Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tengelykezű

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birka nép Birkák vizsga előtt 2011.04.22 10:00:00
Amikor suliba járunk, életünk egyik legizgalmasabb része a vizsga. Különösen azok a vizsgák maradnak meg bennünk, amelyek meghatározhatják további sorsunkat. A szakképesítést adó (OKJ) vizsgára bocsátás feltétele, hogy a leendő szaki vizsgamunkát – korábbi, szép…..
Birka nép Az öngyilkos birka 2010.12.28 00:54:00
 1. telefon (2010. december 24., 14.05): – Szia.– Szia. Ki vagy Te?– Én Döme vagyok. Mindössze egyszer beszéltünk telefonon, az élettársamat kerested. Csak boldog karácsonyt akartam kívánni neked.– Köszönöm. Neked is legyenek boldog ünnepeid.–…..
Nem értem. Megmagyarázni tudom ugyan, de nem értem. Amikor tizenéves voltam, szelektíven hallgattam a Tánczenei koktélt. Ha Illést, Omegát, Metrót, Beatlest, Rolling Stonest, Bee Geest, Koncz Zsuzsát vagy a szerelmemet, a Zalatnay Saroltát játszották, teljes hangerőre tekertem a…..
tengelykezű 2010.11.28 04:08:37
ingert érzek a beleszólásra... :D és hát mire való egy kommentelhető blog, ha nem erre? mint próbálkozó zenekaros ember mondanám el a véleményemet. szigorúan szubjektív, aztán ki tudja mennyi az általános belőle...
egyrészt bárki kezébe foghat egy hangszert és minimális tudással zenekart alapíthat, dalt írhat, fölléphet. és lesz aki fizet is érte. mindig van, aki fizet. a tegnapi aljahírek közt szereplő bedőlt Fekete Pákós siófoki koncertre is 2 jegy azért elkelt, mielőtt a szervező idegösszeroppanást kapott volna. szóval bárki megcsinálhatja a maga zenéjét, nem kell tehetségesnek sem lenni, nem kell érteni a zenéhez, az is elegendő, ha van pénzed. ez egyfajta felhíguláshoz vezet. eleve maga a szabadság is. rengeteg az amatőr zenekar, nagyságrendekkel többen próbálkoznak ugyanakkora közönséget meghódítani, mint mondjuk 30 éve. durván. érthető, hogy kisebb csoportokra oszlik a tömeg. lepkehálóval kell összeszedni a közönséget.
ami ijesztő, az például az, hogy az elmúlt évtizednek nincs saját, jellemző zenei stílusa. még az is jobb lenne, ha legalább valami olyan lenne mint a 90-es éveknek.
az nem igaz, hogy a zenében már mindent megcsináltak volna. hálistennek mindig ki lehet találni valami újat.
hogy miért nem lehet az őskövületeket kigolyózni? szerintem egyrészt azért, mert a hazai fizetőképes közönség (lemez és jegyvásárlások, stb) elég nagy százalékban megegyezik azzal a korosztállyal, akik ezeket szeretik. Fenyő Miklós minden karácsonykor megtölti a Syma csarnokot. viszont ő új albumot sem produkál mint Koncz. a 40+ korosztálynak nem lehet eladni a fiatal zenekarokat. ahogyan annak idején sem. a generációs különbségek miatt. ezzel nincs is baj. a gond azzal van, hogy mindenki kizárólag üzletet lát a zenében. kis zenekarok két órákat játszanak pinceklubokban tulajdonképpen ingyen, átlag 500 forintos belépők mellett, amit a hely eltesz, plusz a fogyasztást is, a zenekar jó, ha kap valami minimális fogyasztási lehetőséget. és amikor pl 420 egy korsó (khm, 4 dl...) sör, üveg 480, a boltban pedig 215...szóval van haszonkulcs. és akkor eljön a külföldi sztárfellépő vaskos gázsiért, 10 ezreket fizetnek az emberek a belépőért (pl. AC/DC koncert első sor állójegy 32 ezer/fő), játszanak egy órát és good night Budapest, see you later, ráadás nincs... enyhén szólva is pofátlanság. szerintem. nyilván nem szerencsétlen Jerry Lee Lewisnak kéne 3 órát zenélnie, hanem mondjuk a mostani divatos előadóknak legalább.de legalább 1,5-2-t. szóval az ember a pénzéért, ha már ennyit kiad érte, szórakozni szeretne. és aki ki tud adni pénzt egy koncertre, azok a kereső, már felnőtt gyerekekkel rendelkezők.
saját példa, álljon itt elrettentő példaként. Menta terasz. ingyen belépő, ingyen koncert, a zenekartagoknak 1000/fő fogyasztás, ez két sört jelent kb. ha a zenekar szeretne pénzt látni a koncertből (pl. hogy a benzinköltség megtérüljön), szedhet belépőt. 300 forint a minimum, de azt elteszi a hely 100 százalékban. amennyit emelsz rajta, az a tied. amint nem ingyenes egy koncert, durván feleződik a közönség. én is maradtam már otthon, mert nem volt 500 forintom egy koncertre... minden további emeléssel biztosra veheted, hogy hányadára csökken a közönség...
minden zenekar maga kaparja ki a gesztenyét, nincsenek menedzserek, vagy mecénások, akik járnák a klubokat, a tehetségkutatók pedig ritkán járnak a nyereményen kívül használható előnnyel (stúdiómunka, külföldi lehetőség, stb). invesztál saját zsebből hangszerbe, felszerelésbe, próbaterembe/próbába, szervezésbe, utazásba, szállításba, sokszor fizet magáért a fellépésért is (pl. 25 ezret egy PeCsa sörkertes fellépésért, amit végül nem hirdetnek meg, ellenben a szomszédok népzenei programra folyamatosan le akarnak állíttatni, a főzenekar Pécsről fölutazik és az állapotokat látva ugyan azzal a lendülettel hazamegy), föllép, ne adj isten lemezt készít(stúdióbérlés, keverés, mastering, gyártás, sokszorosítás, reklám, terjesztés...), mindezért annyit kap cserébe, hogy szép volt.
olyan, mint ha az ember 10 órát dolgozna naponta főállásban, fizetést nem kap érte, de minden nap végén odamegy hozzá az osztályvezető, hogy ma jól dolgoztál.
és nem lehet a közönséget hibáztatni, mert jobb helye van 500 forintnak a szórakozásnál.
lemezvásárlásról pedig már szinte nincs is értelme beszélni. az már csak promóciós anyag és csak arra jó, hogy lehessen mutogatni, hogy van.
a kihasználás megy ezerrel, honorálás nélkül, attól függetlenül, jó -e amit csinálsz. és van akinek ez elveszi a kedvét egy idő után. a nagyon jóknak is.
tengelykezű 2010.11.29 23:17:20
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): az eredetiséget nem a Rádió1-Class-Neo vonalon kell keresni. sajnos még csak azt sem mondom, hogy a Petőfin, mert még az a legjobb ilyen szempontból, de hajlamosak ők is a mainstream-esedésre.
tengelykezű 2010.12.02 12:30:05
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ezt azért mondtam, mert amit a boltokban hallhatsz, az kb ezek a csatornák, esetleg Roxy, meg ilyenek. és persze, ott ilyenek mennek.
a rádióban popzene szól, a pop meg attól az, ami, hogy populáris. nincsenek nagy megfejtések. és hidd el, jobb, ha a popból ez szól a rádióban, a feldolgozás és a többi, mint egy csomó "eredeti". mert most el lehetne indulni a magyar popzene legsötétebb, legmélyebb bugyrai felé, de jajj annak, aki megpróbálja :D
Nem ajánlottuk föl a pénzt az éhező afrikaiaknak, legalábbis nem úgy, ahogy azt a múlt század nyolcvanas éveinek közepén virágzó Magyar Média nevű pénzmosoda vezetői – az azóta elhunyt Varga György és a nem tudom, mi van vele Szalma László – elképzelték volt.Mert…..
tengelykezű 2010.11.28 03:16:54
@Turanga Leela: azt hiszem részben a nagyságrendi különbség az oka. az áldozatok és károsultak száma. ami miatt bejárta a világsajtót, az elsősorban annak köszönhető, hogy nem egy szimpla természeti csapásról volt szó, hanem egy üzemi balesetről. a tiszai árvizek sokkal több embert érintenek, mint az iszaptározó átszakadása, oda se szokták küldeni a mentőalakulatokat a világ minden tájáról, de mondjuk a németekhez se, amikor a nagy áradások vannak. ugyanakkor egy szökőár, a haiitii események, vagy a new orleans környékiek sokkal több embert érintettek és károsítottak meg és nem egy-két ház vált lakhatatlanná, vagy személy tűnt el, hunyt el. ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kevés nem számít, csak ahol nagyobb a katasztrófa, ott nagyobb a szükség is a segítségre.
tengelykezű 2010.12.02 12:25:50
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): persze, de melyiket tartod valószínűbbnek, hogy eljut hozzájuk, a cipők, ruhák, vagy a pénz?...:)
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..
tengelykezű 2008.12.18 17:28:58
Az ítélet kb. olyan súlyú, mintha fenyítésképp leköpnénk a téglafalat, nem fog összedőlni. Az az alapvető baj vele, hogy nem tudtak konkrétumokra ítéletet hozni, ez ilyen „ejnyebejnye, menj a sarokba és gondolkozz el milyen rossz voltál kisfiam!” büntetés.
Azért ne jelentsük ki ilyen könnyen, hogy a Gárdára márpedig szükség van, gondolok itt Szmertyin 5 hozzászólására. Lehet hogy igény és szükség lenne egy ilyen szervezetre, ha a rendőrség nem megfelelő (de egy „modern”, „fejlett”, nyugattal kokettáló demokráciában miért alkalmatlan a legfőbb rendvédelmi szerv?) de ilyen formában semmi szükség a Gárdára.
Egyfelől hogy jön valaki ahhoz, hogy az Árpád-sávos zászlót érezze magáénak és nem a magyar zászlót? Ez nem magyarságellenesség? Ettől lesz igazi, meg nagyon, meg „magyarmagyar”? Mondhatjuk úgy is, hogy megtagadja a magyar zászlót. Nem véletlenül van benne az a zöld sáv. És ha valaki ilyen jelképekbe öltözködik, akkor ne tessék fölháborodni azon, hogy fasisztának nézik az embert. Szlovákiában sem lett volna semmi balhé, ha valamelyik elmebetegnek nem jut eszébe kiakasztani a Nagy-Magyarország zászlót. Még szép, hogy bepöccentek a szlovákok, akik annyira büszkék a történelmükre… Miért vagyunk fölháborodva? Fszért kellett provokálni őket. Ettől még nem a rendőrattak a megoldás, de aki hülye, megérdemli.
A melegfelvonuláson miért volt szükség a masírozásra? Melyik meleg ölt meg vagy rabolt ki bárkit is? Azoktól miért kell félni, mert nyilván ők is veszélyesek, ha még az MG is kivonul.
Másfelől attól még, hogy amikor esemény van, akkor felvonul és „ezek a barmok legalább felcsillantják annak a lehetőségét, hogy az adott helyen lévő kissebség kussolni fog legalább pár napig, netán hétig. Ez nem sok, mégis több mint amit oly sok helyen kívánhatnak.”, ettől még a cigánybűnözés nem fog megszűnni, még csak ott sem, ahova kivonultak a pingvinek. Csak kuss lesz egy ideig, aztán megint kezdődik előröl minden, csak mind a két fél még jobban fog félni egymástól És igenis van ennél több is amit kívánhatnak: akkor ha már a pingvinek ott masíroznak, tegyék szervezetten és hívják mondjuk Polgárőrségnek, ugyanaz a feladat, talán még nagyobb is a hatáskör és kevésbé ellenszenves.
Az sajnos tény, hogy a rendőrség és a hadsereg két, papíron nagyon jól hangzó dolog. A rendőrség teljesen tehetetlen, de nem csak a cigánybűnözés/nem cigánybűnözés kérdésében, hanem akármi másban. A legnagyobb baklövés kétségtelenül az azonosítók hiánya volt. Így most semmi értelmeset nem lehet kezdeni az üggyel, mert a rendőröket nem lehet felelősségre vonni, a randalírozók meg mondhatják, hogy ők aztán semmivel sem rosszabbak és bibibí mocskos zsaruk. Meg lehet helyettük masírozni, mert nézd, a sok inkompetens zsaru nem képes rendet tenni, majd mi helyettük.
A rendőrség már azért sem töri magát a cigánybűnözők kézre kerítése érdekében, mert akik kesztyűbábként irányítják, szarban vannak, hogy most legyenek kemények és csapjanak oda aztán hallgassák, hogy persze, mert rasszisták, vagy hagyja úgy elhalni a történetet, ahogy eddig is (mert kevesebb cigánybűnözés eddig sem volt) aztán hallgassák az ablak alatt, hogy üvölt a tömeg. Az pedig, hogy a rendőrségnek eszközei és jogosítványaik nincsenek, egyáltalán nem sarkítás. Csoda, ha amikor alkalom adódik, visszadobják az utcakövet?...
A MG valóban veszélyes, mint minden szélsőséges szerveződés, legyen az párt, vagy akár csak 5-6 ember. Nem pusztán azért, mert bizonyos nézeteket vall, hanem azért, mert ragadós, gyorsan terjed (és mint minden könnyen emészthető, egyszerű, olcsó eszme, ez is főleg az alsóbb társadalmi rétegeket mozgósítja) és könnyen csap át vidámvasárnapos fanatizmusba. Ráadásul egy-két egyszerű érvvel és ügyes árukapcsolással új nézetekkel bővíthető. Van –e sapka, nincs sapka, stb.
Egyetértek abban kawapapával, hogy a kiváltó okot kell megszüntetni. De: nem azzal van a gond, hogy 1000 év alatt nem tudtak beilleszkedni, mert az elmúlt 1000 év túlnyomó többségében erre nem is volt kifejezett igény. Az igény most jelentkezett, az elmúlt kb. 100 évben, mert kinőttünk a középkorból. A probléma abból származik, hogy mi elhanyagoltuk a hagyományokat és megváltozott az életvitelünk és az életszemléletünk, nekik viszont alapvetően nem változott a hozzáállásuk a dolgokhoz. Az a baj, hogy abban a nem is olyan régi időszakban, amikor mindenkinek dolgoznia kellett, akkor ők sem voltak kivételek, és ehhez még kellett volna 3-4 generáció (nem ujjból szopom, okos társadalomtudósok megmondták már), hogy ez így is maradjon és ők is be tudjanak illeszkedni a dolgozó társadalomba. Ez megszakadt, azóta pedig senki nem tesz semmit ennek megváltoztatására. Ha meg valaki közülük kikapaszkodik annak ellenére, hogy a környezete is visszahúzza, hogy minek azt fiacskám, akkor is úgy állnak hozzá mindenhol, ha elmegy egy állásinterjúra, hogy kösz, de te cigány vagy, inkább nem kellesz. És olyankor azt látja, hogy tényleg minek. Ezen kéne változtatni, nem pedig masírozni, meg megfélemlíteni. Tessék menni iskolát renoválni, tankönyvet adni nekik, meg példát mutatni. A pingvinjelmez nem példa.
A jobbik meg ne gyűjtsön aláírást nálunk, hogy buktassuk meg a kormányt. Miért, mi legyen helyette? A másik társaság is ugyanúgy lop, csak éppen ő a szimpatikusabb (illetve most éppen durcás óvodás megint). A Gárdás kopaszok? Na abból meg kösz, már volt egy, kb 70 éve kezdődött Németországban. Kezdetben az is csak ilyen kis masírozgatás volt. Csak hát aztán kicsit elharapódzott, ugyebár.