell betiltani fekának, fehérnek, kereszténynek és ateistának egyaránt. Ilyen egyszerű.
DE Árpád szerint(ed) minden ilyen problémánktól megmentett a tudomány a technológia és programozók (mindörökkön örökké ámen) zsenialitása.
Szerintem ez a cikk, a hozzáállása arra tökéletes példa, mennyire rossz ez a fajta technokrata hozzáállás: nemhogy nem oldódott meg a vuvuzela probléma, hiszen a helyszínen továbbra is elviselhetetlen, de most már a nézők nagy része, a tévénézők nem hallják, leszarják, senki nem fog törődni a kontrollálásával, a helyzet még jobban elfajulhat. De a legrosszabb h a cikk(ed) egyenesen élteti ezt a hozzáállást.
Ugyanezen okból mászok falra az ateizmust éltető írásoktól, előadásoktól. Ugyanilyen felületes kezelés ha a vallások közötti és valláson belüli problémákat úgy hidaljuk át h kijelentjük h nincs vallás mert az isten sincs, baromság ahogy van, mer a tudomány az bebizonyította. De most nem úgy bizonyította mint párezer éve hogy az atom oszthatatlan, a föld kerülete meg 39,7k km, nem hanem most aztán tényleg tökre bebizonyította a frankót.
Remélem érthető a lényeg, a tudományt és a technológiai fejlettségünket nem azért kéne magasztalni mert látszólagos kezelést tud nyújtani.
Visszakanyarodva a vuvuzelákra, a tudományos tény az, hogy 127Db több mint a bírók sípja és a hangszórók, uh vagy módosítani kell ezeket v kitiltani. És aztán a tévénézők kedvéért be lehet kapcsolni a szűrőt is. És az ateisták és a technokraták lécci csak ezek után rebegjenek el egy imát a programozókért ;)
Hosszú lett, nem gyurcsányoztam de vallásoztam, kiváncsi vagyok blokkolva leszek-e :D
Archiregnum Üvegkocka kilőve 2010.03.18 13:34:00
  Ráday Mihány lényegében az utolsó pillanatban akadályozta meg, hogy magukat modern építésznek hirdető szakbarbárok egy bűnranda üvegkockát szuszakoljanak a Hősök terén a Milleniumi Emlékmű és a Szépművészeti Múzeum közé. „Hál’ Istennek!”…..
Myy 2010.03.18 16:08:49
Hát igen a Louvre közepén az a marha nagy üvegpiramis is milyen ocsmány már, le kéne dózerolni az egészet és a helyére tenni egy
Westendet ???
szerintem a párizsi üvegpiramis fő inspirációja volt a tervezett átalakításnak, ott a piramis alatti szinten az újabb kiállítótermeken kívül előadótermet, boltokat, pénztárakat alakítottak ki, mindazt ami ahhoz kell, hogy 1) a hatalmas mennyiségű látogatót hatékonyan fogadják
2) a múzeum több legyen, mint a régi tárgyak raktára, többféleképpen tudja kiszolgálni a látogatókat
(remélem ez most nem hangzik vészesen modernnek)
Az egész konstrukciónak a közepén pedig ott áll a piramis, ami tágassá, aránylag világossá teszi ezt.
Ja, és 1989-ben fejezték be szóval annyira marhára nagyon nem modern ez a bizonyos kocka-ötlet.
Itt ugyanezt az alapelvet akarják-akarták követni. Igen, tudom, a kocka csak egy bejárat lett volna, máshogy akarták napfényhez juttatni a termeket (ld első kép), de legjobb tudomásom szerint Ráday az üvegkockával együtt ezeket is elkaszálta. Így aztán tökjó hogy a szépművészetit beemeljük a XXI. századba, ha aztán az egészet úgy elrejtjük mintha nem is lenne.

Még valami, a szépség. Sajnos ez szubjektív, nekem tetszett az üvegkocka. Igen a szépművészeti mellett. Bizony semmi bajom nem lenne azzal, ha a Hősök tere egy kicsit több lenne mint egy orbitális emlékmű a századfordulós Magyarországnak, örülnék ha részévé válna a korunkak, de legfőképpen annak örülnék ha mindennek jeléül a Hősök tere egyik sarkában legalább egy szaros kis üvegkockát fel lehetne építeni!
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..