Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Theia

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta érik bennem ez a gondolat, de a Meskán tett mai látogatásom megadta az utolsó lökést ehhez a poszthoz. Kényes a téma, viszont annál több készítőt érint, és ezt első kézből tudom, hiszen néhányukkal beszélgettem is erről, sőt különböző fórumokban is…..
Theia 2010.09.26 18:46:23
Ajajj, ezen annyit gondolkodtam mostanában... főleg, hogy egy nem túl kedves kommentelő nem túl kedves stílusban hozzám vágt, hogy miért van pofám ennyiért adni (értsd: 1400-1600 Ft körül) a fülbevalóimat.
Nos, megveszem a gyurmát. Augusztus óta nem kapok Pesten fehéret, millió boltot végi jártam, telefonáltam, végül rendeltem netről. Utánajárás, idő, pénz, méghozzá több, mint amennyi normális esetben lett volna. Kitalálom, megcsinálom. És ha nem vagyok elégedett a minőséggel, akkor ki sem teszem eladni (ezek amúgy többnyire apró hibák, amik a vevőnek valószínűleg fel sem tűnnének...). Maga az elkészítés sem két perc, aztán sütni, akasztót ragasztani, összeszerelni, elmenni a vásárra, asztalpénzt fizetni, ott lenni egész nap... És természetesen mindenről számlát adok, tehát adózni is fogok.

Ezek után beviszem az ékszerem egy boltba. Kapok 800 Ft-ot, a bolt kiteszi 1800 Ft-ért. Én azt gondolom az 1800 tényleg kicsit sok, de a 800 meg nekem kevés a fentiek ismeretében. Aztán egyszer csak rám szól a bolt, hogy ne adjam már _ennyivel_ olcsóbban az ékszereimet a vásárokban, mert az nekik nem éri meg. És ez pl ékszergalériáknál (mmint nemesfémről beszélek most) alap, hogy nem adhatod jóval olcsóbban a vevőnek az ékszert, mint amennyiért ők adják. Vagyis mi a megoldás? Ha én azt gondolom, hogy egy dizájnbolt max 1400 ft-ért adja a cuccaim mert annyi a reális ára(???), akkor kapok érte max 600 Ft-ot, de ugye rátesznek 100%-ot plusz az áfát. Persze, adhatom 1000 ft-ért is, amivel még mindig drágább vagyok, mint a "konkurensek", de de abból majd 400 ft-ot kapok kézhez, ami lássuk be, nem fedezi a befektetett pénzt és energiát.

És ezek után az egy dolog, hogy a vevő az olcsóbbat veszi meg, de hogy még a "konkurens" képes legyen azon lovagolni, hogy miért vagyok ilyen drága úgy, hogy valójában neki nem érheti meg annyiért adni, amennyiért aztán adja... nem értem. Vagy hülye, vagy nem tud számolni.
Péntek este óta vándorcirkuszom három fősre bővült, Mötley, az egyéves macskanő megkapta maga mellé társalkodónőnek/rongybabának Lemmyt, a 11 hetes macskalányt, én meg azóta nem tudok nyugodtan aludni, de erről csak én tehetek, nem ők, hiszen a kedves kommentelők…..
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
Kicsit visszaolvastam, és újra felfedeztem magamnak a legutóbbi kívánságlistámat.Lássuk, mi újság van:1. műszempilla - Van. Fel is applikáltam a szilveszteri házibuli előtt gondosan, de annyira travisan néztem ki vele/benne, hogy inkább leszedtem. Azóta a polcomon figyel.2. vörös…..
Theia 2009.04.27 23:15:30
Hát nehéz kérdés ez a felvételi, mert lehet, hogy hiába szánod rá minden energiádat, attól még nem vesznek fel. :-( Az az igazság, hogy olyan húdeintenzíven nem készültem a felvételire idén (sem), viszont ezen a héten már 5 hétköznapból négyen elmegyek otthonról reggel 7-kor és hazaérek este 9-kor köszönhetően a suli utáni rajz-mintázás-tervezés óráknak. Már a mai rajzon is félálomban fogtam a ceruzát, és ha nem vesznek fel idén, én sem vagyok biztos abban, hogy le szeretnék húzni egy évet ilyen készüléssel. Mindenesetre arra pl nagyon kíváncsi vagyok, hogy a csoportomból felvesznek-e valakit, és ha igen ki(ke)t. Szerintem az egész társaság nagyon profi - talán túlságosan is. Ja, persze engem kivéve. :-))

Meg azzal vígasztalom magam, hogy a felkészülés alatt megszerzett tudás ha nem is vesznek fel, akkor is hasznos lesz a jövőben. Rajzolni pl nem árt, ha az ember ékszereket tervez/készít. :-)

Nálunk úgy volt, hogy az első fordulóra 10 a2-es lapot vártak, de az bármi lehetett, amiből le tudják szűrni a szakmai felkészültséget, stbstb. Így volt benne rajz, mintázás, tervezés, kész ötvöscuccok (többnyire ugye ékszerek).
A második forduló egy nap volt, délelőtt kockológia 3 órában, délután tervezés, jelen esetben olyan ékszer tervezése, ami élő virág viselésére alkalmas. :-)
A harmadik pedig a négynapos maraton lesz, egy mintázás, egy portré, két tervezés, egy térábrázolás (jajj), műveltségi teszt és a beszélgetés.
Fura dolog ez a "félreértés", az egyik csoporttársam elvileg olyan ékszert tervezett, amit a bizottság várt volna, én meg mégis úgy tudom, hogy _mindenki_ félreértelmezte. na majd a harmadikban értelmesebben adják meg, hogy mit csináljunk. :-P

A játékelméletes gondolat meg angyon passzol, valahol tényleg erről van szó, és béna dolog, hogy nem látok bele a többiek lapjaiba - izé, mappájába. :-)

Nekem sajan csak az Ipar van mint lehetőség, fémműves témában nincs konkurenciája. Ha befejezem az OKJ-s képzést (jövőre), vagy egyetem, vagy mehetek dolgozni valami ötvösműhelybe. Ebbe egyelőre még bele sem gondolok inkább. :-(
Kedves Mindenki!Szeretném megkérdezni, hogy ki látja közületek a maga monitorán a posztcím aláhúzásokat ill. az oldaldobozok fejléceit sárgának, és ki látja azokat inkább zöldesnek?Módfelett érdekelne engem ez a dolog, mert én itthon zöldnek csináltam, de érkezett nem egy…..
Theia 2009.04.26 14:01:51
Régóta nem írtam. (: Ennek persze több oka is van, de a legfőbb visszatartó tényező mégiscsak a rajz, azt hiszem. Meglepően lefáraszt ez a tevékenység, de rendkívül élvezem a tanulást. Szeptember óta járok heti 2x, de egy próbahónapban igyekeztem heti 3x is elvonszolni magam a…..
Theia 2009.01.09 19:34:58