Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lighthousekeeper

15 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új poszt és új hír sok év kihagyás után: megjelent a Magyar identitás határon innen és túl kötet az Új Ifjúsági Szemle gondozásában. A kötetben az Új Ifjúsági Szemle Alapítvány és a Max Weber Alapítvány az erdélyi fiatalok nemzeti identitásáról szóló kutatási…..
Figyelem: spoileresAz Eredet nem csak az év egyik sikerfilmje, hanem nézők ezreinek agyát mozgatta meg az alkotás,  különféle fórdumokon vitáznak, eszmét cserélnek, megosztják véleményeiket (nálunk is volt néhány Elanor kritikájánál). A film végén Cobb megpörgeti a…..
Az Új Ifjúsági Szemle 2005-ben hagyományteremtő szándékkal hirdette meg első publikációs pályázatát. A kezdeményezés méltó folytatásaként a lap szerkesztősége új pályázatot hirdet „i-2010” címmel.  A pályázatokat az alábbi témákban várjuk:AZ IFJÚSÁGI…..
Végre elkezdődött az Új Ifjúsági Szemle régi lapszámainak feltöltése a webre és ráadásul rögtön a 2009-es évi anyagok kerültek fel először. Másik jó hír, hogy megjelent a 26-os szám, remek írásokkal A tartalomból...    Székely Levente - Nagy Ádám: Civil…..
2009. november 3-án a készpénzt helyettesítő elektronikus fizetési megoldásokról volt szó a IV. e-Money Symposiumon, ahova különböző technológiák felvonultatása és kvázi élőben, működés közben történő bemutatása mellett, a terület jogi szabályozásának kérdéseit is…..
Az ékezetet az ó-ról még '57-ben törölte a bevándorlási hivatal, a névjegyén Josef Hollos áll. De aki kicsit is ismeri, tudja, hogy ez tévedés. A városi szenátort, Bécs ifjúsági referensét évtizedek óta mindenki Jocónak szólítja. Így említette őt a polgármester-helyettes…..
Egy olyan világban, ahol számos (elő)ítélet van jelen a fiatalok életfelfogásával kapcsolatban (ti. irreális, céltalan, hamis példaképekre épül) mindig érdekességgel szolgálnak azok a kutatási adatok, amelyek ugyan nem közvetlenül ezeket vizsgálják, de mégis kapcsolódnak a…..
Öregszik és feminizálódik az internetezők közössége Magyarországon. Mielőtt azonban tömeges internetező nagymamákra gondolnánk lelövöm a poént, nem egészen erről van szó.A Sanománál úgy gondolják, hogy a folyamatosan növekvő internetező nők aránya, ma már azt jelenti,…..
Az Új Ifjúsági Szemle huszonharmadik számával lassan kezdjük ledolgozni a korábban felhalmozott csúszást és már tördelés alatt a következő szám is. A 23-as tartalma kitűnő szellemi kalandnak ígérkezik, az időtálló munkák mellett megismerhetünk új kutatási módszereket és…..
A mából visszatekintve 2006-2007 sok tekintetben mérföldkőnek számított a magyarországi információs társadalom történetében. Mind az infokommunikációs technológiák hozzáférési és használati mutatóiban lényeges változások következtek be, mind a policy tekintetében…..
Konzervatórium Ezt elkúrtátok 2009.06.16 12:23:00
Olvasom az Ifjúság 2008 gyorsjelentést (pdf), és elég érdekes kép rajzolódik ki belőle (a Népszabadság cikke röviden összefoglalja az eredményeket). Első pillantásra érdekes, hogy a fiatalok közül majd annyian utasították el a válaszadást, mint ahányan válaszoltak (kb. 21…..
lighthousekeeper 2009.06.17 20:53:11
@Saman: Közben NIS azért csak lett, bár kétlem, hogy a parlament elfogadná, amikor sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint az ifjúság, ugye. Még a lehangoló kép ellenére sem fog senki beszarni azok közül akiknek kellene, hogy jaj most mi lesz az ifjúsággal. (lásd. még felelős politika)
És persze a NIS sem volt egy diadalmenet, bővebbet itt: ifjusagugy.blog.hu/2009/06/14/nemzeti_ifjusagi_strategia_mese_es_valosag
A Ifjúság2008 gyorsjelentése kijött, mélyebb elemzés azonban nem lesz, ahogy az Ifjúság2000, 2004-ben sem volt. Sőt a határon túli magyar fiatalokról szóló Mozaik kutatás még idáig sem vitte... Minderre ott van az Új Ifjúsági Szemle, amit viszont csak a szűk szakma olvas.
De, hogy ne legyek ennyire negatív talán a szakma, a civilek kikövetelik az ország vezetésétől, hogy méltóztasson figyelni a fiatalokra is. És, hogy ez így legyen mi is tehetünk valamit: www.ifjusagitorveny.hu/

Oscar WildeFiatalkorunk meggondolatlanságait könnyedén palástolhatjuk tapasztalatlanságunkkal, de mi a helyzet a későbbi tetteinkkel, vagy azok hiányával? Az ifjúságnak nyilván sokszor fontosabb dolga van (legyen az munka, tanulás, szórakozás, vagy szerelem), mint saját…..
Még tavaly volt egy jó kis konferencia a Közgázon, aminek lassan talán elkészül a konferenciakötete is, főleg, hogy utolsóként én is megírtam a magam irományát, amelyből itt most csak egy, ám annál izgalmasabb részt osztanék meg, ami a zenéről, információs társadalomról és…..
Épp egy tanulmányon dolgozom, amely azzal foglalkozik, hogy mi minden vezeti rá az embereket az internetezésre. És egy olyan tanulmány, amelynek az alcíme „Hogyan kezdtem internetezni?” nem kezdődhet másképpen, mint önvallomással… Szerencsésnek mondhatom magam,…..
lighthousekeeper 2009.03.02 21:46:33
@vadnyul: Nos, igen nekünk könnyű, viszont azok, akik már nem gyerekként-fiatalként találkoztak először az internettel, azok egészen más utakon indulnak neki, más a motiváció, más a folyamat. Ők azok akikre Prensky a digitális bevándorló címkét ragasztja jogosan. Sohasem lesznek teljesen otthon ebben a digitális világban és rengeteg papírt elhasználnak mert kinyomtatva olvassák a leveleiket. :)
A téves logikai következtetésekről beszélgettünk, amikor egy barátom azzal a példával állt elő, hogy ha ellopják a Zeneakadémiáról a zongorát az nem zeneművészeti probléma, hanem egyszerű lopás. Természetesen igaza van, ahogyan Z. Karvalicsnak is, aki szerint, ha valaki…..
Nem, a cím nem tévedés, lehet online kérdezéssel sikeres választáskutatást csinálni. Először mi sem akartuk elhinni, de a dolog a YouGov szerint működik. Mégpedig annyira, hogy a hesseni tartományi választásokon a YouGov előrejelzése volt a legpontosabb!Ez már a harmadik…..
Egy ideje már meg akartam írni azt valahol – és erre lehet jó felület ez a blog – hogy (már rég) nem igaz az az alapvetés, hogy a férfiak inkább használnak internetet, mint a nők, habár az eddigi elemzések ezt a nézetet erősítették. No de, ne lőjem le csak úgy azonnal…..
Már régóta tervezgetjük egymástól függetlenül és az utóbbi időben közösen is, hogy belekezdünk egy információs társdalommal, infokommunikációs technológiákkal, kutatással és még sok mással is foglalkozó valamibe, ahol az ad-hoc felmerülő gondolatainkat fejtjük ki…..